ב' באדר תשפ"א 19:57אמממ סתם חשבתי על זהאנונימי (פותח)

מחר יש לי טסט בע"ה ואני ממש מקווה לעבור אותו בקלות

ב"ה היה לי מורה מעולה

ש א התחברתי איתו ממש

ב הוא לימד מקצועי נכון ואיכותי

וסתם חשבתי מה לתת לו שאני מסיים בע"ה את השיעורים יש לכם רעיונות?

ב' באדר תשפ"א 21:02משהו חמוד לרכב? איזשהו איבזור?אנונימי (3)אחרונה
מכתב תודה?

עוד שרשורים מהפורום

י"ח אייר 16:01מידע מורה נהיגה בפתח תיקווהאנונימי (פותח)

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מורי נהיגה בפתח תיקווה 

ואם אפשר גם זול 

בתודה מראש

י"ט שבט 19:18מחפש מורה נהיגה במעלה אדומיםמתוחכם

אשמח להמלצות.

גם במייל: XPSHAROT@GMAIL.COM

כ"ג כסלו 18:24אשמח לעצות..אנונימי (פותח)

אני נמצאת כרגע בשיעור 9, לומדת בעיר מאוד יקרה..

אני לא מצליחה להתקדם בשיעורים, מהסיבה שאני מאוד בלחץ. אני כל השיעור מחזיקה את ההגה בצורה ממש חזקה (הוא רועד כזה..), לוחצת גז וברקס בזמנים ממש לא נכונים, או יותר מידי גז.. בקיצור ממש ממש לא נוהגת טוב. לא יודעת למה אני ככ בלחץ..

המורה שלי טוען הרבה פעמים במהלך השיעור שאני צריכה לשנות גישה, שתכלס נהיגה זה עסק ממש קל ואני סתם מסבכת את זה.. לא יודעת למה..

אשמח מאוד לשמוע עצות, טיפים..

כ"ג כסלו 19:05...אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ה 21:53

תפילה להצליח להיות ברוגע ובתפקוד נכון על הכביש,

דימיון מודרך של הצלחה, לנסות לדמיין את איך שאת רוצה להיות במהלך הנהיגה, לערב את כל החושים בדימיון הזה. 

בנוסף לזהות את גורמי הלחץ במהלך הנהיגה (מה הפחד שלך שם?) ולעשות איתם עבודה, אם צריך עם מאמנת. 

בהצלחה! 

כ"ד כסלו 04:47לא טרוויאלילא שלם,משתלם
אבל אם את גרה בישוב תבקשי מאבא שלך שיעשה איתך סיבובים בשבילים צדדים עד שתתרגלי לנהיגה 
כ"ד כסלו 11:05כיוון למחשבהadvfb

לקחת קלונקס או כדור הרגעה כזה או אחר. שמעתי שזה עוזר בהקשר הזה

כ"ד כסלו 11:16צריך זהירות עצומהאנונימי (3)

כשממליצים למישהו על תרופות פסיכיאטריות שדורשות מרשם רופא (בדר"כ נוירוחוג או פסיכיאטר). זה לא צחוק, ולא פיתרון קסם.

על אחת כמה וכמה שאינך מכיר את השואלת, ושבעתיים ברגע שאינך איש טיפול.

ולשואלת - אם לא תצליחי להתגבר על זה, אז יש כמה אפשרויות:

1. להמתין. אני לא יודע בת כמה את, וייתכן שזה גיל קצת צעיר בשבילך. אני התחלתי ללמוד בגיל 17 ואח"כ עשיתי הפסקה והוצאתי רישיון רק בגיל 22. זה קצת באסה, בטח חברתית, אבל לא נורא.

2. אימון טכני. כמו שהציעו כאן, אולי להסתובב קצת עם אבא שלך (אם הוא יסכים לזה) בסביבות מקום המגורים שלך (חניון ציבורי, אזור שקט ודל תנועה וכדומה) בשעות הלילה.

3. אימון רגשי. אולי אימון קצר יכול לסייע לך. סי-בי-טי או משהו בסגנון הממוקד הזה.

4. אם יש לך קשיים כאלה בתחומים נוספים, אולי לשקול איש טיפול מעמיק יותר כתרפיסט/ית או פסיכולוג/ית או עו"ס/ית קליני/ת. אבל זו הצעה שנכתבת רק כדי "לצאת ידי חובה". ממש אין צורך להתחיל מהמחשבה הזו או מהכיוון הזה. לחץ ומתח ואתגרים זה דבר לגיטימי וטבעי, בדר"כ פתרונות בסגנון סעיף 1 ו2 שכתבתי הם הדרך הרגילה בחיים.

כ"ד כסלו 13:44מחזקת את התגובה הזואנונימי (4)

כתבת יפה וברגישות, ומרגישים שזה בא עם ניסיון.

חשוב לי להצטרף לקריאה לזהירות עצומה כשממליצים על תרופה פסיכיאטרית, כמי שראתה את ההשפעות שלה. וחושבת שלא רק שצריך זהירות עצומה בהקשר הוירטואלי, גם אם זה היה איש טיפול מקצועי שכותב *אסור* לשלוח לקחת תרופות ככה בלי קשר ישיר בלי הכרת הרקע האישי והרפואי. וגם לא סביר שאדם עם הסמכה רפואית מתאימה, היה לוקח סיכון ושולח מישהו לקחת תרופה כזו ככה.

מה גם, שלקחת תרופה כזו צריך לדעת את המינונים המתאימים, את ההשפעות לטווח קצר וארוך, להבין שזה משפיע לא רק על תחושת הרוגע המבוקשת אלא הרבה הרבה מעבר... ולצורך העניין זו רשימת תופעות הלוואי של הקלונקס שהוזכר כאן (העתקתי את הרלוונטי לעניין) :

"תופעות הלוואי השכיחות יותר כוללות עייפות וחשק לישון, בלבול וערפול, קושי בדיבור,... סחרוחורת, קשיי שיווי משקל,..., כאבי שרירים וחולשה,...ערפול ראייה, ... תחושות שמזכירות חמרמורת, חוסר מוטבציה, הזיות וקשיי ריכוז, לחצים בחזה ועצבנות. "

לא חושבת שזה מתאים למי שמבקש לעלות על ההגה...

כן שמעתי על מי שנעזרו בתמצית המוכרת של פרחי באך שמרגיעות (רסקיו), שהיא כן בלי צורך במרשם רופא.

@advfb

כ"ד כסלו 14:58תודהאנונימי (3)
יש גם קלמנרבין שעושה עבודה טובה למיטב ידיעתי. זו תרופה טבעית וצמחית ללא מרשם. גם המחיר יחסית נמוך בבית מרקחת של קופות חולים, עד כמה שאני זוכר.
כ"ה כסלו 00:32ואוו מזדהה ממשרוצה להיותילד🙃

יותר בקטע של טסטים, ומשפט שאמרו לי מלא זה שאחרי הטסט הנהיגה לא בשיעורים זה ממש לא אותו דבר.

אבל בשיעורים זה כן מלחיץ אז מה שלי עזר זה להסיח את הדעת. כלומר לתת לעצמך תחושה שזה לא שיעור אלא סתם נסיעה שגרתית. אצלי  זה יותר לדבר עם המורה או לגרום לו לדבר, ולנסות להבין לאיפה מה הדרך, כל זה כדי להרגיש אחרי וקצת להסיח את הדעת מזה שאני בשיעור ופשוט לנהוג חלק, כי אני לא בשיעור מלחיץ שכל שנייה חייב להסתכל במראה. וכו' ואז זה נהיה יותר קליל וסתמי. 

חוץ מזה להיות ליד נהג שנוהג ממש חלק וזהיר וטוב כזה לטסט נתן לי ביטחון מודל לחיקוי. (נניח סבא..)

ז' שבט 11:55לכולם זה ככהשרה כהנא

אל תדאגי שיעור 9 זה ממש בהתחלה,ובסוף יש שיעור אחד שבו הכול נקלט ויודעים לנהוג.
שיעור 9 זה ממש סבבה

ז' שבט 16:43אולי לבקש שיעור אחד בכבישים צדדיים ?בננה1234

או אפילו ברחבת חנייה גדולה, קורדינציה של גז ברקס ותמרון בסיסי עם ההגה, להרגיש שאת שולטת במכונה הזו. רק כדי לצבור ניסיון וביטחון באזור לא מלחיץ שאין אף אחד.. אבל אין לי מושג אם אני מגזים, זה תלוי בך ובסיבה של הקושי. אם זה נשמע הגיוני, זה לא יכול להזיק להקדיש לזה שיעור אחד..

ז' שבט 18:00לא לוותרshindovאחרונה

תני לעצמך עוד כמה שיעורים. אם לא עבר הלחץ. קחי חופש. אבל תבטיחי לחזור. אין שום סיבה להיות בלחץ. הלחץ על המורה לא עלייך. תאכלי משהו לפני השיעור. תשני טוב. ותבדקי אם זה רק בנהיגה או בעוד דברים. שוב, אין סיבה להיות בלחץ.

כ"א בסיוון תשפ"ד 21:25טיפים לנהיגה על ידני?דודס

דרך אגב אתם עושים ידני או אוטומט ולמה?

טומי הילפיגר הקדוש

שעונים | TOMMY HILFIGER שעוני טומי הילפיגר

כ"ח באייר תשפ"ד 01:54שמיניסט? באת לפה כי אתה לומד נהיגה?חסום לשעבר

הפרווקטור הגדול: טטם טטם! 

​​​​​​ימח שם ערפאת

כ"ב באייר תשפ"ד 13:59מחפשת משפטים מצחיקים5+

לכתוב לנהגת חדשה בשלט ברכות. למישהו יש רעיון?

או שאולי היה פה כבר שרשור דומה ויש קישור?

פרסומת
י"ז באדר א תשפ"ד 17:01חניהחדשה בזה

אני כל הזמן שוכחת איך עושים חניה בשפת המדכה בצד ימין...כל ההגה ימינה ואז כל ההגה שמאלה או להיפך? וגם בכללי המורה אמור ללמד אותי חניה ברוורס? אני כבר שיעור 22

י"ג בסיוון תשפ"ד 12:35סיבוב וחצי ימינה ואז כל ההגה שמאלהבוריסאחרונה
י"ב באדר א תשפ"ד 19:26מה לעשות?ולא סיפר

הבו לי עצה טובה... התחלתי ללמוד נהיגה לפני כשנה. 
לפני סוכות סיימתי כ50 שיעורים וחשבנו שאולי נתקדם לקראת טסט פנימי. נשארו דברים קטנים לתרגל.
המורה שלי הפסיקה ללמד ונשארתי בלי מורה, כל המורים שהתקשרתי לא הסכימו לקחת אותי בשלב הזה.
נסעתי לעיר אחרת למורה שהסכימה, והיה גרוע מאד מבחינת הנסיעות לשם ולא פרקטי בכלל. מסתבר גם שבינתיים שכחתי הרבה חומר ומרגישה ממש בתחילת הדרך

מה לעשות???? 

You may like

פיקוד העורף