לק"י
יש לנו כנפיים. אני מחפשת רעיון טעים בבישול בסיר, לא במרק.
במחבת פסים נניח זה ילך?
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
לק"י
יש לנו כנפיים. אני מחפשת רעיון טעים בבישול בסיר, לא במרק.
במחבת פסים נניח זה ילך?
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
כמו פרגיות, רק הרבה יותר זמן...
אולי אפשר לעשות כמו עוף בבצל רק עם כנפיים
אולי כנפיים במחבת פסים , לצרוב עם מלח ופלפל
ואז לשים מעל כמו זיגוג של צ'ילי מתוק , או דבש
זה להכניס לשקית קוקי יחד עם כל התיבול שרציתי ולשים בסיר עם מים שיכסו את השקית (כמובן לדאוג שלא יכנסו מים לשקית) ולבשל עד שהן מבושלות (הזמן תלוי בכמות).
ואז אחרי שהן מבושלות להוציא מהשקית, לשמור את כל הנוזלים בצד, ליבש את הכנפיים עם מגבת נייר ולצרוב על מחבת לוהטת. להוציא את הכנפיים מהמחבת ולבשל את הנוזלים עד שהם מסמיכים(אפשר להוסיף ''סלרי'' של קורנפלור)ואז להחזיר את הכנפיים.
הקטע של הבישול בשקית קוקי טוב גם לעל האש אם יש זמן להתכונן ולבשל עם התיבול בבית ואז על המנגל רק לשרוף את העור כדי שיהיה קריספי
כי הן צריכות חימום די הרבה זמן כדי שזה יהיה רך. זה לא כמו חזה עוף.
עשיתי בעבר במחבת רגילה.
אפשר עם בצל, רוטב סויה, תבלינים, קצת מים.
או עם רוטב צ'ילי מתוק.
לא צריך שהכנפיים יהיו מכוסות לגמרי ברוטב.
לבשל את זה מכוסה עד שמתרכך ואחכ פתוח שהרוטב יסמיך ויתאדה קצת.
אם את רוצה אוטב כזה סמיך, אפשר לקראת הסוף לערבב קצת קורנפלור עם חלק מהרוטב ולהחזיר לעוד קצת בישול.
אם מטגנים את הכנפיים לפני הבישול זה יכול להוסיף.
ערב
מרק עדשים כתומות
קניידלך
קוסקוס
חזה עוף בטמפורה
בוקר
אנטיפסטי
אורז צהוב עם אטריות
קציצות של סבתא מהמקפיא
סדש
פנקייקים שיבולת שועל
חלות מהמקפיא
עוגיות טחינה/חמאת בוטנים מהמקפיא
עוגת שמרים שוקולד מהמקפיא
יש גם גלידת ריבת חלב, ארטיקים, מנגו וענבים
סלט קישואים
מקלות גזר
ויהיה גם סלט חי
זה מעולם לא היה אצלנו.. רק התחלנו גם מה שמכינים להכין יותר פשוט ולהוציא מהמקפיא..
וזה אכן לא רע רק שהייתי שמחה שמישהו אחר יכין לנו אוכל יותר מושקע😅
בערב
מושטים ברוטב אדום וקוביות טונה מטוגנות
קוסקוס עם מרק עוף למי שירצה
בבוקר הסטנדרט שלנו
קציצות בשר עם אפונה
אורז
שניצלים
סדש
פוקצות שהבת שלי הכינה
עוגת גבינה ריבת חלב
עוגת מייפל
בעלי הביא קרואסונים
שבת שלום ומבורך
מישהי הציעה לי לטגן על מחבת מכל הצדדים
בסוף בעלי הכין והוא שם את האונה עם המושט.
יצא טעים ( קניתי כי היה נראה מגניב..)
לק"י
חצילים אדומים
סלק
טחינה
סלטים חיים
עוגיות טחינה
שאריות מעוגת יומולדת
כדורי שוקולד
ליל שבת:
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
עוף
יום שבת:
פרגיות
קוסקוס
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
סד"ש:
שניצל דג בתנור
דג בתנור
נגיד עם דבש ושום
ואל תתנו לי עיצות איך להכשיר..כרגע אין לי סבלנות לזה.
תודה בכל אופן
אם רוצים טעמים מגוונים, אפשר לקנות גלידה וניל ולהוסיף לה תוספות ביתיות.
(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון)
רעיונות
שניצל חציל
חציל בטחינה
חציל במיונז
חציל עם גמבה קלויה
סלט חצילים עם זיתים
מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות
הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית
לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים
התיבול משנה את הטעמים
חציל פרוסות בתנור
ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.
חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח
חציל פרוסות בתנור
ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום
מחפשת עוד גיוונים
לק"י
אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:
1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.
2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.
3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.
זותומרת מהיום.
ישאר טוב לכל הסעוודת?
אני מאמצת
חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום
חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה
שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח
1. חציל קלוי על האש עם טחינה
2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.
מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ.
3. חציל בפרורי לחם
מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת
אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים
שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.
הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה
אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא
חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!
חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה
קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)
חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)
1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות
2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי
3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.
אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...
לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.
זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים
בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה
ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה
רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים
חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,
קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.
בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים
המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה.
כזה...
אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים
לדעתי העירבוב בכל צד לא נח
קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה
לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.
כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה
בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי
להגשה זה מגניב, לבישול פחות.
נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.
עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח
ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..
תודה
אוכל שמצריך אותו זמן בישול.
לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב
אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.
למשל
פסטה אדומה
ופסטה ברוטב פטריות
אותו מוצר בוריאציה שונה.
לא שימושי לאורך זמן במטבח
בעיניי סתם גימיק שיווקי
שמטרתו למכור מהמוצר הזה...
חחח
פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...
מה מתוכנן?
אורז, פרגיות, דגים.
עוגת נס קפה
אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)
כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין
ואולי עוגיות ש. צ'יפס.
חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.
לק"י
מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...
ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.
אצלנו הרגיל
דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח
קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים
מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום
מעל גנאש שוקולד בנדיבות
כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים
(מקווה שלא ייצא קשה מדי)
זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה
בעלי אמר שזה מתוק לו מדי
כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט
גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד
מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ
מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי
בקיצור, ממליצה
הי,
ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.
בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)
רעיונות למתכונים טובים?
וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)
- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי
- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק
- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר
- כרוב סגול במיונז
- כרוב וחמוציות
הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.
סלט כרוב ואפונה בתחמיץ
רכיבים:
1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית
חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים
תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח
שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.
לק"י
אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.
באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?
או שזו הכמות שאמרו לך להביא?
אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.
כרוב
נענע
בצל סגול
פטרוזיליה
אורגנו טרי
מיונז מלח פלפל לימון
פיצוחים
נדיר!
וכמובן לימון מלח פלפל..
הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו
אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.
עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.
יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'
תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי
קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי
אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי
תודה
לק"י
לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.
לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.
בסגנון שווארמה
לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית
את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).
להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.
בסגנון 'איטלקי'
לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש
לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.
כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').
להקפיץ כמה דקות
* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו
*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'
1 קוביית טופו
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה
3 כפות קמח שקדים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.
טוחנים יחד למרקם אחיד.
אפשר לטגן, אפשר לאפות
יש פה נשים חכמות ויקרות, בטוחה שאקבל טיפים מצוינים..
אז ככה, בפעם הראשונה בע"ה נחגוג את ראש השנה מחוץ לבית, בצפון (בע"ה שהמצב יאפשר, השם יעזור).
לחוצה מההתארגנות, חוששת שזה יהיה מסורבל.
בבקשה תעזרו לי במה שאתן יכולות!!! טיפים לבישולים, ארגונים, מה לעשות מתי, וכל מה שעולה לכן!! יעזור לי ממש!
הנתונים:
חג ארוך, אתן יודעות..
מקרר לא גדול, יותר כמו מיני בר
יש מנגל (באחת הסעודות לפחות נעשה על האש)
יש פלטת שבת
קומקום שבת לקפה
כיתה חשמלית - אוכל להשתמש בה רק בערב החג.
מה אני צריכה? צידניות? מה להכין ומתי?
אני בלחץ מעכשיו...
מוסיפה:
זוג עם שני ילדים
יבשים: חטיפים, שתיה קלה, בירות לבעלי, תירוש, עוגות לבוקר - שכחתי משהו?
זה יו''ט. כירה חשמלית את יכולה לחבר עם שעון שבת ותבשלי בשעות שהיא דלוקה.
הייתי מבשלת כמה ימים מראש ומקפיאה בקופסאות. ככה את לא צריכה לדאוג לקרור בדרך. וכשתגיעו תכניסי למקרר.
גם את הסימנים בקופסאות קטנות סגורות טוב, ככה שיהיה נח וקומפקטי לשנע את זה.
אם את חושבת שלא יהיה מספיק מקום במקפיא או במקרר- את יכולה לקחת צידנית (קשיחה, אבל ךא צריך משהו מיוחד, רגילה כזאת), לשים בה כמה בקבוקי ליטר וחצי קפואים ממש טוב ולשים נגיד את הבשר לעל האש (קפוא) בצידנית הזאת. זה יכול להישמר קר אפילו יומיים. זה מה שאנחנו עושים כשיוצאים לקמפינג.
להכין מראש את כל האוכל בבית. לשים בתבניות ולהקפיא
לשים בצידניות איכותיות
ולא להוציא משם. אלא רק להפשרה לכבוד החג.
יחזיק לך בכיף יומיים בצידנית
ביום הראשון יהיה קפוא
ביום השני זה יפשיר חלקית
אפשר את הבשרים לעל האש לעשות ביום השני. גם ככה תרצי אותם מופשרים.
אני לא בטוחה שהייתי עושה את זה
כולל הרבה מתקנים, מרווח.. רק חוששת מעניין לוגיסטיקה ושינוע.. וגם לא לשכוח כלום, זה לא יום חולשאפשר לקפוץ לסופר..
אלא את צריכה להכין לך בתנאי קמפינג ועוד בחג (שאצלי מבלים חלק ניכר ממנו בביהכ"נ) אז זה עוד פחות פינוק אבל כל אחד והסטנדרטים שלו
אבל "עם זה לא קונים במכולת" יש לך יומיים לחג משהו כמו 6 ארוחות ל- 4 אנשים אין לך מקרר ואת לא בקוטב
להמשיך?
יש לך מקום שבו את יכולה להכין אוכל? שולחן לשבת סביבו לארוחות?
שוב, אני לא יודעת איך ניראית ארוחת חג אצלך , אז קשה לי להתייחס ספציפית ואני לא באנטי לנסוע לחג אבל כן עם תנאים
תביאי את כל האוכל מוכן? ורק תחממי? (כתבת שיש פלטה) איך את מבטיחה לעצמך שהאוכל לא יפשיר לפני זמן הארוחה? איך את מתכוונת לשמור על האוכל אם מה שיש לך זה מיני בר?
תכיני רשימה של דברים שאת חושבת שתצטרכי לארוחות החג לפי הנוהג שלכם ותראי אם מתכנס.
קפה, תה, סוכר, מלח,שמן, תבלינים, חטיפים,חלות
כשאת מתכוננת לשבת בבית תוסיפי לרשימה את כל הנילווים כמו: מפות, מפיות,נרות, גפרורים, כלים לאכילה, גביע לקידוש,סכו"ם, סכיני חיתוך,משטח חיתוך, כוסות לחם, כוסות לקר, תבניות חד פעמיות לחימום , כלים לבישול אם תחליטי,
בהמשך אפשרות לנקות כלים - אם תצרכי - מטליות, סקוטצ', סבון כלים, מגבות מטבח, נייר סופג, שקיות אשפה,
הרבה מהדברים שציינת יש שם, כולל פינת אוכל מרווחת ויפה, מנגל פרטי, משטח עבודה בחוץ.. באמת אני רגילה לשפע בשבתות וחגים ברוך השם, וגם אוהבת את זה.. נראה לי שבאמת חלק מהדברים אבשל שם, ביקשתי להגיע מוקדם כדי להיכנס לחג בנחת.. אז הרבה דברים אוכל להכין שם וגם לבשל במהלך החג... בשרים שלא לעל האש, דגים, סלטים, סימנים, חלות, חטיפים וכו', אביא איתי מוכן, השאר אכין שם.. כנראה אקנה צידנית נוספת גדולה, ואקח קלקר שומר קור שהציעו לי בפורום אחר.
תודה ממש, עשית לי סדר
על אוכל שאפשר להכין בזמן אמת על פלטה או רק עם מים חמים (קוסקוס בורגול למשל)
יש גם מאכלים שפחות חייבים קירור
בהצלחה!
אולי אפשר להתייעץ עם בעלי הצימר יכול להיות שיהיה להם רעיון למקום לאכסן חלק מהאוכל בקירור