צהריים טובים
אחרי הרבה זמן שלא היה לנו אנחנו רוצים לקנות מיקסר
מחפש המלצות לדגמים ספציפיים של מיקרים שמתאימים
לקילו קמח. אם יש,קישורים לדכם אז בכלל אשמח
תודה רבה
צהריים טובים
אחרי הרבה זמן שלא היה לנו אנחנו רוצים לקנות מיקסר
מחפש המלצות לדגמים ספציפיים של מיקרים שמתאימים
לקילו קמח. אם יש,קישורים לדכם אז בכלל אשמח
תודה רבה
מיקסר Bosch MUMS6ZS00 בוש - 22655345 - zap
רישמית מותר לשים בו עד קילו וחצי קמח, אבל בפועל אני רואה שקשה לו קצת עם קילו וחצי. אבל קילו קמח זה צ'יפס בשבילו 😁
מעולה! מעולה!
1200 וואט.
אם את רוצה מיקסר טוב שיחזיק מעמד הרבה זמן,אז לפחות 1000 ואט כי המנוע חשוב מאוד ללישה טובה של הבצקים.
רק עכשיו קלטתי את כמות השגיאות כתיב (
לקיגל, שקל להכין ועם אטריות דקות,
תודה!
פה פשוט ממש
ערב
מרק עוף עם ירקות ואטריות
קוסקוס
אם נספיק קניידלך
בוקר
אורז עם עוף
שניצלים מהמקפיא לילדים
אנטיפסטי
סדש קיש בצל ופטריות
חצילים
סלט ירקות
סלט אבוקדו
חלות קנויות
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי
פירות
שוב אורחים ב"ה ולסעודה אחת גם תגיע משפחה מגוייסת אז פשוט לקחתי את התפריט משבוע שעבר ורק שינתי נראות כדי לגוון לי😉
סלטים: מטבוחה, סלט ביצים, טחינה, טפנד זיתים, סלט בטטות בצילי
עוגות: רולדת וניל, עוגיות שוקולד, עוגיות שוקולדציפס קוואקר, עוגת שוקולד חמה,
חלות ולחמניות עם שוקולד לסדש
ערב:
דג עם בצילי
אורז
מרק עוף+ קניידלך
עוף בצימוקים
מנה אחרונה סופלה
בוקר:
חזה עוף עם המון בצל מטוגן
פירה
שניצלים
אורז
עוף עם ירקות שורש
צשונט
תפוחי אדמה ובטטה אפויים
בשר בקר
מנה אחרונה גלידה עם קרונפלקס ומי שירצה עוגה חמה
סדש
פשטידת בטטה
קוגל תפוא
פירה
דג סלומון
אורז
וסלטים..
לק"י
סלט חצילים וגמבות קלויים
סלט חצילים עם עגבניות חיות וכוסברה
טחינה
סלק
סלט חי
עוגת תפוזים
עוגיות שוקולד
אולי נספיק גם להכין עוגת ביסקוויטים וגבינה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות
פרגיות ובצל
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
שעועית בתנור
פרגיות מטוגנות
סד"ש:
אולי פיצות
בערב נהיה בבית בבוקר מתארחים
לערב הכנו דג נסיכה ברוטב
ודג סלמון בתנור צ'ילי סויה וטריאקי
יש גם אורז לילדים ואולי אוסיף שעועית
יש עוגת שוקולד עוגיות שקדים ועוגה חלבית לבוקר( בסקויטים)
קנינו חלות
סלטים
ביצים עם בצל מטוגן
חציל מטוגן חציל בטחינה
מטבוחה
סלט ירקות וסלט חסה
אורז, שניצלים, בשר בפטריות.
חומוס, טחינה, חציל בטחינה, בטטה בצ'ילי, פטריות וסלטים חיים.
רולדה אלפחורס, בראוניז, עוגיות שוקולד ציפס, בקלאווה
ושכחנו לקנות גלידה... אבל יש ארטיקים
בסוף מה שיצא(ואני מקווה שהכל אכיל)
ליל שבת
חלות שבעלי הכין
סלטים- מטבוחה, קרם חציל, חומוס, קישואים, זיתים
קישואים ממולאים
אורז
בוקר שבת
חלות וסלטים כנל
שווארמה בקופסת שימורים
סלט ירקות
פיתות וכו..
סדש
בורקסים
עוגת שוקולד שהבן שלי הכין ואני מקווה שיצאה אכילה כי קצת אילתרתי כשגיליתי שהמתכון שהוא בחר מופרך(300 גר שוקולד ו200 גר חמאה בעוגה בקוטר 20"...)
מקלפת את החצילים חותכת ל4-5 חתיכות כל חציל מסדרת בתבנית ומרססת שמן שיכסה הכל, מלח גס וקצת שום גבישי
לתנור ב170 עד שרך לגמרי ומקבל צבע כזה
ואז לטחון לממרח חלק וקרמי
קל בטירוף ויאמי ממש.
קצת דחוסה ומתפוררת אבל עלתה על הציפיות חח
מזל שהיה לה קרם וסוכריות שעזרו
לק"י
גם לנו יש בבית איזה ספר שהילדים קיבלו, ורוב הדברים שם חלביים בכלל.
ומאחר ויש לנו ילדה אלרגית לחלב, אני מעדיפה להכין דברים פרווה (מכינים גם חלבי, אבל מה שאפשר פרווה- עדיף).
אז הם סתם מעיינים בו...
סליחה על השאלה הקצת מוזרה, פשוט מנסה להבין משהו.
נניח ארוחה עיקרית צריכה להיות 150-200 גרם בשר, 100-150 גרם פחמימות (כמו אורז / כוסמת / משהו דומה), ו250-300 גרם ירקות.
האם אפשר למשל לשים 80 גרם עדשים, ולהוריד מכמות הבשר, הפחמימות והירקות (נניח 20-30 גרם מכל אחד)? כי בעדשים יש גם חלבון, גם פחמימות וזה גם איכשהו סוג של ירק.
כן, אפשר בהחלט להשתמש בעדשים כתחליף חלקי לבשר, פחמימות וירקות – בדיוק מהסיבות שציינת: הן עשירות בחלבון, מכילות פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וגם נחשבות לקטנייה (כלומר, סוג של ירק מבחינת קבוצות מזון).
איך לשלב 80 גרם עדשים (מבושלות):
80 גרם עדשים מבושלות מכילות בערך:
•6-7 גרם חלבון – תחליף לחלק מהחלבון שבבשר.
•15 גרם פחמימות – בערך שליש מנת פחמימה כמו אורז.
•6-7 גרם סיבים תזונתיים – תורם לתחושת שובע ולערך התזונתי של הירקות.
תחליפים אפשריים:
אם את/ה מוסיף 80 גרם עדשים, אפשר בהחלט להוריד:
•20-30 גרם בשר (תלוי אם רוצים יותר חלבון מהחי או מהצומח)
•30-40 גרם פחמימות (אורז/כוסמת)
•30-50 גרם ירקות
כלומר, כן – אפשר לחשוב על עדשים כ”מרכיב רב-תכליתי” שמאזן את הצלחת ומוריד מהצורך בכל רכיב אחר. זה גם פתרון מצוין לגיוון תזונתי ולצמצום צריכת בשר.
שאלתי את צאטגיפיטי וגמיני לפני שכתבתי את השאלה וראיתי את התשובות האלו, רציתי אנשים שממש מבינים, לפעמים הAI טועה.
וגם, השאלה היא האם אנשים עושים את זה בכוונה. כלומר שמים עדשים או קטניה אחרת ומפחיתים את כמות הבשר, פחמימות וירקות.
כלומר העניין הזה נמצא להם במודעות וככה מתכננים ארוחות.
למשל היום הכנתי שניצלים, סלק וברוקולי ואורז.
אז חשבתי לעצמי - אכין עדשים, ואוריד קצת מכל סוג (קצת פחות שניצלים, קצת פחות כמות של סלק וברוקולי, וקצת פחות אורז).
זה מדעי מדי לחיים השוטפים...🙈
ממלאים צלחת ככה שיהיה מכל סוג, אוכלים, רואים מהנסיון מה משביע יותר ומה פחות וזהו...
אגב מה הכוונה שארוחה ''צריכה להיות'' כך וכך גרמים?
יש שיטות שצריך בעיקר חלבון+הרבה ירק ועדיף משהו שומני.
ויש שיטות ששילוב של קטניות ודגן (כמו אורז ועדשים) זה נותן חלבון מלא ואז לא צריך עוד חלבון או פחמימה.
ויש שיטה שצריך לפחות חצי צלחת ירקות.
ובטח יש עוד כמה שיטות לחלוקה נכונה של הארוחות.
והאמת שאפשר לשלב, ולאכול פעם ככה ופעם ככה ולא להתקבע רק על משהו מסויים...
לק"י
והיום ממליצים נניח שליש פחמימה, שליש חלבון ושליש ירקות.
כשנראה לי שכמה שיותר ירקות זה עדיף.
וגם כמעט ואין בשר שזה מוזר
לק"י
בשר זה נראה לי בחלק הורוד. כנר3ה שמומלץ במידה מועטה.
יש בזה הרבה ברזל וחלבונים,
אין בזה סוכרים שיש בפירות.
לק"י
לא חושבת שלאכול הרבה בשר זה בריא.
כנראה שזו הדיעה הרווחת.. לפחות לפי מי שכתב את הקשת הזאת.
אוי ואבוי,
חילול הקודש,
לוותר על בשר בשביל עדשים זה כמעט כמו למכור בכורה עבור נזיד עדשים
אפשר גם לוותר על החלב בקפה
קפה בלי חלב זה איכס.
ואין בעיה לומר עליו איכס, כי הוא לא אוכל
כמו סויה, או שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז
תחליף מעולה אחרי שמתרגלים.
כנראה שלא כל אחד מצליח להתרגל - בישול ומתכונים
אני פשוט שותה בלי, יותר פשוט
וקפה שחור זה אחלה של פיתרון.
שיהיה בתנור
בתבנית
שלם
ובונוס אם ידוע אם אמורים לשים מלח איפשהו בתבנית
אודה 🙏🏻
מצרכים:
8 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף מסוג ראטה או באטר (או לבנים)
1 כוס מלח גס
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים.
– מניחים 2 ניירות אפייה על תבנית תנור (הניירות נשרפים די מהר בחום גבוה אז עדיף 2) ומעליהם מפזרים את כל המלח הגס.
– מניחים את תפוחי האדמה על המלח ומעבירים לתנור.
– רק עכשיו, כשתפוחי האדמה בתנור, מדליקים אותו ומחממים ל-240 מעלות.
– אופים במשך 40 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים מאוד מעל. אל תפחדו אם הצבע שחום מדי, זה צריך להיות ככה. רק קחו בחשבון שהזמן תלוי בגודל תפוחי האדמה.
– מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים עוד 30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים מאוד בפנים. איך יודעים? פשוט נועצים סכין חדה.
– מוציאים, מאפשרים לתפוחי האדמה לנוח 10 דקות (הם ממשיכים להתרכך מהאדים שכלואים בפנים) ורק אז פותחים וזוללים.
– אגב, המתכון הזה עובד מופלא גם עם בטטות, רק במקרה של בטטות צריך 1/2 מזמן האפייה כי הן מוכנות מהר.
זה באמת מתרכך?
לא צריך נייר כסף?
זה עשיתי לפני שנתיים
ולא זכרתי לגבי המלח איך שמים ואיפה תודה על הדיוק !!
הוספתי תפו''א שלמים עם קליפה שבישלתי חצי בישול
הנחתי על המלח הגס ואפיתי בחום נמוך כשעה .
יצא די דומה למדורה
אבל באמת שזה מכין אותם רכים וממכרים..
עדיפות לעוגות גבינה/ביסקוויטים
אבל אפשר גם אחרות
תודה רבה!
עוגת לוטוס גבינה יוצאת ממש מושלםםם.
טובלים עוגיות לוטוס בחלב ומסדרים בתבנית,
שכבה מעל- קצפת: שמנת מתוקה 500 מל שהוקצפה עם אבקת סוכר, 250 מל גבינה ו4 כפות ממרח לוטוס.
ושוב עוגיות לוטוס
שוב קצפת
ומעל שופכת ממרח לוטוס מומס
הילדים עפים על העוגה הזו... לא נמאס ממנה...
כלומר,
עוגיות לוטוס טחונות עם מעט נוטורינה לשטח בתבנית עגולה.
מעל לשפוך את הקצפת (להוסיף לזה שמנת חמוצה ושוקולד לבן מומס שייתן את היציבות..)
ומעל ממרח לוטוס מומס
ומקשטים מסביב בפירורי עוגיות לוטוס וזילופי קצפת
אצלינו שבת בלי מאגרי מקפיא ובלי כוחות אז נעשה את המינימום.
סלטים רגילים:
מטבוחה- מהמקפיא
חצילים בטחינה
סלט ירקות
טחינה
טפנד זיתים
סלק
חלות ביתיות
ערב שבת:
עוף עם פטריות ותפוחי אדמה
אורז
אולי תוספת כלשהי.
שבת בבוקר:
עוף עם בטטה
פירה
חסרה תוספת. נשמח לרעיונות
עוגה לבנה- מהמקפיא
עוגת קפה שכבות
חלות נקנה
ערב
מרק ירקות עם עוף ואטריות
קוסקוס
בוקר
אורז צהוב עם אטריות
שניצלים המקפיא
אנטיפסטי
סדש
משהו עם קוטג' שהקפאתי שבוע שעבר
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי
סלטים חיים
אז בערב שבת אנחנו אצל ההורים שלי
בבוקר פרגיות ואורז
ביצים
סד"ש עוד לא יודעת.
סלטים יש חומוס, טחינה, חצילים, סחוג, שום קונפי (הכל בעלי הכין)
נשאר להכין סלטים חיים.
הכנתי גם עוגת גבינה קרה
יש במקפיא טורט ובראוניז
מחר אכין גם חלות בעז"ה.
שרק יהיה לי חשק וכח...
וחשבתי שבגלל שנשארתי היום בבית אעשה משו כבר היום, אבל לא היה לי כח אולי אנסה לעשות קצת הכנות היום. אז בכל אופן מה שאמור להיות בעז"ה
ערב שבת - דג ברוטב חריף
תבשיל חומוס
סלטים
חציל מטוגן וחציל על האש עם טחינה
מטבוחה
חסה, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל בלימון
חלות אני תמיד קונה
שבת בבוקר - קידוש ועוגת מזונות כלשהי. אין לי רעיון אבל אולי אכין שוב קסטה ביתית כי עפו על זה פה. רוצה לשדרג אותה עם ציפוי שוקולד
סעודה שנייה - דג דניס בתנור, סלטים,חלה
סעודה שלישית - אין לי מושג.
רציתי לעשות גם אחת אלפחורס עם ביסקויט וניל וקצפת ריבת חלב (עם ציפוי שוקולד לבן) אבל נגמר לי הכח😅
ברמות אבלל
קציצות, שעועית צהובה ואורז לערב
לשון עם ירקות לבוקר
מושטים בכמון ואנטיפסטי לסדש
חצילים בתנור
חציל רוטב אדום
טחינה
חומוס
טפנד
בשר-פטריות למעל החומוס
אולי סלק
חלות אינשללה מחר בעז"ה
עוגה אין עדיין, יש קרטיבים ממיץ טבעי וענבים
ועוד כמה חברות טובות מגוייסות ואחרי לידה שנשלח להם משהו אז התחלתי אפיה כבר ברביעי🫢
סלטים: מטבוחה, סלט ביצים, טחינה, טפנד זיתים, סלט בטטות בצילי
עוגות: רולדת וניל, עוגיות שוקולד, עוגיות שוקולית, עוגת שוקולד חמה
חלות ולחמניות עם שוקולד לסדש
ערב:
דג עם בטטות בצילי
אורז
מרק עוף+ קניידלך
עוף בצימוקים
מנה אחרונה סופלה
בוקר:
חזה עוף
פירה
שניצלים
אורז
עוף
תפוחי אדמה ובטטה אפויים
בשר בקר
מנה אחרונה גלידה עם קרונפלקס ומי שירצה עוגה חמה
סדש
פשטידת בטטה
קוגל תפוא
פירה
אורז
וסלטים..
ווואו.. מלא אוכל! ונשמע טעים ממש
4 ביצים מופרדות- חלבונים מקציפה עם חצי כוס סוכר וחלמונים מקציפה עם קצת ת.וניל
מקציפה ריץ ומערבבת הכל..
לקרונפלקס- מערבבת כוס קרונפלקס עם שליש כוס שמן, 4 כפות סוכר,אפשר אגוזים קצוצים או טחונים ופשוט אופה בתנור עד שמשחים..
אני יותר אוהבת לפזר מעל הגלידה מאשר לערבב..
לק"י
אני מבינה את מי שנהנה מההכנה.
אבל אם לא, זה נראה לי עוד עבודה (ולא בהכרח שגלידה עם ביצים טעימה יותר מקנויה).
אני באמת שואלת. לא בזלזול...
ואף פעם לא חשבתי על זה שגם זה גלידה.. כנראה טעם אחר..
וגם אוהבת להכין מנות אחרונות😀
לא התחלתי לבשל. אני מבשלת על להבה אחת (מקווה מאוד שעד שבת הבאה התנור החדש יהיה פה+ הטכנאי), ובכללי אני לא מספיקה דברים....
אולי תקצרי תהליכים ותאפי בתנור?
וכן, גמני הגעתי קצת למשבר עם שבתות
מרגישה שאין לי כח כבר להכנות הארוכות. ואני לא מכינה הרבה בכלל. אבל אנחנו שבתות רק בבית. בא לי להתפטר
סלטים-
מטבוחה
טחינה
חציל קלוי בטחינה
חצילים מטוגנים
חציל ברוטב אדום עם חומץ ופטרוזיליה...
סלק אדום
חומוס
חסה
סלט טונה, תירס, גמבה, מלפפון חמוץ
סלט תפוא עם ביצים
גמבות קלויות ומקולפות
עגבניות בפלפל חריף
גזר עם פלפל חריף
כרוב
ערב שבת-
דגים עם תפוא, גמבות וחומוס
סלטים
חלות שאופה בבית..
קינוח- עוגת מייפל, קינוח כוסות לוטוס, רולדה
בוקר-
אורז
שעועית ירוקה
קציצות בשר ברוטב אדום
מוקפץ
קינוח- קינוח כוסות שוקולד/ מוס שוקולד/מוס טחינה וסילאן
סדש-
פשטידה
סלטים
ביצים
שבת שלום
ובהצלחה לנו עם ההכנות 🤗
מה יכול להיות תחליף? ריץ'? משהו אחר? אם בכלל..
תודה
ריץ תחליף מעולה אבל לא כולם אוהבים את הטעם.
לפעמים זה ברמה שאפשר להחליף במים/חלב/מיץ תפוזים.
מאוד תלוי במתכון
או חלב רגיל - רק שהטעם יצא מעט פחות 'עשיר'.
ריץ' יעבוד מעולה. יש לו טעם לוואי קצת של מרגרינה, ויש מי שאנין טעם לזה.
קודם שמים בתנור על חום נמוך לכמה שעות עד לרמת עשייה קרובה לרמה הרצויה
ואז צולים על חום חזק כמה דקות.
תחפשי בגוגל מיד תמצאי
ראיתי שזה מומלץ על סטייקים או פריים ריב
אבל לא יודע מה לגבי נתחים אחרים
למה למשל בזאפ כשמחפשים אינדוקציה לא מופיע במפרט הטכני של המוצרים מה הקוטר של העיגולים?
זאפ השוואת מחירים - תוצאות חיפוש - אינדוקציה
קניתי את המוצר הזה - חוות דעת כיריים אינדוקציה Midea MC-ID358 מידאה - זאפ השוואת מחירים
לכאורה הוא ממש טוב והרבה יותר טוב מגז מהרבה סיבות (חום מדוייק, לא מתלכלך, מהיר מאד ועוד). הבעיה ה"קטנה" היא שקוטר העיגולים הוא 19 ס"מ לפי המדידה שלי,
והאוכל מתבשל בנניח 10-25 אחוזים (אל תתפסו אותי בדיוק על המספר) יותר מהר במרכז מאשר בצדדים, וכך
אין שום דרך שהתבשילים יצאו אחידים (אלא אם כן יש איזה פטנט שאני לא מכירה).
למשל אם אני מכינה קינואה - אז המרכז יצא יותר fluffy מאשר הצדדים והקינואה לא אחידה. וכן הלאה לגבי כל תבשיל.
אני לא מבינה איך אפשר לבשל ככה. חבל שלא אמרו לי לפני כשהתייעצתי מה לקנות. ואני לא יכולה לעבוד רק עם סירים בקוטר 19 ס"מ כי זה סירים ממש קטנים.
סקר מעמיק ומשווים ובודקים מוצרים שונים ובחנויות שונות.
לא רוכשים מוצר חשמלי רציני לבית רק לפי המפרט ב zap, שהוא מאוד בסיסי ושטחי.
בחנות בתצוגות רואים שיש כיריים אינדוקציה עם קטרים שונים של משטחי חימום לסירים, באותם כיריים.
גם בכירת גז, אין להבה אחידה מתחת לכל הסיר. הלהבה עגולה והיא אמורה להיות סביב ההיקף של הסיר, כאשר בכל המרכז אין כלום.
אם כבר, באינדוקציה החלק המחומם גבוה הרבה הרבה יותר מאשר בכירת גז.
לכן עושים סירים מחומר מוליך חום...
אם הסיר איכותי ובעל תחתית עבה ומוליכת חום היטב, ההבדלים אמורים להתאזן יחסית מהר, במיוחד בבישול עם נוזלים (כמו קינואה). הרי מולקלות של מים כל הזמן זזות (גם כשלא מערבבים), לכן לא סביר שלאורך זמן צד אחד יהיה קר והצד השני יהיה חם. הרי אם את מוסיפה מים רותחים מקומקום לסיר עם מים קרים, תוך רגע אחד הטמפרטורה תהיה אחידה לפי הממוצע, זה לא שיהיה לך חצי סיר חם וחצי קר.
אגב, אם המרכז חם יותר — ייתכן שהסיר שלך פשוט לא מתאים טוב לאינדוקציה או שהתחתית לא מספיק עבה. שווה לבדוק את זה לפני שמאשימים את הכיריים
את באמת מאוד מבולבלת
מצטערת שלא העליתי את זה אתמול.
אבל יש אתר מתוק וכואב של מתכונים לזכרם של הנופלים.
מצרפת פה קישור.
בואו נכין משהו מזיכרם היום.
https://www.matkonzikaron.co.il/
זה מה שאני מתכננת להכין היום (ביחד עם הילדים): https://www.matkonzikaron.co.il/kl-hmtkvnym/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%9F
שנשרשר?
עשה לי חשק גם להכין את המתכון הזה
העץ ב"ה מניב כל כך הרבה שנשאר אפילו אחרי שמחלקים למשפחה ולשכנים. וגם אחרי שסחטנו כמה ליטרים להקפאה שיספיקו ל3 חודשים הבאים.
המלצות? מתכונים? נשמח לשקול את ההצעות שלכם.
אנחנו נשמח
ברשותך אשמור על פרטיות המידע הזה. סליחה.
הילדים מוכרים כוסות לימונדה ברחוב.
תעסוקה לילדים, דמי כיס, וניצול לימונים..
לימונים כבושים אפשר להכין כמה צנצנות אם אתם אוהבים
מאד פשוט.
האמת קצת מיצתי בישולים אז מחפשת גיוונים...
לא כמות גדולה מידיי
לדעתי תספיק שמנת מתוקה 250 מ״ל
רק שהלכתי לאיבוד מהמתכונים ברשת חלק כותבים עם חלב חלק עם סוכר חלק בלי , ופודינג וניל גם יש מתכונים עם ויש בלי
לא יודעת מה טוב
ואם סוכר אז עדיפות לסוכר (לא אבקת סוכר כי אין לי )
יש לי פודינג וניל
תודה לעונות 🩷
לק"י
זה בטח יהיה נוזלי יותר.
לא מומחית בזה, אבל ככה ההגיון שלי אומר.
הוא גם מייצב את הקצפת וגם מכיל כבר מתיקות וטעם
ן, וההבדל הוא בעיקר בטעם. (אגב אם אין לך אבקת סוכר את יכולה לטחון בבלנדר, אבל זה חשוב שיהיה אבקתי בשביל שתהיה יציבות)
אין בה עמילן כמו קורנפלור ופודינג...
אבל נשמע הגיוני העמילן
אבל אולי יהיה יציב לפחות זמן... לא יודעת(:
כי אני פחות מתעסקת עם כל הנושא של עוגות קצפות וכו
אז חייבת מדויק כי מניסיון אח״כ דברים לא מצליחים
שמנת מתוקה מ״ל 250
פודינג כמה? חבילה או כפות כמה?
ממה שאני מכירה 3 כפות פודינג וניל על 250 מ"ל
(אם תשתמשי בקורנפלור ותמצית וניל תצטרכי פחות)
בגדול בקונדיטוריה היינו עושים ככה:
250 מ"ל שמנת 38% (עדיפות ל42%)
1 כף גבינת שמנת בטעם טבעי
1 כף פודינג
2 כפות אבקת סוכר.
מקציפים את הכל יחד לקצף יציב.
מזלפים.
חשוב שהכל יהיה קר.
לק"י
(משהו שדומה לעוגת גבינה).
יש לך המלצה?
כדי למתן את הטעם הקוקוסי שלו- חצי מיכל שמנת צמחית (של פסח הכי טעים) + 2/3 פחית קרם קוקוס עם 4 כפות פודינג וניל לבן של מימונס- נותן טעם חלבי.
עוד מעט יגיע למדפים הפודינג שוקולד לבן (לפני שבועות הם מוציאים ליין) ממליצה לקנות סטוק ממנו- כל קינוח פרווה הוא משדרג ברמה אחרת.
אבל נותנת לה להתקרר טוב לפני
מכינה אותה מקצפת, חלב, שמנת, ופודינג וניל
יש מי שאומר שעדיף לזלף עם גלידן (פרווה) לא ניסיתי אף פעם
אפשר גם קצת יותר שיהיה יותר יציב.
לא צריך סוכר זה יוצא גם ככה מתוק
האם יש גלידה שנמכרת בסופרמרקטים שיותר טעימה מבן אנד גריס? (סליחה שקצת מחוץ לפסח...)
או שבן אנד גריס מס' 1 ופשוט אין גלידה יותר טעימה ממנה (חוץ מגלידות בגלידריות וכדומה)?
מה שללא אבקת חלב נוכרי זה:
וניל - טעים אבל כמה אפשר לאכול גלידה שהיא רק וניל
שוקולד - טעים אבל כנ"ל רק עם שוקולד
קרם עוגיות - אוהבת מאד
שוקולד בראוניס - לא אוהבת כי יש יותר מדי עוגה בפנים ופחות מדי גלידה
דולצ'ה דה לצ'ה - לא אהבתי, יותר מדי סירופ
קפה - לא אוהבת קפה
אז בעצם נשאר לי רק וניל, שוקולד וקרם עוגיות.
אז אם אין גלידה יותר טובה מבן אנד גריס, אז כל החיים רק אוכל את שלושת הטעמים האלו במעגל שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב?
בן&ג׳ריס ממש לא הכי טעימה שיש.
פעם גמני חשבתי ככה,אבל היום חושבת אחרת.
בנוסף-המרקם שלה קשה מדי ולא כייפי לאכילה.
@*אשתו של בעלי* מה עוד יש? הקרימסימו של שטראוס / לה קרמריה של נסטלה וכדומה פחות טובים.
ולגבי חברות- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח... כל אחד יעדיף משהו אחר.
בחומרי האפיה בדרך כלל.
מגיע בקופסת שימורים (בדכ א. חלב נכרי) או בצנצנת זכוכית (יש עם א. חלב נכרי ויש מהדרין. תבדקי) .
הגלידות הבייתיות עם חלב מרוכז מתוקות מידי ולא טעימות לטעמי.
אם את אוכלת הרבה גלידה שווה להשקיע במכונת גלידה בייתית מומלצת ולהכין עצמאית, עם חלמונים והכל.
המרקם עם מכונה הוא רך, כי היא כל הזמן מערבלת. כשבלעדיה הוא בדרך כלל יוצא קשה מידי ולא באמת גלידתי.
להגיע למרקם שווה ערך לקנוי בהכנה בייתית.
לא ניסיתי עם מכונה עדיין, אבל שימי לב שאם את רוצה ומבררת תהיה בביקורת גם חוו''ד על המרקם ואחידות הערבול ולא רק על נפח מיכל, מחיר מקום על השיש ורעש.
לא יודעת חלב נכרי וכו'..
לק"י
מרמומה
סלט חצילים וגמבות בתנור
סלט חצילים נוסף
אולי טרשי
סלט חי
עוגת תפוזים (לחלקה הוספתי תפוחים)
עוגת שוקולד
בראוניז
עוגת גבינה קרה
ליל שבת:
מרק ירקות, עוף וקוקלות. ואם יש לי כח אז גם עם קציצות בשר.
אולי כפיתות (קציצות תוניסאיות)
יום שבת:
שניצלים/ פרגיות
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
קינואה- אם תשאר
אני בכיוון של
מרק תימני עם בשר בערב
בוקר
זלביות פסח
פיצה
וקרפ
שלישית
דג ברוטב
מטבלים
חרוסת
חציל אם אמצא דרך לשרוף אותו
טחינה
עוגות לוקחת מאמוש
שיהיה ללא קטניות
חשבתי על הקצפה עם שמנת או משהו אבל מתלבטת אם אפשר להכין פאי או לעשות כמוס.
אשמח לרעיונות
חג שמח!
תלוי איזה ריבת חלב- יש כאלה שהן ממש כמו גומי כזה ואז במוס זה לא נעים בפה.
ואפשר גם פרלינים במילוי ריבת חלב
בוקר טוב, אז צריך להכין שבת וחג לילדים קטנים בלעה"ר.
הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי, אז לא משקיע מוגזם אבל כן צריך בסיס...
חומרי הגלם שיש לי כעת :
כאמור, הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי (להבדיל מממתקים שכנראה ארשה להם יותר, אחרי הכול זה פסח ולא זמן רגיל), אז זה נראה לי מספיק, רק מחפש שיטות טובות וקלות להכין את האוכל בסירים שברשותי.
מניח שעדיף להכין הכול לפני שבת ולא להשאיר דברים לחג עצמו...
לק"י
סלומון ברוטב אדום או לטגן בצל ופטריות, תבלינים, סלומון חתוך לקוביות ולטגן קצת.
עוף- לטגן הרבה בצל או שום, עוף, סילאן, תבלינים וקצת מים.
או עם תפו"א ותבלינים.
.
לא אוכלים קטניות
אז מה נשאר?
רק תפוחי אדמה בכל מיני וריאציה?
נמאס לי מראש🤭
אשמח לרעיונות ולפתוח את הראש
סלק גזר קישוא
ירקות שורש
כרובית וברוקולי
לק"י
ירקות בתנור
פשטידות
אבל ת'כלס תפו"א הכי טעים😅
האם זה אפשרי מבלי שיתפרק? כי תכלס הרבה יותר נוח לחתוך פרוסות ולשים קציצה באמצע
אני אישית לא ניסיתי כי אמא שלי היא זאת שמבשלת את זה,
אבל היא אומרת שהיא ניסתה והתפרק הכיסוי מהקציצה
כמעט עד הסוף. ככה זה לא מתפרק.
סתם פשוט חשבתי לעצמי שזה יהיה הרבה יותר מהיר לחתוך פרוסות נפרדות
עם מנדולינה לדוגמא
לק"י
אולי אם דוחפים את הפרוסות קצת לתוך העיסה זה ייתפס טוב.
אולי תנסו אחד ותבדקו
אבל זה לא יידבק כמו המפרום המוכר