ל' בניסן תשפ"ד 17:29שאלה על הכנת חלותנטע321

במתכון 1 (קישורים למטה) כתוב לשים על קילו קמח שלושת רבעי כוס שמן, חצי כוס סוכר וחמש מאות מ"ל מים.

 

ובמתכון 2 כתוב לשים על קילו קמח חצי כוס שמן, חצי כוס סוכר ו-400 מ"ל מים.

 

סוכר אני מבינה מה השינויים עושים - פחות מתוק או יותר מתוק. אבל שינויי שמן ומים פחות סגור לי בראש מה זה עושה.

 

 

מתכון 1 - המתכון לחלות המושלמות עם סרטון קליעה - קורינה 

 

 

 

 

מתכון 2 - מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב 

 

ל' בניסן תשפ"ד 17:32יותר שמן- יותר מתפוררחופר
יותר מים- יותר אוורירי אבל יותר קשה לעבוד עם הבצק
א' באייר תשפ"ד 02:47מניסיון של שנים בהכנת בצק לחלות*אשתו של בעלי*

המתכון הראשון(של קורין) הוא בול!!

יצאו לך חלות אווריריות ורכות.

בצק לחלות אמור לצאת מעט דביק,כשרוב הבצק ניתק מדפנות הקערה ורק בתחתית הוא דבוק לקערה.

א' באייר תשפ"ד 11:23במתכון שלהנטע321

במתכון של קורין אין ביצים, נראה לי ביצים ממש משנה לטובה לא?

הכנתי את 2 המתכונים, לפי דעתי עדיף עם ביצים, אני לא יודעת מה רוב האנשים מעדיפים.

א' באייר תשפ"ד 12:22המתכון שלי ללא ביצים*אשתו של בעלי*
יוצאות לי חלות להיט!
א' באייר תשפ"ד 13:29לי יש 2 מתכוניםחופר
אחד עם ביצים שהשני בלי, זה עם הביצים שומר על טריות יותר זמן
א' באייר תשפ"ד 20:30200 וטורבו או 180?נטע321

תודה על התשובות.

במתכון של קורין כתוב לשים 200 טורבו ובמתכונים אחרים כתוב 180. מה עדיף?

תודה

ב' באייר תשפ"ד 14:12ללכת לפי המתכוןחופראחרונה

עוד שרשורים מהפורום

כ"ז תמוז 09:50שעבססססס. מה אתם מכינים? וטיפים איך להתארגןבאמונה תמיד

על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.

מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.

מה מבשלים?

עוד לא ממש יודעת.

יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב

וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר

וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.

חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות. 

עוגות- יש  במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.

נכין קוסקוס ללילה

אורז לבוקר 

אפונה

בטטות מקורמלות

כ"א תמוז 18:27הסלט חציל המושלםםם,שגרה ברוכה
מחפשת רעיון לסלט חצילים טוב!


(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון) 

כ"א תמוז 18:40איזה מתכונים יש לך כבר?ילדה של אבא

רעיונות


שניצל חציל

חציל בטחינה

חציל במיונז

חציל עם גמבה קלויה

סלט חצילים עם זיתים

כ"א תמוז 18:48אני גם אשמח לגיוון - ומה שהבאת ברשימה, לכל אחדשנית

מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות


הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית

לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים


התיבול משנה את הטעמים

כ"א תמוז 19:23רעיונות שאני עושה:,שגרה ברוכה

חציל פרוסות בתנור

ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.


חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח


חציל פרוסות בתנור

ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום


מחפשת עוד גיוונים


כ"א תמוז 19:25אשמח למתכון לחציל עם זיתים,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 18:54ככהיעל מהדרום

לק"י


אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:

1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.

2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.

3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.

כ"א תמוז 19:23חציל עם מלפפון חמוץ. אפשר להכין מראש?,שגרה ברוכה

זותומרת מהיום.

ישאר טוב לכל הסעוודת? 

כ"א תמוז 19:35כןיעל מהדרום
כ"ו תמוז 00:51נראלי את שפיתהפי

אני מאמצת 

כ"ו תמוז 01:28..סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 08:06😂 תודהיעל מהדרום
כ"א תמוז 19:02אנחנו עושים כמהאבןישראל

חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום

חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה

שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה  מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח

כ"א תמוז 19:24תודה!,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 21:48מה הכוונה שורפת על האש?ילדה של אבא
במחבת? על רשת?
כ"א תמוז 23:49על רשת ומכוסה נייר כסףאבןישראל
כ"א תמוז 19:16אני אוהבת 3 סוגים בעיקרהמקורית

1. חציל קלוי על האש עם טחינה

2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.

מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ. 

3. חציל בפרורי לחם

כ"א תמוז 19:24תודה! חציל בפירורי לחם איך עושה?,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 19:29חותכת עיגולים עבים וממליחההמקורית

מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת

כ"א תמוז 19:36סלט חצילים בטעם כבדמאוהבת בילדי
כ"א תמוז 19:47הבלקני שאני קונה ופל לימון

אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים

כ"א תמוז 23:47אני עושה כל שבוערקאני
חציל ברסק וחציל בחומץ
כ"ב תמוז 19:09באבא גנושסתם אחת

שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.

הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה

כ"ג תמוז 21:51יס וואו אני מת על באבא גנושים התכלת

אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא

כ"ה תמוז 20:34עוד רעיונותסטודנטית אלופה

חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!

חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה

כ"ה תמוז 20:39עוד רעיונות 2סטודנטית אלופה

קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)

חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)

כ"ו תמוז 11:15עם זיתים זה נשמע מגניב! תודהיעל מהדרום
כ"ו תמוז 15:02☺️סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 20:49כמה רעיונותלאחדשה

1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות

2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי

3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.

אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...

כ"ו תמוז 21:49אפשר פירוט לקרפציו?תוהה לעצמי
כ"ז תמוז 09:48בטחלאחדשהאחרונה

שוטפת חציל (עדיף את הסוג הבלדי, שהוא כזה רחב לצדדים) ומחוררת עם מזלג קצת מסביב.
אופה בחום גבוה אפילו עם טורבו בערך שעה או עד שממש מתרכך. אני שמה אותו בתוך תבנית בתנור כי הוא מוציא מלא נוזלים (גרסה משופרת זה לשרוף על הגז אבל אין לי סבלנות לעלות למנגל כל פעם..)
אחרי שהחציל מקרר אני קולפת אותו ומסדרת על צלחת הגשה את בשר החציל בשכבה דקה ואחידה. אפשר לחתוך אותו קצת.
מעל שמה תוספות ואפשר לשחק עם זה. הבסיס- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ מלימון או תפוז- משדרג ממש, חצאי טבעות של בצל סגול חתוכות דק, עגבניה פרוסה דק\ עגבניית שרה, אפשר גם רק לסחוט את המיץ של העגבניה, עלי בזיליקום. מעל מזלפת טחינה גולמית, קצת סילאן. מוסיפה אגוזי מלך שבורים- מעט. אפשר גם פקאן או פיסטוק. הכנתי כזה לשבועות ופוררתי בולגרית, אם עושים חלבי אפשר לתבל בסומק, טעים ממש.
אפשר לשחק כמובן עם הירקות והתוספות, פטרוזליה במקום בזיליקום או חומץ בלסמי למי שאוהב....
ד"א זה אחלה גם אחרי לילה במקרר.

כ"א תמוז 15:46שבתתת😋כי כל פה

מה מכינים לשבת?😀

התחלנו בעוגות ועוגות ועוגות🫣 ובגלל הרצון לדיאטה יותר מחצי מהעוגות ועוגיות בלי גלוטן אז בהצלחה לבעלי🤣

@בוקר אור

@באמונה תמיד

[@המקורית1

@יעל מהדרום 

@אוהבת את השבת 

@נפש חיה.

@טארקו

@המקורית

@אבןישראל 

@תוהה לעצמי

@מאוהבת בילדי

@חדשה,,

כ"ו תמוז 17:19אני אישית פחות מבינה למה להכין גלידה בביתיעל מהדרום
לק"י


אם רוצים טעמים מגוונים, אפשר לקנות גלידה וניל ולהוסיף לה תוספות ביתיות.

כ"א תמוז 00:09יש למישהו מתכון מומלץגנניתמשלימה

לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.

זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים

כ"א תמוז 11:58מתכון לקישופל לימון

בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה

ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה

רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים

 

קיש כרישה

 

קיש פטריות

כ"א תמוז 16:10תודה!גנניתמשלימה
כ"א תמוז 16:17ממליצה לחפש עם שמן קוקוסמדברה כעדן.
יוצא מושלם, בריא ופרווה
כ"א תמוז 17:20מה יש לחפש? אפשר להמירופל לימון
כ"א תמוז 18:27אני אוהבתמדברה כעדן.
שזה מתכון מקורי... אבל אפשר גם להמיר 
כ"ב תמוז 10:46קרם קוקוס זה חלב קוקוס?גנניתמשלימה
וההמרה זה פשוט אותה כמות?
כ"ב תמוז 12:54ממש לאפשוט אני..

חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,

קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.

כ"ב תמוז 13:24לא, קרם קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מחלב קוקוסופל לימון
כ"ב תמוז 18:16יש שתי דרכים להבין את המשפט שכתבתפשוט אני..אחרונה
ושתיהן נכונות 😁
כ"ב תמוז 18:14תודה לכל העוזריםגנניתמשלימה

בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים

המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה. 

י"ח תמוז 00:57מה דעתכם על סיר עם מחיצה - מחולק לשנייםמבקש אמונה

כזה...

 

 

 

 

 

 

י"ח תמוז 01:09נראה רעיון מגניב, השאלה איך התוצאות בסוףמבקש אמונה
י"ח תמוז 07:55ראיתי הדגמה של בישול בסיר הזהופל לימון

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים 

לדעתי העירבוב בכל צד לא נח

קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה

י"ח תמוז 10:14לא נראה נחחילזון 123

לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.

כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה

 

בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי

י"ח תמוז 12:25תודה על התגובותמבקש אמונה
י"ח תמוז 12:28בכיף אחימטרינולוג
י"ח תמוז 16:02פחות....שדמות בחולות

להגשה זה מגניב, לבישול פחות.

נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.

 

עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח

י"ח תמוז 19:12כנראה, שזה באמת רק לאותו זמן וסגנון בישולמבקש אמונה

ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..

 

תודה

י"ח תמוז 17:34רק אם מבשלים בשני החצאים*אשתו של בעלי*

אוכל שמצריך אותו זמן בישול.

י"ח תמוז 19:13👍מבקש אמונה
י"ט תמוז 18:38נראה כמו סירמחודשת.
שמתאים לאותו סוג של אוכל ובכל חלק סוג תיבול שונה..


לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב

י"ט תמוז 21:04לדעתי גם אם אבשל שני דברים זה לצד זהאורין

אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.

כ"ב תמוז 11:21מעשי רק לאותו סוג של אוכל שייתבשל באותו זמןנפש חיה.

למשל

פסטה אדומה

ופסטה ברוטב פטריות


אותו מוצר בוריאציה שונה.


לא שימושי לאורך זמן במטבח


בעיניי סתם גימיק שיווקי

שמטרתו למכור מהמוצר הזה...

כ"ב תמוז 19:08גם לי נראה לא פרקטיסתם אחת
הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שזה יהיה לי נוח זה כשאני מכינה משהו חריף כמו דג נגיד, ואז אפשר לעשות לילדים חצי לא חריף. אבל תכלס זה כמו לבשל בשתי סירים..
כ"ג תמוז 21:52נראה חמוד אבל לא כיף לנקות בפינותים התכלתאחרונה
ט"ו תמוז 09:26לא מבשלים השבת?מאוהבת בילדי

חחח

פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...

 

מה מתוכנן?

אורז, פרגיות, דגים.

עוגת נס קפה

אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)

כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין

ואולי עוגיות ש. צ'יפס.

 

חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.

 

ט"ו תמוז 11:33לא. ב"ה נוסעיםיעל מהדרום
ט"ו תמוז 12:15איזה כיף! תהנו!!מאוהבת בילדי
י"ז תמוז 19:35תודה! נהניתי!!יעל מהדרוםאחרונה

לק"י


מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...

ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.

ט"ו תמוז 15:41נראה לך .? 🤭המקורית

אצלנו הרגיל

דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח

קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים

ט"ו תמוז 15:42עוגת שוקו שוקו כבר נשמע טוב! מה זה?יעל מהדרום
ט"ו תמוז 15:44בסיס כדורי שוקולדהמקורית

מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום

מעל גנאש שוקולד בנדיבות

ט"ו תמוז 16:06מממ נשמע ממש טעיםמאוהבת בילדי
ט"ו תמוז 18:48פעם ראשונה שאני מנסה עם תחתיתהמקורית

כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים

(מקווה שלא ייצא קשה מדי)

זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה

ט"ז תמוז 22:04ומעדכנת אחרי מבחן הטעימההמקורית

בעלי אמר שזה מתוק לו מדי

כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט

גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד


מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ

מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי

בקיצור, ממליצה

ט"ו תמוז 17:59אפשר לאמץ אותך בתור אמא?🤣🤣יעל מהדרום
ט"ו תמוז 18:45ברור! מיד מנפיקה ספח חדש ושולחת עוגה 😂המקורית
ט"ז תמוז 23:00🤣יעל מהדרום
פרסומת
ז' תמוז 10:41מתכון לסלט כרובגן נעול

הי,

ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.

בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)

רעיונות למתכונים טובים?

וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)

ז' תמוז 11:08יש כמה טוביםט'

- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי

- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק

- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר

- כרוב סגול במיונז

- כרוב וחמוציות

 

הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.

 

ז' תמוז 11:37סלט כרוב ואפונהופל לימון

סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.

ז' תמוז 13:49תודה גם לך. פספסתי... 🙈גן נעול
ז' תמוז 13:46תודה.גן נעול
שכחתי לכתוב בלי בצל/שום... בכל אופן כרוב וחמוציות נשמע לי ילך הכי טוב. זה גם מתוק, אז יש סיכוי שהילדים יאהבו...
ז' תמוז 13:58חחח...הילדים שלי כנראה לא יגעו בזהיעל מהדרום
ז' תמוז 14:23אפשר להוריד את הבצל מכל המתכונים, לא יפריעט'
ז' תמוז 11:27סלט כרוב עם נודלס ושקדים קלוייםופל לימון
ז' תמוז 13:48נשמע מיוחד. תודה.גן נעול
ז' תמוז 11:57אני אוהבת הכי פשוט עם מלח ולימוןיעל מהדרום

לק"י


אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.


באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?

או שזו הכמות שאמרו לך להביא?

אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.

ז' תמוז 13:45הנה, למשל בזהגן נעול
סלט כרוב עם חמוציות וסילאן


נראה לי אעשה משתיים ליתר בטחון...


תודה.

ז' תמוז 13:58 אני מכינה סלטים לפי העין האמת...יעל מהדרום
ז' תמוז 14:07ואי לאמא שלי יש אחד נדירSeven

כרוב

נענע

בצל סגול

פטרוזיליה

אורגנו טרי

מיונז מלח פלפל לימון

פיצוחים

נדיר!

ז' תמוז 22:47כרוב עם שבבי שקדים קלוייםילדה של אבא
תיבול- סילאן או סויה, לימון, שמן זית
ח' תמוז 18:14אני הכי אוהבת עם גזר מגורד ומיונז..תוהה לעצמי

וכמובן לימון מלח פלפל..

הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו

י"ט תמוז 12:50התוספות שליבינייש פתוח

אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.

עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.

י"ט תמוז 20:51מוסיפה שאלה : כשאתם כותבים לימון/שמן/מיונז/מלחאוריןאחרונה

יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'

תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי

ד' תמוז 22:57מתכון טופוקנגורו.

קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי

אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי

תודה

ד' תמוז 23:23אני אוהבת בתנוריעל מהדרום

לק"י


לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.

לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.

ה' תמוז 07:53אפשר להוסיף קוביות קטנות לאורז מוקפץ עם ירקותחילזון 123
ז' תמוז 16:01מקפיצהבאמונה תמיד
י"א תמוז 23:27שני מתכוניםכתבתנו

בסגנון שווארמה

לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית

את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).

להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.


בסגנון 'איטלקי'

לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש

לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.

כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').

להקפיץ כמה דקות


* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו

*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'

י"ד תמוז 09:54קציצות טופו הולך?שדמות בחולותאחרונה

1 קוביית טופו

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

3 כפות קמח שקדים

1 ביצה

מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.

טוחנים יחד למרקם אחיד.

 

אפשר לטגן, אפשר לאפות

You may like

פיקוד העורף