ט' אדר 08:04סעודת פורים, אחרי הרבה שנים מארחת את הסעודה אצליפיטוניה

 

אנחנו משפחה שאוהבת מאד "על האש", רק תוהה כמה זה מתאים לסעודת פורים?

 

בשנים שעברו הייתי מכינה 10 סלטים, 3 סוגי בשר, 4 תוספות וזהו.

(מתוק יש ממשלוחי מנות)

 

ובגלל שאנחנו סמוכים לשבת בכלל מתלבטת איך להתארגן על זה.

ותוהה אם לא יהיה פשוט להרים מנגל, להכין בעיקר בשר וחלק גם להפריש לסעודות שבת.

 

בכללי, כל טיפ יתקבל בברכה לעבור את זה נכון קולינרית.

 

ט' אדר 09:57בטח שמתאים לסעודת פוריםופל לימון

באמת השאלה איך משלבים עם סעודת שבת.

הכי פשוט לעשות פורס מפה ומקדש, ככה סעודת פורים מצטרפת לסעודת שבת, אם זה לא מסתדר

אז סעודת פורים לפני 12 בצהרים וסעודת שבת בזמנה, הייתי מכינה על האש מכמה סוגי בשר ושומרת לסעודת שבת

ט' אדר 13:35נשמע הכי טוב שבעולם !!!יהודיה שאוהבת
י' אדר 01:05מי שממנגל משתכר?שבורת,לב
י' אדר 01:35בארורזיויק
י' אדר 08:16משתכר משתכר או מתבשם?שבורת,לב

כי אם משתכר משתכר לא הייתי סומכת עליו שיהיה אוכל לשבת

י' אדר 12:36מכינים מראש מה הבעיהזיויק
י' אדר 13:25היא רוצה שימנגל בסעודה גם לשבתשבורת,לבאחרונה
י' אדר 12:46מתבשמים קלות...פיטוניה

אני אוהבת את הבשרים אכילים ולא סוליות... מי ששיכור לא ישים לב לזה

י' אדר 01:35מתאים מאד!!זיויק

עוד שרשורים מהפורום

כ"א תמוז 15:46שבתתת😋כי כל פה

מה מכינים לשבת?😀

התחלנו בעוגות ועוגות ועוגות🫣 ובגלל הרצון לדיאטה יותר מחצי מהעוגות ועוגיות בלי גלוטן אז בהצלחה לבעלי🤣

@בוקר אור

@באמונה תמיד

[@המקורית1

@יעל מהדרום 

@אוהבת את השבת 

@נפש חיה.

@טארקו

@המקורית

@אבןישראל 

@תוהה לעצמי

@מאוהבת בילדי

@חדשה,,

כ"ו תמוז 17:19אני אישית פחות מבינה למה להכין גלידה בביתיעל מהדרום
לק"י


אם רוצים טעמים מגוונים, אפשר לקנות גלידה וניל ולהוסיף לה תוספות ביתיות.

כ"א תמוז 18:27הסלט חציל המושלםםם,שגרה ברוכה
מחפשת רעיון לסלט חצילים טוב!


(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון) 

כ"א תמוז 18:40איזה מתכונים יש לך כבר?ילדה של אבא

רעיונות


שניצל חציל

חציל בטחינה

חציל במיונז

חציל עם גמבה קלויה

סלט חצילים עם זיתים

כ"א תמוז 18:48אני גם אשמח לגיוון - ומה שהבאת ברשימה, לכל אחדשנית

מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות


הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית

לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים


התיבול משנה את הטעמים

כ"א תמוז 19:23רעיונות שאני עושה:,שגרה ברוכה

חציל פרוסות בתנור

ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.


חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח


חציל פרוסות בתנור

ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום


מחפשת עוד גיוונים


כ"א תמוז 19:25אשמח למתכון לחציל עם זיתים,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 18:54ככהיעל מהדרום

לק"י


אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:

1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.

2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.

3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.

כ"א תמוז 19:23חציל עם מלפפון חמוץ. אפשר להכין מראש?,שגרה ברוכה

זותומרת מהיום.

ישאר טוב לכל הסעוודת? 

כ"א תמוז 19:35כןיעל מהדרום
כ"ו תמוז 00:51נראלי את שפיתהפי

אני מאמצת 

כ"ו תמוז 01:28..סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 08:06😂 תודהיעל מהדרום
כ"א תמוז 19:02אנחנו עושים כמהאבןישראל

חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום

חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה

שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה  מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח

כ"א תמוז 19:24תודה!,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 21:48מה הכוונה שורפת על האש?ילדה של אבא
במחבת? על רשת?
כ"א תמוז 23:49על רשת ומכוסה נייר כסףאבןישראל
כ"א תמוז 19:16אני אוהבת 3 סוגים בעיקרהמקורית

1. חציל קלוי על האש עם טחינה

2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.

מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ. 

3. חציל בפרורי לחם

כ"א תמוז 19:24תודה! חציל בפירורי לחם איך עושה?,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 19:29חותכת עיגולים עבים וממליחההמקורית

מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת

כ"א תמוז 19:36סלט חצילים בטעם כבדמאוהבת בילדי
כ"א תמוז 19:47הבלקני שאני קונה ופל לימון

אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים

כ"א תמוז 23:47אני עושה כל שבוערקאני
חציל ברסק וחציל בחומץ
כ"ב תמוז 19:09באבא גנושסתם אחת

שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.

הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה

כ"ג תמוז 21:51יס וואו אני מת על באבא גנושים התכלת

אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא

כ"ה תמוז 20:34עוד רעיונותסטודנטית אלופה

חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!

חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה

כ"ה תמוז 20:39עוד רעיונות 2סטודנטית אלופה

קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)

חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)

כ"ו תמוז 11:15עם זיתים זה נשמע מגניב! תודהיעל מהדרום
כ"ו תמוז 15:02☺️סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 20:49כמה רעיונותלאחדשה

1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות

2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי

3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.

אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...

כ"ו תמוז 21:49אפשר פירוט לקרפציו?תוהה לעצמיאחרונה
כ"א תמוז 00:09יש למישהו מתכון מומלץגנניתמשלימה

לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.

זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים

כ"א תמוז 11:58מתכון לקישופל לימון

בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה

ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה

רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים

 

קיש כרישה

 

קיש פטריות

כ"א תמוז 16:10תודה!גנניתמשלימה
כ"א תמוז 16:17ממליצה לחפש עם שמן קוקוסמדברה כעדן.
יוצא מושלם, בריא ופרווה
כ"א תמוז 17:20מה יש לחפש? אפשר להמירופל לימון
כ"א תמוז 18:27אני אוהבתמדברה כעדן.
שזה מתכון מקורי... אבל אפשר גם להמיר 
כ"ב תמוז 10:46קרם קוקוס זה חלב קוקוס?גנניתמשלימה
וההמרה זה פשוט אותה כמות?
כ"ב תמוז 12:54ממש לאפשוט אני..

חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,

קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.

כ"ב תמוז 13:24לא, קרם קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מחלב קוקוסופל לימון
כ"ב תמוז 18:16יש שתי דרכים להבין את המשפט שכתבתפשוט אני..אחרונה
ושתיהן נכונות 😁
כ"ב תמוז 18:14תודה לכל העוזריםגנניתמשלימה

בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים

המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה. 

י"ח תמוז 00:57מה דעתכם על סיר עם מחיצה - מחולק לשנייםמבקש אמונה

כזה...

 

 

 

 

 

 

י"ח תמוז 01:09נראה רעיון מגניב, השאלה איך התוצאות בסוףמבקש אמונה
י"ח תמוז 07:55ראיתי הדגמה של בישול בסיר הזהופל לימון

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים 

לדעתי העירבוב בכל צד לא נח

קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה

י"ח תמוז 10:14לא נראה נחחילזון 123

לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.

כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה

 

בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי

י"ח תמוז 12:25תודה על התגובותמבקש אמונה
י"ח תמוז 12:28בכיף אחימטרינולוג
י"ח תמוז 16:02פחות....שדמות בחולות

להגשה זה מגניב, לבישול פחות.

נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.

 

עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח

י"ח תמוז 19:12כנראה, שזה באמת רק לאותו זמן וסגנון בישולמבקש אמונה

ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..

 

תודה

י"ח תמוז 17:34רק אם מבשלים בשני החצאים*אשתו של בעלי*

אוכל שמצריך אותו זמן בישול.

י"ח תמוז 19:13👍מבקש אמונה
י"ט תמוז 18:38נראה כמו סירמחודשת.
שמתאים לאותו סוג של אוכל ובכל חלק סוג תיבול שונה..


לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב

י"ט תמוז 21:04לדעתי גם אם אבשל שני דברים זה לצד זהאורין

אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.

כ"ב תמוז 11:21מעשי רק לאותו סוג של אוכל שייתבשל באותו זמןנפש חיה.

למשל

פסטה אדומה

ופסטה ברוטב פטריות


אותו מוצר בוריאציה שונה.


לא שימושי לאורך זמן במטבח


בעיניי סתם גימיק שיווקי

שמטרתו למכור מהמוצר הזה...

כ"ב תמוז 19:08גם לי נראה לא פרקטיסתם אחת
הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שזה יהיה לי נוח זה כשאני מכינה משהו חריף כמו דג נגיד, ואז אפשר לעשות לילדים חצי לא חריף. אבל תכלס זה כמו לבשל בשתי סירים..
כ"ג תמוז 21:52נראה חמוד אבל לא כיף לנקות בפינותים התכלתאחרונה
ט"ו תמוז 09:26לא מבשלים השבת?מאוהבת בילדי

חחח

פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...

 

מה מתוכנן?

אורז, פרגיות, דגים.

עוגת נס קפה

אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)

כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין

ואולי עוגיות ש. צ'יפס.

 

חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.

 

ט"ו תמוז 11:33לא. ב"ה נוסעיםיעל מהדרום
ט"ו תמוז 12:15איזה כיף! תהנו!!מאוהבת בילדי
י"ז תמוז 19:35תודה! נהניתי!!יעל מהדרוםאחרונה

לק"י


מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...

ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.

ט"ו תמוז 15:41נראה לך .? 🤭המקורית

אצלנו הרגיל

דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח

קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים

ט"ו תמוז 15:42עוגת שוקו שוקו כבר נשמע טוב! מה זה?יעל מהדרום
ט"ו תמוז 15:44בסיס כדורי שוקולדהמקורית

מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום

מעל גנאש שוקולד בנדיבות

ט"ו תמוז 16:06מממ נשמע ממש טעיםמאוהבת בילדי
ט"ו תמוז 18:48פעם ראשונה שאני מנסה עם תחתיתהמקורית

כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים

(מקווה שלא ייצא קשה מדי)

זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה

ט"ז תמוז 22:04ומעדכנת אחרי מבחן הטעימההמקורית

בעלי אמר שזה מתוק לו מדי

כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט

גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד


מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ

מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי

בקיצור, ממליצה

ט"ו תמוז 17:59אפשר לאמץ אותך בתור אמא?🤣🤣יעל מהדרום
ט"ו תמוז 18:45ברור! מיד מנפיקה ספח חדש ושולחת עוגה 😂המקורית
ט"ז תמוז 23:00🤣יעל מהדרום
ז' תמוז 10:41מתכון לסלט כרובגן נעול

הי,

ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.

בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)

רעיונות למתכונים טובים?

וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)

ז' תמוז 11:08יש כמה טוביםט'

- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי

- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק

- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר

- כרוב סגול במיונז

- כרוב וחמוציות

 

הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.

 

ז' תמוז 11:37סלט כרוב ואפונהופל לימון

סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.

ז' תמוז 13:49תודה גם לך. פספסתי... 🙈גן נעול
ז' תמוז 13:46תודה.גן נעול
שכחתי לכתוב בלי בצל/שום... בכל אופן כרוב וחמוציות נשמע לי ילך הכי טוב. זה גם מתוק, אז יש סיכוי שהילדים יאהבו...
ז' תמוז 13:58חחח...הילדים שלי כנראה לא יגעו בזהיעל מהדרום
ז' תמוז 14:23אפשר להוריד את הבצל מכל המתכונים, לא יפריעט'
ז' תמוז 11:27סלט כרוב עם נודלס ושקדים קלוייםופל לימון
ז' תמוז 13:48נשמע מיוחד. תודה.גן נעול
ז' תמוז 11:57אני אוהבת הכי פשוט עם מלח ולימוןיעל מהדרום

לק"י


אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.


באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?

או שזו הכמות שאמרו לך להביא?

אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.

ז' תמוז 13:45הנה, למשל בזהגן נעול
סלט כרוב עם חמוציות וסילאן


נראה לי אעשה משתיים ליתר בטחון...


תודה.

ז' תמוז 13:58 אני מכינה סלטים לפי העין האמת...יעל מהדרום
ז' תמוז 14:07ואי לאמא שלי יש אחד נדירSeven

כרוב

נענע

בצל סגול

פטרוזיליה

אורגנו טרי

מיונז מלח פלפל לימון

פיצוחים

נדיר!

ז' תמוז 22:47כרוב עם שבבי שקדים קלוייםילדה של אבא
תיבול- סילאן או סויה, לימון, שמן זית
ח' תמוז 18:14אני הכי אוהבת עם גזר מגורד ומיונז..תוהה לעצמי

וכמובן לימון מלח פלפל..

הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו

י"ט תמוז 12:50התוספות שליבינייש פתוח

אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.

עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.

י"ט תמוז 20:51מוסיפה שאלה : כשאתם כותבים לימון/שמן/מיונז/מלחאוריןאחרונה

יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'

תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי

פרסומת
ד' תמוז 22:57מתכון טופוקנגורו.

קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי

אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי

תודה

ד' תמוז 23:23אני אוהבת בתנוריעל מהדרום

לק"י


לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.

לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.

ה' תמוז 07:53אפשר להוסיף קוביות קטנות לאורז מוקפץ עם ירקותחילזון 123
ז' תמוז 16:01מקפיצהבאמונה תמיד
י"א תמוז 23:27שני מתכוניםכתבתנו

בסגנון שווארמה

לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית

את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).

להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.


בסגנון 'איטלקי'

לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש

לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.

כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').

להקפיץ כמה דקות


* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו

*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'

י"ד תמוז 09:54קציצות טופו הולך?שדמות בחולותאחרונה

1 קוביית טופו

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

3 כפות קמח שקדים

1 ביצה

מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.

טוחנים יחד למרקם אחיד.

 

אפשר לטגן, אפשר לאפות

ה' תמוז 16:22מפרסמת גם פה - ראש השנה מחוץ לביתחדשה,,

יש פה נשים חכמות ויקרות, בטוחה שאקבל טיפים מצוינים..


אז ככה, בפעם הראשונה בע"ה נחגוג את ראש השנה מחוץ לבית, בצפון (בע"ה שהמצב יאפשר, השם יעזור).


לחוצה מההתארגנות, חוששת שזה יהיה מסורבל.


בבקשה תעזרו לי במה שאתן יכולות!!! טיפים לבישולים, ארגונים, מה לעשות מתי, וכל מה שעולה לכן!! יעזור לי ממש!


הנתונים:


חג ארוך, אתן יודעות..


מקרר לא גדול, יותר כמו מיני בר


יש מנגל (באחת הסעודות לפחות נעשה על האש)


יש פלטת שבת


קומקום שבת לקפה


כיתה חשמלית - אוכל להשתמש בה רק בערב החג.


מה אני צריכה? צידניות? מה להכין ומתי?


אני בלחץ מעכשיו...


מוסיפה:

זוג עם שני ילדים

יבשים: חטיפים, שתיה קלה, בירות לבעלי, תירוש, עוגות לבוקר - שכחתי משהו?

ה' תמוז 16:45וואו איזה התארגנות מראש חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ה' בתמוז תשפ"ה 18:10

זה יו''ט. כירה חשמלית את יכולה לחבר עם שעון שבת ותבשלי בשעות שהיא דלוקה.

הייתי מבשלת כמה ימים מראש ומקפיאה בקופסאות. ככה את לא צריכה לדאוג לקרור בדרך. וכשתגיעו תכניסי למקרר.

גם את הסימנים בקופסאות קטנות סגורות טוב, ככה שיהיה נח וקומפקטי לשנע את זה.

אם את חושבת שלא יהיה מספיק מקום במקפיא או במקרר- את יכולה לקחת צידנית (קשיחה, אבל ךא צריך משהו מיוחד, רגילה כזאת), לשים בה כמה בקבוקי ליטר וחצי קפואים ממש טוב ולשים נגיד את הבשר לעל האש (קפוא) בצידנית הזאת. זה יכול להישמר קר אפילו יומיים. זה מה שאנחנו עושים כשיוצאים לקמפינג.

ו' תמוז 09:02טיפים מעולים, תודה רבה!חדשה,,
ה' תמוז 18:04צידנית איכותיתנפשי תערוג

להכין מראש את כל האוכל בבית. לשים בתבניות ולהקפיא

לשים בצידניות איכותיות

ולא להוציא משם. אלא רק להפשרה לכבוד החג.

יחזיק לך בכיף יומיים בצידנית

ביום הראשון יהיה קפוא

ביום השני זה יפשיר חלקית

אפשר את הבשרים לעל האש לעשות ביום השני. גם ככה תרצי אותם מופשרים.



ו' תמוז 09:00נקודות חשובות, תודה רבהחדשה,,
ו' תמוז 08:29זה הכרחי? לבלות חג של יומיים בתנאי מחנה?ופל לימון

אני לא בטוחה שהייתי עושה את זה

ו' תמוז 09:00המקום עצמו מאוד מפנקחדשה,,

כולל הרבה מתקנים, מרווח.. רק חוששת מעניין לוגיסטיקה ושינוע.. וגם לא לשכוח כלום, זה לא יום חולשאפשר לקפוץ לסופר.. 

ו' תמוז 09:14מיני בר זה לא מפנק ואם אין לך אוכלופל לימון

אלא את צריכה להכין לך בתנאי קמפינג ועוד בחג (שאצלי מבלים חלק ניכר ממנו בביהכ"נ) אז זה עוד פחות פינוק אבל כל אחד והסטנדרטים שלו

ו' תמוז 10:25למה קמפינג? באמת מנסה להבין מה אני מפספסתחדשה,,
חשבתי שאם לא אשכח כלום, יכול להיות טוב.. אשמח לדעת למה התכוונת.. כי מבחינת המקום יש לנו בריכה פרטית ובאמת מדהים, אני לא בן אדם של סטנדרטים נמוכים, בגלל זה מתחילה להתארגן עכשיו כדי שהכול יהיה מושלם בע"ה יתברך
ו' תמוז 11:28בריכה פרטית זה אחלהופל לימון

אבל "עם זה לא קונים במכולת" יש לך יומיים לחג  משהו כמו 6 ארוחות ל- 4 אנשים אין לך מקרר ואת לא בקוטב

להמשיך?

יש לך מקום שבו את יכולה להכין אוכל? שולחן לשבת סביבו לארוחות?

שוב, אני לא יודעת איך ניראית ארוחת חג אצלך , אז קשה לי להתייחס ספציפית  ואני לא באנטי לנסוע לחג אבל כן עם תנאים 

תביאי את כל האוכל מוכן? ורק תחממי? (כתבת שיש פלטה) איך את מבטיחה לעצמך שהאוכל לא יפשיר לפני זמן הארוחה? איך את מתכוונת לשמור על האוכל אם מה שיש לך זה מיני בר?

תכיני רשימה של דברים שאת חושבת שתצטרכי לארוחות החג לפי הנוהג שלכם ותראי אם מתכנס.

קפה, תה, סוכר, מלח,שמן, תבלינים, חטיפים,חלות

כשאת מתכוננת לשבת בבית תוסיפי לרשימה את כל הנילווים כמו: מפות, מפיות,נרות, גפרורים, כלים לאכילה, גביע לקידוש,סכו"ם, סכיני חיתוך,משטח חיתוך, כוסות לחם, כוסות לקר, תבניות חד פעמיות לחימום , כלים לבישול אם תחליטי,

בהמשך אפשרות לנקות כלים - אם תצרכי - מטליות, סקוטצ', סבון כלים, מגבות מטבח, נייר סופג, שקיות אשפה,

 

ו' תמוז 11:37תודה רבהחדשה,,

הרבה מהדברים שציינת יש שם, כולל פינת אוכל מרווחת ויפה, מנגל פרטי, משטח עבודה בחוץ.. באמת אני רגילה לשפע בשבתות וחגים ברוך השם, וגם אוהבת את זה.. נראה לי שבאמת חלק מהדברים אבשל שם, ביקשתי להגיע מוקדם כדי להיכנס לחג בנחת.. אז הרבה דברים אוכל להכין שם וגם לבשל במהלך החג... בשרים שלא לעל האש, דגים, סלטים, סימנים, חלות, חטיפים וכו', אביא איתי מוכן, השאר אכין שם.. כנראה אקנה צידנית נוספת גדולה, ואקח קלקר שומר קור שהציעו לי בפורום אחר.

תודה ממש, עשית לי סדר

י' תמוז 18:34מיני בר זה קטן. אולי כדאי לחשובתפוחית 1אחרונה

על אוכל שאפשר להכין בזמן אמת על פלטה  או רק עם מים חמים (קוסקוס בורגול למשל)

יש גם מאכלים שפחות חייבים קירור

בהצלחה!

אולי אפשר להתייעץ עם בעלי הצימר יכול להיות שיהיה להם רעיון למקום לאכסן חלק מהאוכל בקירור 

You may like

פיקוד העורף