ו' באב תשפ"ב 20:40בנים - ומריבות... איך מתמודדים?מתואמת
ממש קשה לי כשהם הולכים מכות. זוכרת שהיה לי קשה ככה גם כשאחים שלי עשו את זה. אבל אז יכולתי לברוח - עכשיו לכאורה לא...
מדובר בעיקר בתאומים - שהם החברים הכי טובים מצד אחד, אבל מצד שני הם לפעמים האויבים הכי גדולים... (מרביצים ממש מכות רצח ואפילו צועקים "אני שונא אותך" )
הבן הגדול לפעמים גם רב איתם - אבל יותר בהקנטות ובזריקת הערות (יש לו לשון חדה מצד אחד ויכולת היתממות מצד שני), והבן הקטן גם כן - הוא מתעצבן עליהם ומעצבן אותל, הם מרביצים לו, לרוב זה מסתיים בזה שהוא בוכה נוראות...
אני מנסה להסתכל על זה בהומור - לפעמים זה נראה כמו מראה שרבה עם עצמה (כי הם זהים), ולפעמים זה מגניב לראות איך הפנים שלהם מתאימות את צבען לשער שלהם - אבל לרוב אני סובלת מזה, וגם פוחדת - אם לא על האיברים שלהם שיישברו, אז על המשקפיים שלהם...
אבל אין לי באמת איך להתערב ולהפסיק את המריבה - את הצעקות שלי הם לא שומעים בלהט המריבה ולהפריד אותם פיזית - זה מעבר לכוחותיי... הם כבר גדולים...
אז מה עושים?
יש פתרון יצירתי כלשהו?
ו' באב תשפ"ב 21:55נשמע מתסכל...בארץ אהבתי
אין לי ניסיון עם בנים בגיל הזה.
אבל יש לי ניסיון עם מריבות עם מכות (אצלנו גם הבת שותפה...).
זה קודם כל עוקבת, כי גם אני אשמח לקבל כיווני חשיבה בנושא.

ומשהו אחד שאני מנסה (לפעמים עובד, לרוב לא ממש) - בזמן רגוע (לרוב אחרי שנרגעו ממריבה) אני מדברת עם הילדים על זה שלכם אחד לא נעים להיות בתוך המריבה. אבל כל אחד שנשאר בתוך המריבה - זו אחריות שלו ובחירה שלו להישאר שם. אם הם לא רוצים שירביצו להם - הם מוזמנים להתרחק ולבוא אלי (סתם להתרחק לא מספיק כי לפעמים האח השני יכול לבוא אחריו כדי להמשיך לריב, אבל אם מישהו בא אלי, אני יכולה יותר להגן עליו ולהזכיר שאם הוא לא רוצה להמשיך במריבה, אז מספיק, ואפשר לעצור ולדבר על מה שהיה, לראות אם יש בעיה שצריך לפתור וכו').

עוד כיוון זה לנסות לנתב את האנרגיות של הכעס למשהו שלא פוגע (למדתי את הרעיון מהגישה ההיקשרותית).
פעם אחת הצלחתי לעשות את זה, רגע לפני שהם התחילו ממש לריב מכות - הובלתי אותם לחדר והוצאתי הרבה בובות, ועשינו 'מלחמת בובות' (אפשר גם מלחמת כריות, אותו רעיון). בהתחלה הם באמת זרקו בכוח דווקא על מי שהם כעסו עליו, אבל זה לא באמת כאב ודי מהר זה הפך למשחק.
אבל זה פתרון שלא תמיד אפשר לעשות תוך כדי המריבה עצמה. אולי אם גם מדברים על זה בזמן רגוע, ואז תוך כדי מנתבים אותם למה שדיברנו עליו (אפשר גם שק אגרוף, לקרוע ניירות, ועוד רעיונות של פריקת האנרגיה של הכעס והתסכול בלי לפגוע).
ו' באב תשפ"ב 22:17תודה רבה!מתואמת
העניין הוא שהרבה פעמים הם מתחילים בזה בתור משחק (לא מצליחה להבין מה כיף בזה... 😖) - ותמיד קשה לזהות מתי זה הופך למריבה... (במיוחד ששניהם שחקנים טובים, אז הם מסוגלים לחקות בכי וכעס משכנעים מאוד) - ולכן קשה לעצור את זה לפני שזה מתחיל.
בכל אופן, אהבתי הרעיון של ניתוב הכעס למשהו אחר. באמת אחד מהם הציע פעם שנקנה שק אגרוף... צריך לחשוב איך לעשות את זה בצורה ביתית...

(וגם אצלנו הבת שאחריהם שותפה במריבות לפעמים - אבל לרוב היא רק לועגת במילים, ואז סופגת מכות - ומהר מאוד בורחת לחדר בבכי...)
ו' באב תשפ"ב 23:58מבינה אותך...בארץ אהבתי
אני ממש לא אוהבת את המשחקים האלו של 'כאילו רבים', כי באמת לרוב זה נגמר במריבה של ממש (מישהו שפגע בטעות מידי חזק ואז השני מתעצבן ומכאיב חזק בכוונה ומשם זה מתגלגל...).
ב"ה אצלנו זה לא קורה הרבה. כשהם כן מתחילים משהו כזה, לפעמים אני מנסה לעצור את זה לפני שזה הופך למריבה
(- בואו נעשה משהו אחר יותר נעים
- אבל אמא, זה משחק...
- אני רואה. אבל אני יודעת שהרבה פעמים זה הופך למריבה אמיתית וזה כבר לא יהיה נעים...)
אולי אפשר בשלב הזה להציע לעשות מלחמת כריות/בובות, שלא אמורה להפוך למשהו שעלול לפגוע.

אבל יכול להיות שאצלכם באמת יש להם יותר צורך בזה, וכן נכון לאפשר להם, רק עם גבולות ברורים, כמו שאורוש כתבה.

אני חושבת שבמוסף לגבולות בתוך המריבה, הייתי גם מדברת איתם על - מה עושים כשתוך כדי המשחק מישהו עושה משהו שלא נעים לי.
כי לרוב המריבה מתחילה מטעות של מישהו שבועות פגע חזק מידי. אז אם האח שלו מיד מחזיר לו, זה הופך למריבה. אבל אם הוא מבין שזה לא היה מכוון כדי לפגוע, כי הרי לפני רגע הם שיחקו, אז אפשר להגיב אחרת - 'זה כאב לי, בא נעצור רגע' או 'אל תעשה שוב ככה, זה היה יותר מידי כואב' וכדו'.
ויש גם אפשרות של לבחור להתרחק - להגיד 'די, אני לא רוצה להמשיך יותר', ולהתרחק (ואם צריך - אז לבוא אלייך כדי שתוכלי לעצור את האח השני אם הוא ינסה בכך זאת להמשיך).
לא יודעת כמה זה דברים שהם יהיו מסוגלים ליישם למעשה. אצלי החלק השני עובד רק לפעמים (של לבחור להתרחק ולבוא אלי. ורק חלק מהילדים באמת מצליחים, יש אחרים שמרגישים חייבים להישאר ולהמשיך...).
והחלק הראשון (של להגיד שזה לא היה לי נעים) לא ממש עובד אצלנו. אבל אפילו אם הם לא מצליחים ליישם, לדעתי זה חשוב לדבר על האפשרות הזאת, כי זה מלמד אותם שאפשר לתקשר ולהגיד על משהו שלא נעים לנו גם במילים. ואולי הילדים שלך שיותר גדולים משלי כן יצליחו גם ליישם בזמן אמת...
(אבל האמת שלי זה עוזר עצם זה שדיברנו על זה, כי זה קצת מעביר את האחריות על המריבה אליהם. אני שם כדי להשגיח שלא יפרצו גבולות ולא יעשו דברים מסוכנים, אבל עצם זה שהם בוחרים להמשיך לריב - זו בחירה שלהם, למרות שלי קשה לראות את זה. אני לימדתי אותם ואני גם מזכירה להם לפעמים תוך כדי המריבה שלכל אחד מהם יש אפשרות לבחור להפסיק.)
ו' באב תשפ"ב 22:53בנים ממש נהנים מזהאורוש3
צריך שיהיו גבולות ברורים. נגיד בלי נשיכות. בלי בעיטות למקומות רגישים. ועליהם לעמוד ואם הם שוברים אז סנקציות.
חוץ מזה- שק אגרוף כמו שאמרת, מתקן מתח למשקוף, יש גם ערסלים מעולים לתלייה מלמעלה (מרפאה בעיסוק המליצה לי על ''סולם יעקב'' אבל לא ניסיתי באמת כי אין לי מקום). רולר. כדורים. אופניים (בחוץ).
יכול מאוד לווסת.
ו' באב תשפ"ב 23:06תודה רבה!מתואמת
אז את אומרת שבעיקר צריך לשחרר ולהבין שזה חלק מהכיף שלהם?
ומתי מציבים את הגבולות לזמני מריבה? ואיך דואגים שהם לא יישכחו בזמן אמת בלהט המריבה?
באמת הרבה פעמים אני שולחת אותם למטה לאופניים ולכדורגל, אבל לפעמים הם כל כך עמוק במריבה שהם לא מסוגלים להפסיק אפילו בשביל זה...
ו' באב תשפ"ב 23:31תראיאורוש3
אצלי זה בעיקר הבן שלי עם קרוב משפחה. אח שלו צעיר ממנו בשש שנים ועדיין קטן.
אבל אני ממש רואה שזה חלק מהפורקן של הבנים. אבל אין לי ניסיון ממש בבית יום יומי. כן הוא זקוק לוויסות ואוסף דברים כמו שכתבתי ואחרים עוזר.
להציב את הגבולות לדעתי בשיחה בוגרת וברורה. בלהט המריבה אם את מצליחה להסב אותם אליך ולומר שעברו את הגבול. לצעוק יותר נכון. אז עדיף. ואם אין אפשרות פיזית אז אחרי. ובעיני עם מחיר כלשהו שתסכימו עליו מראש.
ו' באב תשפ"ב 23:39אולי באמת אני צריכה לנסות לשבת איתם לשיחה על זה.מתואמת
מתלבטת אם רק עם התאומים או עם כל הבנים...
ו' באב תשפ"ב 23:44את יכולה לנצל לזה את תשעת הימיםבארץ אהבתי
לדבר על גבולות במריבות, כי אנחנו רוצים להרבות באהבת חינם...
נשמע לי הגיוני לשתף את כולם, אבל את יודעת יותר טוב מה נכון עבורכם...
ו' באב תשפ"ב 23:47רעיון יפה... זו באמת הזדמנות טובה.מתואמת
תכל'ס זו שיחה שמתאימה בשביל כל הילדים, כי גם הבנות רבות - גם אם לא במכות...
(בעבר, כשקראתי שהדבר שהכי קשה להורים אלה המריבות בין הילדים, שמחתי שאצלנו דווקא לרוב הם נמצאים באחווה... אבל לאחרונה אני שמה לב לשינוי לרעה, לצערי לא יודעת אם זה כיוון שהם גדלו או בגלל סיבות ממני - כמו החולשות הרודפות אותי לאחרונה...)
ואולי צריך להדפיס שוב את טבלת האהבה שהכנתי אי אז, ולנסות להשתמש בה...
ז' באב תשפ"ב 00:43זה באמת נשמע לך נורמלי ורגיל?יראת גאולה
כי אני ממש מודאגת מכך שאם אין לבן שלי תעסוקה אטרקטיבית - או תעסוקה מעניינת או הוצאת מרץ פיזית,
הוא פשוט מנסה לחולל מריבה!
מוציא אותי מדעתי. מחרפן. ומטריד אותי. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
ז' באב תשפ"ב 08:19לא יודעת. כנראה תלוי בעוצמה וברמותאורוש3
ז' באב תשפ"ב 16:12מקווה שכך 😏יראת גאולה
ו' באב תשפ"ב 23:40מרשה לעצמי לתייג את אם הבנים:מתואמת
@באר מרים (זכור לי שכתבת שיש לך יותר בנים, נכון?)
ועוד אחת, שזהו כינוייה : @אם הבנים12
ז' באב תשפ"ב 00:28אני קוראת לזה קרב תרנגולים..באר מרים
ועושה מזה בדיחה..

באמת שאצל הבנים הגבול בין משחק למריבה זה משהו לא ברור..

לדעתי דוקא הבנות רבות הרבה יותר קשה..
צרחות, משיכות בשיער ועצבים...
ז' באב תשפ"ב 08:47אבל לא מפחיד אותך שהם יזיקו זה לזה פיזית?מתואמת
ולא מפריעות לך הצעקות שלהם והמרדפים בכל הבית? (אני משתגעת מזה... אולי כי יש לי רגישות לקולות חזקים וצורמים )

והבנות זה עניין אחר, באמת... אני גם לא אוהבת את העצבים שנלווים למריבות שלהן, אבל לפחות זה לא ברעש כזה... (ואולי אלה מריבות מסוג אחר, כי בין הגדולה לבת השנייה יש הפרש של שבע שנים, אז זה יותר שהשנייה מציקה לגדולה בשביל צומי והגדולה מתעצבנת... הבת השלישית עוד קטנה מכדי ממש לריב. אבל יש סיכוי שאנחנו בדרך לשם...)
ז' באב תשפ"ב 15:38לבנים יש אנרגיות שהם חייבים להוציאאם הבנים12
אז מריבות זה טבעי, יש גיל שזה יותר נפוץ ואח"כ זה מתמתן ונרגע. בסוף הם יהיו חברים טובים

ניסיתי לנתח את הגורמים למריבות:
1. בעיית תקשורת- מישהו עשה משהו בלי להתכוון, השני נפגע מכך והתחילה מריבה. כאן התיווך של המבוגר הוא מאד חשוב לפיוס. וגם להבנה מה מפריע לו.
2. רעב ועייפות.
3. פריקת תסכול כלשהו- משהו שקרה בבי"ס או בחוץ גורם לעצבנות ומריבות בבית.
4. משחק שהופך למריבה.

יש גישה שאומרת לא להתערב המריבות, אני לא מסוגלת להתעלם. במיוחד שזה לא כוחות גדול מול קטן...
להגביר אהבה ביניהם ע"י מבצעים של פירגונים, מילים טובות ועשיה משותפת. לומר להם כל הזמן כמה הם אחים טובים, איזה כוח יש לשניהם יחד, צמד חמד מדהימים ומקסימים. לנתב את הכוחות לעשיה טובה.

ז' באב תשפ"ב 15:43תודה! איזה ניתוח יפה ונכון עשית לגורמים למריבות!מתואמת
אני רואה שגם אצלנו זה כך, באמת...
מה את עושה בזמן מריבה בפועל?
ז' באב תשפ"ב 15:53תלוי בסיטואציהאם הבנים12
אם זה פתאומי אז נותנת להם לסיים אבל אם זה הצקות מתמשכות אז אני לא מרשה להמשיך.

בגדול אין לי סבלנות למריבות, אז ב"ה שזה לא קורה הרבה.
אני גם מעודדת אותם שאולי עכשיו הם רבים אבל הם יגדלו ויהיו חברים טובים.
ז' באב תשפ"ב 15:59תודה!מתואמת
ב"ה הם דווקא חברים ממש טובים בדרך כלל (התאומים), באמת צמד חמד מופלא. (עם שני האחים האחרים יש להם יותר תאקלים, לאו דווקא במכות, אבל גם איתם יש להם קטעים טובים).
ולכן זה עוד יותר מטריד אותי כשהם פתאום משנים את עורם וקורעים זה את זה...
ז' באב תשפ"ב 01:33ואולי זה חיובי?!או'ר
שילמדו להתגונן, שיתחזקו, יחשבו מרחק וכח, יחטפו ויפיקו מסקנות לקרב הבא.
הרי יש המון יתרונות באומנויות לחימה.
קיקבוקסינג זה די מבוקש במכוני כושר.
תקני להם כפפות איגרוף (;
אז צריך גבולות. (לא בראש?)
צריך סימן ברור ומוסכם להפסקת אש. (אם אחד מהם אומר אקונה מטטה חייבים להפסיק. או אם את זורקת עליהם ומכסה אותם בשמיכה סימן שדי)
וצריך להרבות באהבה.(לשים את שניהם יחד בטי שירט גדול כל אחד מוציא יד אחת שיסתדרו חצי שעה. חחח. להגיד מחמאות מיד בסוף הקרב...)
סתם מציעה...
ז' באב תשפ"ב 08:50תודה על ההסתכלות הזו! אולי באמת צריכה לאמץ אותה...מתואמת
מתי אפשר לקבוע את הגבולות ואת המשפט להפסקת אש (רעיון חמוד!)? לא בזמן שהם בתוך מריבה, מן הסתם... אבל בזמן שהם חברים - זה לא נראה שהם מסוגלים לריב בכלל...

והזכרת לי תמונה שיש לנו של שניהם מגיל שש או שבע - אחי, שהיה אז חייל, הלביש להם את המדים שלו: שרוול של חולצה לכל אחד ונעל צבאית לכל אחד. זו באמת תמונה מצחיקה! אבל בתקופה ההיא הם פחות רבו ככה, להרגשתי...
ז' באב תשפ"ב 22:13נראה ליבת 30

שלשבת איתם בזמן רגוע ולקבוע איתם גבולות הגיוניים- לא נותנים מכות בפנים, בבטן הרכה ובאיבר המין. וכד'- ככה תוך כדי מריבה הם לפחות יזכרו שזה אח שלהם ולא אויב...

ז' באב תשפ"ב 22:42תודה! מקווה להצליח לדבר איתם בקרוב...מתואמת
י"ג באב תשפ"ב 00:00מה איתך באמת?בת 30

י"ג באב תשפ"ב 07:51ב"ה הרבה יותר טוב!מתואמת
מרגישה שחוזרת לעצמי. כולל לסדר את הבית בעצמי (כמעט) כל ערב...
עוד לא ממש דיברתי עם הילדים על העניין, אבל אנחנו מתכננים "יום בית מלון" עוד כמה ימים - להפוך את הבית לבית מלון - וזו תהיה הזדמנות לדבר איתם ולהראות להם כמה נעים בבית מסודר ונקי...
י"ג באב תשפ"ב 11:13ומה אתם מתכננים ביום הזה? נשמע נחמדיעל מהדרום
י"ג באב תשפ"ב 16:23לסדר אותו כמו בית מלון (כמיטב יכולתנו)מתואמת
ולהכין מראש מגוון גדול של אוכל ושל מנות וגם לקנות דברים.
ולנסות להתנהל עם זה...
זה רעיון של הילדים, וזו פעם ראשונה שאנחנו מנסים אותו, אז לא יודעת איך ילך...
י"ג באב תשפ"ב 16:26ספרי חוויות אחר כך! תודה על ההסבריעל מהדרום
ז' באב תשפ"ב 12:45עוקבתפעם אחת
איתך בהתמודדות
ז' באב תשפ"ב 13:11חחחחחחחחחחפרצוף כרית

הצחיק אותי המראה  שרבה עם עצמה

ושמעי, זה באמת קשה - וכנראה נפוץ אצל בנים

לא ברור - כנראה קשה להם להתבטא ברגשות ובמילים אז זה הופך מיד למשהו פיזי ..... מעירים להם שוב ושוב וממשיכים,

אין לי הרבה טיפים - 

רק-

א) הזדהות קבלי - אני חושבת שבבנים אין ממש איך למנוע, תמיד איכשהוא יש להם איזה מרץ בידים

ב) אולי נובע משעמום או תסכול? ולכן לחפש להם חוויות מענינות, טיולים וכדו' מקומות לרוץ ולהוציא אנרגיות, אולי אופנים וכאלה .... כדי שלא יגיעו למצב של שעמום וכו' 

ז' באב תשפ"ב 14:22מקווה שבאמת כשנצא לטיולים הם יוציאו את המרץ בהםמתואמת
אם כי איכשהו אני רואה אותם בעיני רוחי מצליחים לרדוף זה אחרי זה בעצבים גם באמצע מסלול או פארק שעשועים...
ז' באב תשפ"ב 15:22חחחחחחחח אוייייי האמת אם הם גדולים מה אכפת לך?פרצוף כרית

כשקטנים זה יותר צורך להגן עליהם.. אבל ברור שמובן התסכול.... 

ז' באב תשפ"ב 15:44אכפת לי על המשקפיים שלהם מתואמת
סתם... דווקא כיוון שהם גדולים - יש בהם יותר כוח להרביץ מכות שעלולות לפגוע...
ז' באב תשפ"ב 15:49אני רואה אצל הבנים שליעוד תשובה
בני 7 ו9
שלרוב זה יותר משחק. סוג של צורך סנסורי שלהם כבנים.
לרוב אני לא מתערבת, אלא אם כן זה מציק לי מאד, או שאני רואה שזו מריבה אמיתית, שהאמוציות עולות, שיש גם כעס בינהם.

אם ילד בוחר להרביץ בכעס במקום להתשתמש במילים או לפנות אלי אני כועסת עליו מאד,
(גם אם זה היה בתגובה למישהו אחר שהתחיל) כי זה קו אדום בעני,

אבל ב"התגוששות" של הבנים, שזה יותר צחוק, אני פחות רואה צורך להתערב מראש. לפעמי רק משגיחה או משקפת שלא יגיע למריבה אמיתית.
אני בעצמ צוחקת מזה מאד. זה לגמרי נראה לי כמו צורך סנסורי ופורקן של שניהם.

קורה שזה נגמר בבכי בגלל מכה חזקה מידי וכד, או כעס אמיתי ישנכנס, ואז אני מפרידה ומשקפת את הבחירה שלהם להכנס לסיטואציה

בהצלחה רבה
ז' באב תשפ"ב 16:00תודה! איך את מתערבת בפועל?מתואמת
כשהם בלהט המריבה הם לא שומעים כלום... הם מסוגלים לצעוק: "אמא, תגידי לו!" ובכלל לא להקשיב לתשובה ממני...
ז' באב תשפ"ב 20:03איזה מזל שאצלי יש 5 שנים בין הבנים...😁אור123456
לא זוכרת אפילו מקרה אלימות אחד...
ז' באב תשפ"ב 20:05לגמרי מזל...מתואמת
אם כי התאומים (בני עשר) רבים הרבה פעמים עם הקטן (בן חמש). אבל לפחות במקרה הזה אני יכולה להזכיר להם שהם הגדולים ואמורים להתגבר גם אם הוא מעצבן אותם. ובמריבות ביניהם אני לא יכולה לומר את זה...
ח' באב תשפ"ב 10:47לא חושבת שקשור ההפרששואלת12
כנראה יש להם אופי שפחות בענייני מריבות. תודי לה' על זה..
ח' באב תשפ"ב 16:10יש בזה...אור123456
ח' באב תשפ"ב 16:12אני תמיד אומרת שעזרתי לאמא שלי לגדל את האחיםאור123456
שלי והייתי ממש טוטאלית ( בכורה מתוך משפחה גדולה מאד)
היו דברים שרק אני הייתי אחראית עליהם..בדיקת ראשים מקלחות ועוד הרבה
אז הקב"ה נתן לי ילדים ממש טובים ונוחים ( חוץ מהזמן שהם ממש קטנים שאז לא קל בכלל)
ח' באב תשפ"ב 16:20אולי גם אצלי זה ככה, רק הפוך מתואמת
זכיתי בתינוקות נוחים ברוב הפעמים. וגם אני הייתי בכורה עם כמה וכמה תפקידים בעלי אחריות (לא סירוק כינים אבל כן מקלחות והחלפות חיתול מגיל מסוים, וגם סדר בבית וקיפול כביסה - אבל זה אולי יותר טריוויאלי).
אבל באחים שלי כתינוקות בקושי טיפלתי... רק באחותי הקטנה (ז"ל) טיפלתי קצת כמו אמא - הייתי קמה מוקדם כדי להאכיל אותה בבקבוק, ועוד כמה דברים...
ח' באב תשפ"ב 16:21מעניין שיקולים של הקב"ה 🙂אור123456
לגבי אחותך..בטח קשה יותר כי טיפלת בה 😕
י' באב תשפ"ב 21:34כן...מתואמת
י"ד באב תשפ"ב 07:22זה חלק משיח של בנים, לא?בונים מגדל
יש רמה שנראית לי קיימת בכל בית. כי ככה זה בנים.
ובגדול זה מכות ונגמר ולא בנות שנוטרות...
אבל יותר חשוב, איך הם עם זה?
האם יכול להיות תחום במקום? כי לך זה מפריע.
ואת יכולה ללמוד לצרוח ;)
י"ד באב תשפ"ב 07:34נכון, ככה זה בניםמתואמתאחרונה
אבל אני - אני בת... וזה מפריע לי...
(ואל דאגה, גם אני מרימה את הקול לא מעט פעמים. אבל זה לא נעים לי - גם בגרון וגם באוזניים - ובאופן כללי אני רוצה לעבוד על העניין הזה, של לא להרים את הקול גם שלכאורה "מגיע" להם שכן...)

עוד שרשורים מהפורום

כ"ג תמוז 23:30סקר שעלה בשבת משפחתית וקצת טילטל אנשיםאור123456

אם הייתם מגלים שהילד שלכם הוחלף בלידה ויש לכם אופציה להחליף עם הביולוגי או להשאר עם המוחלף אבל רק 1 מהם!

מה הייתם בוחרים?

כ"ד תמוז 14:19השאלה אחרי כמה זמן מגלים את זהשדמות בחולות

לקוב אם מושקעים כבר בילד תקופה ארוכה- אני מאמינה שהרבה לא יחליפו את הקיים

כ"ד תמוז 16:10הגדולים שלי 20 ו22 רצו להרוג אותי שאמרתיאור123456
שלא הייתי יכולה לוותר על הבילוגי
כ"ד תמוז 16:46חחח למהרקאני

אבל הם היו מגלים שאמא שלהם אי שם לא רוצה אותם

ומעדיפה מישהו אחר שהיא גידלה ולא ילדה....

וואלה שאלה קשה

כ"ה תמוז 19:05הם אמרו שבכל מקרה היו נשארים איתנואור123456
גם אם היו הורגים את השניה...הייתי מוחמאת אבל הרגשתי שאיכזבתי אותם
כ"ה תמוז 20:00זה אם היו מגלים שהם לא ביולוגיםרקאניאחרונה

אבל הם הביולוגים

אז מה אם הם היו מגלים שיש להם אמא ביולוגית אי שם? והיא מעדיפה את אלה שהיא גידלה על פניהם.. 

י"ד תמוז 08:22משחקים מומלצים לגילאי 8+🙏🙏חזקה בעורף

לקראת החופש מחפשת להעשיר את ארון המשחקים שלנו, בעיקר לגדולים.

אשמח לשמוע המלצות למשחקים מוצלחים במיוחד.

וגם כאלה שאפשר לשחק לבד.

מעדיפה לא משחקים יותר מידי תחרותיים (כמו ג'ונגל ספייד) יש להם מספיק רעיונות על מה לריב, לא צריכה להוסיף להם עוד😅

אם יש משחק שכולם נגד המשחק (כמו השועל החמקמק לצעירים...) זה הכי טוב.

קצת ממה שכבר יש לנו:

מונפול

קאטן

רמי

אוצרות אוצרות

צוללות

בול פגיעה

קלפים

טאקי 

י"ד תמוז 09:10האי הנעלם - משחק שיתופי, שכולם נגד המשחקיראת גאולה
טיקט טו רייד זה משחק ארוך וכיפי, בסגנון אסטרטגיה. (הוא אמנם תחרותי, אבל אני אוהבת לשחק בלי לספור בסוף נקודות, עד שמגיעים לסוף כבר מתעייפים מלספור נקודות ונהנים ככה מהתוצאה בלי תחרותיות יתר)
י"ד תמוז 09:35האי הנעלם נראה פצצה של משחק!! תודה!חזקה בעורף

לגבי טיקט טוב רייד... (נתן לי קצת הרגשה של שואה🤦😅)

הייתי צריכה להוסיף בהודעה הראשונה שכמה שיותר קצר יותר טוב🤭

בחופש אני אוהבת לשחק איתם, בסוג של זמן אישי, ואין לי סבלנות לארוכים האלה 🙈

י"ד תמוז 10:52לשחק איתם אני אוהבת דאבל, ורייסיראת גאולה

דרך אגב, יש בעלי אקספרס דאבל עם ציורים יהודיים.

גם סבאטור הוא משחק חביב, מיועד לכמה שחקנים, והתחרות לא אישית (כן בין השחקנים, לא כולם נגד המשחק, אבל זה לא אישי).

י"ד תמוז 10:07טיקט טו רייד מוצלח גם אצלנו, בגזרת המשחקיםקופצת רגע
השיתופיים פנדמיק נראה טוב( לנו אין אבל הילדים שלי שיחקו כמה פעמים במשפחה המורחבת ונהנו מאוד)
י"ד תמוז 11:33לגוoo
י"ד תמוז 16:16ספלנדורכתבתנו

פינות (משחק קלפים)

שוקו תות (קלפים)

אני במשחקים אובר תחרותיים משתמשת בזמנים שהם בפרץ אנרגיה מוגזם וצריך לתת לזה מסגרת. נגיד כשמתחילים להשתולל סביב שולחן שבת וכד'

י"ז תמוז 22:37בול בפוניאור10

משחק זריזות והבחנה, מעורב מזל, אז לא בהכרח הכי מהיר מנצח. בלי תורות כולם ביחד.

כן תחרותי אבל משחק קצר ומשעשע

י"ח תמוז 23:59חתחתול מתאים גם לגיל צעיר יותר. מוצלח מאדאמהלה

ויש גם שרלוק- שזה מבוסס על זכרון ממש מוצלח

כ' תמוז 12:09משחק תורני ומלמד וכיפי-שדמות בחולות

מיליונר המצוות.

כ"ד תמוז 15:27המבוך הקסוםרק טוב!

סט

אליאס

מאצ מאדנס

קטמינו (משחק חשיבה שאפשר לשחק לבד. מתאים למגוון גדול של גילאים)

תפוס תכוס

שעת שיא (משחק חשיבה ליחיד)

דיקסיט (לא זוכרת לכמה משתתפים מתאים. בטוח יותר מ2. אני לא אהבתי אבל יודעת שיש הרבה שכן ממליצים)

כ"ה תמוז 13:16בדיוק פירטתי מלאא במקום אחרטארקואחרונה

אבל מנסה לדייק למה שאת מחפשת

רלוונטי משחקים "גדולים" יותר? כאלה שדורשים אסטרטגיה משמעותית יותר לאורך זמן וגם נמשכים יחסית יותר זמן?

כמה שחקנים משחקים אצלכם בדכ?

מתחילה בשיתופיים:

האי הנעלם, המדבר הנעלם- זה בגדול אותו משחק בתמות שונות. הוא טיפה-יותר מהשועל החמקמק אבל לא בהרבה. משחקים אותו אצלנו מגיל 5-6 בערך. החיסרון הגדול שלו בעיני זה שאם יש שחקן אחד שיותר מתקדם מחשבתית מהאחרים הוא עלול לנהל את המשחק והשאר ישחקו רק טכנית אבל הוא יבצע את כל הפעולות ויגיד מה לעשות וכל התכנונים וכו.. זה נכון גם לשועל החמקמק אז אם שם זה לא מפריע לכם אז גם פה כנראה לא יפריע מאוד.

פנדמיק- קצת יותר מתוחכם מהאי הנעלם אבל דיי דומה להם פשוט רמה מעל. אותם חסרונות(אנחנו משחקים בפער גילאים גדול אז זה משמעותי)

The mind- לא שיחקתי בעצמי אבל נראה חמוד, המטרה להצליח להניח קלפים ברצף בין השחקנים בלי לדבר ובלי להיפסל.(כלומר ביחד ליצור את הרצף)

הצוות- שמעתי שהוא מעולה ממש, גם שיתופי מבחינת מטרה משותפת אבל כל אחד משחק לעצמו והוא בנוי בצורה שאי אפשר להשתלט לאחרים. הוא בנוי שלבים שכל שלב קצר יחסית אז אפשר לעשות רצף של הרבה או לעשות רק שלבים מסוימים

סימילו- משחק קטן וחמוד ממש, לנו יש סימילו חיות. המטרה משותפת- צריך לגלות מה הקלף שנבחר, ובעצם צד אחד נותן רמזים לצד השני- הרמזים הם לא מילוליים אלא רק מניחים קלפים שהם דומים לקלף או שונים מהקלף הנבחר.

אם תרצי גם משחקים שהם לא שיתופיים אבל יחסית מעט השפעה בין השחקנים, בשמחה.

י"ז תמוז 14:59אשמח לרעיונות מה אפשר לקנות מתנה לצוות של מורותבכינוי אחר

בכיתה קטנה? יש תקציב של 60 ש''ח לכל אחת

וזה מההורים של הילדים.

י"ז תמוז 17:44להיכנס לנעמן או לפוקס הוםשואלת12

ולנסות להרכיב מתנה נחמדה:

קערת סלט עם כפות הגשה

כוסות ומגבות..

כאלה

י"ז תמוז 19:37^^^ זה נחמד, ואפשר להחליף אם רוציםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

והכי חשוב, זה התודה מהלב🙏

י"ד תמוז 20:06עשיתי רשימה של מקומות שמתאימיםשדמות בחולות

לטייל אליהם למשפחות עם מגוון גילאים (גם קל להגיע בתח"צ):

פארק נחל שניר – גליל עליון – מים רדודים לפעוטות – שכשוך וחקר טבע לילדים – מסלול נעים לבני נוער

פארק נחל דן – קיבוץ דן – שבילים נוחים – מעיינות קטנים – מסלול קל ונעים לכל גיל

פארק נחל עמוד – צפון הגליל – הליכה מוצלת – שכשוך ונוף פראי – אתגר קל לנוער

גן לאומי נחל רובין – ליד פלמחים – מסלול קל לעגלות – טבע פתוח ומגוון – תצפיות נוף רוגע

פארקים עירוניים ואזוריים:

פארק הירקון – תל אביב – מדשאות ומשחקים לפעוטות – מתקני משחק לילדים – אפשרות לשיט, מיני גולף או רכיבה לנוער

פארק רעננה – רעננה – גן חיות קטן – סירות פדלים ומתקנים – הופעות קיץ לנוער

פארק נחל לכיש – אשדוד – מסלול רגוע לאורך הנחל – גשרים ופעילות בטבע – שיח וספורט חופשי לנוער

פארק נחל חדרה – חדרה – שבילים נוחים לעגלות – מרחב לחקר טבע – תצפיות ויומן מסע אישי

פארקים מדבריים:

פארק נחל צין / עין עבדת – מדרשת בן גוריון – תצפית מדברית לפעוטות – חקר סלעים לילדים – מסלול קניוני לנוער

פארק נחל ערוגות – עין גדי – מים רדודים וצל טבעי – שכשוך וחיפוש – מסלול נוף מדברי למבוגרים ונוער

🌟 ירושלים – אטרקציות חינמיות למשפחות 🌟

פארק טדי – מול שער יפו, בסמוך למתחם ממילא – מזרקות מים מוזיקליות, גן פתוח, מרחבים מוצלים – מתאים לילדים קטנים ונוער, אפשר לשלב עם טיול בעיר העתיקה – פעיל גם בערבים, חווייתי במיוחד בימים חמים

גן סאקר – קרוב לקריית הממשלה – מדשאות, מתקני משחק, פיקניק משפחתי – מתאים לפעוטות, ילדים ונוער – נגיש מאוד בעגלה

פארק נחל רפאים – מסלול הליכה ירוק סמוך לעיר העתיקה – נקודת התחלה מומלצת: קרוב לשער יפו – מתאים לכל גיל, כולל עגלות – טבע עירוני, פינות ישיבה, שילוב מושלם עם פארק טדי

טיול סובב חומות ירושלים – מסלול הליכה מקיף סביב העיר העתיקה מבחוץ – עובר דרך שער יפו, שער ציון, הר ציון, שער האשפות ועוד – מתאים לילדים ונוער: צילום, ניווט, תצפיות – מסלול פתוח, חינמי, עם סיפורים היסטוריים ותחנות מרתקות – ניתן לבצע בשלבים, לפי יכולת הגילאים

🌟 חיפה – אטרקציות חינמיות למשפחות 🌟

הכרמלית – רכבת תחתית עירונית שמחברת בין העיר התחתית למרכז הכרמל – חוויה תחבורתית לילדים ונוער – מחיר סמלי (כרטיס רגיל: 5.90 ש"ח)

הגנים הבהאיים – גנים מדורגים מרהיבים עם תצפית על המפרץ – סיורים מודרכים חינמיים בהרשמה מראש – מתאים לילדים גדולים ונוער (לא נגיש לעגלות בכל חלקיו)

המדעטק – המוזיאון הלאומי למדע – תערוכות אינטראקטיביות, גן מדעי, פעילויות לגיל הרך – מתאים לכל הגילאים – הכניסה בתשלום, אך לעיתים יש מבצעים או ימי כניסה מוזלים

פארק הכט – פארק ענק עם מתקנים, סקייטפארק, שבילי רכיבה, גישה לחוף שקמונה – מתאים לפעוטות, ילדים ונוער – פתוח 24/7, חינם

גן האם – פארק ירוק במרכז הכרמל עם מתקני משחק, דוכנים והופעות – נקודת יציאה לכרמלית ולגן החיות – מתאים לכל המשפחה

גן הפסלים – גן שקט עם תצפית מרהיבה ו-29 פסלי ברונזה – מתאים לפעילות רגועה, צילום, משחקי "חיקוי פסלים" – חינם, פתוח בשעות היום

פארק הקישון – מסלול הליכה לאורך הנחל, פינות ישיבה, טבע עירוני – מתאים לפעוטות, ילדים ונוער – פתוח בשעות היום, חינם

גן החיות הלימודי – מגוון בעלי חיים, גן בוטני, מוזיאון ארכיאולוגי – מתאים לכל גיל – הכניסה בתשלום סמלי (לרוב עד 25 ש"ח)

פארק הכרמל – שמורת טבע – מסלולי הליכה, תצפיות, פינות פיקניק – מתאים למשפחות מטיילות – חינם, פתוח כל השבוע

המוזיאון הימי הלאומי – תערוכות על שודדי ים, ספינות, ארכיאולוגיה ימית – מתאים לילדים ונוער – הכניסה בתשלום סמלי, לעיתים יש מבצעים

י"ד תמוז 20:49ואוו מקסים¡ תודה על השיתוף ❤️לפניו ברננה!
י"ד תמוז 21:50יפה מאדחילזון 123
ט"ו תמוז 09:27מהמם תודה רבה!!! רק לעניין התשלום בכרמלית- מחיראמהלה

הנסיעה כבר מזמןןןן לא 5.90. לצערנו המחירים מזנקים כל הזמן. כרגע זה עומד על 8 ש"ח כמו נסיעה באוטובוס.

י"ז תמוז 21:19🔸️קרית גת- מרכז מבקרים "במבה"יעל מהדרום

לק"י

מקום מתוק.

מיועד לילדים מעל גיל 4, סיור של שעה בערך, צריך לקנות כרטיסים מראש.

י"ז תמוז 21:21🔸️אזור ירושלים- עין חמדיעל מהדרוםאחרונה
י"ד תמוז 09:59התייחסות לחוצפה של טרום מתבגרת..אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו בת 11.5.

ילדה מקסימה, בוגרת, נבונה מאוד, עוזרת הרבה בבית. אני ממש יכולה לסמוך עליה עם שאר הילדים.

וגם ממש ממש חצופה😬 (לא יודעת מאיפה זה מגיע, אני בחיים לא הייתי מעיזה לדבר ככה להורים שלי)

היא יכולה לכעוס עלי, לצעוק אלי, להאשים אותי בטעויות שלה, לנסות "לחנך" אותי כמו שאני מחנכת אותה. היא אשכרה חוזרת על משפטים שאני אומרת לה, נגדי.  

גיליתי שהדרך הכי נכונה להתייחס אלי זה פשוט להתעלם🤷

לתת לה לצרוח, לכעוס, להאשים, לחנך אותי. ופשוט לשתוק.

אם אני עונה לה, זה רק יותר מעצבן אותה, מוסיף לה עוד סיבות לכעוס ולהתחצף, גם אם אני מדברת איתה בשקט ובהגיון.

כי בסופו של דבר, ברוב מוחלט של הפעמים היא תעשה מה שאני אומרת / מה שצריך לעשות, לא משנה כמה רעש וצילצולים יש מסביב. וגם הרבה מאוד פעמים, אחרי שהיא נרגעת היא יכולה לבוא לבקשה סליחה, להשאיר לי מכתב התנצלות, "להודות" שהיא לא הייתה בסדר (וזה בא לגמרי ממנה, בלי שדרשתי את זה) וכו'...

אבל לאחרונה עלתה לי שאלה חינוכית, האם זה הגיוני פשוט לעמוד בשקט ולספוג את כל הכעס והחוצפה??

משהו מרגיש לי מאוד לא תקין לאפשר לילדה לצעוק/לחנך/להתחצף לאמא שלה, בלי שהאמא מגיבה באותו רגע. כן יוצא לי לדבר איתה על זה לפעמים, אחרי שהיא נרגעת, היא מבינה, היא יודעת שהיא עושה משהו לא בסדר. אבל זה חוזר על עצמו שוב ושוב.

היו פעמים שהרגשתי שהיא ממש חצתה את הגבול. אז ניסיתי לעצור אותה במילים(בדרך כלל היא לא מתייחסת או רק מגיבה ביותר חוצפה)  או פשוט לשלוח אותה לחדר כי "אני לא מוכנה שיהיה דיבור כזה לאמא בבית שלנו" אבל מרגיש לי שהיא כבר עברה את הגיל.

קיצר, תוהה לעצמי איך הכי נכון לפעול. גם באותה רגע וגם אח"כ כשנרגעים.

אשמח לשמוע את דעתכן🙏

י"ד תמוז 11:05פעם שמעתי, בהקשר אחר, ואימצתי לייראת גאולה

בגיל גדול, לומר 'זה לא בסדר' וזהו.

לא להיכנס לדיון או להסברים או להערות,

אבל גם לא לשתוק,

פשוט לומר בקול רגוע - 'ככה לא מדברים לאמא' / 'זו חוצפה לנסות לחנך את אמא' / 'בבית שלנו לא צועקים' או כל משפט אחר שפשוט אומר שההתנהגות הזו לא בסדר.

וזה מספיק להם. היא הרי מבינה בעצמה שזה לא בסדר, לא צריך לענות לה בשביל שהיא תדע את זה...

אבל ככה בעצם הגבת, לא שתקת, היא לא תחשוב שזה מקובל עליך,

ובסוף בסוף אני מאמינה שזה גם מטפטף אליהם.

אם היא עוברת את הגבול, את יכולה לומר משפט כזה או אפילו כמו שכתבת 'אלו משפטים מעליבים, אני לא מוכנה שידברו אלי ככה', וללכת בעצמך! לא לדרוש ממנה להיכנס לחדר, היא גדולה, וזה סתם פתח להתכתשות מיותרת שמסיחה את דעתה מהבעיה האמיתית. אבל את לא צריכה להמשיך לשבת ולהקשיב לדיבורים הלא יפים, אם את הולכת בעצמך, זה לא יגרום לה להסלים את התגובה... לא יהיה למי...

י"ד תמוז 11:30בעינייoo

הדרך הטובה ביותר לחנך ילדים זה 1. לתת להם דוגמא אישית טובה

2. ללמוד להוביל אותם ולא לתת להם להוביל אותך

אם רוצים שהילדה לא תכעס/ תצעק/ תאשים בטעויות/ תנסה לחנך

צריך לא לעשות את זה בתור הורה

בסיטואציות מרגיזות צריך להיות המבוגר האחראי ולהרגיע את הרוחות

אם רוצים להעיר

לעשות בעדינות ובחוכמה

אם רוצים לשים גבול

לשים אותו באסרטיביות מנומסת 

י"ד תמוז 11:39א. היום מתייחסים לגיל הזה כגיל ההתבגרות לכל דבר!❤️קמה ש.

בס"ד

אומרים שזה מתחיל היום בגילאי 9-10….

ב. נראה לי שכן צריך להשתדל להגיב תוך כדי במטרה להפסיק את ההתנהגות. בעיניי זה סביר לשלוח לחדר עדיין בגיל הזה, במקרים חריגים. אבל לכל הפחות לומר בטון חד משמעי "לא מדברים ככה לאמא".

ג. מעבר לזה, לא חושבת שיעיל לנסות להרגיע או לחנך תוך כדי התקף עצבים או חוצפה של ילד. הוא לא פנוי רגשית להקשיב. אבל כן הייתי מנסה לדבר על זה יותר איתה בזמנים שהיא במנוחה רגשית ואת והוא פנויות לזה. ושם להסביר מה מקובל ומה לא, איך אפשר לדבר לאמא ומה לא שייך וכו'. מצד אחד לא חייב אחרי כל אירוע. מצד שני, חינוך הרבה פעמים זה אוסף של מעשים חינוכיים שחוזרים על עצמם, כמו ליטוש של יהלום, אז הגיוני שזה יקח הרבה שיחות.

ד. זה שהיא מעצמה מתנצלת הרבה פעמים זה מקסים!!! מתוקה… זה אומר שהיא מבינה מה נכון ומה לא. היא רק לא תמיד מצליחה ליישם (כמו כולנו, אבל ילדים ונוער מתקשים עם זה עוד יותר). אז במסגרת השיחות האלה אפשר לחשוב איתה על אסטרטגיות לניהול העצבים שלה, כדי שלאט לאט היא תשלוט יותר במה שיוצא לה מהפה.

זה מה שעולה לי…

גם אני מופתעת מהחוצפה של הילדים שלי,

שהיא רחוקה שנות אור ממה שאני הייתי כשגדלתי.

אבל אני רואה שעם זמן ועבודה, יש שיפור ב"ה 🙏🏻

בהצלחה לנו ❤️

י"ד תמוז 14:21בעיני את עושה מה שצריךכתבתנו

ואת לא צריכה לשנות. אי אפשר לריב עם עצמך, ואם את לא משתפת איתה פעולה היא תאבד עניין.

אם היא יודעת שזה לא בסדר ומתחרטת בעצמה, עד כדי בקשת סליחה, נשמע שהכי טוב זה באמת להתעלם/ להגיד איזה משפט שמעמיד במקום ולא מוסיף שמן למדורה. בעיני אפשר לשלוח לחדר גם בגיל כזה. תמיד אפשר להגיד 'אני לא רוצה לשלוח אותך לחדר, את בוגרת ומבינה שזה לא תואם לגיל שלך, אבל אם תמשיכי לדבר באופן הזה אני אעשה את זה בכל זאת'. כלומר, להזמין אותה להרגע בעצמה, אבל אם זה ממשיך ובלתי נסבל אז כן להרחיק את ה'מריבה' ממרכז העניינים.

לא קל, אבל אם זה מנחם, זה מסימני הגאולה..

והיא נשמעת מאוד מיוחדת, מודעת וכנה וגם יודעת לבקש סליחה- תכונות מהממות, היא בע"ה תגיע רחוק, ואשרי הוריה 🧡

י"ד תמוז 15:17למה חייבים להגיב באותו רגע?אמאשוני

חינוך לא נמדד לפי מהירות תגובה אלא לפי תהליך עומק.

זה לא אומר שצריך לתת לה לדבר איך שהיא רוצה כמה שהיא רוצה,

זה אומר שאם מה שמפריע לך זה עצם העיקרון שצריך להגיב מיד, אז לא חושבת שזה נכון וזה בסדר גמור גם להגיב אח"כ.

את מתמללת ומשקפת לה תחושות? ראיתי שהיית מאוד נסערת וכו'.

אם אתם רגילים לשיח הזה אף אפשר לומר לה,

ראיתי שכעסת והיית מאוד נסערת. אני מבינה את זה, באמת קשה כשאת מרגישה שלא רואים אותך או לא מתחשבים בך, לשמור על איפוק.

בואי נחשוב איך אפשר לעזור לך להביע את ההרגשה שלך בלי "לאבד את זה"

אולי להירגע בחדר? אולי מקלחת? אולי לדבר עם חברה בטלפון? אולי לכתוב ביומן? אולי לצאת לסיבוב בחוץ?

אם את מרגישה שאת סופגת את הכעס, אז זה לא תקין. אבל תנסי גם בזמן אמת, להכיל ולא לספוג. להבין שכל הצקות האלו הם רק הדרך שלה לדבר ותו לא. כמו כוחים בקבוק מוגז כבר מצפים מראש לתסיסה ולא "סופגים" את הגזים שמשתחררים בבת אחת, ואח"כ כשנרגע נהנים מהמשקה.

אז אותו דבר,

היא עוברת חוויות, קשה לה לווסת את זה, זה מתפרץ, נרגע ואז אפשר להנות ממנה.

אז בזמן ההתפרצות אפשר לחכות פשוט שירגע בחיוך ולא כספיגה.

אבל כן הייתי שואפת שמפעם לפעם יהיה תהליך למידה כלשהו ולא יתבסס ההרגל שהדרך לשחרר זה בצעקות וכעסים ודברי חוצפה. שתהיה לה אלטרנטיבה אפקטיבית.

ט"ו תמוז 11:13קצת בשוק מהתגובות המכילותאור123456

לא!

להגיד באסרטיביות ככה לא מדברים בבית שלנו

להגיד לה להכנס לחדר ואם היא לא נכנסת

לקחת את שאר הילדים ולצאת ( אולי אפילו לאיזה גלידה בלעדיה)

אם התרבות שלכם לדבר גם ככה בצעקות זה לא ממש יעזור אבל אם יש כבוד הדדי אז דיבור אסרטיבי פעם אחת אמור לנער אותה

אין מה להכיל כזה דיבור ...מה גם שהקטנים רואים

הרביעית שלי בגיל הזה ובחיים לא דיברו בחוצפה

פעם אחת הבת 12 טיפה עברה את הגבול אמרתי משפט אחד בקול גבוה שלא משתמע ל2 פנים וזה נעצר במקום ואחרי כמה שעות דיברנו על זה והיא הבינה שזה לא לעיניין

ט"ו תמוז 16:50רק שאלה-איזמרגד1

כשאת עונה לה כשהיא מתחצפת, מה את עונה? כי אני חושבת שאם עונים בלנסות להסביר, שהיא מנסה לחנך אותך לדוגמה ואת מנסה להסביר למה, זה מציב אותכם בעמדה שווה של יכולת להתווכח... ונראה לי מה שצריך להגיד במקרה כזה זה כמו שכתבו פה, להבהיר לא מדברים ככה ואן היא רוצה תשובות/ הסברים/ להגיד משהו היא צריכה להגיד בצורה מתאימה ומכובדת.

(ואולי זה בכלל לא מה שקורה, אבל אם כן שווה לחשוב על זה.)

ועוד משהו שאפשר לשאול זה מה היא מרוויחה מזה, ולמה היא חוזרת על זה גם כשהיא יודעת שזה לא נכון ומתנצלת פעם אחרי פעם...

י"ז תמוז 01:41להפריד בין התוכן לצורה.בלוטאחרונה

אני מאמינה שאין רגש או מחשבה שאסור לבטא, אבל צריך לדעת איך לבטא אותם בצורה מתאימה. זה לא משהו שילדים יודעים באופן טבעי, צריך ללמד אותם.

נניח, לא לגיטימי לצעוק שאת תמיד מטילה עליה את המשימות הכי קשות בבית. כן לגיטימי להגיד: אמא, אני מרגישה שאני מקבלת מטלות קשות. תוכלי לתת לי מטלות קלות יותר?

לא לגיטימי להעביר ביקורת על צורת החינוך שלכם, כן לגיטימי לשאול למה אתם מתנהלים בצורה מסוימת ולא בצורה אחרת (אגב, זה שלגיטימי לשאול לא אומר שאת חייבת לענות. יכול להיות שיש לך שיקולים שאת לא רוצה לחלוק איתה).

בפועל, כשהיא צועקת עלייך, את יכולה לומר משהו בסגנון של: אני שמחה שאת משתפת במה שמפריע לך, אבל לא ככה. כשתרגישי שאת מסוגלת לדבר על זה בכבוד, את מוזמנת לפתוח את זה איתי.

אפשר להוסיף גם: אם את צריכה עזרה לנסח את התחושות שלך בצורה מכובדת, את מוזמנת לבקש עזרה.

בגילאים צעירים יותר, ואולי גם בגיל הזה, אפשר להגיב לאמירה לא מתאימה במשפט חלופי. לדוגמה:

אמא: לכו ללבוש פיג'מות.

ילד: אוף, אין לי כוח. אני הולך לישון עם בגדים.

אמא: אמא, קשה לי ללבוש פיג'מה, אפשר בבקשה ללכת לישון עם בגדים?

(את אומרת במקומו את המשפט שהיית רוצה שהוא יאמר. זה מלמד אותו לבטא את עצמו בצורה ראויה.)

י' תמוז 23:53המלצה לסדנת ציור לילדה בת 8.5 ממש מוכשרתמדברה כעדן.
דיגיטלית... תודה רבה! 
י"א תמוז 11:17את מתכוונת לאיור דיגיטלי או לסדנה מקוונת?-קול ברמה-
י"א תמוז 12:03סדנה מקוונת, תודה על הדיוק!!!!מדברה כעדן.
י"א תמוז 15:38אני בקבוצת וואצאפ של מישהי שיש לה קורס כזהאוהבת את השבת

היי אהובות 💛

שולחת לכן הדרכת ציור חינמית, קלילה וכיפית במיוחד! 🎨

מתאימה גם למתחילות וגם לפעילות משפחתית עם הילדים 🧑‍🎨👨‍👩‍👧‍👦

הפעם נצייר *ציור מינימליסטי ענפי לבנדר🪻*–

והנה מה שצריך להכין מראש:

🟡 דף עבה (כדי שלא יקרע מהצבע)

🟠 צבעי אקריליק/גואש

🔵 מכחול

💧 מים

🧻 וטישו לניגוב

📽️ קישור להדרכה:

תהנו מההדרכה!

– יהודית 💛

💫 נ.ב.

נשארו *8 קופונים בלבד* להצטרפות למועדון שלי ב10 שקלים לחודש הראשון!

הערב בשעה 20:30 מחכה לנו לייב ציור של עין ריאליסטית – הולך להיות מרתק 👁️

אם עדיין לא בפנים – זו ההזדמנות שלך להצטרף עכשיו >>

קוד קופון: 1010

מועדון הציור – עולם הציור והצבע

י"א תמוז 16:27תודה רבה רבה!מדברה כעדן.
י"ד תמוז 11:51זה עוד עובד הקופון?חילזון 123
י"ד תמוז 11:58אין לי מושג...אוהבת את השבת
י"ב תמוז 09:18יש לשירי כהן המהממת, מותאם לילדים מוכשריםאמהלה

שירי כהן – דף נחיתה – קורס דיגיטלי

ממליצה ממש

והרבה נחת

איזה כיף לילדה שלך שראית בה כשרון ואת רוצה לעזור לה להתפתח

כל הכבוד

י"ב תמוז 09:33יש לנתנאל אפשטיין סדנה לציור קומיקס124816
י"ג תמוז 00:42תודה שכתבת, יש לו עכשיו משהו שנראה ממש מוצלחבארץ אהבתי

ובמחיר יחסית לא יקר בכלל.

אני אראה אם הילדים שלי מעוניינים...

פרסומת
ד' תמוז 20:22רואה את הילד לא שמח במיוחד וזה משפיע עלי...אור123456

בן 15 ילד מדהים מלא חברים אבל רגיש מאד ומידי פעם מזכיר לי שהוא לא שמח במיוחד

יצירתי בשלן על לומד גמרא עם חברים

מתעמל מלא יוצא עם חברים לטיולים וקניןת אבל שם לב שזה כואב לי ואז מידי פעם אומר

היום לא אמר כלום רק לא מחייך וזה מציף אותי ממש ...😔

ה' תמוז 08:54אחת העבודות הקשות שלנו כהוריםמתואמת

היא ליצור נפרדות מהם...

זה נראה הפוך מההיגיון - הרי הילדים הם ממש חלק מאיתנו, בטח מהאימהות, שממש גידלו אותם בתוך הגוף! אבל זה חשוב, גם בשבילנו וגם בשביל הילדים. לא נוכל לעזור לילדים שלנו אם נהיה מעורבבים איתם יותר מדי - אין חבןש מתיר את עצמו מבית האסורים...

הרבנית רחל בזק מדברת על זה לפעמים, שווה לשמוע שיעורים שלה...

ה' תמוז 10:20זה קשוחאחינועמית

וצריך לראות אם אפשר לשנות את זה.

ילד צריך להרגיש שההורים הם עוגן ולא יתמוטטו אם קשה לו.

האם זה יושב על רגשות אשמה? או על עצב שיש לך? או חוויות קשות שהיו גם לך בתור נערה? או שגם את רגישה מאוד ופשוט מזדהה איתו?

בני נוער, כמו ילדים ומבוגרים, לא תמיד שמחים... ככה אנחנו כבני אדם.

זה בסדר וזה טבע העולם (אלא אם כן את רואה אצלו משהו קיצוני שדורש התערבות... אבל נשמע מהתיאור שלך שלא).

אז תראי איזו עבודה עצמית את יכולה לעשות כדי להיות שם בשבילו, בלי שזה יערער אותך.

בהצלחה יקרה, זו עבודת חיינו...

ו' תמוז 12:14רגישה יותר ממנו ומזדהה איתואור123456
ז' תמוז 21:08כמה כיווניםקדם

תקחי מה שמתאים לך...

קודם כל זה גיל כזה, ההתבגרות מלווה בזמנים כאלה ובדרך כלל זה עובר. אם אנחנו לא נלחצים השדר הזה עובר- וגם הם מקבלים אמון בעצמם. מעבר לזה, מישהי חכמה אמרה לי פעם שאדם צריך ללמוד שהוא אחראי על השמחה שלו, לא בריא להתרגל להיות מסכן ולצפות שמישהו ישמח אותך. מה שכן, לדאוג שהמעטפת טובה לו- שההורים משדרים אכפתיות ואהבה וכו'. אפשר גם לדבר איתו על זה, שהוא נראה לך לא שמח ואיך אפשר לעזור לו, ולהסביר שהכדור אצלו, שהשאלה היא איך הוא עוזר לעצמו ואיך אנחנו יכולים לעזור לו לעזור לעצמו. זה גיל שהאחריות עוברת אליו, לא קל אבל חשוב. ואם צריך אפשר לתת כמה שיחות ייעוץ אצל יועץ/מטפל

ז' תמוז 22:18תודה!אור123456

הוא אומר שהוא לא שמח מצד שני זה נראה לי ממש דרך לסחוט ממני תשומת לב

כי עם חברים אני רואה שהוא סבבה לגמרי ויוזם איתם מלא דברים

פעם אפילו צחק ממש ואז נעצר ואמר חצי בצחוק אני לא אמור להיות שמח

ילד אינטלגנט בצורה לא נורמאלית

גם רגשית

בע"ה יעבור אני רק חייבת להתנתק ריגשית

י"ג תמוז 23:05להיפךאפונה

לא להתנתק רגשית אלא להתחבר.

אם אני קוראת אותך נכון, החוסר שמחה שלו מעורר בך רגשות בלתי נסבלים, את לא מסוגלת לעמוד בחוויה הזו ולכן את חייבת או שהוא ישמח או להתנתק.

הפתרון הוא דוקא להיפך, להתבונן בפנים מה התעורר? מזה אומר לך, אומר עלייך? מה את רוצה בשבילך ובשבילו בסיטואציה הזו? לעשות עבודה שתרגיע אותך ולא תהיי כ"כ מופעלת, ככה תוכלי להיות בשבילו באמת.

כ"א תמוז 14:17זה ממש טבעיתהילה 3>אחרונה

קודם כהורים, להיות מושפעים מזה שטוב או לא טוב לילד שלנו.

ההשפעה הזאת עוזרת לנו לזהות ולנסות ליצור שינוי כשמשהו מרגיש לא נכון, והיא נובעת מזה שבעומק כל הורה רוצה שלילד שלו יהיה טוב, שהוא יצליח וישמח.

בעיני נכון להתמודד ב2 דרכים:

1. עבודה עצמית להבין איפה זה נוגע בך. הדברים שמפעילים אותנו בהקשר לילדים שלנו ובכלל, הם קריאה למשהו עמוק בתוכנו שזקוק לעזרה ולרפואה.

(בדרך כלל כדאי לקבל או הכוונה לעבודה כזאת)

2. כשתהיי פנויה ונינוחה, אחרי עבודה עצמית, תוכלי גם לנסות לעזור לילד שלך. לדבר איתו, להבין מה כואב לו, לראות אם זה משהו שאתם כהורים יכולים לעזור או שצריך משהו מעבר

ה' תמוז 18:27מחפשת המלצות לספרים למסיימת כיתה א'יעל מהדרום

לק"י

שיהיו מעניינים, אבל לא עם הרבה מלל וכתב קטן.

שיהיה לה מעניין לתרגל את הקריאה (כי בואו נגיד שהספרים של ראשית קריאה ועל הטקסטים למיניהם די משעממים).

ראיתי ספר שנקרא "טפיתי" (משהו כזה). מכירות? ממליצות?

ה' תמוז 19:41אני אוהבת אותופאף
ממש מתאים בעיני למסיימי כיתה א, הוא קצר, מנוקד, ועם תמונות.
ה' תמוז 19:42ומעניין!פאף
ה' תמוז 19:46יעל מהדרום
ה' תמוז 19:55הבת שלי ממש אוהבת את "מפי הטף"מאוהבת בילדי

כי זה לא הרבה מלל ויש הרבה ציורים, זה גם מצחיק אם היא מבינה את הבדיחה.

חוץ מזה כל הספרים של אמא של לאהלה, דברה בנדיקט, סיפורים קצרים של מנוחה פוקס.

אני לוקחת אותה לספריה ושם היא בוחרת מה שהיא רוצה.

ה' תמוז 20:26תודה! אין לי ספריה זמינהיעל מהדרום
לק"י

אבל לאבא שלי יש מלא ספרים. הזכרת לי לחפש אצלו!

ה' תמוז 20:15טפיטי מעולה!!! נשמע בול. הבן שלי ממש אוהבטארקו
למרות שהוא ברמה קצת מעבר כבר..

ה' תמוז 20:27תודה! אולי נקנה אחד וננסהיעל מהדרום
ה' תמוז 20:18קומיקסים גם מתאים?אין כמו טאטע!
ה' תמוז 20:27גם אפשריעל מהדרום
ה' תמוז 20:21אולי 'ג'ורג' הסקרן' יכול להתאיםבארץ אהבתי

אני קניתי אותו למטרה הזו. בסופו של דבר לרוב הקראתי את הסיפורים לילדים.

אבל לאחרונה הבן שלי שסיים כיתה א' התחיל לקרוא אותו לבד לפעמים (הוא ידע גם לקרוא לפני כיתה א', אבל עד עכשיו לא ממש קרא ספרים סתם לעצמו. עכשיו קצת התחיל עם הספר הזה, כי זה יחסית לא הרבה משפטים בכל עמוד אז זה פחות מרתיע).

ה' תמוז 20:26שווה קניה? כי ספריה זמינה אין לייעל מהדרום
ה' תמוז 20:42אצלנו לקחנו בהתחלה מהספרייה ואחר כך קנינובארץ אהבתי

בעיני זה שווה. זה הרבה סיפורים חמודים בספר אחד, כיף גם להקראה וגם לראשית קריאה.

והסיפורים חמודים ומשעשעים לטעמי...

זה ספרים שתורגמו מאנגלית, אמא שלי הכירה אותם באנגלית בתור ילדה.

ה' תמוז 20:45יעל מהדרום
ה' תמוז 21:05אתם יכולים להקשיב לחלק ניכר מהסיפורים שם ביוטיובבארץ אהבתי

ואז לראות אם הסגנון מתאים לכם...

(בהרבה סרטונים אפשר ממש לראות את הסיפור מתוך הספר)

ה' תמוז 21:24תודה!יעל מהדרום
ה' תמוז 21:14צפרדי וקרפדתוהה לעצמי
ה' תמוז 21:25זה ספר ילדים. לא? אני מחפשת משהו קצת יותר ארוךיעל מהדרום

לק"י

לא פירטתי, אבל יותר פרקים/ בהמשכים. אולי ימשוך אותה יותר מספרי ילדים.

אבל תודה. אם הוא מעניין, אולי נקנה אחד.

מקסימום יתאים לקטנים יותר.

ה' תמוז 22:44דווקא הוא כן קצת יותר.. סיפורים קצרצריםטארקו
ה' תמוז 22:52יש גם באותה סדרה סיפורים של דובי דובבארץ אהבתי

שתי אלו גם סדרות קלאסיות מתורגמות מאנגלית.

אצל ההורים שלי יש בבית ספר של דובי דוב באנגלית שאמא שלי קיבלה ליום הולדת 3 שלה🙂

דובי-דוב

כזה. ויש עוד בסדרה...

הם מתוקים. וכיף גם להקריא לקטנים יותר.

ה' תמוז 22:57תודה!יעל מהדרום
ה' תמוז 22:57תודה!יעל מהדרום
ו' תמוז 05:54אותי עניין בשלב הזהתוהה לעצמי

ועדיין אני חושבת שזה ספר מתוק ממש.. אבל מתאים באמת גם לגיל קטן יותר. סיפורים קצרים. כמו שכתבו בתגובה אחרת כדאי להסתכל בספריה או בחנות.

ו@בארץ אהבתילא הכרתי את דובי דוב, כיף לשמוע שיש עוד בסגנון, נבדוק גם אותו.

ו' תמוז 07:09יעל מהדרום
י' תמוז 21:56מעניין, אני הרגשתי דווקאריבוזום
שצפרדי וקרפד מבחינת התוכן עלול להיות מפוספס חלקית או אפילו לא מתאים כשמדובר בילדים צעירים. יש שם כמה סיפורים שההומור שלהם או הנקודה המרכזית יותר בוגרים. וגם כמה שהם קצת מפחידים...  
י' תמוז 23:11מפחידים לא טוב לי....יעל מהדרום

לק"י

אולי כדאי שאלך לחנות ספרים בעצמי ואסתכל שם בספרים.

אז תודה שכתבת!

ו' תמוז 13:22חפשי את הספר עלילות בנצי, נראה לי שיתאיםמתואמת
וגם היומן של דבי של מנוחה בקרמן.
ו' תמוז 13:35תודה!יעל מהדרום
ז' תמוז 17:02כן (באמת לא זכרתי את השם במדויק)מתואמת
ז' תמוז 17:03תודה! זה קומיקס?יעל מהדרום
ז' תמוז 17:03לא, זה סיפור בשילוב ציורים.מתואמת
ז' תמוז 17:24יעל מהדרום
ו' תמוז 14:15טפיטי ממש נחמדאן אליוט
ויש גם את סדרת איזדורה מון. אצלינו הבנות מאוד אוהבות
ו' תמוז 14:18תודה!יעל מהדרום
ז' תמוז 12:54יודעות אם אפשר לקנות בכרטיס של הסתדרות המוריםיעל מהדרום

לק"י

באתרים של סטימצקי וצומת ספרים?

יש שם מחירים טובים עכשיו 

י"ז תמוז 02:28ספריית מחנייםאמאשוני

יכול להיות שזה טיפה ארוך לסוף א', אבל תמיד אפשר לספר בפעם הראשונה חלק כדי ליצור את הגירוי ואז הם ממשיכים לבד.

חורשים אצלי את הספרים בב-ג.

אפשר לקנות בסופרים של חרדים (יש חסד, רמי לוי ועוד)

י"ז תמוז 10:07תודה!יעל מהדרוםאחרונה

You may like

פיקוד העורף