כצרכן, שנים שאני חוקר תוספי תזונה. תמיד חיפשתי מוצרים שהם 100% טבעיים ולא מכילים רכיבים סינטתיים, חיפשתי מוצרים שישלימו את כל מה שצריך ולא כאלה שמכילים רק מספר מצומם של ויטמינים ומינרלים, מולטי ויטמין הוא לא פתרון מספק מהרבה סיבות. חיפשתי מוצרים שרמת הספיגה שלהם גבוהה. סוגיה נוספת מטרידה היא נוכחות של מתכות כבדות ורעלים בתוספי תזונה. יש לנו נטיה לחשוב שאם תוספי התזונה עברו את משרד הבריאות או את ה-FDA הם יעילים ובטוחים לשימוש אז זהו שלא. אותו משרד הבריאות שמאשר לשיווק מוצרים עתירי סוכרים, חומרים משמרים וצבעי מאכל מסוכנים , הוא אותו משרד הבריאות שמאשר את תוספי התזונה שלנו.
אחד הדברים ההזויים שגיליתי הוא שתוספי תזונה לא בהכרח מכילים את מה שמופיע על גבי התווית שלהם!
איך מוודאים שהמוצר בטוח לשימוש? איך מוודאים שהוא בכלל נספג בגוף?
לא אוכל לענות על כל אלה בפוסט אחד אבל אכתוב מונחים מסוימים וארחיב עלהם בפוסטים הבאים:
UPS ארגון שנותן הנחיות שמבטיחים שתוספי התזונה מתמוססים היטב בקיבה. לא משנה מה התוסף מכיל, אם הוא לא מתמוסס בקיבה הוא חסר ערך.
NSF, Consumer Lab,Labdoor הם שמות כמה מעבדות המסמיכות תוספי תזונה (יש עוד). הם מוודאים שתוספי התזונה המוסמכים על ידם מכילים את מה שמופיע על גבי התווית ושהמינונים מדויקים. הם גם מוודאים שהמוצרים נקיים ממתכות כבדות ורעלים.
GMP זה אומר בעצם תנאי יצור נאותים. יש תוספי תזונה שעומדים בGMP כמזון ויש תוספים ברמה אחת מעל שעומדים ב-GMP ברמה של תרופות.
OTC Drug תרופות ללא מרשם. יש תוספי תזונה (נדיר אמנם) שעומדים בסטנדרטים גבוהים כמו תרופות ללא מרשם.
מקווה שלימדתי אתכם משהו