י"ז ניסן 23:22האם יצא לכם להיות במקומות הומים כמו לונה פארק?מתואמת

איך מסתדרים במקום כזה, שמציף את החושים?

(הילדים רוצים ללכת ללונה פארק, ואני מתלבטת אם זה בכלל ביכולות שלי...)

י"ח ניסן 10:27לא יצא לי לונה פארקמשה
אבל מקומות רועשים יצא. באופן כללי זה מקומות שרע לי בהם. האמת עד היום לא חשבתי לא ללכת. הייתי הולך וסובל. 
י"ח ניסן 10:45תודה! ויש טיפים להתמודדות?מתואמת
י"ח ניסן 10:54ללכת הרבה ברגלמשה

עזר לי לשרוף אנרגיה פיזית שמשקיטה רעשים בגוף. גם בריחה לסלולרי עשתה את זה בצורה פחות יפה למשפחה ולילדים.

האמת תודה לך. עזרת לי להסתכל על הסיטואציות מהעבר בצורה קצת יותר חומלת מצעקות בת זוג של 'שוב אתה בטלפון'.

עד לשנתיים האחרונות לא ידעתי להסביר לעצמי מה קורה לי, חוץ מזה שרע לי ואני נאחז בכח בטלפון או לפני כו במחשב הנייד.

קצת קיבלתי מילים.

י"ח ניסן 11:22ואו...מתואמת
בקיצור, זה באמת מורכב, כך או כך...
כ' ניסן 10:15דווקא אני גאה במה שעשיתי אתמול!משה

היה מפגש משפחתי כזה במקום שהיה בו יחסית הרבה אנשים ורעש. הייתי מוצף. בהתחלה יצאתי קצת החוצה.

מראש ארגנתי  טיול בימבות/קורקינטים לאחיינים אבל בזמן אמת לא היה מספיק כלים לכולם.

מפה לשם.  התחלתי לעשות הקפצות של ילדים עם הקורקינט שלי החשמלי. כל פעם לקחתי אחיין/אחיינית אחרת ועשיתי איתם טיול. זה היה כיף לא נורמלי לילד/ה התורן ולי זה איפשר להתמודד עם אדם *אחד*.

רכבתי 15 ק"מ בסך הכל. זה  כמו המרחק בין צומת סגולה לעזריאלי.

כ' ניסן 10:24וואו, באמת פתרון מצויןמתואמת

צריכה לראות איך אני מאמצת אותו בהתאמות אליי...

(פעם במפגש משפחתי מציף כזה יצאתי עם התינוקת דאז לטיול בתירוץ שהיא צריכה להירדם...)

כ' ניסן 10:26(בלילות הסדר תמיד הייתי מתנדב להרדים ילד/ה)משה

אז אני ממש מתחבר למה שאת מספרת.

השנה עשינו את ליל הסדר בגבעה מרוחקת שכל התושבים נסעו ממנה לחג והייתי רבש"צ הגבעה ליומיים, אז במובן הזה היה יותר קל ופחות עמוס.

כ' ניסן 10:28נשמע מיוחד ממשמתואמת
טוב לשמוע על פתרונות בסגנון הזה, ולראות שרגישים מצליחים להסתדר בחיים המציפים האלה...
כ' ניסן 10:30יכולת להצטרף אלינו לגבעהמשה

היינו צריכים עוד אנשים שיעזרו בשמירות בלילה (גם בלי נשק) וגם היה לך שקט ונוף שאין דברים כאלה. נציע לך שנה הבאה.

אני חושב שמה שהכי חשוב זה הבנת המציאות וקבלה שלה. כלומר, לא צריך להילחם בכח להיות כמו כולם. צריך לקבל את מי שאנחנו ולפעול בהתאם לזה. אני עכשיו נחשף לעוד אנשים עם אתגרים שעושים את זה (בעיקר אוטיסטים בתפקוד גבוה שחלק מהאתגר שלהם זה מוצפות תקשורתית) וזה משדרג את רמת החיים ללא היכר.

כ' ניסן 11:51אנחנו דווקא כבר כמה שנים עושים ליל הסדר בבית לבדמתואמת

הסיבה העיקרית היא כדי לקיים והגדת לבנך כמו שצריך, אבל אין ספק שזה קל לנו יותר מבחינת השקט והנחת... (בעלי לא רגיש כמוני, אבל גם הוא לא אוהב המוניות)

אבל כך או כך מהרעש של הילדים שלנו לא נוכל להתחמק🤭

י"ח ניסן 19:29יש איזורים פחות רועשים שםאנונימי (2)

אני מסתובבת עם אוזניות שיש בהם פונקציה לביטול רעש.

ואם יש צורך אני שמה ומפעילה (כמובן שזה מתווך למשפחה).

אם יוצאים עם מבוגר נוסף שלא סובל- אני מתמקמת בפארק במקום שמרגיש לי סבבה והופכת ל"שומרת תיקים" ו"נקודת מוצא לילדים אבודים" (אם תלכו לאיבוד, תגידו שאמא יושבת ליד מקום X)

כ' ניסן 10:07רעיונות טובים, תודה.מתואמת
כ' ניסן 00:22כן, הרבה פעמים ב"ההרמוניה

אכתוב את המסקנות מהחוויה שלי בינתיים...

רגישים הם בני אדם עמוקים שצריכים לעבד כל דבר שרואים וחווים, נכון? 

אז בגלל זה לי לדוגמא יש לפעמים נטיה להמשך למחשבות ולתוך עצמי קצת, וכשזה קורה לי אני מזכירה לעצמי: "לכל זמן ועת". מחשבות ועיבודים- אח"כ. אלא אם כן משהו ממש הציף אותי ואז אנסה לקחת הפסקה או להתרכז. עוזר כאילו להגיד שאני אטפל במה שמטריד אותי אבל אח"כ. 

להתמקד ולנכוח, להיות אקטיבית במציאות.

בתור אמא את כנראה עסוקה שהילדים יהנו... ואת עושה את תפקידך אז את רגועה. זה שומר מלהתפזר כזה... את לא חושבת?

אולי זה גם קשור לאיך אני עם עצמי בכללי, עוד לפני שהלכתי לשם. 

לעשות לעצמך הכנה נפשית לפני, לדעתי ממש יקל את החוויה.

לדעתי לא כדאי להמנע מללכת למקומות אלא לראות את זה כאתגר, בסוף מוצאים כלים כדי שתהיה לנו מסוגלות לעשות מה שצריך בכל מצב. וכשמתרגלים נהיה יותר קל עד שכבר לא שמים לב לקושי כמעט. 

בהצלחה!❣🌻

כ' ניסן 10:10מעניין מה שאת אומרת...מתואמת

לא מפריעה לך עצם הצפת החושים - הרעש החזק, האורות המנצנצים?

כי אני סובלת מזה גם כשזה בקטנה, בבית (כשהילדים צועקים או משחקים בפנסים וכו'). אני לא מסוגלת להתמקד בתפקיד האימהי שלי במצבים כאלה...

מרגיש לי ששהות במקום שהוא פי כמה מנצנץ ורועש רק תהפוך אותי לעצבנית, ותרחיק אותי עוד יותר מהתפקיד שלי כאמא מגוננת...

כ' ניסן 10:19אממ את צודקת...הרמוניה

אני רגישה מאד אבל הקטע עם החושים זה לא מה שחזק אצלי

אני מעדיפה רוגע, אבל נראה לי לא כמו שאתם מתארים... זה מעניין

גם בתור ילדה לא נהנית מזה? 

כ' ניסן 10:26בתור ילדה באמת הקטע של ההצפה החושית היה פחות חזקמתואמת

לא נהניתי כל כך במקומות כאלה, אבל גם לא סבלתי כמו היום. (גדלתי במשפחה ברוכה כמו המשפחה שלי כיום, ולא סבלתי מהצעקות של אחיי כמו שאני סובלת היום...)

אז זה באמת שונה, ודרך ההתמודדות שונה...

כ' ניסן 10:27כשאת כותבת עכשיומשה

אני נזכר שרוב השנים כילד/כנער העדפתי לאכול ארוחת צהריים לבד מול המחשב ולא עם כולם. יש מצב שזה קשור גם לרגישות.

כ' ניסן 17:04אני חושבת גם באמת שיש פה עניין של הרגלהרמוניהאחרונה
כ' ניסן 10:17אני מתחבר למה שאת כותבת פהמשה

אבל תדעי שאני כותב רגשות בצד. כלומר, אני אכן לא חייב לטפל בהם באותו רגע. כותב בצד על הטלפון או המחשב ואחר כך חוזר לזה בזמן שיש פנוי או שמפנים בכח לעיבוד רגשי.

עצם הכתיבה משקיטה את המוח שיכול "לשחרר" את מה שמציק.

כ' ניסן 10:22כן זה ממש עוזר לכתובהרמוניה

אני ממליצה לקרוא את הספר "דרך האומן" של ג'וליה קמרון

היא כותבת על החשיבות של "כתיבה ללא צנזורה" כמו שאתה עושה ומכנה את זה "ניקוז מוח" חחח

היא מלמדת איך לשחרר חסימות ולגלות את האומן שבתוכך, ובשלב הראשון היא ממליצה ממש לעשות את זה כל בוקר

כ' ניסן 10:23שמעתי על הספר שלה משלושה כיווניםמשה

אז נשמע שזו המלצה טובה.

אני מסכים עם כל מילה שכתבת פה. ובהמשך - 

אני אישית משתמש בכתיבה עוד רמה. אפשר ממש לקרוא אחרי שכותבים מהרגש, בלי מעורבות רגשית הפעם.

פשוט לנתח שלב אחרי שלב את איך שהמנגנון עובד ואז אפשר לפעול איתו ולא לקבל אותו כגזירה משמים.

ועוד כמה דברים. אולי אני אכתוב על זה פעם.

כ' ניסן 17:02הרמוניה

עוד שרשורים מהפורום

כ"ד תמוז 15:15מי שמע ?יוסי יהודי בדם

לאחרונה אני שומע על טיפול בשיטת ITT של אמיר קוליק,

למישהו יש נסיון בזה ? מישהו מכיר יודע פרטים,

אשמח לכל תגובה.

ט"ז תמוז 22:09האמת שבחיים לא חשבתי שאני אכתוב את זה פהשרופה על העם

פתחתי שרשור על איך שקשה לי כל המצב הזה שכל יום נופלים מספר חטופים. ענו לי כמה תגובות שלא כל כך הייתי מרוצה מהם. ואיך שהוא יצא שסיפרתי שאני משפחת שכול. לאחר מכן הייתה תגובה מאוד חמודה. אבל הרגיש לי שזאת תגובה שמנסה להתחמק. אני יסביר למה אני מתכוונת אבל לפני זה חשוב לי לומר שזה לא ספציפי לגבי מי שכתבה את זה כי היא משהי מאוד חמודה, וזה יכול לקרות לכל אחד והכי חשוב שזה רק ההרגשה שלי וזאת בכלל לא היתה הכוונה.

ועכשיו ההסבר, הרבה אנשים לא יודעים איך להתמודד עם המילה הזאת שנקראת שכול ולא עם מי שבתוכה. אז קורה לא מעט שאני הולכת ברחוב אנשים עוברים לצד השני כדי שלא יקרה מצב שנדבר ונגיע למקומות שם לא יודעים להכיל/ לצאת מהם/ לא יודעים איך לשאול אותם, וככה זה גם בהודעות.

אז אני עם חברות שלי למדנו איך לכבד אחת את השנייה לשאול, ללמוד בלי לפגוע ולחטט.

אבל כן יש לי מה לומר לכל אלא שלא יודעים איך להתמודד מול זה ומול השכול שמהלך היום ברחובות.(חשוב לציין שזה מה שאני חושבת ומרגישה וזה לא חייב להיות לגבי כולם)

דבר ראשון, אין דבר שיותר פוגע ומעליב ופותח את הפצע מאשר לעבור לצד השני של הרחוב

שנית תלמדו איך להתעניין לשאול בלי לחטט ולפגוע, מי שיודע איך לעשות את זה אתם לא מבינים כמה כיף ונחת זה עושה

שלישית אל תברחו תתמודדו, זה משו שאנחנו מתמודדים איתו תתמודדו גם. אל תברחו מול האמת ומול הפצעים של חברים

והכי חשוב אל תפסיקו להיות חברים של אנשים בגלל משו שהם עברו

יצא קצת ארוך אבל שווה את זה

ט"ז תמוז 22:18תדעי שקראתי)משה
ט"ז תמוז 23:10רוצה להגיב בחזרה רגעהמקורית

כי אמנם זה לא אישי כדברייך אבל זה בכל זאת נכתב עקב תגובה שלי

קודם כל, התגובה שלי לא מתחמקת. היא נכתבה בצורה הזו מפאת קוצר זמן.

דבר שני, צר לי על התחושות שלך מאוד. אבל יש משו נכון בזה שאנשים לא יודעים להתמודד עם קשיים של אחרים שהם לא התמודדו איתם מעולם או שרחוקות מהם

אני בתור מי שלא חוותה שכול, לא אדע להגיב בצורה מדויקת למי שכן חווה ומטורגר. ולפעמים זה אפילו עדיף שכך כי ייתכן שלו הייתי כותבת תגובה ארוכה יותר לגבי איך שאני רואה את הדברים (אני או כל מגיב אחר, כן..?)  והיה לי זמן עדיין היית רואה את עצמך נפגעת ולא מובנת. כי קודם כל, זו ההסתכלות של המגיב מנקודת מבטו. והיא מן הסתם לא דומה לשלך.

ודבר שני, כאמור, לא חוויתי מה שאת חווה.. (וגם לא פירטת מעבר לזה שקשה לך. קשה להתמודד כמגיבה עם דברים שנכתבים בצורה כזו. לי לפחות)

לגבי עניין ה- תתמודדו. אז האמת שאני לא ככ יודעת איך אפשר להתמודד עם טענה כזו. מה הכוונה בעצם..? .

אני מניחה שדברים כמו להתרחק מחדשות וכו לא מצאו חן בעינייך כי את חווה את זה ממקום אחר ולא מבחוץ, ולהתרחק מזה נראה כאילו משאירים את מי שנפגע מהמצב במעגל ה"מחוברים" ומי שמתרחק מההתמודדות הוא מוציא את עצמו מהכלל כביכול, אבל שוב, מנקודת מבטי כמי שלא חוותה שכול, וכמי שקשה לה להיחשף למחירים - מה ייתן לך אם אתמודד כמוך? שואלת ברצינות

אני חושבת גם, שאם כבר נחשפת, יש באמת תועלת בכתיבה בהקשר של - איך כן נכון להגיב למי שחווה שכול, ולפרט את ההתמודדות כדי שבאמת יותר אנשים יידעו מה אתם חווים וידעו איך להכיל יותר את הכאב, וגם כמובן אם רוצים יותר אמפטיה.

אבל בלי שהיית כותבת את ההקשר אצלך, כמו שראית,לא היינו מנחשים, וכל אחד כותב מנקודת מבטו ומהדרך שבה הוא מצליח להתמודד או רואה את הדברים ולפי זה מגיב לאחרים

זה בכל אופן מה שאני חושבת. ואני שמחה שהחברות שלך מבינות אותך ומהוות לך משענת

ט"ז תמוז 23:19א. תודה רבה על ההבנהשרופה על העם

ומאוד חשוב לי לומר שזה ממש אבל ממש לא אישי זה פשוט משהו שהציף לי.. משו שהרבה זמן לא חוותי כי יש לי מעטפת שמבינה את מה שאני עוברת.

לגבי עם זה נכון שתדעו להתמודד אז כן. כי כמה שזה עצוב כמות משפחות השכול גדלה וכנראה מתשהו את תכירה משו מהמשפחה הכל כך גדולה ועצובה הזאת

ט"ז תמוז 23:24אני מכירה אבל מרחוקהמקורית
ואני שוב כותבת - לא לקחתי באופן אישי כמובן וזה חשוב שכתבת❤️

ועם זאת, אם כבר עלה הנושא - אז כן חושבת שאם מצופה להבין את ההתמודדות, אז כן מצופה לפרט מהצד השני. אחרת איך אפשר שנדע? 

ט"ז תמוז 23:25תדייקי כדי שאני יענה.. שאלות לדוגמאשרופה על העם
וממש לא מבטיחה לענות על הכל
ט"ז תמוז 23:32ברעיוןהמקורית

כשקשה לך - אז לפרט מה

את לא חייבת, אבל זה כן עוזר להבין מקרוב

ואם את כותבת שקשה לך - מה את מצפה שנענה?

אני לוקחת בחשבון אגב שמה שאת כותבת זה אינדיבידואלי אלייך ויכול להיות ששייך גם לאחרים ויכול להיות שלא כי משפחת השכול היא לא קולקטיב שחושב ומרגיש באותה צורה. ראיתי כל מיני דרכי התמודדות של אנשים

ט"ז תמוז 23:34א. אמרצי שאני יענה אבל לא על הכלשרופה על העם

ב. אני חושבת שיש לי את הזכות לא לענות על הכל

ג. זה היה שיתוף, סתם לומר איך אני מרגישה

ט"ז תמוז 23:41לא חייב כמובןהמקורית
שאלת מה הייתי רוצה לדעת, אז שיתפתי .כדי לנסות להבין יותר 
ט"ז תמוז 23:49אין בעיה לענות, פשוט תשאלי יותר ספציפישרופה על העם
ט"ז תמוז 23:50שאלתיהמקורית

מה מצופה שנענה למשל

קחי את השרשור הקודם שכתבת - איזו תגובה הייתה מתאימה לדעתך? 

י"ז תמוז 00:01האמת, שלא הייתי מצפה לתגובה שונה במיוחד, רקשרופה על העם

אמרתי שזה מה שעלה לי.

פשוט את צריכה להבין שאני בשכול כבר שנתיים והרבה זמן כבר לא דיברתי עליו וכשדיברתי זה היה מובן אצל החברות שלי.

פעם ראשונה שדיברתי על זה עם מישהו שהוא לא חברה \משפחה, אז זה מה שעלה לי

ט"ז תמוז 23:35לא שיתפתי בדרך התמודדות שלי רק אמרתישרופה על העם
מה אני מרגישה לגבי מי שלא למד על הנושא הזה
ט"ז תמוז 23:21לא חשובת שצריך שתתמודדו כמוני כי אתם לא תבינושרופה על העם

את התתמודדות אבל כן לנסות לקחת חלק במשפחה הגדולה והעצובה הזאת.

והתמדדות זה אומר גם לדעת לדבר ולהבין את האחר. זה ללמוד את מה שאני למדתי וחברות שלי למדו כדי לדעת להסתדר אחת עם השניה

ט"ז תמוז 23:45מכיר לצערי די מקרוב, במשפחה הקרובהיוזר
ט"ז תמוז 23:48עצובשרופה על העם
ט"ז תמוז 23:50🙏יוזר
י"ז תמוז 00:28הייאנונימי (2)
את צודקת ברצון שלך...

אני הבנתי באיזשהו שלב בחיים, שכל בנאדם מגיב לסיטואציות שהן זרות לו ברמה האישית באיזה חוסר הלימה. בצורה לא כ"כ מותאמת.

ולכן אני דיי בוחרת לשתף בדברים מסוימים בחיים שלי רק אנשים שאני יודעת שיש בינינו איזה ממשק משותף בנושאים האלה ויש להם יכולת בסיסית להבין את הדברים בלי שזה יהיה אישיו מטורף. אלא בפשטות.

להגיד שהדרך שלי היא נכונה? כנראה שלא ממש... אבל בהתחשב בזה שככלל אני לא בדיוק מהמשתפים זו בחירה הגיונית עבורי.

אני חושבת שכן חשוב להרבה אנשים כן לשקף ולשתף אנשים גם בדברים שהם לא מכירים מחוויה אישית. במיוחד בנושא השכול שבסוף זה משהו שהרוב לפחות יודעים בדר"כ ואין אפשרות בחירה למי להגיד ולמי לא ושלצערנו בשנתיים האחרונות זה התעצם.

אבל להבין שאנשים לא יודעים איך להגיב על דברים שזרים להם. לפעמים אפשר ללמד. ממש כמו מה שכתבת בהודעה הזאת אז גם להגיד לאנשים סביבך... ולפעמים פשוט לקבל את זה שאנשים לא יודעים להגיב וזה לא מרוע...

גם אנשים מתמודדים עם השכול בצורה שונה וזה יכול לבלבל איך להגיב למי... ולכן עוד יותר חשוב להגיד מה עוזר לך מה מפריע לך איך את רוצה שיתייחסו.

י"ז תמוז 11:26תאמת, שממש לא באתי מגישה כזאת ומי שהבין את זהשרופה על העם

ככה אז מצטערת, רציתי לשתף במשהו שלא חוויתי כבר כמעט שנה וחצי (רק אז למדנו איך להתמודד), ולעלות אותו למודעות של כולנו, כי בדיוק כמו שאני אבדתי גם היא איבדה.

רציתי לעלות שכל אדם צריך ללמוד איך להתמודד עם הדבר הזה כי זה יהיה חלק מהעם שלנו לנצח, ועצוב אבל כנראה גם עוד יגדל.

אני יכולה לשתף בתהליך שאני והחברות עברנו עם זה מה שאתם רוצים וישמח אתכם. באהבה.

י"ז תמוז 11:30רק אוסיףביישן נ

שאנשים לא יודעים להגיב טוב גם לשכול אזרחי או לגילוי מחלה במשפחה.

אצלי זה היה מאוד ברור

י"ז תמוז 09:31תודה ששיתפת את זה פהשדמות בחולות
כ' תמוז 02:11גם אני איבדתי אחבחור פגז
גם אני איבדתי אח,הי"ד. משום מה אף אחד ממכריי לא עובר כביש ואף אחד לא מרגיש שלא בנוח לדבר איתי על הפיגוע.אולי זה תלוי בנו.. איך אנחנו... אני מדבר על הכל בלי דרמות ומספר בקרירות
כ"ב תמוז 16:03לא יודעת כל אחד והשוני שלושרופה על העם

לי קשה לספר בקרירות.. וזה בהחלט שונה מאדם לאדם

כ"ד תמוז 05:12קבלי חיבוק! את אהובה!אישה רגישהאחרונה

וכולנו בוכים איתך!  וכואבים! והיינו רוצים להתחלק בכאב לחלקיקים, כל אחד קצת, כדי להקל!!

י"ד תמוז 19:28רק שתדעוהמקורית

שאם ישנים מספיק, אז כואב פחות

י"ד תמוז 21:07וואי נכון בכללי עייפות משפיעה מאדהרמוניה

נגיד בימים שאני עייפה אין לי כוח להתמודד עם אתגרים ונוטה לוותר לעצמי יותר

ט"ו תמוז 07:12זה בסדר לוותר לעצמנו לפעמיםהמקורית

זה חשוב. זה חלק מחמלה עצמית וקבלה עצמית.

אי אפשר הכל בכל מצב

י"ד תמוז 21:43נכון!אנונימי (2)

אז מה עושים שכבר תקופה אני מרגישה בתקופה מטורללת?

ואז אני מסתכלת אחורה ונזכרת שגם לא מזמן אמרתי שזאת תקופה מטורללת.

ואולי באמת אנחנו בתקופה אחת מטורללת

אבל אני ממש מרגישה שכשיש לי שיגרה ואני הולכת לישון בשעה נורמלית, אני קמה בטוב והכל יותר מאיר פנים.

אפילו העומס מסיבות שנדחסו אחד אחרי השני בגלל המלחמה מתיש אותי ומוציא מהשיגרה וגורם למחסור בשעות שינה (לכל בני הבית אגב)

ט"ו תמוז 07:11חיבוק❤️המקורית

הנפש שלנו מחפשת יציבות

תנסי ליצור לך שגרה גם בתוך הטרלול, זה ישמור עלייך. גם בשעות שינה. גם לילדים זה טוב. אבל זה מתחיל ממך.

כשילדים מרגישים אצלנו שאנחנו מתערערים, זה מאוד משפיע עליהם.

לגבי העומס - תעדופים. אי אפשר שהכל יהיה הכי חשוב. עדיף לעשות קצת בטוב, מאשר הרבה שלא בטוב. 

י"ז תמוז 23:05תודה!אנונימי (3)

התגובה שלך הלכה איתי ואני במחשבות על איך ליישם.

ובכלל תודה על התגובות שלך בפורום הזה, אני לומדת על עצמי המון בזכותך❤️

י"ז תמוז 23:11עכשיו רואה שזה רשם אותי כאנונימי 3אנונימי (3)
בתגובה הראשונה הייתי מחוברת לאנונימית בהו"ל🙃
י"ח תמוז 11:18ריגשת אותי❤️המקורית

שמחה שיש תועלת לכתיבה

מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה והמתאימה לך

ט"ו תמוז 12:54נכוןןן !משה

ולכן אם לא מצליחים לישון כי נשאבים למשהו זה אומר שיש עבודה לעשות ולהבין למה.

ט"ו תמוז 15:39אוהמקורית

שלא לקחנו את הכדור

ט"ז תמוז 22:18חחחחחחחחח גםמשה
י"ח תמוז 16:18לחלוטיןשדמות בחולות

הילדים שלי למדו לתת לי לנוח בצהריים אם לא ישנתי טוב בלילה- ככה אני עם קיבולת גדולה יותר לשטויות שלהם (@משה יבין)

י"ח תמוז 16:30וגם אני על עצמימשה

הולך לישון יחסית מוקדם (בדרך כלל, כשיש שכל) כי זה מספיק חשוב לגוף שלי.

כ"ד תמוז 05:13פשוט, כשישנים לא כואב.... ואז, זה פחות.......אישה רגישהאחרונה
י"ח תמוז 23:28למה קשה לנו במקומות הומי אדם?רוכב שמים
זה לא רק הרעש והעומס של הפרצופים, כי זה מציף אותי גם במקומות יחסית רגועים וכשאני שקוע עמוק בטלפון.

התחושה שהתחדדה אצלי לאחרונה היא שאני לא רוצה להיות מזוהה עם ההמון והעדר. זה סוג של איבוד שליטה על הזהות שלי.

יש מזדהים בקהל? 

י"ט תמוז 13:31לא. אצלי זה לא ככההמקורית

כאילו, כן היו תקופות שהיה לי יותר קשה עם המוניות, ויש תקופות שאני מסתדרת איתה פחות או יותר. יותר כשהיא זמן לקצוב מבחירה לרוב

אבל זה לא בגלל שאני מפחדת להיות מזוהה עם העדר. אצלי לפחות

י"ט תמוז 13:37לדעתי כי אני פשוט מרגיש אנרגטית מה קורה סביבימשהאחרונה

וכשיש ארוע והרבה אנשים אז קורה הרבה. והכל עובר דרך המערכת שלי.

י"ט תמוז 19:07אני בהצפהההההמקורית

אין לי זמן לעצמי

וחם ליייי

ואין לי כח

י"ג תמוז 18:10להפגע מקטנותאנונימי (פותח)

חזרתי מטיול שהיה לי עם החניכים

בסוף היום כשכל הילדים הלכו אז אחד העובדים אמר לי בחצי צחוק תודה על העזרה.. אז אמרתי לו היה לי כיף לעזור..

ועוד אחת העובדות שם גיחכה חצי בצחוק (הם חברים טובים ממש)..

אז אמרתי להם בקול שלפחות המנהל שלי מעריך אותי ואת מה שאני עושה.. ובזה זה הסתיים..

ואז בדרך חזרה הביתה הראש שלי במחשבות על זה, ותחושה של כיווץ בלב..

נגיד למה הם בטענות שלא עזרתי? (אולי הם לא ידעו שאני בזמן הזה מחכה עם החניכים שלי להסעה?) מבחינתי אני לא צריכה לדפוק להם דין וחשבון..

לעשות איתם שיחה זה לא בא בחשבון, למרות שאני כן אדם תקשורתי.. הם אנשים של הרבה רעש ואני אדם שקט יותר בדברים שאני עושה..

כל השאלה הזאת

זה בגדול, איך לסנן רעשי רקע? לא להתייחס לכל הערה.. איך לא להיפגע מהקטנות כאלה. לא עוזר לי לומר לעצמי שאני יודעת שאני עושה הרבה, לא עוזר לי לומר יאלה שחררי ושכולם יקפצו לי... שיש מצב שעוד כמה ימים זה יעבור לי..

ועדין אני לא הייתי רוצה שדברים כאלה ינהלו אותי.

ולא, זה לא חוסר הבנה של הסיטואציה או הפירוש שלי של מה שקרה.. כי זה בהקשר ובהמשך לסיפור רחב יותר..

אז אני רוצה התייחסות לסיפור הזה לפי איך ששיתפתי כאן.. איך להתמודד עם משפטים שאומרים עליכם ומה שחושבים עליכם או תחושה שלא מעריכים אותכם...

אם יש לכם אפילו דרכים עם הומור זה גם טוב 😉

תנקס 🙏

י"ד תמוז 13:11בעד לברר באמתזיויק
אבל רק אם אפשר ורק אם יש רצון לשיפור גם בצד השני ולקידום הארגון והצוות
כ' תמוז 09:15זה פחות נכון בנסיבות מסויימותאנונימי (פותח)
אבל תודה
ט"ו תמוז 18:01מכירה את הערות האלהאנונימי (3)

אני חושבת שהרבה מאיתנו חווים כל מיני הערות

רק שיש כאלה שיודעים לשים כל הערה במקום שלה , יודעים מה להתעלם מה לענות חזרה ולשכוח, או שזה עובר דרכם.

נגיד אתמול מישהו אמר לילדים שלי בסופר, "לא להשתולל ילדים"עכשיו הילדים שלי הכי שקטים בעולם , פשוט הלכתי להביא משהו שנזכרתי בקופה, ואחת הבנות הלכה איתי, והוא כנראה נתקל בה או שראה שאני על כל הילדים שלי ב"ה וזה הפריע לו בעין…

אז למה זו אמירה שמנהלת אותי עוד קצת אחרי

ולמה כל כך התעצבנתי באותו הרגע

לא יודעת

יש כאלה שאין להם רעשי רקע

ויש כאלה שנשארים עם כל דבר, שעות, ימים ואולי כל החיים.

מה עוזר לי, לפעמים,אני לא יודעת אם זה יעזור לך, אבל כותבת, להבין שכל דברים הקטנים האלה שמצערים

זה במקום צער אחר בבריאות למשל, והשם מחלק את זה ככה .

זה לא הם אמרו זה השם אמר להם להגיד

השם מגלגל זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב

עוזר לי ברגעים שאני בהתרוממות נפש ושמחה - ואז יותר קל לי להיכנס לפרופורציות ולא להתייחס לאנשים קטנים

אנחנו בני אדם וכמו שאנחנו מאוד רגישים

אז גם יש כאלה שמאוד מקנאים

וקינאה מובילה להערת הערות ולפעמים עוקצניות,

אז שיהנו .

כ' תמוז 09:18תודה על התשובה שלךאנונימי (פותח)

הרגשתי שאת מבינה אותי ומדייקת את הנקודה של הקטנות האלה שיכולות לנהל אותנו..

ולתת לזה תוקף ולהתעצבן מזה.

להכניס יותר אמונה לחיים יכול להיות גם כיוון.

תודה רבה 🙏🙂

כ' תמוז 12:01הלוואי והיתה לי תשובהשדמות בחולותאחרונה

מכירה ת'סיטואציות.

זה לא נעים.

לרוב אתן לעצמי דד-ליין לטחון את הפגיעה / אי נעימות (לרוב זה יהיה יום).

כל המחשבות של : מה הייתי עונה אם/ לנסח תשובה מצידי שתניח את דעתי מולם/ איך להגיב בפעם הבאה.

ובעיקר לרחם על העוקצים- שאין להם את מידת העין הטובה.

פרסומת
ח' תמוז 00:39איך אתם עם תחושות חיוביות של הצלחה?רוכב שמים
רגישים יהנו מתחושת ההצלחה יותר מאחרים?

אני בתקופה שברוך השם מתחברים אצלי כמה דברים בצורה טובה, וזה ממלא אותי באושר כל פעם שאני נזכר בהם 

ח' תמוז 13:26לפעמים אני פשוט מוצף גם ברגשות חיובייםמשה

צריך לשים לב לזה.

ט' תמוז 21:22גם זה יכול להציף, בטחהמקורית

זה עובד ל2 הכיוונים לדעתי

ט' תמוז 23:08יכול להיותילדה של אבא
לא חשבתי על זה, מעניין
כ"ד תמוז 05:21מאמינה ומרגישהאישה רגישה

שרגישים מרגישים גם תחושות הצלחה יותר מאחרים. פשוט - כי רגישים יותר מרגישים...

כן, החיישנים שלהם יותר פעילים

קח למשל ליטאי יבש שלא מתרגש ולא חש את הסביבה כמונו - כן, כשהוא יחווה חוויה חיובית, זה פחות אקסטרים.

ולטעמי - זה רווח נקי שלנו. מגיע לנו גם להרוויח מזה לפעמים...

טוב לך? תהנה! לך עם זה....

כ"ד תמוז 09:16מעניין החיבור בין חסידות לבין להרגישמשה

שנאמר פה בצורה שלילית: "ליטאי".

כ"ה תמוז 17:23ברעיון ברור שיש קורלציהאישה רגישהאחרונה

כמובן, שלפרטים, זה לא תמיד נכון...

אבל יש הרבה בדיחות על זה

י"א תמוז 12:06אוףף כבר לא מסוגלתתאנונימי (פותח)

די, נמאס, לא יכולה כבר לראות שחיילים מתים

פשוט לא מסוגלת.

ועוד עכשיו הולכים לעשות עסקת חטופים, כאילו לא מספיק שהחיילים מתים בשביל להוציא אותם ובסוף עושים עסקה.

והכי עצוב שאחים שלי שם, ואני כבר לא מבינה למה הם עושים את זה , למה הם ממשיכים להילחם לא ברור לי

י"א תמוז 20:53מזדהה עם התחושות מאד😞הרמוניה

מתסכל מקומם כואב על המשפחות ואין לך מה לעשות עם זה

בשבילי הדרך להתמודד זה לא לחשוב על זה חוץ מבתפילה

אם מדברים על זה יותר מדי ואני מרגישה שזה משפיע עליי אני הולכת משם

וגם יודעת שאני צריכה להתחזק באמונה... בסוף זה לא אף אחד, זה הקב"ה, ומי שמת כנראה שהגיע השעה שלו. מי שאחראי לשפיכת הדם יתן את הדין תהיי בטוחה שהקב"ה רואה הכל. מה שאנחנו יכולים לעשות זה להתחזק ותפילות💜

י"א תמוז 21:05מציעה להתרחק מחדשות ומכל מה שעושה לך רעהמקורית

נורא קשה להכיל. זה באמת הרבה יותר גדול מכל מה שהכרנו

הידיעה על עניין כזה או אחר לא מקדמת אותך. אין לך שליטה על כלום מעצם הידיעה לבד

שולחת חיבוק❤️

י"א תמוז 22:19גם אם אני לא בחדשות זה מוצא את דרכו אליאנונימי (פותח)

סטטוסים, חברות משפחה.

לגבי מה שהרמוניה כתבה שמי שנהרג הגיע שעתו. זה האמת הדבר שהכי כואב לי כי אבא שלי הסביר לי שמה שקורה במלחמות זה שלא אדם ספציפי הגיע הזמן שלו למות אז הוא מת במלחמה  אלא ה' החליט שעכשיו צריך למות כך וכך חיילים לא קשור עם הגיע הזמן שלהם למות (יעני שאם הם לא היו בצבא הם לא היו אמורים למות) אלא כ" קורבנות מלחמה"

מסובך אבל מקווה שהבנתם

י"א תמוז 22:31הבנתי את זה דווקאהמקורית

אני מכירה את זה בניסוח קצת אחר

השאלה, באמת, אם יש לך אפשרות להסיח דעת

אסקפיזם

לא חייב גם לדבר על הנושאים האלה או לנכוח בשיחות כאלה. מותר גם להוציא את עצמך מהכלל. לדעתי אפילו מומלץ

י"ב תמוז 22:21אוףףףף עוד חמישה חיילים נפלו,אנונימי (פותח)

לא מסוגלת

י"ג תמוז 21:32__הרמוניה

אם יורשה לי, אני חושבת שיש כאן משהו יותר עמוק ובאלי לשים פה מה שחושבת על זה...

בגלל הניסוח של "לא מסוגלת", זה ממש פוגע בך.. זה מעבר לצער.

וגם אני מתמודדת עם זה אז לא שאני כותבת מהתנשאות על מישהו אחר.

נראה לי שבדור שלנו יש יותר זעזוע מזוועות, יש יותר רגישות במובן של פגיעות.

לא כי אנחנו "מפונקים", אבל כן כי יש לנו את הפריווילגיה להתעסק בדברים שפעם לא התעסקו

פעם עסקו בהישרדות יותר, והיום הרגש במרכז, הרגש תופס את הפריים של החיים שלנו.

מה שפעם ידעו זה שהעולם הזה לא נועד להיות ארץ החלומות... 

ידעו שהעולם הזה פרוזדור, היו פרופורציות.

זה מורכב כי מצד אחד להיחשף לזוועות זה מחספס את הנפש, ומצד שני צריך להיות עם חוסן ויכולת תפקוד בכל מצב,

וההוכחה שלי שכאן הרגישות היא במובן של פגיעות זה שבגמרא עצמה יש סיפורים מזעזעים ואם זה היה לא טוב זה לא היה חלק מהתושב"ע.

אז בעצם כל עוד יש תכלית ותועלת לדברים יש עניין שיהיה חוסן לעסוק בהם. (ק"ו חוסן להלחם... שפעם היו שיטות פחות עדינות מאשר רובים)

היום כל הזמן מדברים על "הכלה" של חולשות, ופחות מדברים על איך לדחוף את האדם קדימה להתעמת מול הקשיים שלו. אבל זה לא בריא בעיניי. 

זהו... מעניין מה את חושבת(:

י"ד תמוז 07:23מסכימה עם זההמקורית
י"ד תמוז 17:26לא חושבת שזה נוגדאנונימי (פותח)

כן יש בדור שלנו הכלה, אבל גם התמודדות מאוד גדולה, עם לא היינו מתמודדים היינו במקום מאוד אחר כי מתו לנו בשנתיים האחרונות יותר מ2000 אנשים.

מה שהסברת לגבי לא מסוגלת, זה לא שאני לא מסוגלת זה מיאוש ועצב מאוד מאוד גדול 

י"ד תמוז 21:05אני חושבת שפעם החיים היו הרבה יותר קשים טכניתהרמוניה

אנשים מתו על ימין ועל שמאל ממחלות, רעב, סכנות שונות... החיים שלנו היום מאד ברמה גבוהה, לא נעים לומר אבל 2000 בשנתיים זה כלום. יחסית לאז.

👍

ט"ו תמוז 11:53זה לא רק 2000אנונימי (פותח)

זה 2000 ממלחמה, המון אנשים נהרגו לא קשור לזה, פיגועים מחלות...

ט"ו תמוז 07:18מבינה אותךהמקורית

ועדיין, יש לחוות דברים מבחוץ ויש להכניס אותם אלינו, להישאב אליהם ולתת להם לשבש לנו את החיים

יש עניין גדול לשאת בעול עם חברו, ודאי, אבל אף אחד לא יגיד לך שזה צריך לבוא על חשבוו היכולת הנפשית שלך להכיל

בדיוק דיברתי על זה אתמול עם ההורים שלי. אני למשל לא מסוגלת להכיל את כל הצער הזה, זה לא עושה לי טוב, וזה לא תורם לאף אחד כל הצער הזה שלי כשהוא משתק אותי. אני יכולה לעשות טוב ולהוסיף זכויות לעמ"י ממקום אחר אז מעדיפה להתעסק ב'קטנות שלי' כבריחה ממציאות קשה כדי שאוכל לתרום בתפילה למשל

ט"ו תמוז 11:54טוב, אולי הייתי צריכה לספראנונימי (פותח)

אני בנוסף משפחת שכול

ט"ו תמוז 15:40אז זו רגישות אחרת לגמרי בעיניי יקרה שליהמקורית

שולחת חיבוק

ט"ז תמוז 23:41אה בטח שהיית צריכה זו התמודדות שונה לחלוטין...הרמוניה

מצטרפת ל@המקורית בחיבוק... 

י"ז תמוז 18:11צודקתּבנות רבות עליאחרונה

You may like

פיקוד העורף