א' בתמוז תשפ"ד 19:55שואלת בשביל ניקית אחרת- בדיקה בזמן מחזוריעל מהדרום

הייתן הולכות לרופאת נשים שאתן במחזור?

קיבלתי היום, יש לי תור מחרתיים.

ולדחות את התור זה רק לחודש ויותר… וזה תור שכבר חודש אני מחכה לו, כדי לבדוק משהו חשוב שכולל גם בדיקה פנימית… זה אמור להפריע? או שזה רגיל אצל הרופאות? פדיחות ממש....

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

א' בתמוז תשפ"ד 21:07תלוי בבדיקה...בעקרון רופאי נשים לא נבהלים מווסתמיקי מאוס

יש פרוצדורות שעושים דווקא בזמן ווסת

אבל יש דברים שלא ניתן לבדוק במצב הזה

וגם ברור שזה פחות מרגיש נעים....

א' בתמוז תשפ"ד 21:11בזמן מחזורBL

מבינה את המבוכה.. מניחה שתלוי מה הבדיקה

אולי תתקשרי למזכירות בבוקר ותשאלי...

גם כי לחכות לתור הבא זה עוד הרבה זמן וזה אף פעם לא בשליטה שלנו באיזה זמן בחודש זה יהיה אולי שוב מחזור..

יותר מזה להוציא ולהכניס התקן למשל צריך להגיע דווקא בזמן מחזור 

א' בתמוז תשפ"ד 21:46לא בהכרח בכלל. אני התקנתי ב7 נקייםהמקורית
ג' בתמוז תשפ"ד 10:54הרופא ממליץ להגיע בזמן מחזורBL

כי אז כל האיזור פתוח יותר ולכן יהיה פחות כואב..

גם לפסיקה שלנו זה מטמא אז בטח שלא אגיע בשבעת נקיים או מיד אחרי מקווה בכל מקרה

ג' בתמוז תשפ"ד 11:09לי לא המליצו כך האמת. לרופאה זה לא היה משנההמקורית

ולפי הפסיקה שלנו לא טימא, אז כנראה תלוי ומשתנה

א' בתמוז תשפ"ד 21:42ישבדיקותSARITDO
שאי טפשר לעשות בטמצע מחזור

תשאלי את המזכירנ

ב' בתמוז תשפ"ד 01:34דווקא אניגוגי גוגי
הלכתי פעם מדממת והרגשתי שהרופאה פחות זרמה איתי זה היה מבאס.
ב' בתמוז תשפ"ד 03:11אויש זה יכול להיות ממש לא נעים. מעבר למבאסשש וארגמן

יש משהו יותר חשוף ופגוע כשאת מדממת ובבדיקה כזאת וכו'...

אז אם הרופאה עושה תחושה לא טובה זה לא נעים בכלל ...

ב' בתמוז תשפ"ד 10:54איזה מבאס זה אוףףףףףףףףףףףףשושנושי

אחד החרדות

להגיע לרופא נשים ולהריג שלא בנוח עם הגוף שלי (אם זה מחזור ושלל תופעות אחרות..)

ג' בתמוז תשפ"ד 12:09גם לי זה קרה פעם אחתאנונימית בהו"ל

הייתי נשואה טריה והגעתי לרופא נשים בזמן מחזור. הרופא לא הספיק לרדת עליי שמה אני מגיעה אליו אם אני מדממת, ומה הקשר שאני מגיעה במחזור, והוא לא יכול לעשות איתי כלום

במצב הזה ועוד כל מיני הערות שכיף לשמוע

ככה במשך חמש דקות.

לפחות הייתי עם בעלי. אבל זאת הייתה חוויה נוראית

למדתי מאז לברר על רופא נשים לפני כן ולא ללכת לסתם רופא מזדמן

ג' בתמוז תשפ"ד 12:18גועל נפש.באתי מפעםאחרונה
ב' בתמוז תשפ"ד 09:28הייתי מתקשרת למרפאה לשאולדיאן ד.

שאלה לגמרי לגיטימית.

ג' בתמוז תשפ"ד 11:00פאדיחה זה לאאמאשוני

השאלה מבחינת הבדיקה עצמה אם היא אפקטיבית בזמן מחזור. יש דברים שעדיף דווקא בזמן הווסת, יש דברים שלא.

עדיף ללכת, מקסימום היא תגיד להגיע בזמן אחר.

אגב מבחינת התמודדות עם דימומים יש דברים הרבה יותר קשים מווסת (לידה למשל) עולם הרפואה בנוי לזה.

עוד שרשורים מהפורום

כ"ו תמוז 09:38שוב שאלה על הרדמהאובדת חצות

אני בהיפר מחוסר שינה

טוב, חברה הגיעה אלינו לעזור ולתמוך בתהליך ההירדמות העצמאית, ויצאנו לדרך. עשתה להם הכנה להיות גיבורים בלילה ולישון לבד במיטה שלהם.

שאלה ראשונה: מה נכון לעשות? איזה משלושת הגישות תוביל לזה שהוא סופסוף ילמד לישון במיטה שלו?

גישה א': 

לפני כמה ימים עשיתי את גישת ה-5 דק' להיות איתו, להגיד שאני אצא ואחזור לבדוק אותו- והוא קם אחרי 30-40 פעם בלילה. הוא כל הזמן פקח עין לראות מתי אצא והיה חרדתי וקפץ אחריי בכל פעם. היה סיוט אבל אולי שווה להתמיד בזה ולראות ישועות?

גישה ב':

יש גישה שאומרת לחכות עד שירדם- אבל לשבת על כסא ככה שהילד נרדם לבד (וזה לוקח נצח עד שנרדם וסיוט לשבת בכסא יכול לקחת שעות)-ניסיתי פעם, גם סיוט.

גישה ג':

גם לחכות עד שהילד ירדם אבל לשכב איתו במיטה הנפתחת (למי שקשה לו בכסא) זה מקל, עדיין ישנים גרוע, מחזירים את הילד כשבא אלינו אבל מצד שני הילד מתרגל שמישהו ישן איתו ושוב כל פעם שקמים הוא מזהה ומגיע. 

האם לשכב איתו במיטה הנפתחת שזה גם תענוג מפוקפק יכול להועיל? או שהוא עדיין רגיל לישון איתנו יחד?

שאלה שניה: פרס.

תאום אחד מתקדם וכל הזמן למעשה ישן לבד במיטה כבר ממזמן למעט כשאחיו מעיר אותו (תודה לאל), גם שלשה ימים יבש בתחתון לילה (לא שזה אומר שיהיה יבש כשנשים תחתון כי אנחנו בתהליך הזה מלא זמן וזה כנראה פיזיולוגי) ואני רוצה להעצים אותו -מגיע לו באמת שהוא ישן לבד במיטה ולא משגע אותנו בלילה-מגיעה לו מתנה גדולה מבחינתי.

הבעיה שזה עלול להעליב את התאום שמקשה עלינו בלילות ומתעורר מלא ובא למיטה. הוא חושב שהוא משתדל (מבחינתו הוא משתדל) אבל אנחנו עדיין באים לישון איתו ואם עוזבים אותו הוא שוב בא אלינו שוב ושוב ושוב. אני אולד סקול וחושבת ששווה להעצים את התאום שישן לבד, מגיע לו ואחיו יכול קצת לבכות העיקר שישאף לאנשהו ויבין שככה צריך. 

מצד שני אולי זה יכול לפגוע? או ליצור תחרות? לקנות לאחד ולשני לא? אבל כן צריכה להיות הפרדה בריאה ביניהם לפי התקדמות.

כ"ו תמוז 23:41למה מגיע לו?ריבוזום

הוא התאמץ בשביל זה? התגבר ועבד קשה?

כ"ו תמוז 19:07אחרי לידה ראשונה..מרבה רגליים

ב"ה הלידה עברה בשלום ובבריאות. בסה"כ גם התקופה של אחרי הלידה בסדר, בהודיה גדולה על בתינוק המצוק והבריא, על התמיכה והעזרה שאני מקבלת מהמשפחה..

אבל עדיין, לא פשוט, כמה שהתכוונתי לזה, שמעתי, קראתי ואני במודעות גבוהה לכל התופעות של אחרי לידה, לא קל, ואשמח לעצות ממי שעברה את זה-

תחושת הדכדוך שפתאום צפה באמצע היום בלי שום סיבה, רצון עז לבכות..רגישות יתר לכל דבר..

מטפלת בצפון החדש באהבה גדולה וגם בדאגה גדולה שכניראה באה ביחד עם הלידה והעובדה שיש עכשיו יצור קטן שאני צריכה לדאוג לכל צרכיו..

ההנקה- הייתי אצל יועצות. הנקה ומנסה מאןד, עם הזמן יש שיפור אבל עדיין התפוקה של החלב שלי נמוכה למרות כל המאמצים, העצות והנסיונות..כואב לי שאני לא מצליחה לספק לתינוק שלי חלב טבעי ובריא לאורך כל היום..

הזוגיות- פתאום בתקופה שהכי צריך יש תחושת ריחוק, פתאום תמה לה תקופה של זוג, ומרגיש לי כל כך רחוק, משונה, לא מצליחה לייצר קרבה נורמלית, עייפות, ריחוק פיזי, עומס נפשי..

מחשבות על מה יהיה כשאחזור ללימודים והעבודה.. איך מצליחים לתפקד? איך.אצליח להשאיר את התינוק בידיים של מטפלת בגיל כזה קטן??

הכל בבלבלה אחת גדולה..

תודה לאל המשפחה שלי עוזרת לי ותומכת הרבה וחש בי גם אמונה גדולה שהכל יסתדר, עם כל הבלבול, אבל עדיין זקוקה לשמוע ממי שעברה את זה..

תודה >3

כ"ו תמוז 19:55מוכר, ומאוד מאוד לא קל...כתבתנו

כל ההתחלות קשות, וזו וואחד התחלה.

זוכרת איך בראשון שלי נכנסתי הביתה והיה ערב ואני עם כל כובד העולם על הכתפיים, ואיך אני אצליח לדאוג לו, וההנקה שלא הסתדרה בכלל בהתחלה, והלימודים, ותכף יגיע החורף, האם אני אצליח לשמור שיהיה לו מספיק חם...

וכשיצאתי לטיול בחוץ וראיתי אימהות שילדו כמה חודשים לפני והן נראות שמחות וטוב להן עם התינוק התפללתי להיות באחרי כמה חודשים האלה, שאני כבר מכירה אותו יותר ויודעת יותר מה הוא צריך...

בקיצור, כל כך כל כך מובן, ואין לי הרבה איך לעודד לימים או השבועות הקרובים, אבל את עוד תראי שיום אחד תקומי ותרגישי שעשית דרך והנה הגעת לימים האלה שהכל יותר רגוע ויותר מוכר ומצליחים לשמור על שיגרה נינוחה ומשמחת. ואם זה לא עובר ואת מרגישה אבודה ושאין לך כח לפצפון ולחיים תפני תגידי לאחות בטיפת חלב או רופא/ת המשפחה, זה לא חייב להיות ככה לאורך זמן ואפשר לסדר את זה.

מזל טוב! תאספי את הרגעים של היופי המופלא הזה, אל תתני לזה לעבור לך מתחת לאף 🤗

כ"ו תמוז 21:54וואו חידה ראשונה זה אושר מטורףףףףף ו.. שוק של החייאוהבת את השבת

נראלי אם היה צריך להגדיר איך זה נראה היו כותבים בדיוק מה שכתבת!

אז זה ממש הגיוני!!

כמה דברים קטנים..

זוגיות- ממליצה ממש אח יש אפשרות להשאיר את הקטן ולצאת רק אתם יחד לשעתיים!!

עצמך- השינוי, היצור הקטן שתלוי בך, התנודות ההורמונליות- הכי ממליצה לך לצאת מדי שבוע נגיד רק את לסיבוב, בעלך עם התינוק- רגע יש לך זמן שאת לא בדאגה מתמדת שהכל בסדר , כי ככה זה בילד ראשון בעיקר..., (וגם לבעלך זה יעזור להתחבר לתינוק, אז עוד יתרון על הדרך)

הנקה- הרבה עור לעור אם מתאים לך, מפריש חומרים אצלך ואצלו שעוזרים, אפשר מקלחת עם התינוק זה חוויה מיוחדת.. אם מסתדר  בטיחותית...

להניק בשכיבה, ככה יהיה לך נוח ותהיי יותר רגועה בהנקה..

ודברים שמעשירים חלב- אוכל טוב, שינה כמה שיותר,  קווקר, יש כאלה שעזר להם מורינגה, חילבה..

והעצה הכיייי טובההההה!!!

*לישון מתי שרק אפשר* הכי עוזר להכל !

לגנוב חצי שעה גם אם כל הבית הפוך ובעלך נמצא לזמן קצר

כשתשני הכל ישתפר!!! המצברוח, הזוגיות, התנודות, ההנקה...

כ"ו תמוז 23:20תודה רבה❤️מרבה רגליים
כ"ו תמוז 21:57מזל טוב! כמה זמן את אחרי לידה?יעל מהדרום

לק"י

יש זמן אחרי לידות, שתחושת הדכדוך היא נורמלית וחולפת.

יש כאלה שבזמן בהנקה, מרגישות תחושת דכדוך.

כ"ו תמוז 23:19שבועיים אחרי..מרבה רגליים
וכן יש לי תחושת דכדוך בהנקה ובשאיבה..
כ"ו תמוז 23:21אני חושבת שזה שלב שהדכדוך עדיין תקיןיעל מהדרום
לק"י

אני אחפש בגוגל.

כ"ו תמוז 23:27אז לפי גוגל- ראיתי שבחלק מהמקומות כתוביעל מהדרום

לק"י

שהדכדוך אמור לחלוף תוך שבועיים.

הייתי מחכה עוד קצת לראות אם זה משתפר.

לגבי ההנקה- אני מבינה שזה תקין, זו תחושה זמנית שחולפת ומגיעה רק בזמן ההנקה.

כ"ו תמוז 23:46רק מציינת שקצת כאב לילב אוהב

התרגלנו שהולכים ובודקים לפי הספר מה נהוג

כאילו אנחנו רובוטים כאילו הנפש היא ספר ידוע מראש וזהה ואחיד לכולם.

רגע בוא נראה, אה לפי הספר כתוב כאן, שעד שבועיים זה תקין לך להיות בדכדוך, מעל שבועיים תתחילי לברר כי נשמע לא תקין...

מקצינה כמובן ויודעת את ההגיון מאחורי זה ושגם יש מציאות אמיתית של דכאון אחרי לידה וחשוב לברר ולשים לב לזה.

אבל וזה אבל חשוב לכל נפש יש סביבה אחרת, תנאים אחרים, קצב אחר ועוד המון דברים שייחודיים רק לה, לתחם את כולם תחת גרף של זמן זה.. לא יודעת לי זה קשה.

כ"ו תמוז 23:51אז מה את מציעה בעצם?יעל מהדרום

לק"י

אני מבינה שסטטיסטית לרוב זה חולף לבד אחרי שבועיים.

מעבר לזה כנראה שזה פחות חולף לבד, אז כדאי להיות עם יד על הדופק. ולמצוא דרכים לטפל בזה.

וגם אם זה לא ממש דיכאון, אז למצוא מה עושה טוב. לצאת החוצה עם התינוק, לפגוש חברות, לאכול וכו'.

(אני קצת מבינה מה שאת אומרת, אבל זה לא שכל אחת יודעת איך הנפש שלה מגיבה במצבים כאלה וכאלה).

כ"ו תמוז 23:59לא לרוץ להגדרות, כן להיות קשובלב אוהב

ולהבין שהנפש שלי היא ייחודית לי

למרות הסטיסטיקה.

זה כן עוזר לנרמול, במיוחד אחרי לידה שצריך להיות במעקב אחרי זה. ויש גם מאפיינים ייחודיים לדיכאון לאחר לידה שגם מצריכים מעקב.

אבל בגדול גם אם זה פיזיולוגי לחלוטין, ויש בזה מן האמת, הטיפול הוא בכל אופן אותו טיפול.

אם רוצים אפשר לקחת כדורים הרי גם בלי להיות תחת הגדרה של "דיכאון אחרי לידה" וטיפול ריגשי זה טוב תמיד.

אז חוץ מנרמול ומעט הבנה בנוגע לסימפטומים לא רואה למה כל כך הדחיפות לרוץ להגדיר.

והאמת גם אין לי התנגדות נחרצת להגדרות. זה עוזר? אוקי אז יש הגדרה רק בבקשה שלא נשכח את הייחודיות שלנו, זה הכל.

( זה מזכיר לי שפרקתי לחברה את התחושות שלי אחרי הלידה, וזה היה ממש סמוך ללידה יחסית, והיא הקשיבה והקשיבה ואז אמרה "ואי לב אוהב תבדקי שאין לך אולי דיכאון אחרי לידה" עכשיו, באמת?? שעה אני שופכת את נפשי וזה הפנינים שיש לך להגיד לי? במיוחד שזה כל כך לא היה קשור אליי ההגדרה הזאת, לא היה לי את הסימפטומים וזה רק הראה לי לפעמים כמה קל לרוץ להגדרות במקום שניה פשוט להקשיב ולהיות ולתמוך ולהבין...) 

כ"ז תמוז 00:10אני חושבת שבמקרה הזה זה דוקא מרגיעיעל מהדרום

לק"י

לשמוע שזה נורמלי ולרוב חולף מעצמו.

(בנוסף לשאר מה שכתבו פה, שזה שינוי בחיים וכו').

בכללי אני מסכימה, שלא צריך ישר להגדיר כל דבר ולמצוא שם לכל בעיה.

כ"ז תמוז 00:30כן, מבינה מה את אומרתלב אוהב

יש לזה את היתרון הזה..

ותודה על השיח הנעים ☺️ 

כ"ז תמוז 00:43🙏יעל מהדרום
כ"ו תמוז 23:32מה? חשבתי חודשיים!! שבועיים זה כלוםםםםאוהבת את השבת
ילדת אתמול!
כ"ו תמוז 22:51ואוו ואוו... אני כל כך מבינהלב אוהב

זה ממש תקופה כזאת

אחרי הלידה. הורמונים. דכדוך ברמות שונות...

תחושת דאגה לתינוק. ובכללי המון תחושות שצפות...

זה ממש מובן.

אני זוכרת שהיה לי קשה שלא הצלחתי לפרוק את התחושות שלי בהתחלה וזה רק העמיס עליי יותר

עד שישבתי ופשוט כתבתי על המחשב מלא מלא מלא.

ואו כמה פרקתי.

עם ההורמונים של אחרי הלידה הכל מועצם פי 400 בערך... ואם יש לך גם רגישות בלי קשר אז בכלל...

אני לא באה לייאש, רק באה לנרמל

ולעודד שזה יכול לעבור. לתת לזה מקום. לא להבהל.

לנסות לישון כמה שאפשר זה מאוד עוזר להחלמה גם הנפשית.

ואם את יכולה לנסות למצוא חברה לדבר איתה, לכתוב על דף או כל צורת פריקה אחרת, זה מאוד עוזר

בהצלחה והמון המון מזל טוב!!! גידול קל ונעים בע"ה 

כ"ז תמוז 00:59את שבועיים אחרי לידהאיזמרגד1אחרונה

מזל טוב!! וזה כלום זמן, הכל עדיין נורמלי

תני לעצמך זמן. עברת טלטלה ענקית, פיזית ונפשית. לא חושבת שיש מה לחשוב עכשיו על העתיד, חוץ מלהחזיק בראש שעוד 3 חודשים מעכשיו הכל יראה אחרת לגמרי. בעז''ה הכל יסתדר, אתם תלמדו מחדש איך לאזן ולסדר את הזוגיות, העבודה והחיים עם תינוק🙂 רק תני לזה זמן.

(וכמובן כמו שכבר כתבו פה- אם את נותנת לזה זמן אבל התחושות נשארות אותו דבר, כדאי לבדוק דיכאון אחרי לידה. אבל בשלב הזה הכל נורמלי לגמרי.

כ"ו תמוז 15:23יכול להיות בדיקת הריון שלילית ויש הריון?אנונימית בהו"ל

אני מרגישה שאני משתגעת

מרגישה תנועות והבדיקות יוצאות שליליות

(אני על גלולות בעיקרון)

כ"ו תמוז 15:32אממאפרסקה
גם כשהבדיקה חיובית ויש היריון, בשלב המוקדם הזה את לא אמורה להרגיש תנועות, אז לא הבנתי למה את מתכוונת..
כ"ו תמוז 18:12מי אמר שזה שלב מוקדם? אני על גלולות,אנונימית בהו"ל
אני לא מקבלת מחזור
כ"ו תמוז 18:17את חושבת שאתאפרסקה

כבר שבוע 14 נגיד ומרגישה תנועות?

אז תעשי בדיקת דם או תלכי לרופא לבדוק עם אולטרסאונד, אם זה נראה לך המצב תעלי על זה בשניה.

אם את בשלב מוקדם שהבדיקה הבייתית לא מזהה, את לא בשבוע שמרגישים תנועות.

אגב לשאלתך ההתחלתית, לי פעח יצא בדיקות שליליות וזה היה היריון (אזור שבוע 6 או 7 לדעתי) כי כנראה הבדיקות היו פגות תוקף

כ"ו תמוז 15:32ייתכן וזה מהמעיים.מוריה

תעשי בדיקת דם ותצאי מהספקות.

בשבוע שיש תנועות, כבר אמורים לראות בבדיקות דם.

כ"ו תמוז 18:12אני יודעת, אבל זה מרגיש שונה מתנועות עיכול רגילותאנונימית בהו"ל
כ"ו תמוז 18:55אז בדיקת דםמוריה

הכי אמינה.

גם עם גלולות הריון יכול להיות.

נדיר, אבל קיים.

כ"ו תמוז 18:15חושבת שרק בדיקת דם אמינהמדברה כעדן.

וכך או כך, גם אם זה הריון, לא אמורות להיות תנועות בשלב הזה.... 

כ"ו תמוז 19:59אני לא זוכרת מאחרי איזה לידה, בהתכופפות מסוימתכתבתנו
היתה לי תנועה בבטן שהרגישה כמו בעיטה של עובר ולא הייתי בהריון בכלל. מעולם לא חשבתי לבדוק הריון בגלל זה או מה זה בכלל 🫣 בכל מקרה שרדתי כדי לספר...
כ"ו תמוז 20:11זו תופעה מוכרתביבוש
כ"ו תמוז 20:59לא סבירשלומית.

זה נקרא תנועות פנטום..

כ"ו תמוז 22:32אין תנועות מורגשותSARITDOאחרונה
בכזה שלה מוקדם.

או מהמעיים או מתחושה פסיכולוגית 

כ"ו תמוז 10:05המלצה למשחק זוגי🙏אנונימית בהו"ל

מנסה לכתוב הכי מתאים שאפשר. הלוואי תבינו אותי בין השורות. מנהלות, אם זה לא מתאים ואולי מסחרי, אשמח שתחסמו ולא תמחקו, כדי שלא אחפש סתם את השירשור🤭

אנחנו לקראת סיומו של עוד סבב מילואים ארוך🥵💪

ואחרי מאות ימי מילואים ממש רוצה לקנות לנו משהו זוגי...

יש לנו ניסיון עם אביזרים זוגיים, אוהבים את זה ורוצים לקנות עוד. מכירים את האתר של "ואהבתם" אבל לא מצאנו משהו שמעניין אותנו. ונמנעים מחיפוש משותף אתרים אחרים מחשש למראות לא ראויים. יש לכן המלצות על אתרים שאפשר לקנות בהם?

בנוסף, ראיתי שהרשת מלאה במשחקים זוגיים, שמשלבים גם שיח וגם משימות פיזיות אינטימיות. ממש מחפשת המלצות למשחק כזה. אפשר שיהיה גם יקר, אבל שיהיה באמת מעניין, אטרקטיבי ורלוונטי לשימוש חוזר. אם מישהי מכירה מניסיון אשמח מאוד לשמוע.

כ"ו תמוז 10:35מגיבה כדי להגיב לך בהמשךאחת כמוני
כ"ו תמוז 21:54מסתכלת על זה שוב ולא בטוחהאחת כמוני
שזה מספיק שמור בקטע הדתי
כ"ו תמוז 10:37יש אתשומשומ

Ho my box

עם כל מיני קןפסאות לדייטים בכל מיני רמות של פתיחות

אולי תמצאי שם משהו שיעניין אותך 

כ"ו תמוז 10:52ממליצה עליהם מאודרק רגע קט
כ"ו תמוז 17:14תודה! מניסיון?אנונימית בהו"ל
על איזה ערכה את ממליצה? כי יש שם כמה שנראות רלוונטיות....
כ"ו תמוז 17:13תודה! באמת נראה טוב!אנונימית בהו"ל

ממליצה מניסיון? כי באתר הכל נראה נוצץ, רוצה לדעת מהשטח.

אם כן, על איזה ערכה את ממליצה? כי ראיתי שיש שם כמה סוגים שיכולים להתאים...

כ"ו תמוז 19:13לדעתי, זה ממש תלוי זוגננה123

קיבלנו מגיסתי קופסא שהיא קנתה. אמרה שאח שלי יבשן ולכן זה לא זרם, אבל בעיניה זה שווה. בפועל כששיחקנו אני פחות זרמתי, ואז גיסתי צחקה שיש לנו כנראה גנים יבשנים...

יש זוגות שהדינמיקה של למלא משימות כאלה זורמת להם ואז זה באמת מגניב ומושקע... אבל יש כאלו שזה פחות יזרום אצלם. אני הרגשתי שזה מאולץ לי מדי.

חושבת אבל שזה ככה היה בכל משחק זוגי שהיינו משתמשים בו... 

כ"ו תמוז 19:18ולגבי ואהבתםננה123
יכולה לנסות את האתר של שי נשי. חנות הלבשה תחתונה מאפרת שמוכרת גם אביזרים. לא יודעת אבל אם ההיצע שם שונה מואהבתם.
כ"ו תמוז 20:01לא יודעת אם מותר לכתוב את זהרק לרגע9
אבל בדיוק קנינו קופסה כזו וכתבנו להם שאנחנו דתיים (הם ביקשו לציין בהערות) וזה לדעתנו ממש ממש לא מותאם לדתיים. אמנם זה משחק מאוד מושקע והאריזה והכל נוצץ, אבל שנינו לא אהבנו בסופו של דבר וחלק גדול המשימות פשוט דילגנו כי היה ממש לא מתאים. 
כ"ו תמוז 20:11אין בעיה לכתוב תחושות שלך על מוצריעל מהדרום
כ"ו תמוז 20:21תודה על התגובה!!אנונימית בהו"ל
יכולה להגיד לי איזו קופסא זו הייתה? כי ראיתי שיש אחת שכתוב בה שלא מומלצת לדתיים.

יכולה לנסות לפרט למה לא מתאים לדתיים (אם מעדיפה אני יכולה לפנות אליך בפרטי עם הניק האישי שלי) האם הרגשתם שזה לא מתאים כי היו גם תמונות לא ראויות? או שפשוט המשימות לא התאימו לכם?

כ"ו תמוז 21:08תפני בפרטירק לרגע9
כ"ו תמוז 23:10רק מזכירה להיזהר מפניות בפרטי בנושאים אינטימייםטארקואחרונה
לשני הצדדים
כ"ו תמוז 21:14זו לא הייתה זו שכתוב שלא מומלצת לדתייםרק לרגע9
יש אחת שכתוב שכדאי לציין שדתיים בהערות כדי שיהיה יותר מותאם 
כ"ו תמוז 20:43ועוד שאלה לגבי ho my boxאנונימית בהו"ל

האם זה קופסא לשימוש חד פעמי?

או שאפשר לשחק בה כמה שרוצים?

כ"ו תמוז 21:09חד פעמירק לרגע9
לפחות האחת שאנחנו עשינו
כ"ו תמוז 12:16בפניםמרגול
לא התנסיתי בערכות בסגנון בדיוק של מה שאת מחפשת, כן ניסינו קלפי שיח כאלה… אז יש את ask q שזה ישראלי; משהו באיזור ה150-200 ש"ח לחבילה של 100 קלפים או יותר. יש להם על סתם שיח להעמיק, וגם על דברים יותר כמו שאת מחפשת

אם רלוונטי באנגלית אז יש לך את אמזון… ששם את עלולה באמת להגיע לתמונות לא סימפטיות, אבל אם תחפשי נגיד כרטיסים או דברים מאוירים אולי זה משהו שיתאים לכם.

אגב גם אם לא רלוונטי אנגלית- מכירה שיש כזה כרטיסיות עם איורים שנותנים רעיונות, בשביל זה לא צריך שפה

כ"ה תמוז 21:43שירותים בדירה שכורה -הלפפפפמולהבולה

אני כל כך נגעלת מזה גם ככה והשירותים בדירה שאמורים לשכור

יש כמו לכלוך ישן בתוך השירותים 🤢

יש דרך להלבין את זה???

כ"ה תמוז 21:54כן. שפכי 00 בנדיבות ללילה ובבוקר תשפשפי בפניםהמקורית
עם המברשת. יצא חדש
כ"ה תמוז 21:56מצטרפת להמלצהתהילנה

כדאי רק לרוקן את המים לפני (עם כמה סמרטוטים)

זה מגביר את היעילות, ולשים לב שלא ישפריץ על הפלסטיק רק על החרסינה (אחרת זה לא יורד)

בהצלחה! 

כ"ה תמוז 21:58גם בלי לרוקן מים האמת. בחיים לא הייתי מתעסקתהמקורית
עם מים של אסלה האמת🥴
כ"ה תמוז 22:01אצלי בדירה זה רק מה שעזרתהילנה

אבל יכול להיות שאם הייתי שמה 2-3 בקבוקים זה גם היה עובד. מה שחשוב זה להיות נדיבים כי החומר מאוד אפקטיבי אבל הלכלוך יכול להיות מאוד מאוד עקשן....

כ"ה תמוז 22:02זה עדיין לא היה גורם לי לעשות את זה האמתהמקורית

ומצדי שהלכלוך יישאר

אני שמתי פחות מבקבוק ללילה בלי לרוקן באסלה שמצבה היה קשה, וזה עזר

צריך לשפשף טוב

ואפשר לעשות את זה יותר מפעם אחת ואז לתחזק

כ"ה תמוז 23:58לרוקן מים באסלה זה לא מסובךרק טוב!

ולא צריך מגע ישיר איתם.

דוחפים אותם פנימה לכיוון הביוב עם המברשת של האסלה, עד שרוב המים יוצאים. 

כ"ו תמוז 00:05בהחלט אמור לעבוד אם משאירים לילה גם בלי לרוקןלפניו ברננה!
את המים

ואם לא אז לעשות שני לילות...

כ"ו תמוז 14:21באמת? טוב לדעת...ממתקית

אנסה גם, גם אצלנו יש כמו אבנית דבוקה על האסלה וזה לא יורד.

ה 00 יעזור?

כ"ו תמוז 08:30אנחנו קנינו מושב חדשפעם אחרת
ובעלי התקין אותו, ניקינו טוב עם אקונומיקה את האסלה עצמה
כ"ו תמוז 11:35אקנומיקה מחטאת ומורידה שומנים אבל לא תוריד לך אתלפניו ברננה!

האבנית..

בעיני כשנכנסים לדירה שכורה כדאי גם וגם.

ולהחליף מושב אסלה מומלץ ממש!!

כ"ו תמוז 11:46מדגישה!! אסור לערבב!! ממש סכנהלפניו ברננה!
מתכוונת להשתמש באחד מהחומרים, לשטוף אוצו טוב ואז בשני...
כ"ו תמוז 11:51נכון. זה חומצה ובסיס שיש ביניהם תגובה חריפההמקורית
ופולטת אדים שממש מזיקים לריאות
כ"ו תמוז 09:06לנו לא עזר ooכי כל פה
אז ביקשנו מאינסטלטור סוג של חומצה מיוחדת ששם לנו פעם אחת והוריד ממש כמעט הכל.. ועכשו מתחזקים עם oo..
כ"ו תמוז 12:57תודה רבה חברות!!!מולהבולה
אני אמורה להיכנס בעזרת ה' בעוד חודש וכבר מודאגת מזה ממש
כ"ו תמוז 14:31אם את בהריוןבאתי מפעם

עדיף שבעלך יתעסק עם זה, מאוד לא בריא לשאוף חומרים כאלה.

או לפחות לעשות את זה זריז ממש ועם מסכה. אבל לגמרי עדיף שלא את.

כ"ו תמוז 22:06מה זה 00?שוקולד פרה.
כ"ו תמוז 22:15חומר מנקה אסלות. מסיר אבניתהמקורית
כ"ו תמוז 22:17ככה קןראים לזה ברמי לוי?שוקולד פרה.

איל אני יודעת מה לחפש?

משתמשת באקונומיקה. לא מספיק?

כ"ו תמוז 22:17לאבנית לאהמקורית
זה בקבוק ירוק עם פקק צהוב, של חברת סנו לדעתי
כ"ו תמוז 22:28שמתי לך תמונה בפניםלפניו ברננה!

בגדול, חומרי הניקוי החריפים מתחלקים לחומצות ובסיסים. שניהם מחטאים כי הם מפירים את האיזון וגורמים לסביבה לא מיטבית לחיידקים.

חומצות מורידות אבנית, כל חומר שמיועד לשירותים וכתוב עליו מסיר אבנית מכיל חומצה. יש כאלה שהריכוז שלה נמוך מדי, ולא עושים  עבודה טובה.. 00 הוא באמת חומר טוב ועוצמתי שגם מנקה טוב את האבנית, ובשימוש קבוע מספיק להשתמש בו אפילו בלי להשרות כדי לנקות את הקצת שהצטבר מאז הניקיון הקודם. אני אוהבת גם את החומר לשירותים מהסדרה של סנו jet. מריח הרבה יותר טוב ועושה עבודה מעולה.

אקונומיקה היא בסיס, מאוד טובה לנקות שומנים וגם להלבנה של כתמים. לפעמים צריך גם אקונומיקה בשירותים.. אבל אם המטרה היא להוריד אבנית כדאי לבחור חומצה. כמומשכתבתי למטה אסור אסור לערבב חומצה ובסיס.

כ"ו תמוז 22:33סיקרן אותי לקרוא על זה קצת יותר אז שאלתי את הצ'אטלפניו ברננה!

כמובן 😅

הנה הסבר שיטתי שכולל הנחיות לבחירת תכשיר ניקוי בהתאם לסוג הלכלוך, תוך הדגשת ההבדל בין תכשירים חומציים, בסיסיים, ונייטרליים, וכיצד להשתמש בהם באופן בטוח:

💡 עקרון בסיסי:

כל חומר ניקוי פועל בצורה אופטימלית מול סוגים מסוימים של לכלוך, בהתאם להרכב הכימי שלו.

🧼 הנחיות לבחירה לפי סוג הלכלוך: 1. אבנית (בקומקום, ברזים, מקלחון)

🔹 תכשיר חומצי – למשל: חומץ, תרסיס נגד אבנית, חומצה ציטרית.

⚠️ לא להשתמש על שיש/גרניט – החומצה עלולה לפגוע במרקם.

2. שומנים במטבח (כיריים, קירות, תנור)

🔹 תכשיר בסיסי – "ממס שומנים", אקונומיקה מדוללת, סודה לשתייה.

⚠️ זהירות על משטחי עץ לא מוגנים – עלול לגרום להלבנה/נזק.

3. חלודה

🔹 תכשיר חומצי – כמו מסיר חלודה על בסיס חומצת לימון או אוקסלית.

⚠️ לבדוק תחילה בפינה נסתרת – חומצות עשויות לשנות צבע של מתכות מסוימות.

4. פיח, לכלוך "שחור" עיקש (קירות, אריחים)

🔹 בסיסי קל או נייטרלי – תכשירי ניקוי רב-תכליתיים.

לעיתים יש לשלב עם ספוג מיוחד (כמו "ספוג פלא").

5. צואת יונים, לכלוך אורגני מבחיל

🔹 תכשיר בסיסי חזק + חיטוי.

ניתן לשלב גם עם חומר חיטוי מבוסס כלור (אקונומיקה).

6. רצפות

🔹 נייטרלי או בסיסי חלש.

חומרי רצפה עם ריח נעים ובסיס קל לא יפגעו ברובה או באיטום.

⚠️ זהירות ובטיחות:

אין לערבב חומצה עם בסיס (למשל חומץ עם אקונומיקה) – עלול לשחרר גז רעיל!

להשתמש תמיד בכפפות, ובמקומות מאווררים.

לבדוק כל חומר חדש על שטח נסתר קטן.

לשמור מחוץ להישג ידם של ילדים.

לחומרים מקצועיים – לעיין בעלון הבטיחות (MSDS אם יש).

רוצה שאכין לך טבלה שתסכם את זה להדפסה או תלייה?

כ"ו תמוז 22:55תודה יקרה!!שוקולד פרה.

חומצות ובסיסים מוכר לי היטב מאימי הכימאית

כ"ו תמוז 23:53😀לפניו ברננה!אחרונה
כ"ו תמוז 13:07תנסי מלח לימוןמישהי מאיפשהו
אצלינו הוריד את הכתמים שהצטברו
כ"ו תמוז 14:37להוציא את כל המים עם כוס חד"פ ואזואז את תראי

לשפוך הרבה 00 לתוך האסלה ולהשאיר לילה.

כמובן בזהירות...

כ"ו תמוז 15:35כן בהריון גם לא מסוגלת להריח כלוםםםםמולהבולה

ממש סובלת מריחות

ברמה שאני יושבת במרפאה ומריחה את הברזל שנותנים לנשים בוריד 🤢🤢🤢🤢

כ"ו תמוז 22:00אפשר לדחוף אותם עם המקל אסלהאוהבת את השבת
עבר עריכה על ידי אוהבת את השבת בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"ה 1:00

חזק פנימה הרבה פעמים והם פשוט נכנסים פנימה...

ואז לא צריך להוציא עם כוס...

כ"ו תמוז 23:16לא ממליצה לרוקן את המיםרינת 35
אני רוקנתי חצי מים, שפכתי מלא 00 וזה התנקה רק עד הגובה של המים…
כ"ה תמוז 21:32מישהי היה לה חשדות בהריון לתסמונת דאוןשיישאר חסוי
כמו עצם אף קצרה ומוקד אקוגני (או שניהם יחד...) ובסוף לא היה כלום והילד בריא?
כ"ה תמוז 21:51מוקד אקוגנישומשומ

היה לי פעמיים

פעם אחת הרופא שלח אותי לאקו לב ובפעם השניה הרופא צחק על הרופא ששלח אותי ואמר שזה כלום..

ברוך ה' שני הילדים בריאים 🙏🏻

כ"ה תמוז 21:56רק מוקד אקגוני זה באמת לא נחשב סיכוןיעל מהדרום

לק"י

קוראים לזה "סימן רך".

היה לי בהריון אחד, אז עשיתי חלבון עוברי.

וזהו...

כ"ה תמוז 22:44לי היה הריון אחד עם כמה תסמיניםשם משתמשת חדש

לא העצם אף

אבל מוקדים אקוגניחם וגם ריבוי מי שפיר וגם חלק במח מורחב

קיצר היה הריון מתוח וקשוח

אבל ילדה בריאההה ומתוקההה ב''ה🙏🙏❤️

כ"ו תמוז 02:28למישהי כן היה עצם אף קצרה?שיישאר חסוי

רוצה להתעודד...

יש 2 סימנים אבל עדיין הרופא אמר שרוב הסיכויים שהכל בסדר כי יש גם סימנים לטובה- גפיים ארוכות למשל...

מחכים לייעוץ גנטי. אני במתח קשה

כ"ו תמוז 08:21מאחלת לך בשורות טובותפעם אחרת
אכן קשוח וההמתנה מורטת שערות! אבל בע"ה נתפלל שהכל יהיה בסדר!
כ"ו תמוז 08:34ממליצה לך לעשות ניפט בהקדם, אל תחכי לייעוץ הגנטיאנונימית בהו"ל

את יכולה להתקשר למכון פועה והם יקשרו אותך עם מחיר מיוחד שלהם.

אמנם זה לא 100% אבל את יכולה לחפש שרשור שהיה פה לא מזמן על הסיכוי שלו לתת תשובה שלילית כוזבת.

באופן אישי עשיתי לא מזמן (לא בגלל ממצאים מדאיגים אלא בגלל סיכויים בינוניים בבדיקות הסקר),

הרופאה אמרה לי שאני צריכה לדעת שזה לא 100%, אז בעקבות הדברים של @פשוט אני..  ידעתי לשאול אותה על מקרים שידועים ברפואה על תשובות שליליות כוזבות,

והיא אמרה שהיה מקרה אחד לפני 7 שנים (בקיצור לא רלוונטי). אז תודה @פשוט אני.. שבזכותך היא לא באמת הלחיצה אותי.

כ"ו תמוז 08:44וואו איזה משמח לקרוא 🌷פשוט אני..
כ"ו תמוז 08:59כמה נתונים טכנייםפשוט אני..

אשתי עשתה בדיקת ניפט, דרך מכון פועה זה עולה 1,800 ש''ח לבדיקה של 7 התסמונות השכיחות פלוס מין העובר (אפשר לשלם 2,500 ש''ח בשביל הבדיקה הכי רחבה שיש), ואם יש ביטוח פרטי עם נספח הריון או ביטוח משלים בדרגה הכי גבוהה של קופת החולים, אז מקבלים את רוב הכסף בחזרה.

תוך 48 שעות קיבלנו תשובה שלילית לכל התסמונות שהם בדקו, וידענו את מין העובר, וכל זה בשבוע 9...

אחר כך הולכים לשקיפות עורפית בראש רגוע יותר, כי גם אם עולה ממצא מחשיד לתסמונת דאון - כבר יודעים שזה חסר משמעות.

עם זאת,

אני מזכיר שני דברים:

א. הבדיקה מעולה לאיתור תסמונת דאון, אבל יש מאות תסמונות אחרות שהיא כלל לא מתיימרת לזהות או שהיא כן מתיימרת אבל עם אחוזי דיוק של 80 עד 90 אחוז, שזה לא מספיק טוב.

מי שרוצה לשלול את כל מה שהמדע יכול לשלול - רק בדיקות מי שפיר או סיסי שילייה יועילו.

עם זאת, בדרך כלל נשלחים לבדיקות האלה רק בגלל החשש לתסמונת דאון, ואם זאת הסיבה היחידה - אז ניפט בהחלט עושה את העבודה בלי לסכן את העובר ובשלב הרבה יותר מוקדם.

ב. יכולות להיות הרבה מאוד בעיות בהריון שהן כלל לא גנטיות. דברים שאפשר לראות בשקיפות ובסקירה ואף בדיקה גנטית לא תוכל לזהות.

כך שתשובה שלילית בניפט או במי שפיר לא מבטיחה לצערי שההריון תקין או הילד בריא, וחשוב ללכת לכל הבדיקות המומלצות.

כ"ו תמוז 11:26גם שאר בדיקות ההריון הן לא ודאיותמתחדשת11

ובהחלט לא צריך ללכת לכולן בשגרה.

הוודאות אצל בורא עולם

קרו מקרים שאמרו משהו אחד, ומתברר ששום דבר והכל תקין

ומנגד גם הפוך שהכל תקין, והתברר הפוך

כ"ו תמוז 11:58יש בדיקות ודאיותפשוט אני..

כמו מי שפיר וסיסי שילייה.

אין מקרים, בטח לא מהשנים האחרונות, שאמרו משהו שהתברר כשגוי בבדיקות האלה.

ואם יש, זה אחד למאות אלפים או אחד למיליונים.

בכל מה שקשור לסקירות US - יש דברים שאפשר לראות שם בוודאות מוחלטת, ויש דברים שאפשר לפספס. תלוי בסוג הבעיה, במקצועיות של הרופא, במנח של העובר...

אבל זה שהבדיקות האלה לא נותנות ודאות של 100%, לא אומר שמומלץ לוותר עליהן.

לא מסכים עם ההמלצה הגורפת "לא צריך ללכת לכולן בשגרה".

את יודעת בכמה הריונות שגרתיים מצאו דברים מאוד קשים אצל התינוק בבדיקות האלה?

ברוך ה' זה לא המצב השכיח, רוב העוברים בריאים, ועדיין יש מקרים שבהם בהריונות מאוד תקינים פתאום מגלים שלעובר אין גפיים (קרה לשכנה שלנו), שהלב שלו לא בנוי נכון, שהמוח לא התפתח בצורה שמאפשרת חיים ועוד כל מיני מרעין בישין. מה תעשי אם בגלל ההמלצה שלך "לא צריך ללכת לכולן", יוולד תינוק עם פגם מאוד מאוד קשה?

שוב, אני לא מנסה להחליץ וברוב המקרים הכל טוב, אבל יש סיבה שהמדינה מממנת לכל אשה את הבדיקות האלה (ולא, ההנאה של ההורים לראות את העובר היא לא הסיבה) - אלה בדיקות שבאמת מצליחות לאתר מומים.

כ"ו תמוז 12:53כתבתי על שאר הבדיקות שאינןמתחדשת11

מאתרות בהכרח פגמים גנטיים, עליהם כתבת

שאין בהם וודאות. ולכן אני עדיין חושבת שלא כל אחת חייבת לעשות אותן

יש גישות שעודף בדיקות מזיק לעובר

עי רבנים גדולים שמבינים בתחום

כך שזה לא רחוק מהאמת

ובכלל הבדיקות הסטטיסטיות לפעמים מאתרות דברים שלא קיימים..

נכון, הן גם צודקות

ולפעמים כשהכל תקין, הכל יוצא לא תקין

סוף דבר אם את מחליטה לעשות את הבדיקות קחי הכל בערבון מוגבל

וודאות יש רק אצל בורא עולם.

כ"ו תמוז 13:53וגם בבדיקה גנטית לא תמיד התוצאה חד משמעיתאנונימית בהו"ל

לפעמים יש ממצאים חד משמעיים שיש מוטציה מסויימת, אבל לא נדע איך זה ישפיע על התינוק למעשה.

אצלנו למשל היתה שקיפות עורפית עם סיכון גבוה לתסמונת דאון.

עשינו מי שפיר - בדיקת שבב, ויצא תקין.

עכשיו אחרי שהתינוק נולד, היו לו כמה עניינים רפואיים, שבעקבותיהם עשינו בדיקת אקסום (בדיקה גנטית מלאה יותר, לעומת השבב שבודקת רק שינויים כרומוזומאליים).

וכן מצאו משהו, שמסביר את העניינים הרפואיים שלו (לפחות את חלקם), אבל זה עדיין לא מספיק בשביל לדעת מה יהיה איתו כשהוא יגדל. כי בחלק מהמקרים זה משפיע גם על הקוגניציה (יכול להיות ברמה של ליקוי למידה, יכול להיות גם פיגור), ובחלק מהמקרים זה ההשפעה מינורית יותר והילד עם קוגניציה תקינה.

בקיצור, זה ממצא וודאי, אבל לגמרי לא חד משמעי. ואם היינו יודעים על זה בהריון, לא היינו מפילים, אבל היינו עוברים את ההריון עם יותר לחץ וחוסר וודאות שלא באמת היה תורם לנו במשהו...

כ"ו תמוז 14:27גם בשגרה יש את הבדיקות ההכרחיות יותרממתקית

ויש את הסטטיסטיות שלדעתי פחות אמינות, ולפעמים מלחיצות.

כשהייתי צעירה יותר לא ביצעתי את כולן, בגיל מאוחר ביצעתי כי הסיכונים עולים עם הגיל.

נראה לי, בהריון תקין, לגלות מקרים קשים כפי שתיארת זה אחד למיליון. עושים מה שצריך, ואם הכל בסדר, הכל טוב. לא צריך לעשות גם סיסי ומי שפיר אם הכל תקין...כי אולי בהריון התקין שלי יגלו משהו. 

כ"ו תמוז 15:08כתבתי לעשות את מה שמומלץפשוט אני..
אם הכל תקין והביצית צעירה, לא ימליצו על בדיקת מי שפיר או סיסי שילייה...
כ"ו תמוז 14:52ולפעמים זה גם עשוי להציל (טריגר סיפור עצוב)בארץ אהבתי

כי עצם הגילוי מאפשר טיפול, ובזכות הגילוי בהריון אפשר להציל את העובר.

יש דברים הגילוי רק לאחר הלידה עשוי להיות מאוחר מידי.

(ושמעתי ממישהי שאני מכירה, שהיא הכירה אישית סיפור כזה, של מישהי שלא עשתה סקירות בכלל, והתינוק נפטר לאחר הלידה בגלל משהו שאם היו יודעים מראש היו יכולים לטפל בו מיד ולהציל אותו).

כ"ו תמוז 08:42לי היה אף שטוחshiran30005

ב 2 ילדים, בנוסף מוקד אקוגני וגם ראש מקרופלציה משהו כזה

אקו לב וסקירות מכוונות יצאו תקינות פרט לממצאים הנל. שלחו למי שפיר ולא עשיתי מכיוון שלי יש ראש קטן ואף קטן אז לא התרגשתי ולא הזיז לי בכלל.

ב"ה הילדים יצאו בריאים 🙌

כ"ו תמוז 09:14מבחינה רפואיתפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ו בתמוז תשפ"ה 9:27

הגודל של האף והראש שלך פשוט לא שייכים...

לא סתם עושים את בדיקת השקיפות העורפית בשלב מאוד מוקדם של ההריון.

בשלב שבו עושים את הבדיקה, יש שונות קטנה מאוד בגודל של העוברים.

גם עובר שנולד להורים בגובה 1.4 מטר עם אף קטנטן, יהיה בגודל של עובר שנולד לשחקן NBA עם אף ארוך.

כשהרופא אומר שיש לעובר אף קטן, הוא לא מתכוון שזה ביחס לאנשים שכבר נולדו שאז יש אלפי גדלים וצורות ומידות, אלא ביחס לעוברים בשבוע הזה של ההריון - כלומר ביחס לעוברים בשלב שבו לגנטיקה של ההורים כמעט ואין השפעה על הפרופורציות של הגוף. 

בקיצור, האף הקטן של ההורים לא מסביר את האף הקטן של העובר בשלב הזה של ההריון, ולא מקטין את ההסתברות שהממצא הזה מעיד על תסמונת דאון.

כמו כן, זה לא שהאף הקטן עצמו מהווה בעיה (רפואית או אסטתית). אנחנו פשוט יודעים שאצל עוברים בריאים רק X אחוז הם בעלי אף קטן בשלב הזה של ההריון, ואילו אצל עוברים עם תסמונת דאון זה 5X (המספרים סתם בשביל הדוגמה, זה תלוי כמה האף קטן...). כנ"ל מוקדים אקוגניים בלב ועוד כל מיני ממצאים שמעלים את החשד.

אם הסיכוי לתסמונת דאון עולה בעקבות הממצאים האלה, ובסוף עושים בדיקה ומגלים שאין את התסמונת (ותסמונות אחרות), אז הממצא הזה הופך להיות חסר משמעות.

כ"ו תמוז 09:52לא ביצעתי שקיפותshiran30005

אצלי גילו את הממצאים בסקירה, אבל הייתה לי הרגשה ממש טובה שזה כלום מניסיון העבר עם הילד הגדול יותר לכן לא ייחסתי לזה משמעות.

קול פנימי אמר לי להתעלם. וב"ה באמת היה בסדר

כמובן שכל אחת תעשה מה שהיא חושבת שנכון לה

כ"ו תמוז 09:54לדעתי כשיש ממצא של אף קטןפשוט אני..
צריך לשלוח את העובר לרבנות, למחלקה לבירור יהדות

(סתם סתם! בלי עגבניות בבקשה!)

כ"ו תמוז 12:19חחחח אני מאוהבת בבן שליshiran30005
האף כפתור שלו זה מה שמייחד אותו 
כ"ו תמוז 14:20וואו. יפה שהיית בטוחה בעצמך!!ממתקית

באמת צריך לשים לב למבנה ההורים גם, לפעמים זה פשוט מבנה גוף גנטי.

כ"ו תמוז 08:53לא היה לי, אבל אני כן ממליצה לעשות עם ניפט או מידיאט ספרייט

שפיר במקרה הזה.

כדאי להתייעץ עם מכון פועה. 

כ"ו תמוז 09:23חשוב לי להבהיר נקודה חשובהפשוט אני..

כל הדברים שבודקים בשקיפות עורפית כדי להעריך את הסיכון לתסמונת דאון ותסמונות אחרות, הם ממצאים סטטיסטיים.

אם עובי השקיפות גדול, אם האף קטן, אם הגפיים קצרות, אם יש ממצאים בלב, אם משקללים את גיל הביצית* - כל אלה רק נותנים בסוף את הסיכוי הסטטיסטי לתסמונת דאון, בהתבסס על מיליוני עוברים בריאים וחולים בעשרות השנים האחרונות.

כלומר בסוף הרופא (או יותר נכון המחשב שלו) יידע להגיד שבהתבסס על כל הממצאים, הסיכוי לילד עם תסמונת דאון הוא X.

זה בעצם אומר 2 דברים:

1. לא יעזור לשאול ברשת "האם היה לכן את זה ובסוף נולד ילד בריא".

עשו מחקר על מיליוני תינוקות, וגילו שאצל רובם המוחלט נולד ילד בריא, אבל אצל אחוז מסוים כן הייתה תסמונת דאון.

אז גם אם כאן כווווולן יגידו לך שנולד להן ילד בריא, זה לא ישנה את הסטטיסטיקה. הסיכון קיים, שווה לבדוק אותו אם את רוצה להיות בטוחה, הסיכון לא נעלם בגלל שבפורום לכולן נולד ילד בריא.

ולהפך: אם במקרה שתי מגיבות מתוך עשר יגיבו שכן היה להן ילד עם תסמונת דאון, זה לא באמת אומר שהסיכון שלך הוא 20%. הסטטיסטיקה של 5 או 15 או 30 נשים לא מלמדת כלום, לטוב ולרע.

2. כל הממצאים האלה לא מהווים בעיה בפני עצמה, אלא רק אינדיקציה לתסמונות גנטיות מסוימות. אם בבדיקה (או אחרי הלידה) יתברר שהילד לא לוקה באף אחת מהן, אז הממצאים האלה יהפכו להיות חסרי חשיבות. זה לא שיש בעיה רפואית להיות עם אף קטן או עם שקיפות עורפית עבה, זה רק ניסיון לנבא את הסיכון לתסמונות. אם אין תסמונות, כבר אין משמעות לממצאים.

בסוף המטרה של הבדיקות היא לא להפחיד אלא לתת ידע, כדי שתוכלי לקבל בחירה מושכלת לגבי ההמשך.

כמו שבטח הרופא המליץ לך, לדעתי הבחירה המושכלת היא פשוט לבדוק במקום להיות במתח.

*גיל הביצית הוא הקובע ולא גיל האם.

אשה שהקפיאה ביציות או עשתה הפרייה מלאכותית בגיל 25, אם היא תיכנס להריון בגיל 40 מאותה ביצית או מאותו עובר קפוא, הסיכוי לתסמונת דאון יהיה לפי גיל 25 ולא לפי 40.

כ"ו תמוז 09:33אוי איך כולם כולם אופטימיים.. איזה שקיפותשיישאר חסוי

לא עשיתי לא שקיפות ולא סקירה מוקדמת (לא לזרוק עגבניות עכשיו. מיותר)

ואני בשבוע מתקדם- מעל 20.. בלי פרטים מדויקים..

הממצאים המחשידים הם מהסקירה המאוחרת

כ"ו תמוז 09:35חחח באמת מיותר פשוט אני..

זה לא משנה את המהות - קיבלת ממצא שהוא לכשעצמו לא מעיד על שום בעיה רפואית, הוא רק מעלה באחוז מסוים את הסבירות שיש לעובר תסמונות מסוימות.

עדיין רוב הסיכויים הם שהעובר בריא.

אם את רוצה לקבל תשובה ודאית ולא להיות במתח, רק בדיקה (ניפט או מי שפיר, כי סיסי שילייה כבר לא רלוונטי) תועיל.

אם את מעוניינת בניפט - רק תוודאי עם הרופא שהממצאים שעלו לא מעלים את הסיכון לתסמונות שעבורן ניפט לא מוצלח (מוצלח = מעל 99.99% דיוק).

כ"ו תמוז 22:40כנראה שאתה באמת בפורום של נשיםטרכיאדהאחרונה

קשה להתווכח עם הגיון נשי... יש לו ישות משל עצמו.

ישראל מעל המזלות ונשים מעל הסטטיסטיקות

כ"ו תמוז 14:18אצלי היה בלב העובר מוקד אקוגוני, וירך קצרהממתקית

טכנאית האולטרסאונד שעשתה לי אז אולטרסאונד הייתה חכמה ואמרה לי מיד שזה לא אומר כלום, ולחזור שוב אולי זה ייעלם. הייתי מעט בלחץ.

באחד הפעמים שהייתי היא כבר לא ראתה את הממצאים הללו, נולדה תינוקת בריאה ב"ה.

כ"ו תמוז 15:06לנו לא נצפה עצם אףנעה1987

או יותר נכון לא היתה הסתידות  של עצם אף בסקירה המוקדמת. בשקיפות הרופא בכלל לא התיחס לעצם האף. אבל יצאה תוצאה לא משהו בלי קשר לעצם האף .

הלחיצו אותנו מאוד . עשינו מי שפיר.

נולד לנו תינוק מתוק חייכן ובריא ב"ה

פרסומת
כ"ה תמוז 12:1840 תלמידים בכיתהשושנושי

איך את מרגישה עם זה?

ואיך זה יכול להיות שבית ספר ממ''ח מאפשר את זה?

הרי אני מבינה בגוגל שיש הגבלות, עד שמצאתי ממח לרוחי אני נתקלת בעניין הכמות (איך עליתי על זה? קיבלתי שיחה מהמזכירות, מאין שיחת וולקאם. המזכירה התבלבלה בשם הפרטי מול המשפחה, אמרה כזה טוב - כשיש יותר מ 40 ילדים בכיתה זה הגיוני - שאלתי אותה רגע מהההה 40??? אמרה לי כן, יש 40-45 ילדים בכיתות בגיל הזה. לקראת כיתה א-ב מפצלים את הכיתות ככה שיש בכל כיתה לא יותר מ 30 ילדים)

כואב לי על הבן שלי שיהיה שנה הבאה אחד מארבעים. זה מוגזם!!!

או שזה נחשב תקין?

עם שני אנשי צוות.

אני לא מבינה בזה, בחיי.

בתור אישה 'לא מבינה' זה נשמע לי הזויייייייי

יש לנו אופציה למקום אחר, הבירור הראשון היה - כמה תלמידים בכיתה. גם שם יש הרבה, 35 פלוס מינוס, לא ממח.

הילדים שלכם גם בכיתה של 40 ילדים ויותר?

כ"ו תמוז 21:32היא כתבה פה שזה ממ"ח תחת משרד החינוךיעל מהדרום
כ"ו תמוז 12:41איך מרגיש דלקת בדרכי השתן?פרח חדש

אני כבר כמה ימים עם כאב עמום ומוזר בבטן התחתונה

חשבתי קשור לרחם ולשחלות כי הכאב הוא למטה בצדדים

הייתי אתמול בבוקר אצל הרופאה אמרה שהכל תקין ברחם ב''ה (יש לי הסטוריה של דלקות שם בעקבות התקן נחושת וכרגע עם הורמונלי- מירנה)

אבל הכאבים לאט לאט מתגברים

הם לא משתקים אבל מפריעים מציקים ועיקר מאותתים שכנראה משהו לא 100 אחוז

התחלתי לחשוב אולי קשור לדרכי השתן, אולי הכליות, כי טיפה כואב גם בגב מאחורה.

אולי קשור למערכת העיכול?

הרופאה שלי פנויה רק בים שישי

אבל אם זה דחוף אני יכולה להגיע ויכניסו אותי איפושהו 

רק מתלבטת מה לעשות..

כ"ו תמוז 12:56יכול להיות שהתאפקת לשירותים?shiran30005
היה לי ממש ככה לא מזמן ונלחצתי אפילו כבר חשבתי הריון חוץ רחמי חלילה, בסוף נזכרתי התאפקתי מלא לקטנים וזה כנראה היה הגורם. לקח לזה כמה ימים להשתחרר לגמרי
כ"ו תמוז 13:05לא זכור לי.פרח חדש

אבל וואלה גם אני חשבתי אולי הריון חוץרחמי

כי כאב לי בשחלות, ככה לפחות היה נדמה לי

כ"ו תמוז 13:20לי תסמינים כאלו אכן היו דלקתחמדמדה
כ"ו תמוז 14:20איך גילו? בבדיקת שתן?פרח חדש
או שהרופאה אבחנה ללא בדיקות?
כ"ו תמוז 15:07אם זו דלקת בשתן, לא צריך רופאת נשיםיעל מהדרום

לק"י

תבקשי הפניה מרופאת משפחה.

ואולי אפשר לראות משהו גם בבדיקת סטיק (לא בטוחה אם זה יכול לתת כיוון של אם יש דלקת או לא).

תרגישי טוב!

כ"ו תמוז 15:44כן, הרופאה שלי אני מתכוונת לרופאת משפחהפרח חדש

היא מלאה עד יום שישי

אבל אם זה דחוף מכניסים בין לבין

השאלה אם זה עונה על ההגדרה

כ"ו תמוז 16:02נראה לי שזה דחוף. אולי תתקשרי למוקד אחיותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיוכלו למצוא לך תור טלפוני או משהו מהיר יותר, ותוכלי ללכת כבר מחר לעשות בדיקה.

כ"ו תמוז 22:31בעצם אם את לא בהריון, אולי זה לא דחוףיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לא יודעת.

אולי אם תשלחי לרופאה בקשה באתר, היא תוציא לך הפניה לפני יום שישי.

כ"ו תמוז 19:49תעשי מעקב הריוןבשורות משמחות
אצל אחות סטיק שתן היא תגיד לך אם מתפתחת דלקת
כ"ו תמוז 21:39אבל אני לא בהריון 🙃פרח חדש
כ"ו תמוז 22:15סטיקבשורות משמחות

אפשר לעשות גם לא בהריון לא?

בכל מקרה את יכולה לקבוע תור לרופאה שלך

ובנתיים לבקש מרופאה אחרת שתוציא לך הפניה לבדיקה

בנתיים תשמרי על הגיינה אחרי יציאה (לא שתן) לשטוף במים

You may like

פיקוד העורף