א' כסלו 11:18מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל
אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.
הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה
הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)
לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו
מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים
אשמח ממש להמלצות!!
תודה
ב' כסלו 10:12מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
ב' כסלו 10:53אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול
דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.
בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו.
ב' כסלו 11:36קודם כל תודה שהגבתברכה אפל
אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק
התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים
מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"
ב' כסלו 14:54מספיק נוירולוגadvfb
אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם
ב' כסלו 16:29אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
ב' כסלו 20:42אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה
קרובות באיזורים יותר פריפריאליים
ה' בחשוון תשפ"ב 14:30..ADHD
שלום,
אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.
כ' באדר תשפ"א 00:56הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
כ"ב באדר תשפ"א 21:09וואו.עפהאחרונה
וואלה.. מעורר מחשבה...
והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....
כ"ג בחשוון תשפ"א 17:00הפרעות קשב וריכוזענבר 2
כ' בכסלו תשפ"א 21:45שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
כ' בכסלו תשפ"א 21:50חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
ט"ז בטבת תשפ"א 17:04אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
כ"ג בכסלו תשפ"א 15:08אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ג' בחשוון תשפ"א 16:57ריכוז בלימוד גמראyyl
הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...
כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...
ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...
וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...
אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?
חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...
כ"ד בטבת תשפ"א 12:09התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה
יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה
ב' בחשוון תשפ"א 13:17יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ
שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?
ב' בחשוון תשפ"א 19:56הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו
שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם,
אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.
כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.
ג' בחשוון תשפ"א 00:13עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ
ג' בחשוון תשפ"א 00:27אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו
היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,
וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.
ג' בחשוון תשפ"א 21:37אולי נעבור לפרטייהוקפץ
י"ג בכסלו תשפ"א 20:27איזה כדור זה?עפה
י"ג בכסלו תשפ"א 20:29יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה