מה עושים אצלכם כל שנה בישיבה ביום הזיכרון? ומה השנה?
מה עושים אצלכם כל שנה בישיבה ביום הזיכרון? ומה השנה?
אני בן 25 מחפש עכשין ישיבה ברמה גבוהה כמו שיח יצחק באפרת למי שמכיר,
כרגע מחפש באזור הצפון.
מבקש לא להכנס לדיונים על ישיבות ומה טוב ומה פחות
אלא לגופו של עניין אם משהו יכול לעזור לי
תודה רבה לכולם
היית יכול כבר לתקן את הטעות בכותרת, על הדרך
..
אז בצפון נראה לי זה מעלה גלבוע (לא כזה מכיר אבל נראה לי).
במרכז יותר אז יש את הר עציון, מעלה אדומים, ירוחם, עתניאל, מחנים, אורות שאול בתל אביב.
אם אתה מחפש משהו כמו שיח (סגנון הרב שגר אם אני לא טועה?) אז נראה אולי מחנים או עתניאל? לא זוכר בדיוק. בצפון לא יודע אם יש כזה סגנון אולי יש במעלה גלבוע אבל לא יודע באמת. ולא יודע מה הסגנון בנהריה או עכו
וכן מחנים
מישהו שאני מכיר שלמד במחניים, אם זה חשוב
או מעלה גלבוע?
אבל אני לא מספיק בקיא בהגותו ובישיבה הנ"ל..
יש את ישיבת ראש פינה
ו
ממליץ מאוד לבדוק את ישיבת חב"ד במגדל העמק.
מקום שלומדים בו ברמה מאוד גבוהה, עם סגנון חשיבה שמדמה את הסגנון המקורי של חסידי חבד לדורות - עם חקירה מעמיקה ודורשת אמת מוחלקת... שווה לנסות!
אם הכוונה לרמת לימוד גבוהה אז יש את קרית שמונה באזור הצפון והמון ישיבות באזור המרכז וירושלים
מישהו יודע אם אני חותם ויתור ואני באמצע מיונים (ספציפית עתודה) אז יגייסו אותי ישר או שהצבא נותן להמשיך להתמיין?
מי שבקיא יודע בכתבי בעל ה"שפת אמת" על התורה והמועדים(ואולי גם בספרים אחרים) ויכול להמליץ על בין 3-4 קטעים יסודיים וחשובים בלימוד תורתו לכבוד יום פטירתו ב-ה בשבט אשמח שישלח בהודעת וואטסאפ(ואם אין אז סמס) למספר 050-220-3441
רלוונטי עד ראש חודש שבט תשפ"ה, תודה מראש
אם זה דיכאון אמיתי, כדאי לשתף דמות מקצועית וגם רופא צבאי.
ואולי למכינה
ההחלטות שתקבל יכולות להיות משמעותיות ובלתי הפיכות, ולכן קודל כל חשוב שתשים לב לזה ותשקול צעדים בזהירות.
כמו שאמרו פה, ייתכנו כמה סוגי קשיים:
1. קושי בלימוד ובסף הדרישות הישיבתיות - כנראה מרבית האנשים חוטפים איזה שוק כשהם מגיעים לזה, אבל זה טבעי. האם ניסית לדבר עם ר"מ בישיבה שרתה נמצא בה? יכול להיות שבירור פנימי כזה יעזור לך להתפקס ולמצוא את המסלול שיהיה טוב לך.
2. חוסר התאמה עם הישיבה - זה קורה. למרות שחיפשנו ועשינו שבושים, אולי בחרנו לא נכון. יכול להיות שמעבר לישיבה אחרת זה כל מה שאתה צריך. סגנון לימוד אחר, סגנון חברתי אחר, סגנון אחר של גישה, מיקום אחר, וכדומה. אולי ישיבה גבוהה ולא הסדר, אולי מכינה ולא ישיבה. יש כל מיני אופציות, ואולי אתה צריך משהו מהאפשרויות האחרות.
3. רצון לצבא - יכול להיות שפשוט הצבא מדבר אליך חזק. זו גם אפשרות. באופן אישי אני חושב שתקופה בישיבות/מכינות זה חשוב לעיצוב העולם הפנימי שלך (מידות, תפישת עולם, עולם רעיוני), להרחבת ההשכלה התורנית שלך (הלכה, גמרא, ספרות אמונית, וכו), וליציבות מנטלית שנולדת משני הדברים הקודמים.
אגב, אם בעניין הצבא מה שמפריע לך זה העניין של שירות מקוצר, אז זה פתיר. אחרי שתסיים את תקופת הישיבה שלך, אתה בהחלט יכול להתגייס באופן רגיל. אבל בשביל זה אתה צריך ישיבה גבוהה או מכינה.
ואם אף אחד מאלה לא נראה לך מתאים, אולי הבעיה היא אחרת ושווה לשקול לפגוש איש מקצוע. אבל אלה החלטות שלא כדאי לקבל לבד, כדי לא לעשות טעויות אימפולסיביות.
בהצלחה רבה!
איזה פרשן אתם לומדים על חמישה חומשי תורה?
שוטו....⛵
סתם כי הספר ליד המיטה...
אסור לצאת מארץ ישראל לצורך טיול. שו"ע הלכות חול המועד בדיני גילוח.
קשוט עצמך תחילה, למרות שאני סבבה עם זה שאתה המשיח שלו.
אתה נלחם במישהו ששאל שאלה מנהלית? מה ההשוואה פה בכלל. פרופורציות.
ומחילה @עדו שאנחנו מנצלשים את השרשור
בעניינים מורכבים או שבמחלוקת, למה לרוץ להיות נודניק?
https://www.yeshiva.org.il/ask/18886
יציאה מארץ ישראל לחוץ לארץ | תורת הר עציון
סימן ט' – יציאה לחו"ל | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
ראש הישיבה האהוב שלי שליטא העיר לי בחיוך בשבוע הראשון שלי בישיבה.. אי אז לפני כמעט עשור.
הזדקנו..
ואני מכיר ישיבת הסדר שהולכים שם חופשי עם קצר.. בפרט שיעור א..
בכל מקרה, זה ממש בקטנה .. העיקר שתזכה לגדול בתורה בשמחה!!!
יש שמקובל קצר, יש שממש לא.
בדרך כלל בישיבת הסדר אף אחד לא 'מכריח' אותך להישאר בשבתות וחגים,
אבל ככל שהישיבה קטנה יותר, יותר משמעותי אם מישהו לא נמצא.
אם זה מרגיע, לכולם קשה בהתחלה, ולכן גם הרבנים יודעים להתחשב בזה ולעזור ולכוון.
אם תהיה פתוח עם הר"מ שלך, זה הכי יכול לעזור לך, בהכל, וגם בזה.
כנ"ל עם החברותא בוגר, שזה ממש עוזר ומיקל.