רקע קצר: נשואים יותר מעשור ב"ה, כמה ילדים מתוקים..
גרים הרחק מההורים, משני הצדדים,מבחירה. אוהבים את הפינה שלנו, מבקרים אצל המשפחה אחת לחודשיים בערך ומארחים אחת לחצי שנה (לא יודעת למה אני מציינת את זה, אבל לא משנה)
יש לבעלי אח שמתקרב לגיל ה30, רווק, ללא השכלה (למד בישיבה חרדית וסוג של חזר בשאלה ועכשיו מסורתי) בקיצור, הוא לא מצליח להחזיק עבודה יותר מחודשיים, גר עד לא מזמן אצל ההורים, חי על חשבונם.. תקופה מאוד ארוכה לא עבד, צבר חובות וכו'
ניסה לשקם את עצמו וליצור לעצמו סביבה חדשה (הסביבה באזור של ההורים לא מטיבה לו) עבר לגור אצל 2 אחים נשואים שגרים קרוב להורים לתקופה של חודש, חודשיים וגם לא החזיק שם מעמד... פחות התחבר...
לאחר תקופה של כמעט שנה אולי יותר שלא עבד.. משום מקום התקשר וביקש לבוא כי קשה לו ורוצה להשתקם והוא יודע שקשה לנו (בעלי אברך) אבל חייב להתרחק מהאזור.. וואלה התזמון לא משהו.. אני גם בהריון עם סוג של שמירה, גם תכננו להעביר את הקטן לחדר אחר כי הוא כבר בן שנה ועצרנו את זה...
בכל זאת לא נעים להגיד לא לאח שנמצא בקושי...
הבהרתי לבעלי שבמידה והוא בא זה רק לחודש/חודשיים גג (כבר ציינתי שאנחנו אנשים שאוהבים את הפרטיות שלנו), שהוא חייב לעבוד (יש לו נטייה להיות סגור בתוך החדר ולא לצאת, לישון הרבה ולכן אמרתי לבעלי שאצלנו זה לא יקרה)
בכל אופן, נאלצנו להעביר את הילדים להצטופף בחדר אחד, חלק מהדברים הוצאנו לסלון כי העברנו גם מיטות לשם, הקטן נשאר אצלנו למרות שאין מקום, גם לא להפריד את המיטות (יוצא שבעלי ישן בסלון בימי נידה)
למה בעצם אני פונה אליכם?
כי עברו כבר חודשיים, ועושה הרושם שהאח לא מחפש לו דירה להשכרה, בעלי דיבר איתו ורמז לו שהגיע הזמן לחפש דירה אבל הוא אפילו לא ענה, רק הקשיב וזה כל כך הרגיז אותי כי הרגשתי שהוא לא גלוי איתנו לגבי השהייה שלו אצלנו, הרי בעלי אמר לו עוד לפני שהוא הגיע שזה לזמן של חודש חודשיים עד שישכיר דירה.
הוא לא משתתף בהוצאות הבית, אנחנו גם לא מעוניינים כי אנחנו מעדיפים שיחסוך את הכסף וישכיר לו דירה ושחלילה לא יחשוב שהוא גר אצלני בקביעות, בכל הקשור למטלות הוא עושה פעם בשבוע.. פה ושם..
בחודש האחרון הוא ביקש מהמעסיק שלו שיוריד לו בשעות ושיום מסויים בשבוע הוא לא רוצה לעבוד כי זה יום עמוס, לא קם בזמן- בעלי מעיר אותו כל פעם כדי לוודא שהוא לא מאחר לעבודה, יש פעמים שהוא מתארגן לאט ויוצא באיחור של שעה/שעה וחצי באדישות!
ואני תוהה לעצמי איך אתה רוצה להשכיר דירה שאתה מוריד לך בשעות העבודה? העבודה קשה פיזית, אבל מזכירה שום פעם שהוא בלי בשכלה, בלי הכשרה מסויימת, והוא רק מתלונן שזו עבודה קשה ושהוא רוצה עבודה משרדית.. הרגיש לי שהוא מנותק מהמציאות ונפל עלינו תיק.
מצד שני אני מרגישה שעשינו פה מצווה גדולה, כי הוא באמת היה אבוד והתחבר לאנשים לא טובים, המצב הנפשי שלו לא משהו וההורים שמחו שהוא משתקם אצלנו וחוזר לשמור שבת מאז שהוא בא אלינו.
אבל זה נהיה גדול עלינו.
אני ובעלי בקושי מתקשרים, הבית עמוס וצפוף גם ככה אני בסוג של שמירה ומרגיש לי שהוא פשוט חי בפינה משלו ולא רואה את הקושי שלנו...
בימיים האחרונים האווירה קצת מתוחה ואני פחות מדברת איתו או שואלת איך היה בעבודה.. מרגיז אותי שהוא לא מתקשר איתנו ולא משתף אותנו.. בעלי חושש לדבר איתו שוב ומחפש זמן לשיחה כדי להגיד לו שוב שישכיר דירה. להורים אין יכולת כרגע לעזור לו כלכלית... בקיצור פרקתי, קשה לי. והשם יסלח לי מרגישה רע עם עצמי שאני ככה, אבל אני רוצה שהוא ייצא וימצא לעצמו דירה.
אשמח לשמוע עצות, תובנות, מה לעשות??
סליחה על החפירה..