שלום לחברי הפורום!
בקרוב בע"ה אני מקוווה להתחיל לחפש לעצמי שידוך.
אני מבקש מהחברים היקרים בעלי הותק לשרשר לכאן-
עצות והדרכות בעניין (-הכנות לפני, התנהלות תוך כדי, וכל העולה על רוחכם).
צאו מנקודת הנחה שכל מה שתכתבו-גם הוא ידוע ומפורסם-בשבילי, מן הסתם, הוא יהיה בגדר חידוש ויוכל להועיל.
תודה מראש לכולכם! (אה, וסליחה אם יש כאן עוד 100 שרשורים כאלה-גם קישורים יוכלו להועיל...)
כ"ו בתשרי תשע"א 03:44שידוכים-איך 'אוכלים' את זה?א.י.ש.
כ"ו בתשרי תשע"א 15:17אנשים! אין כאן אף אחד שמוכן לעזור??? |מאוכזב|א.י.ש.
כ"ו בתשרי תשע"א 15:33אין פשוט ממה להתחיל..והוא פלאי
יש פה בפורום 421 דפים שבהם טחנו את הנושא הלוך וטחון..
כמו שנאמר:
"ויחפרו הלוך וחפור
ולא מצאו מים".
וכן הוא אומר:
"בושו וגם חפרו החופרים".
ויצתה בת קול משמיים
מה לכם אצל פורום שלנ"ו
שקמח טחון טוחנים
ואפר שרוף שורפים.
בעצם.. כלל אחד יש ואידך זיל גמור:
אין כללים. תקשיב לקול הפנימי שלך.
(כמובן הכל בגדרי השכל הישר).
בהצלחה רבה רבה!!!
כ"ו בתשרי תשע"א 16:43יפה : )אוריאללל
כ"ו בתשרי תשע"א 22:41באמת יפה!! חח תותח!אלירז
כ"ו בתשרי תשע"א 15:21קודם כל תמיד להיות ברוגע.ליבה
לזכור שאתה מתנהל מול נשמה עם רגשות (לפעמים עודף רגשות...).
לדבר- לא לשמור דברים בבטן ועם זאת לדבר בטאקט.
בהצלחה!
כ"ו בתשרי תשע"א 15:24תודה!א.י.ש.
כ"ו בתשרי תשע"א 15:24שלום לך א-י-ש יקריהודית פוגל
אתה מבקש ללמוד את כל התורה כולה על רגל אחת וזה לא כ"כ אפשרי כאן ובכלל. נסה לנסח שאלה אחת או מקסימום שתיים כל פעם ונענה בשמחה. תודה
כ"ו בתשרי תשע"א 15:27אין לי מושג איך מתחילים
א.י.ש.
תנו טיפים איש כפי יכולתו-לאט לאט נתקדם...
תודה!
כ"ו בתשרי תשע"א 16:26תהיה אתהימבמבם
ותשתף את הצד השני בזה שאתה חדש בעסק..היא תעזור לך..
כ"ו בתשרי תשע"א 16:49הכל בנחת,ננשמה!
לא לרוץ בשום דבר,
לעשות הכל מתוך מחשבה רחבה ובדיקה...
אבל מצד שני לא להיות בררן מדי!!
בהצלחה=]
כ"ו בתשרי תשע"א 16:30הנה כל העצות והטיפיםmenachem27
אני כותב על כך כבר הרבה זמן בבלוג שלי - מצרך לך שני קישורים רלוונטיים מהבלוג בהם תמצא את כל המידע שאתה מחפש:
http://dosiblog.blogspot.com/search/label/%D7%94%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA
http://dosiblog.blogspot.com/search/label/%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA
בהצלחה.
כ"ו בתשרי תשע"א 18:47אין כמו ניסיון והיגיון בריא, קפוץ למים!!!ברוךש
כ"ו בתשרי תשע"א 22:18אתם פשוט אנשים מצחיקים!!!!מאמע צאדיקה
הנה לכם הזדמנות המאה לעשות שירשור שראוי לטיגלון או לנעיצה- ואתם מפספסים את זה!!
"מדריך המשודך המלא!!"
אני מתחילה מ-א'-
איך אוכלים את זה?
ץתשובה: כל דבר שאין לו ברכה- לא אוכלים אותו- עד שמבררים מה ברכתו.
(ולא- ברכת "שעשה ל-י אישה" לא ממש נחשבת פה...)
(אות ב יכולה להיות ביצה, או בריכה- כלומר- אז איך קופצים למים?! או- אז איך מוצאים מים לפקוץ אליהם?)
(אות ג יכולה להיות גםזולטובה - על כל הדברים הלא-הכי-מלבבים שבדרך...)
(אות ד יכולה להיות על דיבור!! ועל שתיקות מביכות... (אות ש תהיה תפוסה מידי בשביל להקדיש אותה ל"שתיקות מביכות", גם מ תהיה תפוסה מידי בשביל "מבוכה".... או שאולי לא?!)
|מתחילה להינות מהעסק|
[איפה מסכת יומה?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!??!?!? את חסרה פה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ]
(אות ה יכולה להיות הינומה. או משו שיותר רלוונטי? אולי- מה הגובה שלו? שלה?)
(אות ו לא יכולה להיות. נקודה.)
(אות ז כנגד שבעת הרועים)
(אות ח כנגד חחחחחחחחחח אני מתחילה להכותב שטויות)
קיצר-
*את צריך גם להכין את עצמך רעיונית- ללמוד ולקרוא ולדסקס ולחשוב כל דבר שקשור בזוגיות ומשפחה וגברים-נשים וכו' וכו'
כמה שיותר קדושה
*להכין את עצמך להיות ממוקד מטרה- לחשוב? מה אני רוצה? מי אני צריך? איזה תכונות יש לי ואיזה תכונות אני צריך שיהיו בה?
*ולהבין אפשרויות ממשיות בעולם שתוכל לפגוש אותה-
כגון- שדכניות\ים או אירגוני שדכנות מיקצועיים- להירשם
אחים חברים חברותות גיסות- לומר להם שאתה רוצה!! ולומר להם מה אתה רוצה!!
מי שמתאים לו\ה -ללכת לכל מיני מפגשי רווקים\ות -יש כמה בכמה וכמה בתי כנסת נחמדים בכל מיני ערים בא"י, יש טיולים של רווקים (צעירים!) ועוד ועוד. אה- מפגשי פורום (שיהיו בעז"ה כשכולם יהיו בלימודים ולא יוכלו להגיע... |שטני|)
כללי המשחק של השידוכים-
א. תמיד מציעים לבחור ראשון. רק אחרי שהוא מסכים- מציעים לבחורה.
ב. הבחור- שומע הצעה, רושם (רצוי על פתק ולא בזיכרון-שלא-זוכר...) את הפרטים- מי היא מה היא ואצל מי אפשר לברר עליה
ג. בירורים עושים כמה שיותר מהר!! יומיים-שלוש ולא יותר1 לא למרוח!
בירורים עושים אצל מי שהבחורה מסרה שאפשר לברר עליה- ולא אצל אנשים רק-לכאורא-קשורים שבאמת לא יודעים וסתם אומרים שטויות!!
אחרי שהבחור מחליט שהוא רוצה לצאת עם הבחורה- הוא נותן אוקי לשדכן- שמציע לבחורה
ד. הצעה לבחורה. בנות- הבחור מחכה!!!!!!!!! לא למרוח בירורים מאה שנה!! כנ"ל יומיים שלושה גג!!
ולא לברר עם אנשים לא קשורים! ולא לברר על שטויות!
ה. החלפת תמונות.
יש מחייבים, יש אוסרים, יש כל מיני דרשות ודעות על זה.
(יש למישו לינק על זה משירשור-ענק מהעבר הקרוב או הרחוק? דשנו בזה!!)
ו. טלפון ראשון
הבחור מתקשר לבחורה
לא הרבה מידי אחרי שהשדכנית נותנת לו את האוקי מהבחורה- ונותנת לבחור את המס' שלה...
בחורים אמורים להתגבר על ביישנות יותר מבנות- לכן הכלל הזה ככה. תתרגלו.
משך שיחה? כמה שבא לכם- ותלוי מה מדברים...
אפשר לדבר חופשי על עצמכם -זה יכול גם לקחת שעתיים...
אפשר רק לקבוע מתי איפהה נוח להפגש- זה שיחה של 10 דק'...
ואפשר כל מה שביניהם- תזרמו....
(לעיתים נדירות מותר אחרי שיחת טלפון להחליט לחתוך ולא להפגש- נדיר, די מעליב, לנקוט רק במיקרי חירום שברור שהוא\היא עב"מ...)
ז. דייט ראשון
איפה? איפה שנוח לה, ושהוא יכול להגיע לשם ולחזור בלי שיחטפו אותו חיזבלונים או משו....
מתי? לא הרבה מידי ימים אחרי השיחה טלפון הראשונה. לא למרוח!!!
כמה זמן? שלוש שעות פגישה יספיקו (פחות או יותר- כן?! זה לא מתמטיקה!!). לא להשיאר משבצת זמן-כפויה של יותר מידי שעות... וגם לא של פחות מידי...
ח. איך להופיע לדייט ראשון (או כל מס' דייט למעשה!!) ?
מקולח!!!, מגולח (אם שייך) מסורק, ריחני כראוי, עם כסף ראוי בארנק (שירשור מי משלם על מי- נא לצרף לינק!! אבל בכללי- הכלל שהבחור משלפ על הבחורה... תראה לה כמה אתה ג'נטלמן!!) , עם כמה נושאי שיחה מוכנים לך בראש, בבגדים יפים ומכובדים.
(בנות לא צריכה את ההערות האלו... חחחחח )
ט. טלפון אחרי דייט ראשון
לא למרוח את הבחורה!!!!!!! היא מתה ממתח וכל החברות שלה לא מצליחות לעודד אותה!!!!!!!!!!!!
יום אחרי הפגישה להתקשר!! וכן- הבחור מתקשר לבחורה... ככה זה.
(במיקרים היסטריים- יומיים. אבל לא מעבר לזה- לא בלי הודעה סמס-
נתקעתי במדבר בלי מים ובלי קליטה. התנצלותי...)
י. מכאן דייטים כרצונכם וכמה שיש לכם זמן
פגישה יופ אחרי יום זה לא תמיד בריא- עומס ריגשי...
אבל גם לא פגישה אחת לשנתיים... שלא תשכחו שאתם בונים קשר פה.
יא. (ואני מקווה שאחרון...)
מתי לחותך?
אין לזה שום מתכון.
זה תמיד כואב- קצת או הרבה
יש רק כלל אחד- תזכור שאתה מכאיב למישי!!!!!!!!!!!! יש לב מאחורי ההחלטה שלך- אז אל תהיה פזיז ואל תהיה חסר רגישות וטאקט!!!
תם ולא נשלם שבח לאל בורא עולם
(על תפילות וסגולות- תשאל את הדודות... לא אותי)
כ"ו בתשרי תשע"א 22:22ואו, ספר עב כרס...עין הקורא
כ"ו בתשרי תשע"א 22:28פשש איזה השקעה!anonimit_1
כ"ו בתשרי תשע"א 22:40יוו, איזה מסמך!!אוריאללל
אז על מה ביזבזתי את הזמן בפורום, הייתי יכול לבוא עכשיו ולקרוא את כל המסקנות בעשר דקות..
כ"ו בתשרי תשע"א 23:18צדיקית! אולי אפשר לנעוץ רק את התגובה הזו שלך?אלירז
כ"ו בתשרי תשע"א 23:39ובהמשך לצדיקה..ימבמבם
משפטים שילוו אותך לאורך כל הדרך...
א- איך אתה מגיע/ה? (באוטו, ברור...)
ב- בחוץ או בפנים? (בחיפושים אחרי מקום אטרקטיבי...)
ג - גם אני לא יודע איפה נפגש... (ככה זה שבונים על הצד השני...)
ד -דווקא לי היה נראה לי שאנחנו מתאימים (כשהסיום חד צדדי...)
ה - התחנה שלך רחוקה? (רמז לסיום פגישה...)
ו - ואת השם משפחה שלו את כבר יודעת? (מוקדש לחברה המהממת שלי שאף פעם לא יודעת את התשובה..)
ז - זה פשוט לא זה. (הסבר רווח לסיום קשר..)
ח - חבל, דווקא נראה לי שאתם ממש מתאימים. (שדכנית מתחלפת...)
ט- טוב, נתחתן? (המטרה לשמה נברא כל העסק הזה...)
י - יש משהו חדש? (שאלה של סבתא, אמאבא או סתם חבר/ה חטטני/ת...)
כ – כמה פעמים נפגשנו? (קשר ארוך למדי...)
ל – לילה טוב (ברכת סיום לפגישה, על מנת לא להסתבך כאשר ההמשך מוטל בספק...)
מ – מי משלם? (סוגיה ארוכה שנותחה לאחרונה באחד השרשורים)
נ – נחפש ספסל לשבת? (מוקדש לגברים שבינינו שרוצים שלא להטריח את העלמה...)
ס – סוף טוב הכל טוב! (ברכה/חלום/מציאות)
ע – עוד פעם היא/הוא והצעות שלהם... (תחושת רוויה מוכרת..)
פ – פגשת אותו כבר? (שדכן/ית לחוצים ..)
צ – צד אחד אומר לי לגמור ומצד שני אולי אני אפספס משהו אמיתי... (התלבטויות שאף פעם לא נגמרות)
ק – קר לך? (שאלה שנשאלת בימות החורף אבל מוקדשת במיוחד לירושלמים...)
ר – רק שזה לא הוא... (תפילה חרישית במקום הומה בחורים, לפני פגישה ראשונה... )
ש – שאלת אותו כבר מה ההורים שלו עושים? (ולפעמים זה מה שמעניין ת'הורים...)
ת – תזרקי אותו, הוא לא שווה אותך (יש גם חברות/דודות/אמהות שכאלו...)
וזה רק חלק קטן...
כ"ו בתשרי תשע"א 23:41בסדר ננעץ גם את שלך...עין הקורא
כ"ו בתשרי תשע"א 23:54"עין הקורא"- טוב אחינו!! חזק אתה!אלירז
כ"ז בתשרי תשע"א 01:53צדיקה שלנו!(ולא שלנ"ו...) שיחקת אותה!!!!אני ירושלמית
אני מביאה לינק מההודעה הזאת לפורום שלנו...(כנ"ל...זה מוציא לשון)
כ"ז בתשרי תשע"א 02:07שתהיי בריאה..בעיתה אחישנה
חשבת פעם להוציא ספר?
;)
שכויח
כ"ז בתשרי תשע"א 02:09כמובן שזה הייתה תגובה לצדיקה.. ;)בעיתה אחישנה
כ"ז בתשרי תשע"א 18:23צדיקה שאני אבין.... סעיפים ואותיות??????ברוךש
כ"ז בתשרי תשע"א 18:32אחלה דרשה!אמור לחכמה
פותחת במילתא דבדיחותא...ומלאה מצוות כרימון!
כ"ז בתשרי תשע"א 15:14איכסה, אתר קציני...nick
בעעע...
מי רוצה אתר הכרויות רק של קצינים?!
ומה עם הבנות שם, גם הן קצינות (רח"ל) או שהן רק חובבות קצינים, שזה אולי אפילו יותר גרוע?
באתי על החתום
nick רב טוראי גאה במילואים.
כ"ז בתשרי תשע"א 01:57שלום לך!אבא שמואל
אל תהיה פזיז מדי!
כשתצא עם משהי, תחשוב שהיא היחידה, ואם גם היא תסכים תסגרו עניין. וכך לפחות לך לא יהיה וותק.
תדאג שלא יהיה לך הרבה נסיון בתחום, זה לא מוסיף.
תמשיך לדעת כי היא היחידה גם אחרי שתתחתנו..
כ"ז בתשרי תשע"א 11:34וואו! אי אפשר להוסיף כלום אחרי צדיקה..והוא פלאי
בקשר ל3 שעות בפגישה הראשונה... אם זה ממש לא זה אני מרשה לעצמי לסיים בנעימות אחרי שעה+.
אבל אומר לך מה אני מרגיש ידידי היקר!
כל מה שכתבו לך נכון.. ועוזר ומסייע מהבחינה הטכנית של העניין..
אבל מבחינת ההסתכלות הנפשית שלך על הסיפור-
זה נשמע שאתה מרגיש שאתה נכנס לאיזו מערכת, לאיזו תקופה שאמורה להיקרא "תקופה".. לאיזו סדרת חיפוש.. לא יודע בדיוק איך להגדיר..
אבל זה לא מצב טבעי! זה מצב חולני.
אנחנו פה בפורום, הרבה מאיתנו לפחות, כבר ספגנו הרבה אכזבות, הרבה כאב, עברנו המון וזו אכן "תקופה".
תנסה כמה שאתה יכול להסתכל על זה אחרת. הלוואי שתמצא את אשתך בטוב בחסד וברחמים. עם כל הטוב היופי והאהבה שיש בזה. שזה יבוא בקלות ובנעימות מתוך מנוחת הנפש. שלוות עולמים.
אנסה לתת מא' עד ת' מה שהלוואי תמצא בקלות:
אהבה שקטה.
ביטחון. בלי בלבולים.
גילה. תגיל בה!
דיצה. שהלב ירקוד!
הודיה מכל הלב.
וויתור. מתוך לב אוהב.
זוך. עיניים מלאות זוך.
חן. מה בעצם צריך יותר מזה?
טוהר. כעצם השמיים.
יראת שמים פנימית.
כתר של מלכות. לבת המלך שלך.
לב, המון לב טוב וטהור.
מידות טובות ונקיות.
נועם ה' יהי עליכם!
סדר רגוע בכל המחשבות.
עצמה פנימית שקטה. שלא פוחדת מחולשות.
פשטות. היופי שבפשטות.
צחוק יהיה ביניכם!
קדושה אמיתית ולא מזויפת. שתזכו.
רצון. מה שמניע הכל. רצון פשוט.
שלוות עולמים.
תורת ה'. תמימה ומשיבת נפש. זה קשור מאד.
כ"ז בתשרי תשע"א 12:01יא! יפה מאוד!בעיתה אחישנה
אך.. אנשים איזה שרשור מחמם את הלב..
אהבתי ביותר..
מצטרפת ל'והוא פלאי' ומשתדלת להתחיל קשר באמונה שהוא האחרון!והוא לתמיד..
ופתאום עשיתם לי חשק לפצוח בא-ב' משלי..
;)
גשמים בעיתם!
וחתונה אחישנה!
כ"ז בתשרי תשע"א 19:29תעשי את זה!! מחכים לא-ב' שלך ושל כולם פה!!מאמע צאדיקה
אני חייבת לומר- התגובות פה היו מחממות לב.
ממש.
(אפילו היה לי דמעה בזווית העין...)
הפירגון הזה לא תמיד מובן מאליו- אז תודה!!
ולכל מי שיש השגות או הארות או מחלוקות או תוספות או א-ב משלו\ה או סעיפים ותתי-פסקאות -
מוזמנים ממש!!! לפרט ולצרף!!
כ"ז בתשרי תשע"א 20:49טוב- מה עוד חסר למדריך המלא למדוייט?מאמע צאדיקה
* רשימת ספרים ומאמרים לקרוא על נושא של הכנה לזוגיות והכנה לפגישות
* רשימה של שדכנים אירגונים ואתרים
* המדריך להגדרת- מה אני רוצה ומה אני צריך- ומה כבר נחשב בררנות-יתר...
* המדריך לחיתוך קשר- מתי? ואיך? נכון לעשות את זה...
* רשימת מקומות שווים לדייטים- בערים המרכזיות בארץ.
אם מישו יכול לתרום לי ולו לינק משירשור בעבר שיש בו ברבה מהנ"ל- תבורכו מפי עליון!!
כ"ז בתשרי תשע"א 21:15אני מתנדב להתחיל להכיןוהוא פלאי
רשימת מקומות בירושלים!
(כמובן אם אני מוזכר בהקדמה לספר כזה "שבלעדיו הספר לא היה יוצא לאור" + תמלוגים מהמכירות).
כ"ז בתשרי תשע"א 22:19מי לוקח איזורים אחרים?והוא פלאי
כ"ח בתשרי תשע"א 00:39קישור למקומות לדייטים...pm
כ"ח בתשרי תשע"א 01:29אני את המרכז המחניק!!!בעיתה אחישנה
בעזרתו!
בהתאם להצעתה המרנינה של הצדיקה מוגשת לכם
"רשימת מראי המקומות לפגישות הכי מוצלחות במרכז התיכון!"
א- אונברסיטת בר אילן , כן ילדים..לא מה שחשבתם.שבילים מרווחים אור טוב בלילה ובלי חשש יחוד.. ולמיטיב לכת יש אפילו פארק עם מתקנים באמצע..וכמובן מלאן ספסלים..
וכמו רוב הדברים במרכז תחבורה נוחה מגשר בר אילן לכל הארץ..
ב- בני ברק..בעצם..אין שם שום מקום שאפשר לשבת בו.. אבל יש שם את מאפיית הצבי והיא פתוחה 24 שעות ביום 6 וחצי ימים בשבוע (כולל ימים נוראים ימי השואה הזכרון וכיוב לא עלינו שלא נדע וכן הלאה..) בא מעולה לכל מי שנוהג לפתח רעב דווקא באמצע הלילה..
ג-גני יהושוע.. אם לא באים בבין הזמנים יש סיכוי שגם תמצאו פיסת דשא בלי חרדי עליה!
פארק מקסים,ממש הריאה הירוקה של המרכז, מיליון מתקני עץ חבבים, אגם עם סירות, עצים בהמוניהם עם צל , נחל הירקון שזורם בקצה ובל נשכח כמובן את הלונה פארק מעבר לכביש...
ד-דיזנגוף!
כן כן!אני רצינית..אזור ממש חינני בת"א.. ליד בית העיריה הישן יש הרבה בנינים יפים , בית ביאליק, בית העיריה הישן, טילות נעימות, השוק כמובן, בית הכנסת הגדול של ת"א ועוד כהנה חביבים!
יתרון גדול של המקום- למרבה הפליאה יש בית חב"ד בדיזנגוף וממש אפשר לתפוס שם מנין (לבינישם שביינו..)
חסרון של המקום- קצת קשה למצוא שם מקום כשר אם רוצים לקנות אוכל כלשהו..אם ממש רוצים צריך רק לזכור לשאול ולבוא חדורי כוח כי זה יכול לקחת זמן עד שתמצאו..
ה-הפארק שליד הקניון בפתח תקווה.. מגלשות צבעוניות מלאן דשא ושביל טיול חביב..
ו-וידוי קטן מעימקא דליבא..
אני לא כ"כ אוהבת בתי קפה מסעדות וכיוב.. אז למרבה הפדיחה למרות שאזורנו מלא בשכאלה , אין לי על מה להמליץ לכם..משו בי אומר לי שיהיו פה חכמים ונבונים שידעו להשלים את התורה הזו... ;)
ז- "זכר לחורבן", גם פה לא נשכח להעלות את ירושלים על ראש שמחתנו ולהזכיר שתמיד אפשר לקחת אוטובוס מהמרכז לירושלים ולשאוף קצת אויר הרים צלול כיין ולבקר באחד המקומות ש"והוא פלאי" יציע..
ח-חוף. נו הייתרון היחיד שיש לנו על הירושלמים זה המעט מים האלו.. יש המון חופים באזור .. מיעוטים באמת ניתנים להליכה למי שרוצה לשמור על עיניו אך יש מספר כאלה ושוה להכיר אותם ולברר עליהם.. למיטב זכרוני יש אחת כזה באזור רעננה.. יש קטע בת"א-יפו (ראה ערך י') וכן בדרום ראשון ודרום אשדוד.. מוזמן לברר ולקפוץ לבקר..
ט-טבריה- העיר והאגדה! סתם.. זה לא במרכז..רק רציתי לבדוק אם אתם עוקבים..;)
י- יפו. כן באמת! ממש שניה מתחנה המרכזית של הכרמלית מת"א יש את גן צרלס קלור שכבר נחשב לחלק מיפו.. פיסה חביבה של טיילת ליד החוף.. בחלק מהמקומות עם דשא חלק עם מתקנים חלק יש חול של ים.. ימבה ספסלים.. מקום חביב ביותר עם תחבורה נוחה למדי..
כ- בריכת הנופרים (תסלחו לי נכון?, אבל המקום הזה שווה את זה!) ברכה חביבה ממש מאחורי פארק אפק הלא הוא "מבצר אנטיפטרוס" על הכביש שמחבר בין ראש העין לצומת גנים אשר בפתח תקוה. אם עוקפים את הפארק מסביב מגיעים לבריכת מים מקסימה מלאה בפרחי נופרים יפים , עם המון פינות מוצלות וחביבות.. מומלץ ביותר!
(רק זהירות! לכל האלרגים לעקיצות וכיוב'.. יש שם המון יתושים בעונות מסוימות..קחו בחשבון..)
ל- לאומי, הפארק הלאומי ברמת גן.. במרחק של 10 דק' הליכה ממחלף תל השומר יש פארק חביב עם אגם באמצע.. בלב רמת גן .ולמרבה ההפתעה גם הדרך חביבה ונעימה..
מ- מוזיאון תל אביב.. בצפון תל אביב ממש לא הרחק מתחנת רכבת האונברסיטה, נמצא גם מוזיאון תל אביב וגם מוזיאון הפלמ"ח עם שלל אפשרויות בתוכו, גנים חביבים , תערוכות יפות , הפלנטריום, ובית התפוצות (שנמצא ממש בקצה האונברסיטה).. מקום ממש חביב למי שמוכן להשקיע קצת כסף , וזה פותח מלא נושאים לשיחה..
נ- "נה נה נה נה – לא זזים מרעננה", פארק רעננה החביב , במרחק נסיעה קצר מצומת רעננה (או צומת כפר סבא אם תשאלו את השלט) המוכרת היטב גם למתנחלים שבננו , שוכן לו הפארק החביב על כל מדשאותיו..
ס-ספארי! ברמת גן! לזורמים מבינינו שמעדיפים מקומות חלופים , עם קצת פחות זוגות .. (טוב נו.. קצת פחות זוגות אנושים.. ;) ממש ליד מחלף אלוף שדה.. הנחות להמון סוגי אנשים..בדוק זאת בעצמך..
ע-עד הלום. המחלף והרכבת בדרום אשדוד.. קצה המרכז (לפחות אצלנו..) ויש שם כמובן אחד החופים הכפים יותר במרכז..שווה את הנסיעה..
פ-פיצה.. נו! הנה דבר שלא חסר לנו במרכז.. על כל מטר מרובע פיצה נוספת.. מוזמנים פשוט לחפש ב144 את הקרובה אליכם..
צ- צומת קוקה קולה! כן כן גם המפעל גם הצומת שאליה מגיעים אוטובוסים מכל הארץ וגם אם תעברו את הכביש תגלו ממש בכניסה לגבעת שמואל (מצד שמאל של הכביש) גינה קטנטה וחביבה..מומלצת..ק-
ק- קוק. גן הרב קוק , על שם מרן הרב זצ"ל אשר בפתח תקוה תובב"ה. רצף של גינות די חביבות.. לרוב שקטות ונעימות..
ר- רכבת מרכז.. הדרך הבטוחה להחלץ מהמחנק במרכז..
ש- שביל ישראל.למטילים שביננו..לא יאומן כי יבולפף אך הוא עובר גם במקומתינו.. הקטעים שאני אוהבת באזור הם הקטע מהים בת"א דרך גן הנופלים ,פארק שבע התחנות לכיון רעננה. וכן הקטע החביב בין אלעד לאנטיפטרוס..קל להגעה, קל להליכה ואם מתעלמים לרגע מהבנינים יש גם נוף נעים.. ממש שניה מהבית..
ת-תם ונשלם! לא יאומן כי יסופר!!הצלחתי!!! יא צדיקה, שכויח על הרעיון.. חילך לאוריתא..
בעיתה אחישנה שממש מתחילה להתלהב מהא-ת ונדמה לי אני אלך להכין רשימת מאכלים אהובים מא-ת..
תהנו ילדים!
כ"ח בתשרי תשע"א 17:52רשימת ירושלים יוצאת לדרך!והוא פלאי
אמנם זה לא יהיה בא' ב' כמו הרשימה התותחית של המרכז, ולו רק שלא לבייש את עירנו האהובה בכך שבאות ח' נכתוב איזה חור ולא חוף הים.
אבל!!!
אין כמו ירושלים בכל העולם!!!
ומי שימצא יקבל את כספו חזרה.
אז נתחיל...
תראו, לפעמים הכי כיף מצב שבו הולכים לאן שבא ומתיישבים במקומות הכי תקועים בעולם..
אבל ירושלים מלאה במקומות חמודים ומתוקים, ממש פוצי מוצי! אז ננסה להתחיל..
יש אינסוף פינות קטנות בכל העיר שיכלה הפורום והם לא יכלו. אבל ננסה לכתוב איזו התחלה של רשימה בסיסית וכל המוסיף יוסיפו לו מן השמיים (לא דייטים! סודר עם הממונים.)
הרשימה לא כוללת בתי מלון ובתי קפה. בסך הכל אין עניין ללכת ללובי של בית מלון (אא"כ קר ורטוב ויורד עליך גשם, שאז צריך לזכור שגם לאויב קר ורטוב ויורד עליו גשם).
שכונות שכיף להסתובב בהן:
בית הכרם הישנה. המון פינות חמודות ושקטות, הרבה צל, שכונה ירושלמית וותיקה..
שכונת משכנות - מומלץ! שם גר הרב אריה לוין (שביתו אגב גרה שם עד היום - הרבנית פלצ'ינסקי) סמטאות ישנות ואהובות.. פשוט להיאבד שם. יש בית כנסת של השכונה ממש ירושלמי כזה - מומלץ להציץ.. חצרות עם בארות מים ועוד ועוד. מיקום - מאחורי רח' אגריפס (מקביל למחנה יהודה +-).
נחלאות - נחלת אחים - שערי חסד(קצת כנ"ל אבל פחות ניחוח ירושלמי.. טיפה עשו מהן שכונות של חוצניקים).
עין כרם - מומלץ! קסום!
מושב אורה, מושב עמינדב. אזורים מדהימים.
מלחה הישנה- אין, אין על המקום! כל המוסיף גורע. אין ספסלים - תאלתרו משהו.
קיבוץ רמת רחל! אתם הולכים לשם, ברור? קיבוץ יפהפה בתוך ירושלים עם נוף מדהים, מורשת קרב ועוד ועוד..
המושבה הגרמנית – שכונה קסומה. בין רח' עמק רפאים לדרך בית לחם. אין ספסל אחד לרפואה!
טיילות:
טיילת רוממה - תתפלאו תתפלאו אבל יש חיה כזו.. והיא שיא הנוחה למי שבא מחוץ לעיר ולא רוצה להשתפצר לו בירושלים - ממש ליד סנטר 1. טיילת נחמדה באורך כמה מאות מטרים עם ספסלים. קצת קשה למצוא ספסל אחה"צ שהשמש לא ממש מול העיניים. מיקום - ברח' המ"ג, מיד אבל מיד אחרי מד"א (בצד של מד"א) יש מדרגות צנועות שאתה לא מאמין שמובילות לטיילת. תבדקו.
טיילת ארמון הנציב - טיילת שרובר, טיילת האז. יפהפיות! משקיפות על העיר העתיקה, גדולות, דשא וכו' וכו'. יש קצת ערבים ככה שגם מקיימים מצוות יישוב הארץ.. מיקום - עולים מדרך חברון לרח' דניאל ינובסקי, ולפי השילוט. אפשר להמשיך לפארק אמת המים (למי שאוהב ארכיאולוגיה מימי הורדוס) אבל הדובדבן שבקצפת.. שם המקום הראשון בדרך חברון - ירושלים העתיקה שבו רואים את הר הבית. במילים אחרות - "ויהי ביום השלישי וישא אברהם את עיניו וירא את המקום מרחוק"! יש גם איזה שלט על זה. אז נעריו שישבו להם שם עם החמור נשארו באזור קצת אבל ממש אין סיבה לשים עליהם קצוץ - ויש שם הרבה יהודים.
שביל האופניים- לאורך כמה קילומטרים. יוצא מגן סאקר (דרום) או מליד מוזיאון ישראל, מתחבר וממשיך לעמק המצלבה (שם אפשר להתפצל בשביל למנהרה מתחת לכביש ולעלות ברשת של שבילים חמודים ממש בעליה לרחביה), פונה לאורך רח' הרב הרצוג - אליהו גולומב - צומת פת. כמובן אפשר להתחבר מכל מקום באמצע. ספסלים בשפע וכיף לטייל.
גן ה...
גן הוורדים- לא מומלץ! מה אתם, בדייט?
גן העצמאות- ככה ככה. אפשרי.
גן השושנים בטלביה - מומלץ ממש! ליד תיאטרון ירושלים. בין רח' דובנוב לרח' פינסקר.
גן בית הכרם- תואר בהרחבה ע"י עוקר הרים. מומלץ. גדול מאד. לרדת מבית הכרם הישנה לכיוון האזור שמקביל לבגין.
גן סאקר- אהמממ.. ע"ע גן הוורדים. אם כבר, לכו לכיוון הדרומי של הגן - יותר שקט שם. ובשום פנים ואופן לא לשבת על הספסלים! פן אעבור במד"ס ואגחך לעצמי בשקט.. תתפנקו על הדשא.
גן שכונת יפה נוף (אין לי שם אחר) - מקום חמוד ביותר. ליד יד שרה, תרדו לרח' מרדכי איש שלום, ובצד ימין בהמשך יש גן יפה וגדול.
פארק דניה- ליד קרית יובל, לאורך רח' אליהו גולומב.
לא יודע איך קוראים למקום הזה אבל זה בבית הכרם החדשה, אזור ענק בין רח' משה קול לרח' משכן שילה, עם ספסלים ומקום לטייל.
הר הרצל -מטופח ויפה, המון דשא. (הי, ללא ירושלמים, אני לא מתכוון לבית הקברות, כן? ). נראה לי נעול בערב.
גבעת התחמושת- ליד שדרות אשכול.
הפארק הארכיאולוגי בפסגת זאב מרכז. שנים שלא הייתי שם אבל גינה נחמדת.
הגן הבוטני- עולה כסף אז תפרן כמוני לא היה שם מעולם..
גן החיות- מומלץ במיוחד אם אתם מעדיפים להתענין בקופים במקום בזה שאתם נפגשים איתו.
רחובות קסומים
אזור מאה שערים. כן כן, לא נפלתי על הראש. אחד האזורים הקסומים. אבל!!! חבר'ה - בטקט ובצניעות!!! לכבד את רגשות התושבים - באמת - שאני בטוח שלא היו רוצים לראות דייטים בשכונה שלהם. יש את האזורים שמקבילים למאה שערים משני הצדדים - להיאבד בהם וביופי שלהם. וסיכוי סביר שמישהו יעיר לכם על ההסתובבות בשכונה. פשוט תלכו ואל תשבו בשום מקום.
רחוב אנילביץ' בשכונת קרית יובל. מתחרה רציני על הרחוב מספר אחת בירושלים. מומלץ בחום!
שוק מחנה יהודה! לכו הלוך ושוב, תנשמו עמוק, ורק אחרי שחרשתם אותו 3 פעמים תחליטו מה בא לכם לקנות.
איזור בית הרב - רחוב אתיופיה. חמוד. ליד רחוב הנביאים.
איזור מנזר סן סימון - מומלץ ללמוד לפני על הקרב!
מעינות
אזור ירושלים מפוצץ מעינות אבל הרבה עם בעיה של יחוד. ננסה לכתוב את מה שלכאורה אין בו בעיה בשעות היום, וכל אחד אחראי לבדוק לעצמו את הענין.
שביל המעינות - למי שרוצה טיול טיול. בד"כ יש בו אנשים במזג אוויר נאה, ובפרט בחופשים. זה משתנה גם בין הקטעים בשביל וצריך לבדוק.
הסטף - אין בעית יחוד.
ליפתא - כנ"ל.
עין לבן - כנ"ל. שביל כורכר יוצא מסוף החניון של גן החיות - כחצי שעה הליכה.
עין יעל - אין בעיה. פיתחו את המקום, יש כל מיני בוסתנים ומקומות לפעילות למשפחות. ליד תחנת הרכבת במלחה לפנות בכיכר (איפה שהכביש עובר על המסילה) ולפי השילוט. אפשר גם ברגל.
עוד מקומות..
איזור הולילנד ליד בית וגן - יש שם גינה גדולה.
האוניברסיטה בהר הצופים - יפה שם! עם נוף להר הבית, ומהצד השני למדבר יהודה.
ואם אתם רוצים ללכת לדבר עם ה'.. הכותל הקטן זה המקום!! המשך של הכותל המערבי, נכנסים דרך הרובע המוסלמי.
כ"ח בתשרי תשע"א 21:27רגע רגע.. אף אחד לא שם לב לרשימה המושקעת שלי?והוא פלאי
כ"ח בתשרי תשע"א 23:09ברור ששמים לב!עדיין ילדה
הרשימה מוסברת, מפורטת, ומעולה!
תודה!!!
בטח עכשיו כל הפינות השקטות והחמודות האלה יתפסו מהר...
כ"ט בתשרי תשע"א 00:00שניכם כאלו משקיענים!!מאמע צאדיקה
שכוייח ממש לכל מי שמעלה לפה דברים!!!!!!!!!!
אני מזכירה שוב- גם לתת לינקים לשירשורים מכובדים שהיו פה בעבר- זה מועיל ומעולה!!!!!!!!!
(אני יכוהל בכיף לערוך משם דברים -אבל למצוא לינקים אין לי כוח או ידע...)
אה- עוד נושא שצריך לדון בו:
*דור ישרים
*מיקום ההורים בכל המערכה
כ"ט בתשרי תשע"א 01:08תרכזי בסוף את הדברים בצורה מסודרת?והוא פלאי
כ"ט בתשרי תשע"א 12:24יו ואיך שכחתי! ה-מקום!והוא פלאיאחרונה
אגם בית זית אחרי חורף גשום.
בקיץ הוא שלולית ירקרקה מצחינה..
אבל בסוף החורף -
וזו רק ההתחלה.
אגם באורך כקילומטר+ וברוחב כמאה מטרים!
ליד מושב בית זית.
הגעה:
להגיע לסיבוב מוצא (יש תחנה לאוטובוס למבשרת), לעבור מתחת לכביש י-ם - ת"א במנהרה שפונה לכיוון מוצא, לחשוב: "רגע, אם הייתי מים שנפלו זה עתה מהשמים, לאן הייתי הולך" (כמובן לגרד בפדחת בשביל זה), וללכת בכיוון.
תוודאו שהאגם מלא! מבאס לבוא סתם. ניתן לברר אצלי באישי.
כ"ז בתשרי תשע"א 15:04יש כאן תשובות ממש ממש יפות!!!אילה שלוחה
ישר כח לכולם...
כ"ח בתשרי תשע"א 00:53כמה דברים קטניםעוקר הרים
חשוב (כמובן מניסיוני האישי והלא מחייב) לדבר תוך כדי על הקשר- איך מתקדם, האם אתם מתקדמים או נמרחים, איך הייתה ההרגשה עד עכשיו וכו',
תשקיע- כמובן תלוי מאיזה סוג של ציבור אתה מגיע אבל גם אם אתה בייני"ש תביא לפחות עוגיות ומיץ,
תחשוב על מקומות שווים להיפגש (אני יכול לעזור באזור ירושלים),
תחשוב על דברים שישמחו אותה (כמו להגיע עם רכב לאסוף אותה לפגישה).
בין הפגישות תחשוב על דברים מעניינים שעברו עליך, שחשבת עליהם, דברים שהרגשת- אל תפחד להיפתח. מקסימום
אם תיפרדו ותגלה שהיא יודעת יותר מידי תמיד תוכל להרוג אותה (טוב... לא, אבל בכל זאת)
SMSים תוך כדי שהיא תדע שאתה חושב עליה ואכפת לך.
זה נראה לי לשלב ראשון. וכמובן חשוב לזרום לא להילחץ מכל מיני דברים (מה היא התכוונה כשהיא דיברה על כך וכך וכו') לנסות לבנות קשר- בהצלחה!
כ"ח בתשרי תשע"א 01:15קצת מצחיק אבל עשוי לעזור:בת נוגה
לערוך רשימה מסודרת בפנקס של התכונות העיקריות והכי הכי חשובות לך בבת\בן הזוג,
ממש רשימה עם טורים ושורות,
ולתת ציונים למועמד\ת, כן כן, מ1 עד 9 , לאחר כל מס' פגישות, לפי ההתרשמות.
אם הציון גבוה בסעיף מסוים - מה טוב.
אם לא - זה יעזור לך להתמקד בנושאים שלא ברורים לך, בהבנות שעדיין לא השגת,
בהכרות שעוד לא גלשה לתחום המסוים,
ואז תוכל בפעמים הבאות לחתור לשם במישרין או בעקיפין לפי העניין, ולנסות לגבש התרשמות.
אני יודעת שזה נשמע מאד שכלי ואולי גם מתקטנן מידי,
אבל יש בשיטה הזו משהו ממקד, ולעיתים זה עושה סדר בראש - במיוחד שלעיתים יש הרבה בלגן בלב...
כלומר - מומלץ לנסות לאחר שיש כימיה ורצון בסיסי לקשר,
כדי להחליט הלאה.
בהצלחה לכולם!!
כ"ח בתשרי תשע"א 21:12א. ממש תודה לכולכם!!!א.י.ש.
ב. אני מניח שלא שמתם לב, אבל מהעצות שכ"א מכם כתב לי (אשריכם!)-זעיר שם זעיר שם- (בלי לצרף את המדריכים הגדושים של הצדיקה ושות') - אפשר ג"כ להרכיב א-ב-כמעט מלאים!
אני עובד על כך ובע"ה זה יהיה סיכום של השרשור הזה-עד כה. (שוב-בלי הצדיקה ושות'...).
חסרות האותיות הבאות: ג, ו, ז, ח, ט, כ, צ.
בכבוד!
ושוב-ממש ממש תודה לכם!
כ"ט בתשרי תשע"א 00:14עצות שכתבתי לעלון זוג או פרדאדרעי
נכון שכתבתי זאת לרבני המדרשות, אך זה עבור הבנות
ואם ילכו לפי זה ירבו חתונות בישראל זה מה שיביא את הגאולה
כדאי שתראי זאת לחברותייך שלא יגיעו לגיל מבוגר.
ורוב הבנים בישיבות שיצאו עם כמה בנות, מסכימים איתי על דברי, וכך כתבתי:
לרבני/ות המדרשות.
לפעמים... אתם יודעים, קורה שנפגשים ביינישים ובוגרי הישיבה, אתם יודעים "הרווקידה" ומדברים בינם לבין עצמם, מה שורש הבעיה, ומדוע קשה למצוא חן בעיני הבנות.
סך הכול איזה דרישות יש לנו מהמיועדת שתיכלל בדת יהודית (צניעות, תשתדל לעמוד בגדרי ההלכה המקובלים לנו) ושתהיה אישה טובה.
אחרי כל אותם דיונים תמיד מתחילים הסיפורים (ללא שמות), ולכול אחד ישנם גל של טענות כלפי המדרשיסטיות, שצנעת פרט יפים להם, אך כולם כוללים אותם שורשי בעיות שהמקור להם הוא במדרשה (כך שהרבה ביינישים מעדיפים לצאת עם אחת שלא הייתה במדרשה). אפרוט את הבעיות אחת לאחת אולי יפלו לאוזניים פתוחות ולאחת זה יועיל (לא כל הבנות כך, אך זו תופעה נרחבת).
אולי שורש הבעיות היא חוסר טבעיות הנובע משיעורי שידוכים, אנחנו מרגישים לעיתים כאילו שדיבוריה הם ציטטות מפי הרבנים/ות, אך זה אינו מופנם ועל כן נראה אף מוקצן, יוצא שאף ברגעי החלטות היא בעצם מעוניינת בך אך זה לא תואם את מה שלמדה, ואז מגיע משבר והפגישות עיתים מתארכות "כמסטיק" שלבסוף נזרק.
בעיה נוספת מאוד נפוצה היא שמדרשות מתמקדות על דרך אחת מדרכי ה' (כמו חבקו"ק) ואז מי שהולך בדרך ה' קצת שונה (ומאיפה לדעת מה עולה בראשה), כמובן שאינו תואם בכך אין ספק, כי הרי כך למדתי...
ובנוסף לכול זה אצטט דברי חברי "אם אתה לומד תורה אז למה לא גם מקצוע, אם אתה עושה את שניהם אז למה גם לא עובד, ואם אתה עושה את שלושתם בטוח אחד מהם אתה לא עושה טוב".
מה שאני מבקש זה להסביר לבנות שיש הרבה דרכים העולות לבית ה', ואין באחת לפסול את השניה כך כתב הראי"ה ב"מדבר שור", ואפשר ליצור הרמוניה עם גישות קצת מקבילות, לבוא לפגישה בחן וטבעיות (ולשכוח את המיקרוסקופ), מומלץ אף לגרום לחשוב שאת מעוניינת לצאת, לחשוב מה באמת חשוב לך בהקמת הבית, אפשר אף להתלבט יחדיו, ולחשוב בבדיקות על "ואהבת לרעך כמוך", ואולי לנסות ולחשוב על דברי הצד השני שהרי אף שיחת תלמיד צריכה לימוד ולא בטוח שדי בפגישה כדי לעכל זאת, יה"ר שנייבש את "הביצות".
עוד שרשורים מהפורום
כ"ו תמוז 09:30בעיקר לבנותניק ח
בכנות, אם בקשר מתקדם היה משתף אתכן בכאב שיש לו נפילות באינטרנט, לא טוב לא עם זה וכו', הוא רוצה להתמודד, חשוב לו שתשמעי את זה... איך מגיבות?
כ"ז תמוז 01:27יש מקום. בהחלט. תלוי איך ומההמקורית
כמו שכתבתי כבר - מה המטרה בשיתוף והאם זה משרת רק אותך כי ראיית עולמך היא שבת הזוג יכולה ואמורה לספוג הכל, או שיש גבול מסוים?
אז לדעתי יש גבול מסוים
שיתוף שעלול לערער יציבות זוגית - לדעתי פחות (הן לאישה והן לגבר)
שיתוף של קושי אחר - אז תלוי איך אומרים. ומתי. לא באמצע סערת הרגשות לדעתי אלא מתוך מקום אסוף
לא בזמן שהשני משתף בקושי בעצמו
לא כשעייפים/ רעבים/ הרגל בדלת/ הילדים תלויים על הרגליים וזה זמן לחוץ
או בקיצור- בדיעבד, בפניות, בפרופורציה
כ"ז תמוז 01:06מה אתם חושבים?תיון
מישהו מכם הרגיש פעם אהבת אמת?
אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להגיע לאהבה אמיתית כלפי מי שיש בו הרבה ממה שרציתי…
האם הגיוני שפשוט ישעמם אותי לשמוע את ההקלטות של בן הזוג שלי? זה כל כך עצוב לפגוש מישהו שיש בו המון ממה שרציתם ועדיין לא להצליח לפתח אהבה ואכפתיות אמיתיים אליו… הוא כבר רוצה שנתחתן
ואני שואלת למה זה מרתיע אותי כל כך? לצה אני לא רוצה? מה עשיתי בקשר הזה שנה שלמה אם אני לא באמת אוהבת אותו?
ולמה אני כל כך מתעקשת שלא לעזוב ורוצה כל כך להצליח לאהוב אותו באמת? האם זה אפשרי?
זו יותר פריקה ורצון להזדהות 🥺
כ"ז תמוז 01:20קודם כלהמקורית
הלקאה עצמית לא תקדם אותך
מה עשיתי אותו, ולמה ואיך. לא רלוונטי כרגע בעיניי. לא נשארים בקשר רק כי שנה ביחד והוא רוצה להתחתן. זה קודם כל.
דבר שני, אהבה זה דבר שנבנה עם הזמן. אהבת אמת זה מושג מהעולם המערבי. אז תלוי איך את מודדת את זה
מה ציפית שיהיה? ואיפה זה מתנגש לך במציאות?
לדעתי אם את לא רואה איתו עתיד, אז אין מה להמשיך ולמשוך. חבל על הזמן של שניכם
מה שכן, הייתי עושה ברור סביב העניין של איך את רואה אהבה, זוגיות וחיי נישואין. מה הציפיות שלך סביב זה. מה היית רוצה להרגיש ( ואומרת בתור נשואה - בעלי לפעמים משעמם אותי. ולא תמיד בא לי להקשיב לו. או יותר נכון - אני לא תמיד פנויה לכך. קורה גם הפוך אגב. לפעמים לא צריך לדבר בכח וזה בסדר גם קצת ספייס) וגם על איך להיות יותר מדויקת בפעם הבאה בלי שזה נמשך נצח
כ"ז תמוז 07:41לדעתי אהבת אמת זה ההפך הגמור מהעולם המערביפשוט אני..אחרונה
העולם המערבי שבו "זוגיות פתוחה" זה סבבה כל עוד כולם מרוצים,
העולם המערבי שבו אם כבר אין פרפרים בבטן אז זה הזמן לעבור הלאה לריגוש הבא,
העולם המערבי שבו בני 60 מתגרשים רק בשביל להתחתן שוב עם בת 20,
העולם המערבי שבו אם לא העלית צילום של נשיקה אינטימית לאינסטוש אז משהו בך דפוק,
העולם המערבי שבו צפייה בפורנו זה אחלה וסבבה (מלבד עניין ניצול הנשים, אז לכאורה סרט AI יפתור את הבעיה),
אני לא חושב שהם אלה שהמציאו את המושג "אהבת אמת".
העובדה שהם כל הזמן מדברים על אהבה ושרים על אהבה וכו' - לא אומרת שהם בכלל מבינים מה זה אומר...
מבחינתי אהבת אמת זה לא פרפרים ולא לבבות באוויר כמו בסרטים של דיסני,
אלא רצון הכי עמוק להיטיב עם השני, לרצות להיות בקרבתו כמה שיותר, לשמוח מזה שטוב לו ולהיות עצוב כשרע לו.
להתחבר אליו באמת. עזר כנגדו. ואהבת לרעך כמוך.
כ"ה תמוז 20:46דייט שביעי. הכל מושלם. ואז הוא אומר לךמוקי_2020
הוא :אני רוצה להתחתן איתך.
את : חחח מה ?
הוא : אני רוצה להתחתן איתך. אני רוצה שנקים משפחה. אני אעשה הכל שיהיו לנו חיים מאושרים ביחד.
את : ראית מה קורה בפורום "נשואים טריים" ?
הוא : מה קורה ?
את : *מגישה לו את הטלפון שמציג את השירשורים האחרונים בפורום.
הוא : אה ! אמא ! *הטלפון נופל לו מהידיים*
את : אתה בטוח שאתה רוצה להתחתן ?
הוא : ......(לא יכול לדבר)
הוא ........(נשימות כבדות, עדיין לא יכול לדבר)
את : *מביאה לו בקבוק מים*, "קח תשתה. תרגע"
הוא : *נרגע קצת*.. כן, אני רוצה להתחתן איתך. אני רוצה שנקים משפחה. אני אעשה הכל שיהיו לנו חיים מאושרים ביחד.
מה את עונה ?
אין גוגל. אין חבר. טלפוני.
מה. את. עונה. עכשיו.
כ"ה תמוז 21:19אז יש עצה פשוטהJusT BoY
ברגע שהיא אומרת לך תראה מה קורה בפורום נשואים טריים, אז תגיד אז מה, סומך על הקב"ה ולכל אחד יש את המסלול שלו, תאמיני ויהיה בעזרת ה' רק טוב
כ"ה תמוז 22:31אומרת לועַלְמָה1
כן
כ"ו תמוז 22:32גם אם הוא לא מהעדה?כְּקֶדֶםאחרונה
כ"ה תמוז 23:28אומרת לא. בלי להראות מה יש בנשואים טרייםמבולבלת מאדדדד
דייט שביעי זה מוקדם לי מדי.
אם הוא מציע אז, ולא מקבל תשובה של "צריכה עוד זמן" אז נפרדת ממנו.
כ"ו תמוז 01:52לא מובןשלג דאשתקד
מה הכוונה לא מקבל תשובה של "צריכה עוד זמן"?
מה האפשרויות שלו?!
כ"ו תמוז 06:12כן כאילו מישהו שואל אותוהפי
חח צודקת
כ"ו תמוז 07:59תראה, מדברים על דיון תאורטימבולבלת מאדדדד
למרות שיותר הגיוני מאשר רוב האחרים של מוקי😂
אם בחור רוצה להתחתן כשמוקדם לי מדי, אז אם זה ממש מוקדם אני ישר חותכת. זה אומר שהוא לא קשוב אלי.
אם זה בגבול ההגיוני אז אומרת שצריכה עוד זמן. לא מתאים לו? ביי.
כ"ו תמוז 11:06מה אכפת לךשלג דאשתקד
אם הוא החליט שהוא רוצה להתחתן למרות שאת עדיין "מבולבלת מאוד"? אסור לו לקבל החלטה או לשתף אותך בהחלטה, לפני ש"הוא מרגיש אותך" והוא יודע שגם את רוצה?
לכאורה, נשמע לי הרבה יותר פשוט, שהוא יגיד שהוא רוצה ואת תגידי לו "סבבה שאתה רוצה, אני עדיין לא החלטתי", ותתקדמו עד שאת תחליטי. לא נשמע לי מסובך, וזה גם לא בסיטואציה היחידה בין בני זוג/חברים, שאחד רוצה משהו והשני עוד לא החליט אם הטא רוצה אותו דבר.
כמובן שבאותה מידה יכול לקרות מצב הפוך, שאת רוצה והטא עוד לא החליט. נראה לי ממש סבבה שתשתפי אותו והוא יקשיב לך ויגיד "יופי", בלי לציית לרצונות שלך או להחליט מיד על פי ההחלטה שלך.
כ"ו תמוז 12:51ברור שיש פעריםמבולבלת מאדדדד
אבל אם הוא שם כשאני עוד לא מתקרבת, יש פה פער גדול מדי בתפיסה.
תחשוב על האנשים שיוצאים פגישה או שתיים וסוגרים. לך זה מתאים? סביר שאם מישהי תגיד לך בפגישה שניה שהיא רוצה להתחתן, תרגיש שאתם בכלל לא משדרים על אותו גל.
אז אותו דבר.
כ"ו תמוז 01:02חחח מאיפה השאלות ההזויות האלה?tna
אתה ממש נהנה מזה
כ"ו תמוז 13:13חחחח הstudy cases שלך זה משוהמקורית
אבל אם הייתי שם - אז מה שמרגיש לי
אם כן, אז כן
אם עוד קצת זמן אבל זה הכיוון - כנל
ואם לא, אז כנראה שלא הייתי שם עד פגישה שביעית
כ"ו תמוז 19:15אני ראיתי מה הולך שם ומאז פרשתי לדוקיםים התכלת
כ"ד תמוז 23:45איפה עושים דייטיםtna
בימים חמים אלה? אשמח לרעיונות...
כ"ה תמוז 06:54איפה שכל החרדים עושים - יושבים בלובי של בתי מלוןפ.א.
כ"ה תמוז 12:04תודה, אשמח לעוד רעיונותtna
יש לכם?
כ"ה תמוז 17:35אם כבר יוצאים תקופה ולא דייטים ראשוניםפ.א.
אקווריום ירושלים – בילוי נע בין מגדלי תצפית דגים של הים התיכון והים האדום, מושלם למזג אוויר חם .
מערות קירור – כמו מערות בית גוברין, מפלט קריר בטמפרטורות גבוהות, עם טיול מיוחד מתחת לאדמה
סיור לילי בגן החיות ברמת גן או הספארי בלילה – יוצאים לטבע בלילה כשהחום יורד, מנוף וחיות שלא רואים באור יום
סדנאות קרמיקה, זכוכית או זכוכית גרפיטי – פעילות יצירתית ונעימה במרחב ממוזג, אפשר בירושלים או תל אביב 
בתי קפה ומסעדות…
כ"ו תמוז 00:38רעיונות מגניבים, תודה רבה!tna
כ"ה תמוז 12:25ואי באלי גםהפי
כ"ה תמוז 12:37ולהתלבש בהתאם - שיתאים לסטנדרטים של לובי מלונותפ.א.
ברמה גבוהה
לא עם סנדלים שהיו אתמול באחד השרשורים …
כ"ה תמוז 12:38חחחחהפי
כ"ה תמוז 12:41
🤩פ.א.
כ"ה תמוז 12:39חחח נו באמת..tna
סה"כ מלון, לא משו מיוחד.. בימינו יש בהם מפונים כל הזמן.. שעושים מה באלהם.
כ"ה תמוז 12:40חח זה מזכיר ליהפי
שהייתי בבית מלון לבשתי את השמלה של המעצבת הכי יקרה בארץ .. עם טבע נאות
ומישהי מסביון דיברה איתי שעות שהיא אוהבת את הסטייל חחחחחח
אמרתי לה קודם כל קלאס באפס מאמץ
כ"ה תמוז 12:41אנחנו לא מדברים על אותם בתי מלוןפ.א.
כ"ה תמוז 12:42הייתי מפונה במלוןtna
שבו היו דייטים של חרדים, אז נראלי זה אותם מלונות...
כ"ה תמוז 12:44מוזרהפי
כ"ה תמוז 12:47לפעמים לא נתנוtna
אבל הם לפחות ניסו... מה שאומר זה אותן מלונות. זה גם תלוי בעומס שהיה במלון..
כ"ה תמוז 12:42יודע להמליץ על מלון?tna
כ"ה תמוז 12:48יצא לי להיות בדן ת"א, בהילטון ת"אפ.א.
כ"ו תמוז 11:09אולי יעזור לך...מגובלת-
כ"ו תמוז 19:24וואוזיויק
כ"ו תמוז 20:01רואים שזה של ישיבת עטרת שלמהJusT BoYאחרונה
שהתפרסמה לא מזמן בזכות זה:
כ"ה תמוז 17:47לא כיף בכללרקאני
אנחנו ברחנו אחרי 5 דקות
אווירה כבדה ומעיקה
כ"ה תמוז 17:51מאיפה ברחתם, באיזה מקום ישבתם?פ.א.
כ"ה תמוז 17:54דן פנורמה ירושליםרקאני
לא נראלי שזה משנה איזה מלון
זה היה לי כבד מידי האווירה
יצאנו לטייל בפארק ליד היה נחמד
כ"ה תמוז 18:02הבדל גדול במזג האויר לפנות ערב ובערב בין ירושליםפ.א.
אני שגר במרכז, בלתי אפשרי לטייל ולהנות מהליכה נעימה בחוץ בקיץ. מזיעים ונוטפים …
בתי המלון לאורך חופי תל אביב מציעים ישיבה נעימה, עם צפייה בים בחלונות הענקיים של הלובי.
כ"ה תמוז 18:04אהה יש בזה משהורקאני
באמת בפגישה הבאה נאלצנו להישאר במלון כי ירד גשם
אבל התבאסנו על זה ממש...
תכלס הייתה פגישה טובה
כ"ה תמוז 17:19לא כדאי😂מבולבלת מאדדדד
כ"ה תמוז 17:38תודה על התגובה!פ.א.
כ"ה תמוז 19:11זה לא היה בקטע רע, כן?מבולבלת מאדדדד
כ"ה תמוז 21:35🙂🙂🙂 תודה על ההסבר (ברור שלא היה להקטין אופ.א.
לצער !)
כ"ו תמוז 00:40הייתי פעם בדייט במלוןtna
והאמת היה אחלה, קצת היה מצחיק כי היינו באופי שונה לגמרי מהחרדים, תכלס זה תלוי איזה דייט; בתחושה שלי הרבה פעמים סתם מחפשים מקום להיות בו ביחד, וזה לא באמת משנה איפה, רק שמחפשים סגור כדי שלא יהיה קר/חם מידי. באמת בהתחלה יכול להיות שזה שונה..
כ"ה תמוז 21:22רק אמרת חרדיםJusT BoY
וזה כבר נשמע פחות שווה
כ"ה תמוז 13:02הייתיכל קול קן כן
ממליץ לך לחשוב מחוץ לקופסא
ולא ללכת למקומות סטנדרטים.
רעיון שעולה לי עכשיו שיעזור לך להתקרר
ובמידה ואתם לא סטודנטים זה כנראה יוציא אותך מאזור הנוחות
ספריה עירונית
(אם זו פגישה ראשונה השקט של הפגישה הראשונה ישתלב יופי🙃)
כ"ו תמוז 00:41תודה רבה!tna
רשמתי לפניי. ב"ה לא פגישה ראשונה אבל איכשהו מסתבכים עם זה כל פעם מחדש..
כ"ה תמוז 23:06יש מקומות שבערב נעים בהםיעל מהדרום
לק"י
תלוי ביום.
אצלינו בשבת היה חם, אבל בערב היה אוויר ממש טוב בחוץ (אנחנו גרים בדרום, אבל לא באזור לח).
כ"ה תמוז 23:21באמת? את גרה בדרום?מבולבלת מאדדדד
כ"ה תמוז 23:23😂 שמעי, הניק שלי הוא עוד מלפני החתונהיעל מהדרום
אבל נשארתי בדרום גם אחרי.
כ"ה תמוז 23:37
ארץ השוקולד
כ"ה תמוז 23:41קפיטריה של אוניברסיטהעַלְמָה1
כ"ד תמוז 22:53תהיות של לילהאריק מהדרום
יש לכם תוכנית עבודה ליום שאחרי הנישואין? אתם בונים על לאכול את הכסף ממתנות החתונה עד שתעמדו על הרגליים?
בדיוק היתה לי שיחה עם הגדול שלי בן 10, אמרתי לו ללמוד מאבא מה לא לעשות, לא להתחתן לפני שיהיה לו מקצוע.
כ"ו תמוז 09:31אני באמצערקאני
קשה עד בלתי נסבל
אבל לא מתחרטת
כ"ה תמוז 09:51מכירים את זה?כל קול קן כן
"כנראה שלי זה לא אמור להיות"
"זה גזרת הכתוב"
"אם עד עכשיו זה לא קרה זה כבר לא יקרה"
מקווה שאתם לא שם. קר
כ"ה תמוז 10:22מניסיון, אלו רק דמיונות, וצריךקעלעברימבאר
כ"ה תמוז 11:41המשותף לכל האמירות -הן לא רציונאליותadvfb
כ"ה תמוז 12:52הסבר נמק ופרטכל קול קן כן
כ"ה תמוז 12:53בסוף אנחנו אנשים שיצאו לא מעטadvfb
ובסוף מתחתנים.
ובכלל, למה זה רציונאלי שהעבר יעיד על ההווה?
כ"ה תמוז 12:56העברכל קול קן כן
לא מעיד אך בהחלט משפיע
ולעיתים העבר נגרר עד להווה ומתוך כך גם לעתיד
לא רק בפן השלילי גם בפן החיובי(תלוי מי מסתכל על זה)
כ"ה תמוז 13:51איך העבר משפיע לדעתך?advfb
כ"ה תמוז 14:23אםכל קול קן כן
הייתה לי תשובה לכך הייתי אדם עשיר
או לפחות אדם פשוט עם לב טוב שעזר ללא מעט אנשים
כ"ה תמוז 15:14זה פשוט מאוד. תדמית עצמית, מכיר אני המושג?advfb
אנשים שואלים את עצמם - מי אני?
לפעמים התשובה לשאלה הזו - אני זאת ההיסטוריה שלי. יש בה מן האמת..
אך בודאי שזה לא רציונאלי להגיד שהעבר מעיד על העתיד.
להגיד לך מה משפיע על העתיד? הפרשנות על העבר ועל ההווה.. ממילא יכולה להיות פרשנות על העתיד.
הטענות הנ"ל לא רציונאליות בכלל. יש פה עניין ריגשי שכדאי לעבד אותו, אבל זה כלי אחר, כל ריגשי. לא כלי שלטענות נגד ובעד.
כ"ה תמוז 16:06אתה זרקת איזה שרבוב של טענהadvfb
וקראת לזה רציונאליות..
כ"ה תמוז 18:08זרקתיכל קול קן כן
טענה וקראתי לה בשם...
אנחנו מגיבים על אותו שרשור?
אח יקר קצת אבדתי אותך
לאן לקחת את מה שכתבתי?
כ"ו תמוז 10:32מה הלוגיקה שלך?advfbאחרונה
הטענה: העבר משפיע על הווה
הסיבה: אני לא יודע למה
קצת קשה לי לקרוא לזה טענה רציונלית
כ"ה תמוז 12:27לפעמים זה עולה ליהפי
כ"ה תמוז 18:18אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע עצמוחסדי הים
כ"ה תמוז 19:07נכון. אוסיף שכאן זה לא חרב חדה, אלא חרב מדומיינתקעלעברימבאר
כ"ז תמוז 00:0510 נקודות לדיוןמוקי_2020
(הוראות הפעלה בסוף)
1. אהבה צעירה היא השלכה, לא בהכרח היכרות אמיתית.
2. ההתאמה האמיתית מתגלה רק מול משברים, לא בזמן שקט.
3. אפשר לאהוב מישהו מאוד, ובכל זאת לא להצליח לבנות איתו חיים.
4. דרכי התמודדות שונות עם כאב עלולות להרחיק בני זוג.
5. קשר לא מחליף ריפוי אישי — הוא רק מאיר את המקומות שעדיין כואבים.
6. זוגיות טובה דורשת מיומנויות, לא רק רגשות.
7. סליחה אמיתית היא לא לשכוח, אלא לא לתת לפצע לנהל אותך.
8. אהבה לא פותרת הכל — אבל בלעדיה אין סיכוי.
9. לפעמים להיפרד ממישהו זה מעשה של אהבה — כשמבינים שביחד זה רק פוגע בשני הצדדים.
10. כדי לבנות קשר אמיתי, צריך להסכים להרגיש גם כאב — בלי לברוח ממנו.
הוראות הפעלה.
אוקי, זה די פשוט,
אם לא הסכמתם בכלל עם נקודה מסויימת - הסבירו..
אם יש לכם משהו להרחיב על נקודה מסויימת, הרחיבו.
אם יש לכם נקודות חדשות להוסיף, הוסיפו בכיף.
שלב השאלות
שאלה : אלה נקודות שלך ?
תשובה : להכין לעצמי טוסט צהובה-מלוחה עם קצת בצל וחמאה, אין לי כח במזג אויר הזה, אז לחשוב לבד על 10 נקודות כאלה ? אין סיכוי.
שאלה : אז מי אמר את זה ?
תשובה : מישהו חכם מאוד ועשיר מאוד (אבל מנקודת המבט שלו , כך שזה לא תורה מסיני)
שאלה : מי ?
תשובה : כבר חצות. המוקד סגור. אין יותר שאלות. עמכם הסליחה ולילה טוב.
כ"ז תמוז 00:26למה מרגיש ליעַלְמָה1אחרונה