כ"ט בתמוז תש"ע 17:09דרוש מתכון לבצק קרואסון+מילוי שוקולד*sapir*
למי יש?  (אפשר חלבי...)


תודה!
כ"ט בתמוז תש"ע 17:28הנהאיזה טוב ה'!!!!
היה לי פעם מתכון טוב מאחת הקונדיטוריות (שעבדתי בהם) והוא הלך לי לאיבוד.

אני מעתיק (קצת בקיצור ועם שינויים קלים שלי) מתכון מהספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר - אני מקווה שזה לא פרסומת הספר פשוט מעולה למרות שהוא ישן.

40 גר' שמרים יבשים (לדעתי הכי טוב שקית של שמרית + משפר)
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס מים פושרים (אפשר להחליף חלק מזה בחלב)
4 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה רכה
1 ביצה
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח


ללוש את כל החומרים לבצק אחיד, לרדד לעלה של כ- 40*40 ס"מ, להניח עוד 200 גר' מרגרינה רכה על העלה, לקפל אותו למעטפה.
ע"י מכות עם המערוך לשטח את הבצק ולאחר מכן להמשיך לרדד, לקפל את הבצק לארבע (להביא את שני הקצוות למרכז ולקפל לחצי בציור יותר קל להסביר) לרדד שוב, ולקפל לשלוש.

שמים את הבצק במקרר לכמה שעות ולאחר מכן ניתן ללהכין ממנו קוראסונים/ עוגות שמרים.

לאחר שממלאים במילוי הרצוי (לקוראסון הכי טוב פשוט שוקולד איכותי רק לוודא שסוגרים טוב כדי שלא ינזל באפיה) מגלגלים, מתפיחים ואופים.

אם יהיה לי כוח אני אכתוב פה יום אחד הצעות למילויים שונים + טכניקות של הכנת עוגות שונות - תלוי בלחץ שתפעילו עלי ובזמן שיעמוד לרשותי.
כ"ט בתמוז תש"ע 17:32תודה רבה...אבל אפשר גם מתכון למילוי?*sapir*
כ"ט בתמוז תש"ע 17:37כתבתיאיזה טוב ה'!!!!
לקוראסון הכי טוב זה פשוט שוקולד.

אם את מתעקשת אז אפשר להכין מילוי בדומה לכדורי שוקולד (ביסקוויטים מעוכים עם קקאו, סוכר, רום, קצת ממרח שוקולד)

ומבחינת הצורה של קוראסון, חותכים למשולשים גדולים, שמים את המילוי בקצה הרחב ומגלגלים.
א' באב תש"ע 08:50אז אני מפעילה לחץ...אור77
כח וזמן רואים שיש לך. תודה מראש!
א' באב תש"ע 10:07מצטרפתאמא ל-5
מילויים שונים ומעניינים לקוראסונים ועוגות שמרים.
ב' באב תש"ע 00:21טוב נכנע.......אבל זה לא לחץ רציני ציפיתי ליותר.איזה טוב ה'!!!!

אם לא הייתי גבר הייתי מציע שנעשה מפגש פורום ואני אדגים דברים שונים אבל מה לעשות שנולדתי גבר - לא כל אחד מושלם

לפני המילויים שכחתי לכתוב שלאחר השהות במקרר כדאי לרדד ולקפל לשלוש לפני הרידוד הסופי.

לכל העוגות שמכינים בתבנית אינגליש להלן, צריך לחתוך את הבצק לריבוע באורך כמו של התבנית וברוחב דומה.

מילוי לעוגת שוקולד - מורחים שמן על הבצק ומפזרים מעל אבקת קקאו, סוכר, אפשר קצת תמצית רום ואפשר גם שבבי שוקולד.
הצורה של עוגת שוקולד -
אפשרות א' "שושנים" לגלגל את הבצק לנקניק ארוך ולחתוך פרוסות בעובי של 2-3 ס"מ ולסדר בתבנית עגולה.
אפשרות ב' לגלגל משני הצדדים כך שיווצרו שני גלילים צרים, לחתוך באמצע, לסובב את שני הגלילים אחד בשני לצורת ספירלה ולהניח בתבנית אינגליש.

מילוי קינמון - למרוח שמן ולפזר סוכר וקינמון ביחס של 1/3 קינמון ו- 2/3 סוכר.
הצורה של עוגת קינמון - מגלגלים לנקניק, חותכים את הנקניק לאורך באמצע ויוצרים ספירלה בצורה שהקווים של הבצק למעלה (לא יודע איך להסביר יותר טוב מקווה שהובנתי.)
הצורה של עוגיות קינמון - לגלגל לנקניק, לחתוך פרוסות של 2-3 ס"מ ולהניח על תבנית כאשר מכניסים את הקצה של הבצק מתחת לפרוסה (כדי שלא "יברח")

מילוי תפוחים - אפשר לקנות אבל לדעתי זה יקר ולא מוצלח. אני מכין עם תפוחים אמיתיים (מקלף, חותך) וסוכר אפשר להוסיף קצת רסק תפוחים מקופסת שימורים (או גרבר) אפשר גם להוסיף צימוקים / אגוזים / קינמון.

הצורה של עוגת תפוחים - מניחים בשליש האמצעי של הריבוע את המילוי ומקפלים את שני החלקים האחרים עליו, הופכים כדי שהבצק לא יברח באפיה, מלמעלה חותכים בבצק שוונצים קטנים בעזרת מספרים לאורך העוגה.
עוגיות תפוחים - חותכים את הבצק לריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים מהמילוי ומקפלים למעטפה ואת הפינה האחרונה שסוגרת את המעטפה מותחים ומניחים מתחת לעוגיה (שוב אותו רעיון, שלא יברח)

מילוי לעוגת גבינה - גבינה לבנה, ביצים, אבקת פודינג וניל, סוכר (אני לא זוכר כמויות מדוייקות אני עושה לפי העין אבל זה צריך להיות יחסית מוצק כי יש לגבינה נטייה לברוח באפייה)
הצורה לעוגה - מניחים בשליש האמצעי של הריבוע את המילוי וחותכים קוים לרוחב שני השלישים האחרים ואז מצליבים את רצועות הבצק באלכסונים משני הצדדים.

מילוי פרג - בניגוד למילוי תפוחים אני כן ממליץ על המילוי הקנוי.
הצורה לעוגה - מורחים את המילוי ומגלגלים לנקניק, מפזרים מלמעלה פרג יבש.

בכל העוגות והעוגיות כמובן, למרוח ביצה לפני האפיה. וכדאי גם להכין סירופ מסוכר ומים ביחס של 2 כוסות מים על כל כוס סוכר (אפשר גם קצת קליפת לימון מגורדת), לבשל על אש גבוהה עד שמקבל גוון חום בהיר, לאחר האפיה למרוח מהסירופ על העוגות זה גם שומר על הטריות שלהן וגם נותן מראה מבריק.

בהצלחה, ומצטער אם בחלק מהדברים לא הייתי מובן מספיק.

ב' באב תש"ע 15:25תודה רבה! איזה מגניב!אור77
באמת תהיתי איך עושים צורות שונות.... (מחכה להגיע למחשב כדי להדפיס!) תבורך וכל טוב!
ב' באב תש"ע 22:56וואי, עשית לי חשק להכין!קצת אחרת
ג' באב תש"ע 00:39שכחתי רוגלךאיזה טוב ה'!!!!
אני פשוט לא אוהב את זה.

מכינים מילוי בדומה לכדורי שוקולד, מורחים על חצי מהשטח של הבצק המרודד, מקפלים על זה את החצי השני ומרדדים שוב כך שהמילוי "לכוד" בין שני שכבות בצק.
חותכים למשולשים ומגלגלים.

מי שרוצה יכולה לשלוח את בעלה לסדנה אצלי 
ג' באב תש"ע 00:58השאלה האם בעלה ירצה...אני ירושלמית
ד' באב תש"ע 20:46תוספת לרעיונותאיזה טוב ה'!!!!
בס"ד

קודם כל אני חייב קרדיט לאם הבנים 12 ולבעלה האברך החשוב י' הי"ו שהם גילו לי שיש חנות בשכונת גאולה שמוכרת מוצרי אפיה ויש שם הרבה דברים שאין בחנויות רגילות. מי שרוצה פרטים על החנות אשמח לתת באישי ואם יהודיה מא"י תרשה לי אכתוב פה את הפרטים.

אז משהו שאפשר לקנות בחנות ויעיל לעניין השרשור זה קרם וניל צהוב (אין להם קרם וניל לבן - אם אגלה מקום שמוכר את זה אשמח לעדכן מה ניתן לעשות איתו).

עוגיות וניל שוקו צ'יפס - מורחים על הבצק מהקרם וניל ומפזרים מעל שוקוצ'יפס. לדעתי הכי טוב גם להוסיף קוקוס.
הצורה - כמו בעוגיות קינמון.

עוגיות וניל / אוכמניות / שניהם - ניתן להשתמש במילוי אוכמניות (את זה אפשר לקנות גם בסופר) או וניל ביחד או לחוד.
הצורה - לחתוך את הבצק למעוינים לשים מילוי במרכז לקפל את הפינות הרחוקות כלפי המרכז (2 פינות) ואת הפינה החיצונית למתוח שתהיה מתחת לעוגיה (כרגיל).
ה' באב תש"ע 09:59אשמח לקבל פרטיםטל..
ובכלל על חנויות מומלצות אחרות אם אתה מכיר, ועדיף-זולות..
ה' באב תש"ע 14:24פרטים לכל המעונייןאיזה טוב ה'!!!!
יהודיה מא"י אישרה לי אז אני כותב פה - החנות נקראת "נבט" והיא נמצאת ברחוב המסגר 1 בירושלים (לא רחוק מהנהלה ארצית של בנ"ע) טלפון - 026283294.

החנות מאד זולה אבל רצוי שתדעו בדיוק מה אתם מחפשים מאחר וזו לא חנות מכולת שבה אתם מסתובבים בין המדפים אלא צריך להגיד למוכרת והיא מביאה.

מוצרים שניתן למצוא שם - אבקת נוגט, שוקולדים איכותיים מסוגים שונים, תמציות שונות, צבעי מאכל ועוד מוצרים שונים מתחום האפיה.
ה' באב תש"ע 18:01א. תודה רבה!טל..
ב. יש שם גם כלי אפיה (תבניות, חותכנים וכו')?
ו' באב תש"ע 22:57ראיתי שם חותכניםאיזה טוב ה'!!!!
לא נראה לי שיש שם הרבה יותר מזה אבל כדאי להתקשר ולברר.
ה' באב תש"ע 14:30ועוד משהואיזה טוב ה'!!!!
עוגיות וניל מבצק עלים - חותכים רצועה מהבצק עלים (ברוחב של כ- 8 ס"מ) ושמים באמצע פס של קרם וניל צהוב (עדיף עם שק זילוף), מקפלים את הבצק על המילוי באופן שהמילוי יהיה באמצע והקצה יישאר מלמטה.

חותכים למלבנים ואופים. לאחר האפיה לפזר מלמעלה אבקת סוכר.
ח' באב תש"ע 11:12מילוי לעוגת שמריםאמא ל-5
שוקולד למריחה
כפית ממרח תמרים
כפית קינמון
קקאו-מעט
ולצערי, מרגרינה, 1/4 חב'
לערבב ולמרוח
אפשר להוסיף אחרי המריחה, אגוזים גרוסים או טחונים, קוקוס
למרוח בנדיבות
טעים טעים.
ט' באב תש"ע 22:25מילוי שוקלד נוזלי לשמריםמיכיה
משהו יודע\ מכיר מתכון שהוא נוזלי ונשפך כשחותכים (ולא רק קקאו סוכר וקצת שמן- שאני מכירה) בעלי חולם על זה מאז שהתחתנו אני מחפשת מתכון כזה ובנתיים אף אחד לא השביע את רצונו...
ט' באב תש"ע 22:38פשוט תקני שוקולד איכותיאיזה טוב ה'!!!!
בחנויות המתעסקות בתחום - למשל החנות שהמלצתי לפני מספר תגובות.

אם את עושה קוראסונים אז פשוט לשים חתיכה במרכז הקוראסון ואם את עושה עוגה אז בנוסף לקקאו סוכר ושמן תפזרי פירורים מהשוקולד.
י' באב תש"ע 09:57פיורים מהשוקלד יעשו את זה נוזלי?מיכיה
אנחנו קשיים...
בכל מקרה - תודה!
י' באב תש"ע 17:06כןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
אלא אם כן את מקפיאה. אם את מגישה את העוגה אפילו קצת חמה זה יהיה נוזלי.
י' באב תש"ע 07:37הערה ושאלהחרישית
הערה: קרם וניל אפשר להכין מאינסטנט פודינג וניל עם מים (לא הרבה מים).

שאלה: אפשר לפרט יותר איך מכינים מילוי תפוחים? פעם גירדתי תפוחים, ואחרי האפיה הם לא היו מבושלים .
י' באב תש"ע 08:53מילי תפוחים צריך לבשליהודיה מא"י
חותכים תפוחים, מבשלים בסיר עם קצת סוכר וקצת מרגרינה, אחרי שהתפוחים מתרככים מוסיפים כף קורנפלור שמסמיכה את הנוזלים.
י' באב תש"ע 13:21אפשר גם לךהכניס לכמה דק' למיקרוגל..נדנדה כתומה.
בתוך כלי מתאים(עם מכסה)
עושה את אותה הפעולה, בפחות זמן...
י' באב תש"ע 17:05תשובהאיזה טוב ה'!!!!
א. פודינג וניל עם מים לא משתווה לקרם וניל איכותי.

ב. אני לא מבשל את התפוחים פשוט משתמש באלו האדומים ומתוקים (לא בקי באיך קוראים לזן) וזה יוצא בסדר גמור אחרי האפיה אפילו אם חותכים לקוביות ולא מרסקים.

עוד שרשורים מהפורום

כ"ז תמוז 09:50שעבססססס. מה אתם מכינים? וטיפים איך להתארגןבאמונה תמיד

על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.

מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.

מה מבשלים?

עוד לא ממש יודעת.

יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב

וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר

וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.

חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות. 

עוגות- יש  במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.

נכין קוסקוס ללילה

אורז לבוקר 

אפונה

בטטות מקורמלות

כ"א תמוז 18:27הסלט חציל המושלםםם,שגרה ברוכה
מחפשת רעיון לסלט חצילים טוב!


(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון) 

כ"א תמוז 18:40איזה מתכונים יש לך כבר?ילדה של אבא

רעיונות


שניצל חציל

חציל בטחינה

חציל במיונז

חציל עם גמבה קלויה

סלט חצילים עם זיתים

כ"א תמוז 18:48אני גם אשמח לגיוון - ומה שהבאת ברשימה, לכל אחדשנית

מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות


הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית

לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים


התיבול משנה את הטעמים

כ"א תמוז 19:23רעיונות שאני עושה:,שגרה ברוכה

חציל פרוסות בתנור

ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.


חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח


חציל פרוסות בתנור

ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום


מחפשת עוד גיוונים


כ"א תמוז 19:25אשמח למתכון לחציל עם זיתים,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 18:54ככהיעל מהדרום

לק"י


אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:

1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.

2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.

3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.

כ"א תמוז 19:23חציל עם מלפפון חמוץ. אפשר להכין מראש?,שגרה ברוכה

זותומרת מהיום.

ישאר טוב לכל הסעוודת? 

כ"א תמוז 19:35כןיעל מהדרום
כ"ו תמוז 00:51נראלי את שפיתהפי

אני מאמצת 

כ"ו תמוז 01:28..סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 08:06😂 תודהיעל מהדרום
כ"א תמוז 19:02אנחנו עושים כמהאבןישראל

חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום

חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה

שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה  מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח

כ"א תמוז 19:24תודה!,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 21:48מה הכוונה שורפת על האש?ילדה של אבא
במחבת? על רשת?
כ"א תמוז 23:49על רשת ומכוסה נייר כסףאבןישראל
כ"א תמוז 19:16אני אוהבת 3 סוגים בעיקרהמקורית

1. חציל קלוי על האש עם טחינה

2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.

מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ. 

3. חציל בפרורי לחם

כ"א תמוז 19:24תודה! חציל בפירורי לחם איך עושה?,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 19:29חותכת עיגולים עבים וממליחההמקורית

מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת

כ"א תמוז 19:36סלט חצילים בטעם כבדמאוהבת בילדי
כ"א תמוז 19:47הבלקני שאני קונה ופל לימון

אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים

כ"א תמוז 23:47אני עושה כל שבוערקאני
חציל ברסק וחציל בחומץ
כ"ב תמוז 19:09באבא גנושסתם אחת

שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.

הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה

כ"ג תמוז 21:51יס וואו אני מת על באבא גנושים התכלת

אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא

כ"ה תמוז 20:34עוד רעיונותסטודנטית אלופה

חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!

חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה

כ"ה תמוז 20:39עוד רעיונות 2סטודנטית אלופה

קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)

חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)

כ"ו תמוז 11:15עם זיתים זה נשמע מגניב! תודהיעל מהדרום
כ"ו תמוז 15:02☺️סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 20:49כמה רעיונותלאחדשה

1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות

2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי

3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.

אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...

כ"ו תמוז 21:49אפשר פירוט לקרפציו?תוהה לעצמי
כ"ז תמוז 09:48בטחלאחדשהאחרונה

שוטפת חציל (עדיף את הסוג הבלדי, שהוא כזה רחב לצדדים) ומחוררת עם מזלג קצת מסביב.
אופה בחום גבוה אפילו עם טורבו בערך שעה או עד שממש מתרכך. אני שמה אותו בתוך תבנית בתנור כי הוא מוציא מלא נוזלים (גרסה משופרת זה לשרוף על הגז אבל אין לי סבלנות לעלות למנגל כל פעם..)
אחרי שהחציל מקרר אני קולפת אותו ומסדרת על צלחת הגשה את בשר החציל בשכבה דקה ואחידה. אפשר לחתוך אותו קצת.
מעל שמה תוספות ואפשר לשחק עם זה. הבסיס- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ מלימון או תפוז- משדרג ממש, חצאי טבעות של בצל סגול חתוכות דק, עגבניה פרוסה דק\ עגבניית שרה, אפשר גם רק לסחוט את המיץ של העגבניה, עלי בזיליקום. מעל מזלפת טחינה גולמית, קצת סילאן. מוסיפה אגוזי מלך שבורים- מעט. אפשר גם פקאן או פיסטוק. הכנתי כזה לשבועות ופוררתי בולגרית, אם עושים חלבי אפשר לתבל בסומק, טעים ממש.
אפשר לשחק כמובן עם הירקות והתוספות, פטרוזליה במקום בזיליקום או חומץ בלסמי למי שאוהב....
ד"א זה אחלה גם אחרי לילה במקרר.

כ"א תמוז 15:46שבתתת😋כי כל פה

מה מכינים לשבת?😀

התחלנו בעוגות ועוגות ועוגות🫣 ובגלל הרצון לדיאטה יותר מחצי מהעוגות ועוגיות בלי גלוטן אז בהצלחה לבעלי🤣

@בוקר אור

@באמונה תמיד

[@המקורית1

@יעל מהדרום 

@אוהבת את השבת 

@נפש חיה.

@טארקו

@המקורית

@אבןישראל 

@תוהה לעצמי

@מאוהבת בילדי

@חדשה,,

כ"ו תמוז 17:19אני אישית פחות מבינה למה להכין גלידה בביתיעל מהדרום
לק"י


אם רוצים טעמים מגוונים, אפשר לקנות גלידה וניל ולהוסיף לה תוספות ביתיות.

כ"א תמוז 00:09יש למישהו מתכון מומלץגנניתמשלימה

לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.

זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים

כ"א תמוז 11:58מתכון לקישופל לימון

בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה

ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה

רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים

 

קיש כרישה

 

קיש פטריות

כ"א תמוז 16:10תודה!גנניתמשלימה
כ"א תמוז 16:17ממליצה לחפש עם שמן קוקוסמדברה כעדן.
יוצא מושלם, בריא ופרווה
כ"א תמוז 17:20מה יש לחפש? אפשר להמירופל לימון
כ"א תמוז 18:27אני אוהבתמדברה כעדן.
שזה מתכון מקורי... אבל אפשר גם להמיר 
כ"ב תמוז 10:46קרם קוקוס זה חלב קוקוס?גנניתמשלימה
וההמרה זה פשוט אותה כמות?
כ"ב תמוז 12:54ממש לאפשוט אני..

חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,

קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.

כ"ב תמוז 13:24לא, קרם קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מחלב קוקוסופל לימון
כ"ב תמוז 18:16יש שתי דרכים להבין את המשפט שכתבתפשוט אני..אחרונה
ושתיהן נכונות 😁
כ"ב תמוז 18:14תודה לכל העוזריםגנניתמשלימה

בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים

המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה. 

י"ח תמוז 00:57מה דעתכם על סיר עם מחיצה - מחולק לשנייםמבקש אמונה

כזה...

 

 

 

 

 

 

י"ח תמוז 01:09נראה רעיון מגניב, השאלה איך התוצאות בסוףמבקש אמונה
י"ח תמוז 07:55ראיתי הדגמה של בישול בסיר הזהופל לימון

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים 

לדעתי העירבוב בכל צד לא נח

קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה

י"ח תמוז 10:14לא נראה נחחילזון 123

לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.

כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה

 

בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי

י"ח תמוז 12:25תודה על התגובותמבקש אמונה
י"ח תמוז 12:28בכיף אחימטרינולוג
י"ח תמוז 16:02פחות....שדמות בחולות

להגשה זה מגניב, לבישול פחות.

נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.

 

עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח

י"ח תמוז 19:12כנראה, שזה באמת רק לאותו זמן וסגנון בישולמבקש אמונה

ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..

 

תודה

י"ח תמוז 17:34רק אם מבשלים בשני החצאים*אשתו של בעלי*

אוכל שמצריך אותו זמן בישול.

י"ח תמוז 19:13👍מבקש אמונה
י"ט תמוז 18:38נראה כמו סירמחודשת.
שמתאים לאותו סוג של אוכל ובכל חלק סוג תיבול שונה..


לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב

י"ט תמוז 21:04לדעתי גם אם אבשל שני דברים זה לצד זהאורין

אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.

כ"ב תמוז 11:21מעשי רק לאותו סוג של אוכל שייתבשל באותו זמןנפש חיה.

למשל

פסטה אדומה

ופסטה ברוטב פטריות


אותו מוצר בוריאציה שונה.


לא שימושי לאורך זמן במטבח


בעיניי סתם גימיק שיווקי

שמטרתו למכור מהמוצר הזה...

כ"ב תמוז 19:08גם לי נראה לא פרקטיסתם אחת
הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שזה יהיה לי נוח זה כשאני מכינה משהו חריף כמו דג נגיד, ואז אפשר לעשות לילדים חצי לא חריף. אבל תכלס זה כמו לבשל בשתי סירים..
כ"ג תמוז 21:52נראה חמוד אבל לא כיף לנקות בפינותים התכלתאחרונה
ט"ו תמוז 09:26לא מבשלים השבת?מאוהבת בילדי

חחח

פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...

 

מה מתוכנן?

אורז, פרגיות, דגים.

עוגת נס קפה

אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)

כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין

ואולי עוגיות ש. צ'יפס.

 

חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.

 

ט"ו תמוז 11:33לא. ב"ה נוסעיםיעל מהדרום
ט"ו תמוז 12:15איזה כיף! תהנו!!מאוהבת בילדי
י"ז תמוז 19:35תודה! נהניתי!!יעל מהדרוםאחרונה

לק"י


מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...

ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.

ט"ו תמוז 15:41נראה לך .? 🤭המקורית

אצלנו הרגיל

דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח

קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים

ט"ו תמוז 15:42עוגת שוקו שוקו כבר נשמע טוב! מה זה?יעל מהדרום
ט"ו תמוז 15:44בסיס כדורי שוקולדהמקורית

מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום

מעל גנאש שוקולד בנדיבות

ט"ו תמוז 16:06מממ נשמע ממש טעיםמאוהבת בילדי
ט"ו תמוז 18:48פעם ראשונה שאני מנסה עם תחתיתהמקורית

כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים

(מקווה שלא ייצא קשה מדי)

זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה

ט"ז תמוז 22:04ומעדכנת אחרי מבחן הטעימההמקורית

בעלי אמר שזה מתוק לו מדי

כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט

גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד


מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ

מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי

בקיצור, ממליצה

ט"ו תמוז 17:59אפשר לאמץ אותך בתור אמא?🤣🤣יעל מהדרום
ט"ו תמוז 18:45ברור! מיד מנפיקה ספח חדש ושולחת עוגה 😂המקורית
ט"ז תמוז 23:00🤣יעל מהדרום
פרסומת
ז' תמוז 10:41מתכון לסלט כרובגן נעול

הי,

ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.

בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)

רעיונות למתכונים טובים?

וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)

ז' תמוז 11:08יש כמה טוביםט'

- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי

- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק

- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר

- כרוב סגול במיונז

- כרוב וחמוציות

 

הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.

 

ז' תמוז 11:37סלט כרוב ואפונהופל לימון

סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.

ז' תמוז 13:49תודה גם לך. פספסתי... 🙈גן נעול
ז' תמוז 13:46תודה.גן נעול
שכחתי לכתוב בלי בצל/שום... בכל אופן כרוב וחמוציות נשמע לי ילך הכי טוב. זה גם מתוק, אז יש סיכוי שהילדים יאהבו...
ז' תמוז 13:58חחח...הילדים שלי כנראה לא יגעו בזהיעל מהדרום
ז' תמוז 14:23אפשר להוריד את הבצל מכל המתכונים, לא יפריעט'
ז' תמוז 11:27סלט כרוב עם נודלס ושקדים קלוייםופל לימון
ז' תמוז 13:48נשמע מיוחד. תודה.גן נעול
ז' תמוז 11:57אני אוהבת הכי פשוט עם מלח ולימוןיעל מהדרום

לק"י


אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.


באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?

או שזו הכמות שאמרו לך להביא?

אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.

ז' תמוז 13:45הנה, למשל בזהגן נעול
סלט כרוב עם חמוציות וסילאן


נראה לי אעשה משתיים ליתר בטחון...


תודה.

ז' תמוז 13:58 אני מכינה סלטים לפי העין האמת...יעל מהדרום
ז' תמוז 14:07ואי לאמא שלי יש אחד נדירSeven

כרוב

נענע

בצל סגול

פטרוזיליה

אורגנו טרי

מיונז מלח פלפל לימון

פיצוחים

נדיר!

ז' תמוז 22:47כרוב עם שבבי שקדים קלוייםילדה של אבא
תיבול- סילאן או סויה, לימון, שמן זית
ח' תמוז 18:14אני הכי אוהבת עם גזר מגורד ומיונז..תוהה לעצמי

וכמובן לימון מלח פלפל..

הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו

י"ט תמוז 12:50התוספות שליבינייש פתוח

אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.

עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.

י"ט תמוז 20:51מוסיפה שאלה : כשאתם כותבים לימון/שמן/מיונז/מלחאוריןאחרונה

יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'

תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי

ד' תמוז 22:57מתכון טופוקנגורו.

קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי

אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי

תודה

ד' תמוז 23:23אני אוהבת בתנוריעל מהדרום

לק"י


לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.

לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.

ה' תמוז 07:53אפשר להוסיף קוביות קטנות לאורז מוקפץ עם ירקותחילזון 123
ז' תמוז 16:01מקפיצהבאמונה תמיד
י"א תמוז 23:27שני מתכוניםכתבתנו

בסגנון שווארמה

לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית

את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).

להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.


בסגנון 'איטלקי'

לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש

לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.

כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').

להקפיץ כמה דקות


* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו

*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'

י"ד תמוז 09:54קציצות טופו הולך?שדמות בחולותאחרונה

1 קוביית טופו

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

3 כפות קמח שקדים

1 ביצה

מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.

טוחנים יחד למרקם אחיד.

 

אפשר לטגן, אפשר לאפות

You may like

פיקוד העורף