רבי גנדלף, רבינו האפור
באתי עד אליך כי חלמתי על גונדור.
רבי גנדלף, רבינו הלבן,
באתי עד אליך, רבי גנדלף מאמן.
רבי גנדלף, רבינו האפור
באתי עד אליך כי חלמתי על גונדור.
רבי גנדלף, רבינו הלבן,
באתי עד אליך, רבי גנדלף מאמן.
יש מעוז אחד משם כולם באים
ממזרח למערב התקפות אורקים
מרון ומהרד ונזגול מעופפים
מתחילים בהתקפה בחרבות מכים
וקרנות קרנות קרנות קרנות!
עמך אדורס עם של רוהירים
רבי גנדלף...
יכול להיות שהגמדים שגלו מארבור וחזרו לשם כממלכה טולקין לקח השראה מהציונות?
ואז יוצא שסמאוג זה העותמאנים, הגמדים זה הציונים, העלפים של היער זה הבריטים, אנשי האגם זה הערבים (שבהתחלה במלחמת העולם הראשונה איחדו כוחות עם הבריטים והציונות נגד העותמאנים, ואפילו היה הסכם של וייצמן והמלך פייסל), בארד זה אולי לורנס איש ערב (שהיה אנגלי שליח של הבריטים אבל התערה והתלבש כערבי).
המלחמה על האוצר זה המלחמה בין הציונות לבריטים והערבים. שהבריטים דורשים חלוקה של הארץ למדינה יהודית וערבית.
הגובלינים בקרב 5 הצבאות זה אולי האיום הפשיסטי-נאצי או הקומוניזם, שמאיים על כולם.
תורין זה הרצל ובילבו זה וינגייט או צרציל
טולקין נראה לי כתב את זה בשנות ה20 את ההוביט.
וגם את השואה הוא ניבא - אחרי הגלות מארבור הם נלחמים באזוג עד שמתו המון גמדים ונשרפו, וכשרוצים לתאר גמד שנפל בקרב אזוג כתוב בנספחים שהגמדים אומרים "הוא היה גמד שרוף"
לא ידוע לי על מקור שמראה שלטולקין היה יותר מדי יחס לתנועות הציוניות בתקופתו, ולא סביר לדעתי שזה מה שעלה לנגד עיניו שכתב את ההוביט
של רבנו הפרופסור
בראיון לBBC כמדומני
הארץ האפריקאית המקראית
גם ארכיאולוגית יש ממלכת סבא בתימן לפני 3000 שנה , וגם כתוב "בכרי מדין ועיפה כולם משבא יבואו" ומדין גרו בצפון מזרח סעודיה אז הם סחרו עם תימן
חשבתי שזה יותר כיוון אתיופיה
הגזענות נהרסה!
אימפריה לעבר שבקושי קיימת היום לא ממש ברור באיזו זכות הם תובעים בעלות על ההר, בזמן הטבח בגמדאים הם עמדו מנגד, רוב הזמן. וטולקין היה בריטי
יש טרולים קפאו לאבן, יש אבנים על לב של הר.
אני אמנם לא מעם דורין, אבל אצבעותי נוגעות באבן לב ההר
רק המשותף שהם אוהבים לצון
זהו, וגם זה סוגים שונים לחלוטין
משהו בנחרצותו גרם לתורין לסגור את הדלת, באותו רגע נפל טיל והרס את כל מפתן הסף של הדלת הסודית עם כל השבלולים שבו והקיכלי
@מנ-דוס ?
..
פתאום עלה לי רעיון.
תמיד חשבתי שגנדלף מתואר בתבנית נביא תנכי להבדיל, אדם פשוט כלכלית שמתייצב לפני מלכים ונודד מפה לשם ומשפיע על הציבור ומתארח בבתים של אנשים, כמו אליהו ואלישע להבדיל. (בניגוד לסרומן שהוא כמו אפיפיור, יושב בארמון משלו כראש מועצה מכובד ועשיר, ושולט משם על מדינה קטנה שלו, כשכל המלכים שולחים לו שליחים ולא הוא בא אליהם).
אבל אולי טולקין לקח את גנדלף גם מדמות המיסיונר הנוצרי שמגיע לאפריקה או הודו מעבר לים ונודד בין עמים ושליטים במטרה להשפיע עליהם?
(אפשר גם לדמות אותו לשלוח חבדניק😅 ואז מעון בג זה בית חבד של הפלך)
אבל נחמד לדמות את הדמויות למושגים שאנחנו מכירים אהבתי את מעון בג בתור בית חב"ד! או שמא נאמר בית חב"ג?
..
פעם מישהו שיכתב את כל הערך של שר הטבעות וכתב שזה ספר קבלה.
אני לא זוכר מה הוא עשה עם גנדלף. עוד מעט שבת אבל אם תכתוב כנראה שאוכל לחפש את זה מאוחר יותר
זו לא השחתה, זו יצירת מופת
פרודו, המטיף הפשוט
גנדלף, הנביא
אראגון, מלך המשיח
איך זה מתקשר ליש"ו? ואיפה פרודו מטיף?
אראגורן מזכיר קצת את האמונה אצלינו במשיח, להבדיל
גולום היה עשירי ובשכר זה עלה כולו לשמים, כידוע למבין.
ואיזה תרגום קראת קודם? של איזה שנה?
בקודם בילבו אומר "אני מריח עלפים" כשנכנס לריוונדל, באכמון זה "הרי זה ריח עלפים" עכשיו הבנתי שזה הריח והאווירה הקסומה והבשומה של ריוונדל כמו בלוריין. או בנעמי למאורה של בילבו יש צורת שפופרת ודמינתי כמו שפופרת טלפון, באכמון זה צינור במקום שפופרת
יותר מדוייקים בפירוש המילולי, למשל הגמדים עשו תכשיט למלך חשוב, אלף דגול מרבבה. ובהנעמי זה מאור ירח וכוכב עשו למלך נדן זהב
אבל הפילוסופיה היוונית אכן
אני מבין את מה שאתה אומר
כאילו הנבואה זו פילוסופיה חיה?