היא משקפת את המציאות?
זה בכלל נכון לעשות דתומטר לרבנים?

היא משקפת את המציאות?
זה בכלל נכון לעשות דתומטר לרבנים?
זה אמור להיות ליברלומטר.
גם יש בה המון טעויות.
וגם מגוחכת...
אביא כאן דברי טעם שנכתבו בפורום נשו"ט ע"י אחד מחשובי הת"ח שבפורומים - ה"ה @ק"ש, ומה שנכתב על זה..
"מגוחך לחלוטין שלוש פעמים
קודם כל - מגוחך שבכלל מכניסים לרשימה אחת את כל הרשומים שם. אי אפשר להכניס לרשימה אחת את זקני רבני הדור, עם עשרות שנות נסיון של לימוד תורה ופסיקת הלכה, כולל בשאלות המסובכות ביותר, יחד עם אברכונצ'יקים בני 35.
שנית - אם כבר מכניסים לרשימה, את כל מי שהכניסו, צריך להכניס עוד מאות רבני ישובים, שכונות ובתי כנסת. ר"מים, ררשי כוללים ומורי הוראה בכל מיני מסגרות. נגיד בזהירות, שבמרכז הרב לבד יש כמה עשרות אברכים בין גיל שלושים לארבעים (לא כולל כאלו שיצאו לתפקידים אלו ואחרים) - פחות או יותר הגיל של ר' אברהם סתיו, פחות או יותר שנות הלימוד שלו והם בהחלט כתובות תורניות למעגלים שסביבם. ההבדל היחיד ביניהם לבינו, זה שאין להם פייסבוק... (אה והם גם לא מחפשים להתיר את האסור).
שלישית - העובדה שהרב אלישע אבינר לא נמצא כשלוש עמודות שמאלה, מראה שלמי שסידר את הטבלה אין מושג. זו הדוגמא הכי בולטת שמצאתי, אבל יש עוד."
ואחר כך כתבה מישהי:
"התבוננות מקרוב ברשימה מבהירה למי יש אינטרס להפיץ דבר שכזה"
ונענתה:
"אולי לעוד כאלה ש"מוצאים אותה לא בלתי מעניינת"... (-כלשון אברהם סתיו... הרמז מובן.. נ.כ.)
וק"ש הוסיף:
"ובעיקר לכאלו שרוצים להטמיע שכביכול אלו שנותנים לגיטימציה לאיסורים ולהפיכת איסורים לאידיאולוגיה נמצאים באותה רשימה, עם גדולי הפוסקים כמו הרב ליאור והרב יעקב אריאל"
1. הרב אלישע אבינר הוא לא שמרני. (אבל אחיו כן...)
2. מה זה נשו"ט?
3. איך הרב סתיו מתיר את האסור? ולמה הושמט ממנו התואר רב? אגב, הוא כתב ספר ביחד עם אביו, מה שרוב האברכים במרכז לא עשו.
4. אני מסכים שחסרים שם רבנים חשובים (כמו הרב שטרנברג והרב שטרן) ושיש שם הרבה רבנים שאף אחד לא שמע עליהם...
1. הוא יותר "מרכז - שמרני" מאשר "מרכז - ליברלי"..
2. פורום נשואים טריים..
3. לא אכנס כעת לדוגמאות*... והספר - נו באמת.. בזה תליא מילתא?
אגב, למרות שלא אכנס לדוגמאות - אזכיר סימן אחד (ואין כוונתי בזה אליו ספציפית, אלא כעיקרון, תעשה את ההשלכות לבד) : מי שחותר באמת להגיע לאמת התורה - מן הנמנע הוא שתמיד ייצא לו לחומרא או לקולא באופן עקבי, בהכרח שפעם ייצא כך ופעם כך. גם מי שמעוניין להסמך יותר על הצדדים המקילים - יהיו דברים שבהם הוא יהיה גדול המחמירים, ראה דוגמה - הרב עובדיה.
אדם שבמוצהר מטרתו "להקל" - ואכן תמיד מסקנתו היא לקולא - כנראה לא האמת ההלכתית גרידא לנגד עיניו.
הענין הזה הוא חישוב לוגי פשוט, של כל מי שמכיר את עולם ההלכה... וגם לכל מי שיודע להתבונן בסטטיסטיקה...
4.זה עניין מהותי, לא תקלה טכנית. להביא את כל גדולי הפוסקים תחת הטייטל "שמרנים" ואוסף של אברכים צעירים,שחלקם ספק אורתודוכסיים, תחת הטייטל "ליברליים", זה ליצנות. אין לי מילה אחרת.
(וכמו שנרמז שם - די מובן מה המטרה של מי שיצר זאת, מעתה - "מחלוקת" בין הרבנים ליאור ואריאל לר' אברהם סתיו ומלכה פיוטרקובסקי - לא יחשבו בה על ההיררכיה, אלא שהם מחמירים כי הם שמרנים, והם מקילים כי הם ליברליים.. לא שאלה של גדלות.. מה פתאום.. רק של הבדלי גישות.....
*אני תוהה לעצמי, אם הייתי מזכיר שם של אברך במרכז בלי תואר הרב, גם אז היית תמה על כך?
וזה פשוט שטות לעשות אתזה..
כל ההגדרות וההכנסה לריבוע ולמסגרת אנשים, ביחוד רבנים..
ושלא נדבר על איך שבכלל עשו אתזה..
איך זה שאת מכירה הרבה משם בחיים האישיים?
את כל כך מקורבת לרבנים?
(וגם - האם מדובר מאלו בצד ימין או מאלו בצד שמאל?)
ולא יודעת איך להסביר.. כי אםצ אני אסביר זה יגלה עליי כמה פרטים ואני מעדיפה שלא..
אשאר סקרן...
בכתבה בסרוגים כתבו את זה: "היו כאלה שהשתעשעו ותהו לאיזו קטגוריה שייך הרב אורי שרקי, שלא הופיע בטבלה. עד מהרה נוצרה בטבלה עמודה חדשה בשם "הרב אורי שרקי", ובה מופיע, איך לא, הרב שרקי בלבד, כאמירה על כך שהוא שאינו מתאים לאף אחת מהקטגוריות שבטבלה, וכי הוא מעין קטגוריה בפני עצמה."
ענק
כל כך נכון...
הכל שטות אחת גדולה, מעניין מי הכניס את עצמו למקום הזה!! וואי לעונשו!!!
שמרתי את הטבלה באופן מיידי לפני שתמחק מהפורום.
יש לי כמה השגות (הרב אבינר בשמרני ובפועל הוא יותר מאולטרא שמרני...) אבל בגדול מאוד מתחבר לרוב הגדול משם
גם ממש לא הגיוני לשים באותה עמודה את הרב אליעזר מלמד והרב דוד סתיו
תכל'ס, אתה לא מסכים שהוא מיום ליום הולך לכיוון של הרב סתיו?
למקומות נכונים אולא מי הרשה לו להשוות בין רבנים רק לקב"ה מותר להגיד מי צדיקיותר ומי פחות. וגם מה זאת חלוקה של דתומטר יאללה חתיכת קישקוש לאף אחד אין זכות להגיד מי יותר צדיר ומי פחות
חשיבה זה אחלה דבר השאלה בסוף מה המציאות!!!
בלי לקרוא לי טמבלית וכו אני ימשיך את הדיון לבנתיים זזה נגמר
מכיר אותו אישית ועושים ממנו יותר שמרן ממה שהוא באמת. בערוץ הזה נכתב לפני שנים שהוא מתנגד חריף לבני עקיבא והיה קל מאוד לראות את ההוצאה מההקשר וגם שמעתי אותו מכחיש
זה אכן משעשע, אבל עיקר התועלת בטבלה הזו, היא להפנים את המסר שבה....
את התענית מוזיקה.
(אני מתחרפן לגמרי ועברו רק יומיים)
התחלתי להרכיב לי כזה לפני 7 שנים ומידי שנה מוסיפה שירים נוספים
מתלמידי ר' אברום שאומרים בשמו (בעיקר על ספירת העומר, פחות על שלושת השבועות) זה שאם היינו נוהגים לא לשמוע שירים בגלל דיני האבלות שנוהגים בהם באותן תקופות, לא היינו צריכים לשמוע כל השנה, אבל זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה/ אין לה מקור בקהילות ישראל/ לא זוכרת את כל הסיבות אבל בפועל לא נוהגים ככה, אז מותר לשמוע שירים גם בספירת העומר.
עיקר הטענה שאין בימים האלה שינוי מיוחד בשירים שמותר לשמוע, אם אתה נוהג לשמוע כל השנה שירים אז מותר לך גם אז.
(ושוב, עד עכשיו הכרתי את זה רק על ספירת העומר, שמלכתחילה דיני האבלות בה קלים יותר מבשלושת השבועות)
שבעבר המוזיקה הייתה מאוד שונה, התפקיד שלה היה שונה, וגם אופן הביצוע היה שונה (כל המוזיקה הייתה בלייב וקשורה לשמחות או לעשירות)
יש אומרים שאמנם אם מקלים בכל השנה, מכל־מקום בימי האבלות ראוי להשיב הדין על כנו
אבל כאמור מרוב שהמציאות שונה בתכלית אין אלה מסמרות נטועים.
אסור לשמוע מוזיקה לועזית?
כי אין לזה בסיס הלכתי. הרב עובדיה יוסף היה שומע בעצמו את אומכולתום, שהיה אנטישמית קיצונית שכתבה שיר על כל היהודים שצריכים למות.
שמעתי את הרב אברהם יוסף אומר שמבחינה הלכתית מותר לכתחילה לשמוע שיר שאני מצד אחד יודע שיש בו פריצות וזנות, אבל מצד שני השיר הוא לועזי ולכן אני לא מבין את המילים.
איזו חיה?
איך קוראים לה?
אחות
מיצי
חחח יפה שאתה זוכר אני שכחתי מזה😂
כלב, רועה בלגי
קוראים לו נילס
כינים
ואלה שמותם:
שמרל'ה
שפשף
גרדון
מציצן
מוצץ
קפצון
פשפשון
מרשרש
סיוון
שושה
זוטה
ומיצי
פולשת לכאן לרגע, במחילה
מחפשת מתבגרים מגיל 16 ומעלה, בעיקר כאלה שעלו לארץ,
למענה על שאלון אנונימי לצורך מחקר שאני עושה כחלק מהתואר השני.
השאלון אנונימי לחלוטין. לוקח פחות מ10 דקות. ועוזר לי מאוד!
(גם מי שנולד פה יכול לענות, גם זה יעזור)
תודה מראש!
מחקר בנושא: הקשר בין סגנון ההתקשרות של המתבגר להורה לבין תחושת מסוגלות של המתבגר
ללידה קלה לתמר בת ראשית ואחינועם בת ענבל
מה אתם חושבים על עישון?
קודם כל, מה אתם אומרים על זה,
ב- מה הדבר הראשון עולה לכם בראש על עישון,
ובנות, הייתם מתחתנים עם אדם מעשן? זה משנה לאנשים?
בקיצור - רעל
ולמה בגיל הזה
ועל זה הוא לא ענה
כדי להטריל
קוראים לה להתחיל לצאת
סתם תגובה שממש ממש לא קשורה לשאלה
חברים די זה באמת כבר לא מצחיק @כקדם וכל השאר תהיו חברים
איך עושים את זה?
אגב מסכן כקדם ...
יותר חופר
אין לי מושג איך עושים
מסתבר שפותחים ניק חדש ומשנים ברווח או משהו כזה שלא רואים
ולמה בעצם הוא עושה את זה?
הוא עושה את זה כדי לעצבן
לנקום בכקדם אולי
וואי התנפלתי עליך.. איך בכלל אתה אמור לדעת את זה?
זה בגלל שעשו עלי אמבוש..
יוצאים לטייל?
עובדים?
בוהים בתיקרה?
ים, חברים, אופניים, בני עקיבא, מחשב, טיולים
לפעמיים עמוס ברמות בדברים כייפים ולפעמיים משעמם
מה שתלוי בי יהיה מושלם
מה שלא תלוי בי,כבר לא באחריותי😊
על הדרך אני גם מנסה לעזור בבית והארץ
בעז"ה לקראת סוף החופש אמור לצאת לטיול עם חבר, לשביל הים