ילד בן 10 שאוהב לשחק עם אש...
בשנה שעברה נתפס מנסה להדליק מדורה עם חברים אחרי בית הספר. החברים יזמו והוא נגרר אחריהם. דיברנו איתו והסברנו לו את הסכנות של הדבר הזה. אמר שלא יעשה את זה יותר.
לאחר מכן, הייתה פעם שאחותו סיפרה לי שהוא מחזיק מצית בתיק (מצית שמצא ברחוב). שוב דיברנו איתו ולקחנו את המצית.
לפני כמה שבועות חזרתי הביתה בשעה פחות שגרתית כשהוא כבר היה בבית וישר הרחתי שהוא שיחק עם אש. שוב הסברנו לו שאנחנו נותנים לו לצאת לחברים וכו' אבל שהוא חייב לעמוד באמון שלנו, אחרת לא נוכל להמשיך לאפשר את זה. הוא התנצל והבטיח שלא יעשה את זה שוב...😕
אתמול קיבלתי הודעה מאמא של ילד בכיתה שמצאה מצית בחפצים של הבן שלה. מסתבר שהבן שלי ביקש ממנו לשמור לו...
(ב''ה זה רק אש, בלי עישון. אין לו שום ריח וגם כשהוא נתפס זה היה רק לשחק באש).
האמת? אני כבר לא יודעת מה לעשות. זה משהו מוכר לכן? שבנים נמשכים לשחק עם אש ככה? עוד לא אמרתי לו על ההודעה שקיבלתי מאותה האמא. אני מתלבטת מה לעשות עכשיו. יש אפשרות לאסור עליו לגמרי לצאת, וגם לא לתת לו להיות לבד בבית, כי הוא מתנהג בצורה שלא הולמת את האמון שלנו בו וכי הוא מכניס את עצמו למצבים מסוכנים. לשים לו גבול אדום בוהק כזה. אבל אני תוהה אם זה הדבר הכי נכון לעשות ואם זה בפועל יהיה אפקטיבי וישיג את המטרה שהוא יפסיק להתעסק עם אש. הרי לא ריאלי שמעכשיו עד גיל 12 אשאיר אותו בבית תחת שמירה מתמדת... ואולי זה רק יגרום לו לשכלל את דרכי ההסתרה שלו? או חשבתי לשבת איתו לשיחה, לנסות לשמוע מה הוא מוצא כל-כך מרתק באש, להתעניין אם יש לו עוד חברים שמתעסקים עם אש ושוב להסביר כמה זה מסוכן. אני מתלבטת אם זה יהיה יותר מועיל.
בבקשה תהיו נחמדות בתגובות שלכן, גם ככה אני סופר כעוסה עליו בפנים..
ניק אנונימי לפורום "אימהות, השלב הבא".
הסיסמה אצל המנהלות. רק ניקיות מוכרות יקבלו את הסיסמה.