ה' בתמוז תשפ"א 18:05התלבטות.. חלילית אלט/ חליל בנסוריבת שמיא
עבר עריכה על ידי בת שמיא בתאריך ה' בתמוז תשפ"א 18:58

רוצה בע"ה להתחדש בכלי נגינה חדש וממש מתלבטת אם לקנות חלילית אלט/ חליל בנסורי..

אני יודעת לנגן על חלילית אז השיקול הוא בעיקר אם ללכת על בטוח עם אלט שבע"ה אדע לנגן עליו בקלות או לקנות ולהתנסות בחליל הבנסורי שאשמח לשמוע ממי שמכיר אם הוא דורש הרבה אימון הוא שקליל לתפוס את צורת הנגינה בו ולמצוא שירים משמיעה?

ובקשר לבנסורי: יש העדפה לסולם כלשהו? הגיוני ש- C\G אבל ראיתי שיש גם הבדל באורך שלהם אז אשמח להסבר..

ומכירים חנות (לא באינטרנט) באיזור הדרום/ירושלים/מרכז שמוכרים בנסורי עד 250 ש"ח?

ה' בתמוז תשפ"א 18:52אני אישית הייתי בוחר בנסורי, יותר אוהב את הקול שלומתנחל בראבק

לא כ"כ מבין בסולמות שם אבל מאמין שאפשר לחפש באינטרנט.

ו' בתמוז תשפ"א 10:50אני מנגנת על באנסורי... אם רוצה מוזמנת לפרטי..נ נח מאומןאחרונה

עוד שרשורים מהפורום

כ"ד תמוז 09:0820 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
כ"ב תמוז 12:07מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

כ"ב תמוז 12:21....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

כ"ב תמוז 12:24יש כלי אחר שאתה אוהב?נ אאחרונה
י"ח תמוז 11:39תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
י"ח תמוז 12:29הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

ט"ז ניסן 13:21מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
כ"ו אדר 13:06איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

כ"ו אדר 18:20אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

כ"ז אדר 13:02פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

ב' אדר 09:10משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
פרסומת
ה' שבט 10:57איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

ו' שבט 10:13זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

ו' שבט 20:55לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

ד' שבט 06:52מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

You may like

פיקוד העורף