י"ח באב תשע"ב 20:58המשפט היומי רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב זי"ע שדות האמונה
עבר עריכה על ידי שדות האמונה בתאריך ח' באייר תשע"ג 20:24

עבר עריכה על ידי שדות האמונה בתאריך ח' באייר תשע"ג 20:05

בס"ד בר"ה

על ידי התבוננות בטבע ובמעשה בראשית, זוכה האדם להתחדשות. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

נכון זה מהמשפטים האלה, ש-התשובה הראשונה שלך אליו, תהיה: "סבבה"

אבל, המשפט הזה הוא אחד החזקים!!

פשוט קחו לכם כמה דק' או שעות, מה שבא לכם..במשך היום, ורק שבו ותסתכלו על השמים, ים, עצים, אבנים, הרים וכו'..

ואז תחשבו על מי שברא את כל אלה, ותראו איזה אכבר התחדשות תהיה לכם...

לי אישית קרה ש-פעם אחת הסתכלתי על השמים, ופשוט התחלתי לבכות!!! (אולי לא ב-ג-ל-ל זה, אבל זה מה שהוציא לי ת'דמעות)

אחח שנזכה להתחדש מכף רגל ועד ראש, בהתחדשות כזו נפלאה, שתעיף אותנו לגובהי שמים עד כסא הכבוד

אשרינו לגמרי

י"ז באב תשע"ב 22:49המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"השלום הנעלה ביותר הוא שלום בין שני ניגודים.

זכור זאת בפעם הבאה כשתפגוש מישהו המביא אותך במבוכה, במקום להתחמק מהמפגש, תוכל למצוא עימו שפה משותפת."
(רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

אחחח, רק שנזכה לשלום ואהבה בינינו, לראות כל אחד מעלת חברונו ולא חסרונו, אהבת חינם ללא מטרות רווח

אשרינו לגמרי

י"ח באב תשע"ב 18:53ככה זה המשפטים של רבינו הקדוש ..אין מה להוסיף שדות האמונה

י"ח באב תשע"ב 19:09^^ !! שיינדי

י"ח באב תשע"ב 19:46אפשר אולי לרכז את כל המשפטים היפים האלו לשרשור אחדנפש חיה

נעוץ??
נראה לי שכל משפט פה שווה מליונים...
חבל לתת להם לעבור לנו ליד העין ובלי להשאיר אותם חקוקים עמוק בלב...
תודה על הכל ורק טוב!

י"ח באב תשע"ב 20:57רעיון נחמד והוא ייושם בע"ה יתברך שדות האמונה
י"ג באב תשע"ב 13:54המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

האם יש משהו שאתה משתוקק לו,או משהו שהייתה רוצה מאוד שיקרה?

התמקד בו בכל יכולת הריכוז שלך ! דמיין אותו בפרטי פרטים!
אם רצונך איתן דיו,וריכוזך עז דיו,תוכל לממש את משאלותיך!
<שיהר"ן ס"ב> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

רק שתהיו בענין, שזו אחת העיצות המופלאות!!

פעם דיברתי עם חבר, והוא סיפר לי שהיתה גיטרה שהוא מאוד רצה, אז הוא עשה את העיצה הזו של רבינו, הוא פשוט דמיין את עצמו, עם הגיטרה, איך הוא יושב ומנגן בה, ומתענג..ונחשו מה? הוא בסוף הצליח לקנות ת'גיטרה!!!

אז יאללה, תתחילו לדמיין ת'רצונות שלכם, ובע"ה תזכו להגשימם

יום של הגשמת חלומות שיהיה

אשרינו לגמרי

י"ב באב תשע"ב 21:36המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

כשאתה מתפלל,הקשב היטב למילים !!

כשלבך קשוב,כל ישותך ממלאת את תפילתך ללא כל מאמץ ! <שיהר"ן ס"ו> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

חבר'ה!! יש פה עיצה נפלאה, שימו לב!

המחשבות טורדות? לא מצליחים להתרכז? מתחילים ב"אשרי" ומסיימים ב-"ברכת המזון"?

רק עכשיו (ולתמיד ) עיצה נפלאה מרבינו הקדוש ר' נחמן..פשוט להקשיב למילים...

די למאמצים להתרכזות בתפילה

אחחח שנזכה

אשרינו לגמרי

המשך ערב פנאן

י"ג באב תשע"ב 00:21יפה מאוד אשרייך!!!!שי"מ
י"א באב תשע"ב 21:19המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

דע, שעיקר ההתחברות והדבקות בקב"ה, הוא על ידי התפילה!

כי התפילה, היא השער שדרכו נכנסים להיכלו של מלכו של עולם. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

שנזכה לפרש שיחתינו אליו, יום ביומו..וע"י כך נזכה לידבק בו באמת

אשרינו שזכינו להיות בניו של האבא הכי רחמן

י"א באב תשע"ב 21:46עבודה שבלב ישר כחניתאי הארבלי
י' באב תשע"ב 21:43המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

זכור: דברים יכולים להשתנות, מן הגרוע ביותר, אל הטוב ביותר, כהרף עין!! < על"ת> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

קישרתי את זה איך שהוא לצום...

כרגע זה המצב הגרוע ביותר (כביכול) הבית שמם, שועלים מהלכים בו, השכינה בגלות, וכו' וכו'..

אך זכרו: "תשועת ה' כהרף עין"...המצב יכול להשתנות ל-הכי טוב, כהרף עין!!

בע"ה בקרוב כ"כ...

גאולה וישועות, אשרינו לגמרי

י' באב תשע"ב 22:08אשריך שנזכה מעריצה של אבא
ח' באב תשע"ב 17:48המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"ועיקר היהדות הוא רק לילך בתמימות ופשיטות בלי שום חכמות, ולהסתכל בכל דבר שעושה שיהיה שם השם יתברך ולבלי להשגיח כלל על כבוד עצמו, רק אם יש בזה כבוד השם יתברך יעשה, ואם לאו לאו, ואזי בוודאי לא יכשל לעולם". <ליקוטי מוהר"ן תניינא תורה י"ב> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

ולי שיש כוח, יש פה מאמר על זה- http://www.breslev.org/pages.php?subaction=showfull&id=1181016996&archive=&start_from=&ucat=36

י"ח באב תשע"ב 23:07המשפט היומי הזהמעריצה של אבא

עושה לי כ"כ טוב..תודה!

י"ח באב תשע"ב 23:26בשמחה!! האור של רבינו שדות האמונה
י"ט באב תשע"ב 22:45המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

השמחה איננה עניין שולי במסעך הרוחני- היא חיונית!!
<לקו"ת כ"ד> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

לפעמים משפטים כמו: "תן חיוך..." "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד" וכד' נשמעים כמו קלישאות...

אז זהו, שפה רבינו מגלה לנו, שהשמחה זה לא עוד איזה אמצעי במסע הרוחני שלנו, אלא שזה וואחד אמצעי, שבלעדיו המסע לא יהיה מושלם, ולא תוכל להגיע אל היעד בלי השמחה

אז צדיקים וצדיקות, תנו חיוך!!! נו, תנו!!! ככה>>חיוך גדול אחלה!! איזה יפים אתם שאתם מחייכים

שנזכה להיות בשמחה 24 שעות ביממה גם בשעת חלום, אמן!!!

אשרינו לגמרי

י"ט באב תשע"ב 23:08איזה כיף לי שדות האמונה

בס"ד בר"ה

הציעו, אבל בגלל שזה שירשור נעוץ, אז זה מכווץ, ולא בטוח שיראו את המשפט כל יום...

אז אני משאיר אותו קצת זמן ככה, ואז משרשר אותו לשירשור הראשי

כ' באב תשע"ב 21:05=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))מעריצה של אבא
כ"א באב תשע"ב 00:29המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

למד כיצד להמתין!!

אם למרות כל מאמציך הנחושים, אינך מצליח להשיג את מטרותיך, היאזר בסבלנות!!
בין השלמה עם הדברים, לחרדה-בחר בהשלמה!!
<חיי"מ תל"א> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב) 

אחח ההרגשה הזאת של "התפללתי, למה אני לא מקבל?" מוכר לכם?

רק שתהיו בענין, שבורא העולם מחכה לזמן הנכון והכי מתאים עבורינו, כדי לתת לנו את מבוקשינו

אז שנזכה לקבל את כל הבא עלינו באהבה, וגם אם משו כרגע לא נראה הכי מזהיר, תמתינו קצת, הולך להיות הכי טוב (כמו עכשיו )

אשרינו לגמרי

כ"א באב תשע"ב 21:44המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

כשמתגברים על האדם מחשבות רעות והרהורים, והוא מתחזק ומתגבר עליהם ומנצח אותם, אזי יש להקב"ה תענוג גדול מזה, והוא יקר מאוד בעיני הבורא. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

שנזכה רק לשמח את אבינו היקר, להתגבר על הנסיונות, ולגרום לו נחת רוח, ועל הדרך להיות יקרים בעיני ה' יתברך!!!

אשרינו שזכינו להיות בניו של מלך מלכי המלכים

כ"ה באב תשע"ב 19:05המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אם אינך חש בשמחה, העמד פנים!
אפילו אם אתה שרוי בדיכאון, התאמץ לחייך, התנהג כאילו אתה שמח, והשמחה האמיתית.....בוא-תבוא!

<שיהר"ן ע"ד> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

"אחר הפעולות נמשכים הלבבות"...הדבר הכי קשה זה לשחק אותה, לחייך מבחוץ כשאתה עצוב מבפנים..אבל, תחשבו על עוד כמה רגעים, כשהחיוך ישפיע עליכם..אז, השמחה כבר תהיה אמיתית!!!

שווה להתאמץ

שנזכה להיות בשמחה תמיד, ולא להעמיד פנים אף פעם או להתאמץ ע"מ להיות בשמחה

אשרינו לגמרי

כ"ז באב תשע"ב 00:46המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אל תחזור על שגיאותיהם של אלו הדבקים בהרגליהם, מתוך מחשבה שאין ביכולתם להשתנות.

אם אתה חפץ להשתנות באמת ובתמים, והנך מוכן להשקיע את כל המאמצים הנדרשים, תוכל להתגבר ולשנות כל הרגל. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

"כוחו של הרגל" מוכר אה?!

לדעתי, זהו אחד הכלים החזקים ביותר של הבעל דבר (ימ"ש )

היצר הרע תמיד משמיע לנו את הקול הזה: "זה כבר מוטבע בך, איך תשנה עכשיו הרגל של 20 (ומעלה ) שנה???"

אז זהו, שאם אנחנו רק רוצים, אנחנו יכולים לשנות כ-ל הרגל!!!

ובע"ה עוד נשמיע אנחנו ליצה"ר "גבר, תן גז!! יש בי ת'כוח לשנות, והנה אני מצליח"

ה' עמכם צדיקים וצדיקות קדושים וקדושות

אשרינו לגמרי

כ"ט באב תשע"ב 17:35המשפט היומי רבי נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

חפש את הטוב אצל אחרים. התמקד בטוב הזה והבלט אותו - כך תוכל להפוך אפילו חוטא לצדיק גמור. חפש את הטוב שבתוכך. התמקד בטוב הזה והבלט אותו - כך תוכל להפוך אפילו דיכאון לשמחה. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

אין מה להוסיף!!
רק תפילה כנה ועמוקה לה' יתברך, שיזכה אותנו לראות אך ורק טוב בנו ובאחרים...
ושה' יתברך יראה בנו ויתן לנו רק טוב!!!

שבת מלאה בטוב
אשרינו לגמרי
א' באלול תשע"ב 22:42המשפט היומי רבי נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

לעולם אל תתייאש מלזעוק,מלהתפלל ומלהתחנן אל האל!
התמד בכך עד שתצליח ,עד שתגיע לקרבת אלוקים-מושא כמיהתך! < חיי"מ תקס"ה> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

לפעמים אנחנו מתפללים, צועקים, מתחננים ומבקשים, אבל משום מה נראה לנו שאנחנו זועקים לשווא!!

כאילו שהצעקות שלנו נאבדות, ואין מי ששומע...רוצים להתקרב אך לא פותחים לנו...

אל תשכחו שכל זה רק נראה לנו!!

רבינו פה מסביר לנו, ש-אל לנו להתייאש מן הצעקות, הכי חשוב זה ההתמדה!!

יום אחד השערים יפתחו, החומות יפלו ונגיע לכזאת קרבה לאל הנשגב, ש-משם רק נעוף מעלה מעלה

ה' עמכם/ן

אשרינו שזכינו להיות ילדים של אבא כזה מתוק

ב' באלול תשע"ב 20:23המשפט היומי רבי נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"דע, כי צריך לדון את כל אדם לכף זכות. ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצוא בו איזה מעט טוב, שבאותו המעט אינו רשע, ועל-ידי-זה שמוצא בו מעט טוב ודן אותו לכף זכות, על-ידי-זה מעלה אותו באמת לכף זכות ויוכל להשיבו בתשובה." <ליקוטי מוהר"ן, תורה רפב> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

ראיתי מקודם ת'שרשור של "אוהבת את אבא" והחלטתי שהתורה הזו מתאימה מאוד

תראו מה יש לנו ביד, איזה כוח!! אנחנו יכולים להשיב בן/בת אבוד/ה, לאביו/ה שבשמיים, רק ע"י זה שנלמד עליו/ה זכות, ונמצא את הטוב שבו/ה!!!

ופעם שמעתי או קראתי, על הענין של "נקודה טובה"...כמו שרבינו מלמד אותנו, אנו צריכים למצוא בכל אדם "נקודות טובות", אבל מה זה בכלל נקודה טובה??

יש טוב, ויש נקודה טובה.

עכשיו אני בא ללמד זכות על מישו, אני מוצא איזה משו טוב שהוא עשה, לדוג' דיבר יפה ליהודי, אמנם זה טוב, אבל אם אני רוצה, אני יכול למצוא מליון סיבות למה הוא עשה את זה, לדוג' היה לו אינטרס אישי וכו' וכו'

אז רבינו (נראה לי ) אומר לנו: הטוב הזה, אפילו שהוא נעורבב עם הרבה דברים רעים, בטוח יש בו אישוזהיא נקודה טובה!!!

וככה נתחיל לחפש בכל אחד ובנו נקודות טובות, וע"י הנקודות בלבד, נוכל להעלות כל אדם לכף זכות ולהשיבו לאבא!!

שנזכה ללמד רק זכות על עמינו הקדוש, לראות את הטוב בכל אחד, ולשמוח בטוב שיש בנו

אשרינו בלאפה

ב' באלול תשע"ב 23:11שכוייח!מעריצה של אבא

ב' באלול תשע"ב 23:12והוספתי לנו איזה שיר על לדון לכף זכות^מעריצה של אבא

י"א באלול תשע"ב 21:42המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

כשאדם נכנס בעבודת השם, אזי הדרך שמראים לו: התרחקות!! ונדמה לו שמרחיקין אותו מלמעלה, ואין מניחין אותו כלל ליכנס לעבודת השם, ובאמת, כל ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות <ליקוטי מוהר"ן תנינא, מח>(רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

הבנתם? לא לספור כלום!! שום מניעה, ושום בלבול!!

זאת הדרך של היצר הרע להפיל אותנו, להראות לנו ש-ה' יתברך לא רוצה ת'רצונות שלנו, ת'התקרבות שלנו, ת'כיסופים שלנו!!!

אנחנו צריכים רק לא לראות אותו מ-מילימטר, שיעשה מה שבא לו, אנחנו ממשיכים בשלנו

שנזכה לעבוד את ה' מתוך שמחה ואמונה שלימה, ולא ליפול מהנפילות

אשרינו לגמרי

ו' באלול תשע"ב 15:39המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

בס"ד בר"ה

"מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד ולהתגבר להרחיק העצבות והמרה שחורה בכל כוחו, כי כל החולאת הבאין על האדם כולם באים רק מקלקול השמחה" (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

אשכרה ככה!!
כשבן אדם בבאסה, הוא פתאום גם מרגיש לא טוב פיזית, הגוף נהיה חלש, אין כוח לכלום, ורבינו פה מגלה לנו, שכל זה, בא אך ורק מ-"קלקול השמחה"

אז, שנזכה להיות בשמחה תמיד, 24 שעות ביממה גם בשעת חלום!!!! (לחייך מתוך שינה, נשמע נחמד, לא?)
שבת שמחה ומלאת שפע, אור ואהבה שתהיה לכולנו
אשרינו לגמרי :P

היום זה בתוספת שיר לכבוד שבת קודש...תהנו בלי סוף
אגדלך-משה לוי ופורת נוב
י"ב באלול תשע"ב 22:53המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

טוב להאדם להרגיל את עצמו שיוכל להחיות את עצמו עם איזה ניגון, כי ניגון הוא דבר גדול וגבוה מאוד! (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

ת'אמת שאין לי יותר מדי מה להוסיף, אז אני פשוט יביא לכם 3(לא 1, לא 2, 3!!!) ניגונים שאני ממש אהבתי....

ושנזכה להחיות את עצמינו לכבודו יתברך, בכל עת ובכל שעה

תהנו כמה שיותר

אשרינו לגמרי

י"ג באלול תשע"ב 13:02המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

ה' שומע כל דיבור!!
מה שאינו מתפלל כראוי,הוא מחמת עצבות ועצלות,היינו מחמת חסרון אמונה, כי בודאי, אם היה לו אמונה שלמה והיה מאמין שהשם יתברך עומד עליו ושומע כל דבור ודבור שיוצא מפיו,ומאזין לקול תפילתו, בודאי לא היה לו שום עצבות ועצלות וכבדות בתפילתו!! <לקו"מ קנ"ה> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

שנזכה להגיע לדרגת הידיעה, שיש אבא יקר, ששומע כל מילה ודיבור שיוצא מהפה שלנו, ומחכה לזמן הכי טוב לתת לנו את מבוקשינו....

שלא נתעצל או נתעצב אפילו לא שניה אחת, תמיד נתחזק באמונה, ונדע ששום דיבור לא נאבד....

שבת שמחה ומבורכת, מלאה שמחה ואמונה

אשרינו לגמרי

י"ד באלול תשע"ב 21:13המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

מִי שֶׁהוּא עָרוֹם מִמַּעֲשִׂים טוֹבִים, אֵינוֹ יָכוֹל לְהַפְרִישׁ אֲחֵרִים מֵרִשְׁעָתָם. <ספר המידות-תשובה-חלק א'-אות ב'> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

לפעמים אנחנו מנסים לתקן אחרים..רואים משו שהם עושים לא טוב, ומיד מעירים...לפעמים זה יכול להגיע לידי ריב, שאותו אדם יאמר לך: "מה אתה מעיר לי בכלל?" ואנחנו לא מבינים למה זה קורה..הרי בסה"כ רק רציתי לעזור לו, לצאת מה-"רע" שהוא נמצא בו...אז רבינו מגלה לנו, ש-מי שאין בו מעשים טובים, לא יכול להוציא אדם אחר מרשעותו..

לכן, אהובים ויקרים, בואו לא נעיר ולא נדון אף אחד, הפתרון הוא אחר: "להרבות במעשים טובים" וע"י זה נוציא אחרים מרשעתם...

כמו שכבר הבאנו פה בשם רבינו, שע"י נקודות טובות שמוצא באדם האחר, יכול להוציאו מכף חובה ולהעלות אותו לכף זכות (תורה רפ"ב ליקוטי מוהר"ן)

אז...שנזכה להרבות באהבת חינם, מעשים טובים, ורק אהבה, שלום וחיוכים

שבוע שמחחחח

אשרינו לגמרי

ט"ז באלול תשע"ב 22:54המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"היצר הרע דומה כמו מי שהולך ורץ בין בני אדם, וידו סגורה ואין אדם יודע מה בתוכה. והוא מרמה בני אדם ושואל לכל אחד מה אני אוחז, ולכל אחד נדמה כאילו הוא אוחז מה שהוא מתאווה. ועל כן הכל רצים אחריו, כי כל אחד סובר שיש בידו מה שהוא חפץ. ואחר כך הוא פותח את ידו ואין בה כלום. כמו כן ממש היצר הרע שהוא מרמה כל העולם והכל רצים אחריו ומרמה לכל אחד ואחד עד שנדמה לכל אחד שיש בידו מה שהוא חפץ כל אחד לפי שטותו ותאוותו, ואחר כך בסוף הוא פותח את ידו ואין בה כלום כי אין מי שימלא תאוותו אצלו." ~ (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב - שיחות הר"ן ו')

וזכור לי גם בשם רבינו הקדוש, שהתאוות הם כמו קרני השמש, שהם נראים כ-"משהו", ואז כשאתה בא לאחוז בהם, אתה קולט שזה "כלום"....

היצר הרע, יכול לחפש אותנו בסיבוב אם הוא רוצה....רק שינסה לעבוד עלינו, אנחנו כבר לו נראה לו איזה בני מלך אנחנו!!!
אשרינו אשרינו אשרינו, ועוד אחד ככה, אשרינו!!!
ב' בחשוון תשע"ד 11:20הנה המשפט ה' הוא המלך =)

תשוקות גשמיות הן כקרני שמש בחדר חשוך. נדמה שיש בהן ממש, עד שאתה מנסה לתפוס אחת מהן.
- רב"ה דוס

י"ח באלול תשע"ב 20:38המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

עליך לדעת ,שהמאמצים אותם אתה משקיע בכדי להתקרב לאל- גם אם אינך מצליח בסופו של דבר להגשים את שאיפותיך, לעולם אינם לריק ! <שיהר"ן י"ב-הכסא הריק> (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב )

בקיצור, אל יאוש ואל באסה

אשרינו בלאפה

י"ט באלול תשע"ב 10:47שכוייאח!!!!!!!!!!!!!!!! לפרוש כנפיים
י"ט באלול תשע"ב 20:55המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

על ידי התבוננות בטבע ובמעשה בראשית, זוכה האדם להתחדשות. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

אני יכול להעיד על עצמי לפחות, שזה כ"כ נכון!!!

פעם שכבתי על איזה גג, הסתכלתי על השמיים, ואחרי כמה דק' של התבוננות חזקה, התחלתי פשוט לבכות!!

וגם כשאני רואה ים, אבל לא סתם רואה, אלא מתמקד בו, בעוצמות שלו, זה כ"כ מחזק את האמונה אצלי, לראות את העוצמה של ה', וממילא מתרבה האמונה, ואז מגיעה ההתחדשות והכיסופים לה' יתברך

שנזכה תמיד להתחדש, ולקיים את התורה כולה כאילו היום קיבלנו אותה

ה' עמכם צאן קדושים

אשרינו לחלוטין

כ"א באלול תשע"ב 23:14המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

הרצון שלך לראות תמיד את הטוב שבאנשים, יגרום לך לראות ולחוש את הטוב שבך, ויבנה את התדמית שלך בצורה חיובית ביותר. (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

הזכיר לי את הפירוש על הפסוק "ויקחו לי תרומה"..

למה כתוב "ויקחו" ו-לא "ויתנו"? הרי אנו נותנים תרומה, ולא לוקחים אותה?!

אלא ש: כאשר אדם נותן צדקה, יותר מאשר הוא נותן, הוא מקבל..ניתנת לו הזכות לתת צדקה ליהודי...

ופה רבינו מגלה לנו שככה זה גם ב-"עין טובה" ו-"כף זכות"...ברגע שאתה מסתכל בעין טובה על החבר שלך, ועל כל אחד ואחת מישראל, מיד אתה מרגיש את הטוב שבך!! מוצא בעצמך נקודות טובות!!

אתה נהיה אדם יותר חיובי, וממילא החיים שלך נהיים יותר טובים, יפים וחיוביים!!

שנזכה תמיד לראות את החיים בעיניים של טוב אינסופי, לחשוב מחשבות חיוביות, ולדון תמיד לכף זכות!!

הכי אשרינו שיכול להיות

שבוע שמיייייחחח

כ"ד באלול תשע"ב 01:36המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

לכבוד ראש השנה, והנסיעה לקיבוץ הקדוש, הפעם אביא משפטים שקשורים לענין!!

כל השנה (כמעט ) נהנינו, התחזקנו ושמחנו מהמשפטים המתוקים של רבינו הקדוש, הגיע הזמן לתת לו את הכבוד הראוי

אז הנה לכם צדיקים וצדיקות:

"הראש השנה שלי עולה על הכל"

"אפילו תיקונים שאיני יכול לעשותם כלל בשאר ימות השנה , יכול אני לעשות בראש השנה" (חיי מוהר"ן אות ת"ו)

"הראש השנה שלי הוא חידוש גדול, והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותיי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה שאני יודע מהו ראש השנה , לא מבעיא אתם בודאי תלויים בראש השנה שלי, אלא אפילו כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי !, מה אומר לכם אין דבר גדול מזה!"

ויש פה עוד 2 קישורים מאוד מומלצים, אחד מהם כולל בתוכו פסקים של צדיקים גדולים על ענין הנסיעה

http://www.breslev.org/pages.php?subaction=showfull&id=1125411964&archive=&start_from=&ucat=52

http://www.breslev-rh.co.il/show_hacdamot.php?pid=73

אז...שתהיה לכם שנה טובה ומתוקה, מלאה בקדושה וטהרה, אמונה ושמחה, פשיטות ותמימות

התענגות עצומה על ה' יתברך, נחת, שלווה, השקט ובטח

אורות, כלים, כיסופים ופיזוזים לה' יתברך

כל הברכות והטוב שבעולם, יהיו מנת חלקכם

אשרינו אין סוף, לנצח נצחים

ש-נ-ה ט-ו-ב-ה (הארץ) מ-א-ו-ד מ-א-ו-ד!!!!!!!!!!

אה ו...אני מתחנן בפני מי שחושב לעשות את זה, שלא יפתח פה שירשור של מחלוקת או בזיונות ח"ו...לא זו המטרה!! (וגם לא המקום )

אני לא אהיה פה כדי למחוק או לנעול, אז...סמוך עליכם צדיקים/ות!!!

אשרינו לגמרי

ה' בתשרי תשע"ג 10:31המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

"אפילו אם המילים ממאנות לבוא - אל תתייאש! חזור מדי יום אל אותו מקום בו אתה מתבודד ומתפלל, והמתן. גם הרצון לשוחח עם הבורא הוא כשלעצמו דבר נשגב מאוד" (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

כל היום יש לנו מה להגיד לה' יתברך, ואנו רק מחכים לרגע הזה שנשב איתו אחד על אחד, בנחת, ונתחיל לשפוך לפניו...

אבל, הופה, פתאום באותו רגע, הפה נחסם! מעיינות הדיבור נסתמים!

מה אתם חושבים? שהבעל דבר פראייר?? הוא יודע איזו עוצמה יש להתבודדות, והוא יעשה הכל כדי למנוע אותנו מזה...

רבינו כותב על זה בהשתפכות הנפש: משל לאדם שבא לכבוש עיר...הגיע כולו מצויד בחרבות וסכינים, רובים ואקדחים, תותחים ומסוקים רק שיתנו לו להיכנס לעיר, והוא מחלע את כולם!! איך שהוא מגיע לעיר, מה הוא קולט? קורי עכביש בכניסה לעיר!!

האם תהיה לנו הוה אמינא שזה מה שימנע בעדו מלהיכנס לעיר ולכבוש אותה??? ברור שלא!!!

כך גם ההתבודדות...אדם מגיע כולו באור גדול לה' יתברך, וכיסופים שגבים, רק לפתוח ת'פה ולשפוך ליבו לפני הבורא ברוך הוא, אבל איך שהוא מנסה להתחיל, בום! הפה נסגר!! וזה בדיוק כמו הקורי עכביש....השתיקה הזאת, היא כלום לעומת מה שההתבודדות עצמה פועלת...

רבינו אומר שאפילו להגיד אלף פעם "ריבונו של עולם" זה גם טוב!!! ואפילו לשתוק אפשר....

העיקר שיהיה לנו רצון לשוחח עם הבורא, ולכסוף אליו יום יום!!!

רק שנזכה...

אשרינו בכמויות מסחריות

ז' בתשרי תשע"ג 20:36המשפט היומי ר' נחמן מברסלב שדות האמונה

בס"ד בר"ה

לבקר אחרים, ולתת להם את ההרגשה שאינם רצויים - זאת יכול כל אחד לעשות.
אך לרומם את רוחם ולהעניק להם הרגשה טובה - לכך דרושים כשרון מיוחד והשקעת מאמץ (רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב)

אנחנו ממש רואים את זה בחוש...
לדון אדם לכף חובה, או להוריד לו את המוטיבציה, זה קלי קלות!!!
במיוחד כאשר אדם עובר על דברים בהרגל מתמיד...לצערינו, לאחר מס' פעמים, בהם "נתנו לו הזדמנות" והוא לא השצנה, מיד אנו נכנסים בו, ונותנים לו הרגשה שהוא "לא בסדר"...ולעשות את זה, זו לא בעיה כ"כ גדולה...

אך, לעודד בן אדם, ולהרים אותו...לא משנה כמה פעמים עשה מה שעשה, ולא משנה מה עשה..דבר זה דורש השקעה מצידינו...

אני בטוח שבקצת עבודה, כולנו נוכל להשיג את ה-"עין הטובה" הזו, ונוכל לדון כל אדם לכף זכות, ולהרים אותו ליושב במרומים...

אדרבה, תן בליבנו שנראה כל אחד מעלת חבירו ולא חסרונו...
שנזכה רק לעודד, להרים ולחזק כל הזמן...וע"י כך נזכה בס"ד לחיים טובים ומאושרים

אשרינו בסטוקים
ז' בתשרי תשע"ג 22:42יש מצב אתה מעלה איזה משפט חזק על תפילההכלטובה

ועל לימוד? תודה!

ח' בתשרי תשע"ג 00:43פעם שמעתי שרבינו אמר...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

בתפילה- תהיו חסידים..
בלימוד- תהיו ליטאים..

זה בסדר? או שצריך משו יותר חזק? כי רבינו מדבר המון על תפילה, וזה קשה לבחור משפט אחד שלו

כ"ח באב תשע"ג 23:50וואו איזה שרשור נפלא פשוט זיכוי ושימוח הרבים!!ה' הוא המלך =)
י"ד בניסן תשע"ג 16:08מקסים!!!! תורי במוצאי החג!שמואל בר יצחק

ב"ה

איזה שמחה שראיתי את זה! בדיוק תהיתי לעצמי איך מתחדשים

י"ח בניסן תשע"ג 13:05המשפט היומי מרבי נחמן מברסלבשמואל בר יצחק

חברה. מצטער. לא יכולתי במוצאי החג

סליחה רבה. 

המשפט:"נכון אתם אנשים כשרים, אך לא לזאת הייתה כוונתי. רציתי שתהיו כחיות הנוהמות בלילה לילות שלמים."

לא נראה לי צריך להסביר.....

השתפכות הנפש- אני חדש בפורום ולא ראיתי שאת מעלה כל יום משפט יומי. סליחה. אכפת לך?

בלי קשר- משתתפי הפורום (בשביל שנעשה רשימה):

(אני לא יודע בקושי כלום, אז תעזרו לי ותוסיפו לי עוד...

שדות האמונה

הכל לטובה

השתפכות הנפש

nash

מעריצה של אבא

נפש חיה

שיינדי

שי"מ

כ"ב באייר תשע"ג 17:18זה מה שאמר הרמב"םבן-גל~

שע"י התבוננות בנפלאות הטבע מגיעים לאהבת הבורא.

כ"ז בתשרי תשע"ד 21:15WOW4210

אני ממש מבינה ומסכימה עם המשפט

י"ז בכסלו תשע"ד 01:02כנראה שעל ידי כך הוא יכול לקבל נשמה חדשחתול מיאו

למעשה לא צריך אפילו לעזוב את הספר ולצאת מהבית כדי להתבונן בטבע

י"ד בטבת תשע"ד 15:14:_)אנונימי (פותח)
י"ד בטבת תשע"ד 15:15:?)אנונימי (פותח)
י"ד בטבת תשע"ד 15:15:_)עקרת בית
י"ד בטבת תשע"ד 15:16)אנונימי (פותח)
י"ד בטבת תשע"ד 15:17:A)אנונימי (פותח)
י"א בכסלו תשע"ט 19:27שלושת הקלפים הטובים של שיתל!שלושת הקלפיםאחרונה

ל' בניסן תשע"ה 14:54דירות נופשshmuel148148

נופש שקט בצפת 
בעיר החדשה "ובעתיקה" 
מבחר צימרים ודירות נופש יפות ,נקיות, ומאובזרות לזוגות/משפחות גדולות 
מחירים אטרקטיביים .
בואו בשמחה!!!
לפרטים : נתן 052-7129066
יהודית 052-4635360

כ' בניסן תשע"ו 14:44"סבבה"ג'ג'ו

"סבבה"צוחק

כ"ה בכסלו תשע"ז 15:52יש אפשרות לקבל משפט יומי בסמס?לעבדך באמת!

כ' באב תשע"ז 21:41וואי כמה שזה נכון!! תודה על התזכורת..אין על רבנו!
ה' באב תשע"ח 01:29מקסיםשוביה!

תודה רבה

עוד שרשורים מהפורום

אתמול 23:32מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

היום 01:09ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

היום 13:28תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

היום 14:54כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
כ"ג סיוון 06:49אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

כ"ג סיוון 23:56תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
כ"א סיוון 02:28אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

ג' סיוון 08:44אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

י"ז אייר 09:34קונטרס נגד ברסלב – מחפש תגובה תורנית רציניתנחמן_מאומן

בס"ד

שלום וברכה,
שמי נחמן, בחור חסיד ברסלב,
בימים האחרונים נפל לידי קונטרס בשם "חקירה בענין ברסלב" שכתב איזה ראש ישיבה בצפת לפני כמה שנים.
האמת? אני מרגיש מבולבל מאוד.

הקונטרס מעלה שאלות שלא ידעתי בכלל שצריך לשאול – דברים על רבי נחמן, על התפיסה שלנו, על הדרך...
אני לא יודע מה לעשות עם זה. מצד אחד – אולי זה סתם יצר הרע שבא לבלבל אותי.
מצד שני – מה אם יש כאן דברים שצריך לברר?
הקושיות שם כתובות באופן של ת"ח, לא בזלזול, אלא בכאב – וזה נוגע.

אין לי כלים תורניים להתמודד לבד עם כל מה שכתוב שם.
אני מרגיש צורך פנימי חזק לשמוע תשובות רציניות, של תלמידי חכמים מברסלב – לא תשובות רגשיות, אלא עומק אמיתי, כמו שרבי נחמן לימד – לא לפחד מהאמת.

אם מישהו מכיר קונטרס או שיעור שמעמת את הטענות שעלו שם בצורה יסודית ואמיתית – אני ממש אודה לו שישתף אותי.
אני לא רוצה להתבלבל, אבל גם לא רוצה לברוח משאלות אם צריך לשאול.

תודה לכל מי שיעזור לי לעשות סדר בנפש.

נחמן.

הנה קישור לקונטרס: https://shorturl.at/uh1Jp

י"ז אייר 16:01אני חושב שלא תמצא תשובה בפורום כאןמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ז באייר תשפ"ה 17:00

ראשית הייתי פונה קודם כל לת"ח רציני ברסלב פנים מול פנים

אבל אם אין לך, אולי תנסה ב"פורום לתורה" יש שם ת"ח גדולים חסידי ברסלב

לא יודע אם תוכל לפתוח על זה אשכול בנפרד, אבל יש אשכול מיועד לברסלב ותוכל להעלות את השאלה ומן הסתם יענו לך או בשיחה פרטית או בכללי. 

י"ז אייר 16:45..אשר ברא

שלום נחמן,

אני לא עיינתי בקובץ שהוספת.. כי בסוף באמת הדרך של רבנו הקדוש זה לא לחקור, כן ליישב בדברים בשכל.. אבל לא חקירות.

כידוע: "עיקר היהדות הוא בפשיטות ובתמימות גמור, בלי שום חכמות.."

הייתי מציעה לך לנסות ולברר את השאלות שלך מול הרב עופר גיסין, שבעיניי הוא הרב תלמיד חכם גדול ובאמת מצליח ליישב את העצות של רבנו הקדוש עם חיי היום יום ולענות על שאלות כאלה.

עלה והצלח, מאחלת לך בזכות רבנו הקדוש שדעתך תתיישב.

כ"א אייר 15:28קצת באיחור אבל למה חקרו?טאטע מלך העולםאחרונה

בנוסף לשאלה הנ"ל בסופו של דבר לכל אחד יש דרך בעבודת ה' שלו. לבוא ולחקור ייתן סוג של חסימה עבור אנשים שדווקא כן מתחברים לברסלב. אני למשל עד לא מזמן היה לי ממש קשה בעבודת ה' שלי... הייתי צריכה תשובות ממש מפולפלות ואז נכספתי לברסלב ובזכות זה ובזכות התפיסה של ברסלב ובחסידות ככלל על ה' יתברך אני יותר חזקה עכשיו. אם משהו יודע למה חקרו והאם זה מקורות אמינים אשמח לתשובה.

ט' אייר 15:31מחפשת מקוראשר ברא

לשיחה ששמעתי באיזה שיעור,

על כך שרבי נתן הגיע לספר לרבנו שהוא מעביר את התורות שלו ושאל האם זה ראוי... ורבנו ענה לו שאדרבא אולי גם הוא ישתכנע.

מכירים? קיים?

ט' אייר 15:46מעניין לא שמעתי על זה מעולם. ונשמע קצת תמוהמבקש אמונה
ט' אייר 16:04למה תמוה?אשר ברא
ט' אייר 16:47כי זכור לי שרבי נחמן בעצמו רצה שיפרסמו את התורותמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט' באייר תשפ"ה 17:08

אז למה שרבי נתן ישאל את זה

או שהייתה תקופה שעדיין הוא לא רצה? לא שמעתי על זה

י' אייר 11:42הבנתיאשר ברא

ניסיתי לשאול גם צא'ט ציפיטי והוא שלח אותי למקורות של חב"ד.

אבל מעניין.. שמעצי את זה ממישהו מאוד מוכר בברסלב.

י' אייר 14:14אני לא מוצאת את זה עכשיורק להידבק בצדיק

אבל בעיקרון קראתי את זה בספר "חידוש כמוני לא היה בעולם" (אחלה ספר שנותן רקע ובסיס היסטורי לרבינו הקדוש
יכול להיות שיש את זה בחיי מוהרנ"ת ו ע"ב 
בטובות זכרונות ה 
או בחיי מוהר"ן ע"ב
(אני לא בטוחה, פשוט במקורות של "החידוש כמוני" ניסיתי למצוא...)
אנסה למצוא ואם אצליח אעדכן

י' אייר 14:26מצאתירק להידבק בצדיק

"סִפְּרוּ לִי שֶׁכְּשֶׁנִּתְקָרַבְתִּי אֵלָיו, 
אָמַר בִּפְנֵי אֲנָשִׁים אֲחֵרִים שֶׁלּא בְּפָנַי בָּרוּךְ הַשֵּׁם שֶׁהִזְמִין לִי רַךְ בַּשָּׁנִים אֶחָד שֶׁאֲפִילּוּ דִּבּוּר אֶחָד מִדִּבּוּרַי לא יִהְיֶה נֶאֱבָד עוֹד 
וְכַוָּנָתוֹ הָיְתָה עָלַי שֶׁאֶזְכֶּה לִכְתּב כָּל דְּבָרָיו הַיּוֹצְאִים מִפִּיו הַקָּדוֹשׁ הֵן תּוֹרוֹת הֵן שִׂיחוֹת שֶׁגַּם הֵם תּוֹרָה וַאֲפִילּוּ דִּבּוּר אֶחָד בְּעָלְמָא לא יִהְיֶה נֶאֱבָד עוֹד"
(חיי מוהר"ן שס"ז)

כ"ו אייר 23:23תודה רבה!אשר בראאחרונה
פרסומת
י"ז אייר 09:34קונטרס נגד ברסלב – מחפש תגובה תורנית רציניתנחמן_מאומן

בס"ד

שלום וברכה,
שמי נחמן, בחור חסיד ברסלב,
בימים האחרונים נפל לידי קונטרס בשם "חקירה בענין ברסלב" שכתב איזה ראש ישיבה בצפת לפני כמה שנים.
האמת? אני מרגיש מבולבל מאוד.

הקונטרס מעלה שאלות שלא ידעתי בכלל שצריך לשאול – דברים על רבי נחמן, על התפיסה שלנו, על הדרך...
אני לא יודע מה לעשות עם זה. מצד אחד – אולי זה סתם יצר הרע שבא לבלבל אותי.
מצד שני – מה אם יש כאן דברים שצריך לברר?
הקושיות שם כתובות באופן של ת"ח, לא בזלזול, אלא בכאב – וזה נוגע.

אין לי כלים תורניים להתמודד לבד עם כל מה שכתוב שם.
אני מרגיש צורך פנימי חזק לשמוע תשובות רציניות, של תלמידי חכמים מברסלב – לא תשובות רגשיות, אלא עומק אמיתי, כמו שרבי נחמן לימד – לא לפחד מהאמת.

אם מישהו מכיר קונטרס או שיעור שמעמת את הטענות שעלו שם בצורה יסודית ואמיתית – אני ממש אודה לו שישתף אותי.
אני לא רוצה להתבלבל, אבל גם לא רוצה לברוח משאלות אם צריך לשאול.

תודה לכל מי שיעזור לי לעשות סדר בנפש.

נחמן.

הנה קישור לקונטרס: File shared on Smallpdf

כ"ו אדר 18:28יכולים להפנות לכמה תורות שמובנות גם ליהודי פשוטצע

מליקוטי מוהרן?

למשל תורה רעב.

וכן, יכולים להפנות לסיפור (לאו דווקא מסיפורי מעשיות) שמובן גם לקורא הפשוט?

למשל, מעשה ממרור.

תודה.

כ"ז אדר 15:01אני לא יודע אם זה כל כך פשוטצאצא
עבר עריכה על ידי צאצא בתאריך ב' בתמוז תשפ"ה 23:53

אבל תורה ו' אחלה תורה שאני ממש אוהב

כ"ז אדר 19:47תורה קיגמבקש אמונהאחרונה

העצה העיקרית שיוצאת משם די מובנת

לקוטי מוהר"ן קיג – ויקיטקסט

You may like

פיקוד העורף