אם אתם מחפשים חברותא, רק שתדעו שיש ארגון מצויין לכל המגזרים שעוזר למצוא חברותא לפי המקום שלך, הזמן שמתאים לך, נושא הלימוד ואפשר בזום או טלפון.
ארגון מעולה!
אם אתם מחפשים חברותא, רק שתדעו שיש ארגון מצויין לכל המגזרים שעוזר למצוא חברותא לפי המקום שלך, הזמן שמתאים לך, נושא הלימוד ואפשר בזום או טלפון.
ארגון מעולה!
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!
בס"ד
שלום וברכה,
שמי נחמן, בחור חסיד ברסלב,
בימים האחרונים נפל לידי קונטרס בשם "חקירה בענין ברסלב" שכתב איזה ראש ישיבה בצפת לפני כמה שנים.
האמת? אני מרגיש מבולבל מאוד.
הקונטרס מעלה שאלות שלא ידעתי בכלל שצריך לשאול – דברים על רבי נחמן, על התפיסה שלנו, על הדרך...
אני לא יודע מה לעשות עם זה. מצד אחד – אולי זה סתם יצר הרע שבא לבלבל אותי.
מצד שני – מה אם יש כאן דברים שצריך לברר?
הקושיות שם כתובות באופן של ת"ח, לא בזלזול, אלא בכאב – וזה נוגע.
אין לי כלים תורניים להתמודד לבד עם כל מה שכתוב שם.
אני מרגיש צורך פנימי חזק לשמוע תשובות רציניות, של תלמידי חכמים מברסלב – לא תשובות רגשיות, אלא עומק אמיתי, כמו שרבי נחמן לימד – לא לפחד מהאמת.
אם מישהו מכיר קונטרס או שיעור שמעמת את הטענות שעלו שם בצורה יסודית ואמיתית – אני ממש אודה לו שישתף אותי.
אני לא רוצה להתבלבל, אבל גם לא רוצה לברוח משאלות אם צריך לשאול.
תודה לכל מי שיעזור לי לעשות סדר בנפש.
נחמן.
הנה קישור לקונטרס: https://shorturl.at/uh1Jp
ראשית הייתי פונה קודם כל לת"ח רציני ברסלב פנים מול פנים
אבל אם אין לך, אולי תנסה ב"פורום לתורה" יש שם ת"ח גדולים חסידי ברסלב
לא יודע אם תוכל לפתוח על זה אשכול בנפרד, אבל יש אשכול מיועד לברסלב ותוכל להעלות את השאלה ומן הסתם יענו לך או בשיחה פרטית או בכללי.
שלום נחמן,
אני לא עיינתי בקובץ שהוספת.. כי בסוף באמת הדרך של רבנו הקדוש זה לא לחקור, כן ליישב בדברים בשכל.. אבל לא חקירות.
כידוע: "עיקר היהדות הוא בפשיטות ובתמימות גמור, בלי שום חכמות.."
הייתי מציעה לך לנסות ולברר את השאלות שלך מול הרב עופר גיסין, שבעיניי הוא הרב תלמיד חכם גדול ובאמת מצליח ליישב את העצות של רבנו הקדוש עם חיי היום יום ולענות על שאלות כאלה.
עלה והצלח, מאחלת לך בזכות רבנו הקדוש שדעתך תתיישב.
בנוסף לשאלה הנ"ל בסופו של דבר לכל אחד יש דרך בעבודת ה' שלו. לבוא ולחקור ייתן סוג של חסימה עבור אנשים שדווקא כן מתחברים לברסלב. אני למשל עד לא מזמן היה לי ממש קשה בעבודת ה' שלי... הייתי צריכה תשובות ממש מפולפלות ואז נכספתי לברסלב ובזכות זה ובזכות התפיסה של ברסלב ובחסידות ככלל על ה' יתברך אני יותר חזקה עכשיו. אם משהו יודע למה חקרו והאם זה מקורות אמינים אשמח לתשובה.
לשיחה ששמעתי באיזה שיעור,
על כך שרבי נתן הגיע לספר לרבנו שהוא מעביר את התורות שלו ושאל האם זה ראוי... ורבנו ענה לו שאדרבא אולי גם הוא ישתכנע.
מכירים? קיים?
אז למה שרבי נתן ישאל את זה
או שהייתה תקופה שעדיין הוא לא רצה? לא שמעתי על זה
ניסיתי לשאול גם צא'ט ציפיטי והוא שלח אותי למקורות של חב"ד.
אבל מעניין.. שמעצי את זה ממישהו מאוד מוכר בברסלב.
אבל בעיקרון קראתי את זה בספר "חידוש כמוני לא היה בעולם" (אחלה ספר שנותן רקע ובסיס היסטורי לרבינו הקדוש
יכול להיות שיש את זה בחיי מוהרנ"ת ו ע"ב
בטובות זכרונות ה
או בחיי מוהר"ן ע"ב
(אני לא בטוחה, פשוט במקורות של "החידוש כמוני" ניסיתי למצוא...)
אנסה למצוא ואם אצליח אעדכן
"סִפְּרוּ לִי שֶׁכְּשֶׁנִּתְקָרַבְתִּי אֵלָיו,
אָמַר בִּפְנֵי אֲנָשִׁים אֲחֵרִים שֶׁלּא בְּפָנַי בָּרוּךְ הַשֵּׁם שֶׁהִזְמִין לִי רַךְ בַּשָּׁנִים אֶחָד שֶׁאֲפִילּוּ דִּבּוּר אֶחָד מִדִּבּוּרַי לא יִהְיֶה נֶאֱבָד עוֹד
וְכַוָּנָתוֹ הָיְתָה עָלַי שֶׁאֶזְכֶּה לִכְתּב כָּל דְּבָרָיו הַיּוֹצְאִים מִפִּיו הַקָּדוֹשׁ הֵן תּוֹרוֹת הֵן שִׂיחוֹת שֶׁגַּם הֵם תּוֹרָה וַאֲפִילּוּ דִּבּוּר אֶחָד בְּעָלְמָא לא יִהְיֶה נֶאֱבָד עוֹד"
(חיי מוהר"ן שס"ז)
בס"ד
שלום וברכה,
שמי נחמן, בחור חסיד ברסלב,
בימים האחרונים נפל לידי קונטרס בשם "חקירה בענין ברסלב" שכתב איזה ראש ישיבה בצפת לפני כמה שנים.
האמת? אני מרגיש מבולבל מאוד.
הקונטרס מעלה שאלות שלא ידעתי בכלל שצריך לשאול – דברים על רבי נחמן, על התפיסה שלנו, על הדרך...
אני לא יודע מה לעשות עם זה. מצד אחד – אולי זה סתם יצר הרע שבא לבלבל אותי.
מצד שני – מה אם יש כאן דברים שצריך לברר?
הקושיות שם כתובות באופן של ת"ח, לא בזלזול, אלא בכאב – וזה נוגע.
אין לי כלים תורניים להתמודד לבד עם כל מה שכתוב שם.
אני מרגיש צורך פנימי חזק לשמוע תשובות רציניות, של תלמידי חכמים מברסלב – לא תשובות רגשיות, אלא עומק אמיתי, כמו שרבי נחמן לימד – לא לפחד מהאמת.
אם מישהו מכיר קונטרס או שיעור שמעמת את הטענות שעלו שם בצורה יסודית ואמיתית – אני ממש אודה לו שישתף אותי.
אני לא רוצה להתבלבל, אבל גם לא רוצה לברוח משאלות אם צריך לשאול.
תודה לכל מי שיעזור לי לעשות סדר בנפש.
נחמן.
הנה קישור לקונטרס: File shared on Smallpdf
מליקוטי מוהרן?
למשל תורה רעב.
וכן, יכולים להפנות לסיפור (לאו דווקא מסיפורי מעשיות) שמובן גם לקורא הפשוט?
למשל, מעשה ממרור.
תודה.
אבל תורה ו' אחלה תורה שאני ממש אוהב
העצה העיקרית שיוצאת משם די מובנת