שרשור חדש
י"ז אייר 12:46מיקסרציפקו

צהריים טובים

אחרי הרבה זמן שלא היה לנו אנחנו רוצים לקנות מיקסר

מחפש המלצות לדגמים ספציפיים של מיקרים שמתאימים

לקילו קמח. אם יש,קישורים לדכם אז בכלל אשמח

תודה רבה

י"ז אייר 19:40הופ מקפיצה לעצמיציפקו
י"ח אייר 10:09מה התקציב?מדרשיסטית20
אחרי חיפושים רבים למיקסר איכותי אני קניתי את החדש של בוש. מרוצה ממש🙂


מיקסר Bosch MUMS6ZS00 בוש - 22655345 - zap


רישמית מותר לשים בו עד קילו וחצי קמח, אבל בפועל אני רואה שקשה לו קצת עם קילו וחצי. אבל קילו קמח זה צ'יפס בשבילו 😁 

י"ח אייר 11:24לנו יש קנווד כלשהו. קיבלנו מתנה לפני 11+ שניםיעל מהדרום
י"ח אייר 15:31לי יש קנווד*אשתו של בעלי*

מעולה! מעולה!

1200 וואט.

אם את רוצה מיקסר טוב שיחזיק מעמד הרבה זמן,אז לפחות 1000 ואט כי המנוע חשוב מאוד ללישה טובה של הבצקים.

כ' אייר 09:01תודה רבה!ציפקואחרונה

רק עכשיו קלטתי את כמות השגיאות כתיב (

י"ח אייר 10:14מחפשת מתכוןאשר ברא

לקיגל, שקל להכין ועם אטריות דקות,

תודה!

י"ח אייר 14:54בבקשה!*אשתו של בעלי*

מתכון מוצלח מאוד!!!

י"ט אייר 21:53הנהמאוהבת בילדי

י"ט אייר 23:34אני אוהבת את זהאמא יקרה לי*אחרונה
י"ח אייר 06:56מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה פשוט ממש

ערב

מרק עוף עם ירקות ואטריות

קוסקוס

אם נספיק קניידלך

בוקר

אורז עם עוף

שניצלים מהמקפיא לילדים

אנטיפסטי


סדש קיש בצל ופטריות

חצילים

סלט ירקות

סלט אבוקדו

חלות קנויות

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי

פירות


י"ח אייר 08:07פהכי כל פה

שוב אורחים ב"ה ולסעודה אחת גם תגיע משפחה מגוייסת אז פשוט לקחתי את התפריט משבוע שעבר ורק שינתי נראות כדי לגוון לי😉

סלטים: מטבוחה, סלט ביצים, טחינה, טפנד זיתים, סלט בטטות בצילי


עוגות: רולדת וניל, עוגיות שוקולד, עוגיות שוקולדציפס קוואקר, עוגת שוקולד חמה,


חלות ולחמניות עם שוקולד לסדש


ערב:

דג עם בצילי

אורז

מרק עוף+ קניידלך

עוף בצימוקים

מנה אחרונה סופלה


בוקר:

חזה עוף עם המון בצל מטוגן

פירה

שניצלים

אורז

עוף עם ירקות שורש

צשונט

תפוחי אדמה ובטטה אפויים

בשר בקר

מנה אחרונה גלידה עם קרונפלקס ומי שירצה עוגה חמה


סדש

פשטידת בטטה

קוגל תפוא

פירה

דג סלומון

אורז


וסלטים..

י"ח אייר 14:27אצלינויעל מהדרום

לק"י


סלט חצילים וגמבות קלויים

סלט חצילים עם עגבניות חיות וכוסברה

טחינה

סלק

סלט חי


עוגת תפוזים

עוגיות שוקולד

אולי נספיק גם להכין עוגת ביסקוויטים וגבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות

פרגיות ובצל


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

שעועית בתנור

פרגיות מטוגנות


סד"ש:

אולי פיצות

י"ח אייר 16:41אצלנו די פשוטאבןישראל

בערב נהיה בבית בבוקר מתארחים

לערב הכנו דג נסיכה ברוטב

ודג סלמון בתנור צ'ילי סויה וטריאקי

יש גם אורז לילדים ואולי אוסיף שעועית

יש עוגת שוקולד עוגיות שקדים ועוגה חלבית לבוקר( בסקויטים)

קנינו חלות

סלטים

ביצים עם בצל מטוגן

חציל מטוגן חציל בטחינה

מטבוחה

סלט ירקות וסלט חסה

י"ח אייר 16:58אצלנומאוהבת בילדי

אורז, שניצלים, בשר בפטריות.

חומוס, טחינה, חציל בטחינה, בטטה בצ'ילי, פטריות וסלטים חיים.

רולדה אלפחורס, בראוניז, עוגיות שוקולד ציפס, בקלאווה

ושכחנו לקנות גלידה... אבל יש ארטיקים

י"ח אייר 18:46בה היו יםםם בלתמים ושינוייםטארקו

בסוף מה שיצא(ואני מקווה שהכל אכיל)


ליל שבת

חלות שבעלי הכין

סלטים- מטבוחה, קרם חציל, חומוס, קישואים, זיתים

קישואים ממולאים

אורז


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

שווארמה בקופסת שימורים

סלט ירקות

פיתות וכו..


סדש

בורקסים


עוגת שוקולד שהבן שלי הכין ואני מקווה שיצאה אכילה כי קצת אילתרתי כשגיליתי שהמתכון שהוא בחר מופרך(300 גר שוקולד ו200 גר חמאה בעוגה בקוטר 20"...)

י"ט אייר 22:03מה זה קרם חציל? ואיך יצאה העוגה?😅יעל מהדרום
י"ט אייר 22:08ממרח חצילים כזה שהוא נטו חציל בלי שום תוספות כמעטטארקו

מקלפת את החצילים חותכת ל4-5 חתיכות כל חציל מסדרת בתבנית ומרססת שמן שיכסה הכל, מלח גס וקצת שום גבישי

לתנור ב170 עד שרך לגמרי ומקבל צבע כזה

ואז לטחון לממרח חלק וקרמי

קל בטירוף ויאמי ממש.

י"ט אייר 22:09יעל מהדרום
י"ט אייר 22:09והעוגה..🤣 יצאה אכילה+טארקו

קצת דחוסה ומתפוררת אבל עלתה על הציפיות חח

מזל שהיה לה קרם וסוכריות שעזרו

י"ט אייר 22:10😂 מאיפה הבן שלך הביא את המתכון?יעל מהדרום
י"ט אייר 22:15ספר מתכונים לילדים שיש לנו בטעות🤭😆טארקו
י"ט אייר 22:16😂 נשמע מתכון מושקע מידי לילדיםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


גם לנו יש בבית איזה ספר שהילדים קיבלו, ורוב הדברים שם חלביים בכלל.

ומאחר ויש לנו ילדה אלרגית לחלב, אני מעדיפה להכין דברים פרווה (מכינים גם חלבי, אבל מה שאפשר פרווה- עדיף).

אז הם סתם מעיינים בו...

ח' אייר 15:58שאלהנטע321

סליחה על השאלה הקצת מוזרה, פשוט מנסה להבין משהו.

נניח ארוחה עיקרית צריכה להיות 150-200 גרם בשר, 100-150 גרם פחמימות (כמו אורז / כוסמת / משהו דומה), ו250-300 גרם ירקות.

האם אפשר למשל לשים 80 גרם עדשים, ולהוריד מכמות הבשר, הפחמימות והירקות (נניח 20-30 גרם מכל אחד)? כי בעדשים יש גם חלבון, גם פחמימות וזה גם איכשהו סוג של ירק.

ח' אייר 16:03לפי ChatGPTפ.א.

כן, אפשר בהחלט להשתמש בעדשים כתחליף חלקי לבשר, פחמימות וירקות – בדיוק מהסיבות שציינת: הן עשירות בחלבון, מכילות פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וגם נחשבות לקטנייה (כלומר, סוג של ירק מבחינת קבוצות מזון).


איך לשלב 80 גרם עדשים (מבושלות):


80 גרם עדשים מבושלות מכילות בערך:

•6-7 גרם חלבון – תחליף לחלק מהחלבון שבבשר.

•15 גרם פחמימות – בערך שליש מנת פחמימה כמו אורז.

•6-7 גרם סיבים תזונתיים – תורם לתחושת שובע ולערך התזונתי של הירקות.


תחליפים אפשריים:


אם את/ה מוסיף 80 גרם עדשים, אפשר בהחלט להוריד:

•20-30 גרם בשר (תלוי אם רוצים יותר חלבון מהחי או מהצומח)

•30-40 גרם פחמימות (אורז/כוסמת)

•30-50 גרם ירקות


כלומר, כן – אפשר לחשוב על עדשים כ”מרכיב רב-תכליתי” שמאזן את הצלחת ומוריד מהצורך בכל רכיב אחר. זה גם פתרון מצוין לגיוון תזונתי ולצמצום צריכת בשר.

ח' אייר 16:06..נטע321

שאלתי את צאטגיפיטי וגמיני לפני שכתבתי את השאלה וראיתי את התשובות האלו, רציתי אנשים שממש מבינים, לפעמים הAI טועה.

וגם, השאלה היא האם אנשים עושים את זה בכוונה. כלומר שמים עדשים או קטניה אחרת ומפחיתים את כמות הבשר, פחמימות וירקות.

כלומר העניין הזה נמצא להם במודעות וככה מתכננים ארוחות.

למשל היום הכנתי שניצלים, סלק וברוקולי ואורז.

אז חשבתי לעצמי - אכין עדשים, ואוריד קצת מכל סוג (קצת פחות שניצלים, קצת פחות כמות של סלק וברוקולי, וקצת פחות אורז).

ט' אייר 11:15אף פעם לא חישבתמ בצורה כזאת את הארוחות שלנו....חילזון 123

זה מדעי מדי לחיים השוטפים...🙈

ממלאים צלחת ככה שיהיה מכל סוג, אוכלים, רואים מהנסיון מה משביע יותר ומה פחות וזהו...


אגב מה הכוונה שארוחה ''צריכה להיות'' כך וכך גרמים?

יש שיטות שצריך בעיקר חלבון+הרבה ירק ועדיף משהו שומני.

ויש שיטות ששילוב של קטניות ודגן (כמו אורז ועדשים) זה נותן חלבון מלא ואז לא צריך עוד חלבון או פחמימה.

ויש שיטה שצריך לפחות חצי צלחת ירקות.

ובטח יש עוד כמה שיטות לחלוקה נכונה של הארוחות.

והאמת שאפשר לשלב, ולאכול פעם ככה ופעם ככה ולא להתקבע רק על משהו מסויים...

ט' אייר 13:29פרמידתקעלעברימבאר
המזון התקינה זה לא הרבה פחמימות, חלבונים וירקות במידה בינונית ושומנים במידה קטנה? (הכוונה לנורמה, לא למי שרוצה לרדת במשקל)
י"ז אייר 09:14לא. פירמידת המזון זו תפיסה מיושנתטארקו
שהוכחה מחקרית כלא מותאמת לצורך של גוף האדם.
י"ז אייר 12:25אז מה נכון כיום? האם הרוב לא צריך להיות פחמימות?קעלעברימבאר
י"ז אייר 14:12היום יש קשת מזונותיעל מהדרום

לק"י

 

והיום ממליצים נניח שליש פחמימה, שליש חלבון ושליש ירקות.

כשנראה לי שכמה שיותר ירקות זה עדיף.

י"ז אייר 14:17הנהיעל מהדרום

י"ז אייר 17:14איפה השוקולד פה?ארץ השוקולד
או שזה באהבה


וגם כמעט ואין בשר שזה מוזר

י"ז אייר 17:18😂יעל מהדרום

לק"י
 

בשר זה נראה לי בחלק הורוד. כנר3ה שמומלץ במידה מועטה.

י"ז אייר 17:21ארץ השוקולד
זה נראה בחלק הורוד ולכן זה תמוה מאוד, איך יכול להיות שמומלץ בשר רק בכמות ממש מועטה?
י"ז אייר 18:37בשר זה לא כזה בריא... שומן רווי וכאלה. לא?יעל מהדרום
י"ז אייר 18:46גם בענייני אוכל יש דיעות שונות🤷‍♀️יעל מהדרום

לק"י


לא חושבת שלאכול הרבה בשר זה בריא.

כנראה שזו הדיעה הרווחת.. לפחות לפי מי שכתב את הקשת הזאת.

י"ז אייר 22:03ארץ השוקולד
אם כי מהחוסר של השוקולד ניכר שמי שכתב את הקשת טועה
ט' אייר 13:25בשביל הטעם?ארץ השוקולד

אוי ואבוי,

חילול הקודש,

לוותר על בשר בשביל עדשים זה כמעט כמו למכור בכורה עבור נזיד עדשים

ט' אייר 13:30בשביל הקפה החלבי שאחר כך...קעלעברימבאר
ט' אייר 18:26קפה מול בשר?ארץ השוקולד

אפשר גם לוותר על החלב בקפה

ט' אייר 21:41אוי ואבויקעלעברימבאר

קפה בלי חלב זה איכס.

ואין בעיה לומר עליו איכס, כי הוא לא אוכל

י' אייר 06:08חחחחח לגמריייחדשה,,
קפה עם משהו מתוק בצד - יכולה לחיות על זה!
י' אייר 13:00אפשר להתרגל לזהארץ השוקולד
אני התרגלתי כי רציתי לשתות קפה גם כשאני בשרי
י"א אייר 10:27כנראה שלא כל אחד מצליח להתרגל קעלעברימבאר
ניסיתי אבל זה מר מדיי. באופן כללי אני לא אוהב דברים מרירים כמו אלוכוהול שוקולד מריר ואשכולית
י"א אייר 10:33כנראהארץ השוקולד
י"ח אייר 01:43אפשר תחליפי חלביערת דבש

כמו סויה, או שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז

תחליף מעולה אחרי שמתרגלים.

י"ח אייר 10:00זו הצעה לאלה הזקוקים לחלב ומחפשים תחליףארץ השוקולדאחרונה
י"ד אייר 11:41יש תחליפי חלבשדמות בחולות

וקפה שחור זה אחלה של פיתרון.

י"ז אייר 19:19היי, מתכון לתפו״א מדורה יש כאן?שרה_

שיהיה בתנור

בתבנית

שלם

ובונוס אם ידוע אם אמורים לשים מלח איפשהו בתבנית

אודה 🙏🏻

י"ז אייר 19:20עוקבתילדה של אבא
י"ז אייר 19:30מתכוןסגלית

תפוחי אדמה מדורה בבית- קרוטית תפוחי אדמה מדורה בבית (וגם מתכונים לשדרוגים ומילויים) - קרוטית - Krutit

מצרכים:
8 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף מסוג ראטה או באטר (או לבנים)
1 כוס מלח גס

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים.
– מניחים 2 ניירות אפייה על תבנית תנור (הניירות נשרפים די מהר בחום גבוה אז עדיף 2) ומעליהם מפזרים את כל המלח הגס.
– מניחים את תפוחי האדמה על המלח ומעבירים לתנור.
– רק עכשיו, כשתפוחי האדמה בתנור, מדליקים אותו ומחממים ל-240 מעלות.
– אופים במשך 40 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים מאוד מעל. אל תפחדו אם הצבע שחום מדי, זה צריך להיות ככה. רק קחו בחשבון שהזמן תלוי בגודל תפוחי האדמה.
– מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים עוד 30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים מאוד בפנים. איך יודעים? פשוט נועצים סכין חדה.
– מוציאים, מאפשרים לתפוחי האדמה לנוח 10 דקות (הם ממשיכים להתרכך מהאדים שכלואים בפנים) ורק אז פותחים וזוללים.
– אגב, המתכון הזה עובד מופלא גם עם בטטות, רק במקרה של בטטות צריך 1/2 מזמן האפייה כי הן מוכנות מהר.

י"ז אייר 19:58ניסית?ילדה של אבא

זה באמת מתרכך?

לא צריך נייר כסף?

י"ז אייר 23:16👍👍👍זה המתכוןשרה_

זה עשיתי לפני שנתיים  

ולא זכרתי לגבי המלח איך שמים ואיפה תודה על הדיוק !!

י"ז אייר 23:00כשהכנתי עוף במלח גסחילזון 123

הוספתי תפו''א שלמים עם קליפה שבישלתי חצי בישול

הנחתי על המלח הגס ואפיתי בחום נמוך כשעה .

יצא די דומה למדורה

י"ז אייר 23:28מוסיפה שפעם מזמן היה לי סיר חרס עגול שהיה מיועדחילזון 123

לתפוחי אדמה.

והם היו יוצאים בו ממש כמו ממדורה.

סיר בסגנון הזה-

י"ז אייר 23:30מכירה אותו מסבתא שליילדה של אבא
הבנתי שאי אפשר לשטוף אותו


אבל באמת שזה מכין אותם רכים וממכרים..

י"ז אייר 23:31לא צריך לשטוף. זה לא מתלכלך. שמים עם הקליפהחילזון 123אחרונה
ד' אייר 11:26אשמח למתכון מומלץ לעוגה ללא הקצפה/אפיהdn5754

עדיפות לעוגות גבינה/ביסקוויטים

אבל אפשר גם אחרות


תודה רבה!

ח' אייר 19:31תודה רבה. לאיזה גודל של תבנית זה מתאים?dn5754
ח' אייר 19:33לא זוכרת. אולי 3 אינגליש קייק/ תבנית a4 אחתיעל מהדרום
י"ז אייר 05:58אנחנו עושים קבוע לכל שבתמותק 27

עוגת לוטוס גבינה יוצאת ממש מושלםםם.


טובלים עוגיות לוטוס בחלב ומסדרים בתבנית,

שכבה מעל- קצפת: שמנת מתוקה 500 מל שהוקצפה עם אבקת סוכר, 250 מל גבינה ו4 כפות ממרח לוטוס.

ושוב עוגיות לוטוס

שוב קצפת

ומעל שופכת ממרח לוטוס מומס

הילדים עפים על העוגה הזו... לא נמאס ממנה...


י"ז אייר 06:00ואפשרי גם בשינוי..מותק 27

כלומר,

עוגיות לוטוס טחונות עם מעט נוטורינה לשטח בתבנית עגולה.

מעל לשפוך את הקצפת (להוסיף לזה שמנת חמוצה ושוקולד לבן מומס שייתן את היציבות..)

ומעל ממרח לוטוס מומס

ומקשטים מסביב בפירורי עוגיות לוטוס וזילופי קצפת 

י"ז אייר 06:01וכשנשארת קצפת, מכינים מזה קינוחי כוסות לוטוסמותק 27אחרונה
י' אייר 19:28מה מבשלים לשבת?באמונה תמיד

אצלינו שבת בלי מאגרי מקפיא ובלי כוחות אז נעשה את המינימום.

סלטים רגילים:

מטבוחה- מהמקפיא

חצילים בטחינה

סלט ירקות 

טחינה

טפנד זיתים

סלק

 

חלות ביתיות

 

ערב שבת:

עוף עם פטריות ותפוחי אדמה

אורז

אולי תוספת כלשהי. 

 

שבת בבוקר:

עוף עם בטטה

פירה

חסרה תוספת. נשמח לרעיונות

 

עוגה לבנה- מהמקפיא

עוגת קפה שכבות

י' אייר 19:49שבת בקטנה ממשבוקר אור

חלות נקנה

ערב

מרק ירקות עם עוף ואטריות

קוסקוס

בוקר

אורז צהוב עם אטריות

שניצלים המקפיא

אנטיפסטי

סדש

משהו עם קוטג' שהקפאתי שבוע שעבר

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי

סלטים חיים

י' אייר 20:56אחרי שבוע קשוחמאוהבת בילדי

אז בערב שבת אנחנו אצל ההורים שלי

 

בבוקר פרגיות ואורז

ביצים

 

סד"ש עוד לא יודעת.

 

סלטים יש חומוס, טחינה, חצילים, סחוג, שום קונפי (הכל בעלי הכין)

נשאר להכין סלטים חיים.

 

הכנתי גם עוגת גבינה קרה 

יש במקפיא טורט ובראוניז

 

מחר אכין גם חלות בעז"ה.

שרק יהיה לי חשק וכח...

י' אייר 21:43אני לא מרגישה טוב בכלל🙄המקורית

וחשבתי שבגלל שנשארתי היום בבית אעשה משו כבר היום, אבל לא היה לי כח אולי אנסה לעשות קצת הכנות היום. אז בכל אופן מה שאמור להיות בעז"ה


ערב שבת - דג ברוטב חריף

תבשיל חומוס


סלטים

חציל מטוגן וחציל על האש עם טחינה

מטבוחה

חסה, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל בלימון

חלות אני תמיד קונה


שבת בבוקר - קידוש  ועוגת מזונות כלשהי. אין לי רעיון אבל אולי אכין שוב קסטה ביתית כי עפו על זה פה. רוצה לשדרג אותה עם ציפוי שוקולד


סעודה שנייה - דג דניס בתנור, סלטים,חלה


סעודה שלישית - אין לי מושג. 

י"א אייר 09:42מה שמת בקסטה הביתית?יעל מהדרום
י"א אייר 09:43קצפת וניל וקצפת שוקולדהמקורית

רציתי לעשות גם אחת אלפחורס עם ביסקויט וניל וקצפת ריבת חלב (עם ציפוי שוקולד לבן) אבל נגמר לי הכח😅

י"א אייר 09:44פשוט קצפת רגילה והקפאת?יעל מהדרום
י"א אייר 09:46כן. לא השגתי חלב מרוכז מהדרין. יוצא טעיםהמקורית

ברמות אבלל

י"א אייר 10:25יעל מהדרום
י' אייר 22:50אצלנועכבר בלוטוס

קציצות, שעועית צהובה ואורז לערב

לשון עם ירקות לבוקר

מושטים בכמון ואנטיפסטי לסדש

חצילים בתנור

חציל רוטב אדום

טחינה

חומוס

טפנד

בשר-פטריות למעל החומוס

אולי סלק

 

חלות אינשללה מחר בעז"ה

 

עוגה אין עדיין, יש קרטיבים ממיץ טבעי וענבים

 

 

י' אייר 22:55אולי קוסקוס עם רוטב בתור תוספתאשר ברא
י"א אייר 07:23שבת עם אורחיםכי כל פה

ועוד כמה חברות טובות מגוייסות ואחרי לידה שנשלח להם משהו אז התחלתי אפיה כבר ברביעי🫢

סלטים: מטבוחה, סלט ביצים, טחינה, טפנד זיתים, סלט בטטות בצילי

עוגות: רולדת וניל, עוגיות שוקולד, עוגיות שוקולית, עוגת שוקולד חמה

חלות ולחמניות עם שוקולד לסדש


ערב:

דג עם בטטות בצילי

אורז

מרק עוף+ קניידלך

עוף בצימוקים

מנה אחרונה סופלה


בוקר:

חזה עוף

פירה

שניצלים

אורז

עוף

תפוחי אדמה ובטטה אפויים

בשר בקר

מנה אחרונה גלידה עם קרונפלקס ומי שירצה עוגה חמה


סדש

פשטידת בטטה

קוגל תפוא

פירה

אורז

וסלטים..

י"א אייר 16:17אפשר מתכון לגלידה עם קורנפלקס?תוהה לעצמי

ווואו.. מלא אוכל! ונשמע טעים ממש

י"א אייר 18:47גלידה רגילהכי כל פה

4 ביצים מופרדות- חלבונים מקציפה עם חצי כוס סוכר וחלמונים מקציפה עם קצת ת.וניל

מקציפה ריץ ומערבבת הכל..


לקרונפלקס- מערבבת כוס קרונפלקס עם שליש כוס שמן, 4 כפות סוכר,אפשר אגוזים קצוצים או טחונים ופשוט אופה בתנור עד שמשחים..


אני יותר אוהבת לפזר מעל הגלידה מאשר לערבב..

י"ג אייר 15:20למה בעצם להכין גלידה בבית?יעל מהדרום

לק"י


אני מבינה את מי שנהנה מההכנה.

אבל אם לא, זה נראה לי עוד עבודה (ולא בהכרח שגלידה עם ביצים טעימה יותר מקנויה).


אני באמת שואלת. לא בזלזול...

י"ג אייר 15:35האמת לא אוהבת גלידה קנויהכי כל פה

ואף פעם לא חשבתי על זה שגם זה גלידה.. כנראה טעם אחר..

וגם אוהבת להכין מנות אחרונות😀

י"ג אייר 16:10יעל מהדרום
י"א אייר 09:44אני מציעה שכל אחת פה תשלח לי קצת ותסגור לי את השבתיעל מהדרום
לק"י


לא התחלתי לבשל. אני מבשלת על להבה אחת (מקווה מאוד שעד שבת הבאה התנור החדש יהיה פה+ הטכנאי), ובכללי אני לא מספיקה דברים....

י"א אייר 09:45וואי מבאססהמקורית

אולי תקצרי תהליכים ותאפי בתנור?

וכן, גמני הגעתי קצת למשבר עם שבתות

מרגישה שאין לי כח כבר להכנות הארוכות. ואני לא מכינה הרבה בכלל. אבל אנחנו שבתות רק בבית. בא לי להתפטר

י"א אייר 10:25יש דברים שאני עושה בתנוריעל מהדרום
י"ז אייר 05:55אצלנו...מותק 27אחרונה
עבר עריכה על ידי מותק 27 בתאריך י"ז באייר תשפ"ה 6:35

סלטים-

מטבוחה

טחינה

חציל קלוי בטחינה

חצילים מטוגנים

חציל ברוטב אדום עם חומץ ופטרוזיליה...

סלק אדום

חומוס

חסה

סלט טונה, תירס, גמבה, מלפפון חמוץ

סלט תפוא עם ביצים

גמבות קלויות ומקולפות

עגבניות בפלפל חריף

גזר עם פלפל חריף

כרוב
 

ערב שבת-

דגים עם תפוא, גמבות וחומוס

סלטים

חלות שאופה בבית..

קינוח- עוגת מייפל, קינוח כוסות לוטוס, רולדה


 

בוקר-

אורז

שעועית ירוקה

קציצות בשר ברוטב אדום

מוקפץ

קינוח- קינוח כוסות שוקולד/ מוס שוקולד/מוס טחינה וסילאן


 

סדש-

פשטידה

סלטים

ביצים


 

שבת שלום

ובהצלחה לנו עם ההכנות 🤗

 

פרסומת
ט"ו אייר 05:37שמנת מתוקהdn5754
יש תחליף לשמנת מתוקה?


מה יכול להיות תחליף? ריץ'? משהו אחר? אם בכלל..


תודה

ט"ו אייר 09:33תלוי במתכוןלביטה

ריץ תחליף מעולה אבל לא כולם אוהבים את הטעם.

לפעמים זה ברמה שאפשר להחליף במים/חלב/מיץ תפוזים.

מאוד תלוי במתכון 

ט"ו אייר 11:50תודהdn5754
ט"ו אייר 09:55מסכימה עם לביטה- באיזה מתכון מדובר?יעל מהדרום
ט"ו אייר 11:51תודה רבה. זה מתכון פשוט של כדורי שוקולדdn5754
ט"ו אייר 12:49אז אפשר נוזל אחריעל מהדרום
ט"ו אייר 17:48מה למשל? וריץ לא יתאים?dn5754
ט"ו אייר 18:05יתאים*אשתו של בעלי*
ט"ו אייר 19:45תודהdn5754
ט"ו אייר 18:29יתאיםיעל מהדרום
ט"ו אייר 19:45תודהdn5754
ט"ו אייר 18:34אפשר גם חלב צמחייראת גאולה

או חלב רגיל - רק שהטעם יצא מעט פחות 'עשיר'.

ריץ' יעבוד מעולה. יש לו טעם לוואי קצת של מרגרינה, ויש מי שאנין טעם לזה.

ט"ו אייר 19:45תודהdn5754
ט"ו אייר 20:19כל שמנת צמחית. ריץ', השף הלבן וכו'.חילזון 123אחרונה
ז' אייר 23:05האם שיטת "ריברס סיר" מתאימה גם לבשר מספר 5?מבקש אמונה
ט' אייר 11:16מה זה?חילזון 123
ט' אייר 13:37זה שיטה לצלות בשרמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט' באייר תשפ"ה 14:01

קודם שמים בתנור על חום נמוך לכמה שעות עד לרמת עשייה קרובה לרמה הרצויה

ואז צולים על חום חזק כמה דקות.  

תחפשי בגוגל מיד תמצאי

 

ראיתי שזה מומלץ על סטייקים או פריים ריב

אבל לא יודע מה לגבי נתחים אחרים

י"ד אייר 11:42כן.שדמות בחולות
י"ד אייר 12:37תודה 👍מבקש אמונהאחרונה
י"ג אייר 20:59סיר עם ציפוי של אסף גרניט או נירוסטהנטע321

מה עדיף - הסיר בתמונה או סיר נירוסטה (יש לי אינדוקציה אם זה משנה)? תודה!!

 

 

י"ד אייר 11:40הנירוסטה תמיד בעדיפות עליונהשדמות בחולותאחרונה
ז' אייר 14:32שאלה על אינדוקציהנטע321

למה למשל בזאפ כשמחפשים אינדוקציה לא מופיע במפרט הטכני של המוצרים מה הקוטר של העיגולים? 

זאפ השוואת מחירים - תוצאות חיפוש - אינדוקציה 

 

קניתי את המוצר הזה - חוות דעת ‏כיריים אינדוקציה Midea MC-ID358 מידאה - זאפ השוואת מחירים

לכאורה הוא ממש טוב והרבה יותר טוב מגז מהרבה סיבות (חום מדוייק, לא מתלכלך, מהיר מאד ועוד). הבעיה ה"קטנה" היא שקוטר העיגולים הוא 19 ס"מ לפי המדידה שלי,

והאוכל מתבשל בנניח 10-25 אחוזים (אל תתפסו אותי בדיוק על המספר) יותר מהר במרכז מאשר בצדדים, וכך 

אין שום דרך שהתבשילים יצאו אחידים (אלא אם כן יש איזה פטנט שאני לא מכירה).

למשל אם אני מכינה קינואה - אז המרכז יצא יותר fluffy מאשר הצדדים והקינואה לא אחידה. וכן הלאה לגבי כל תבשיל.

אני לא מבינה איך אפשר לבשל ככה. חבל שלא אמרו לי לפני כשהתייעצתי מה לקנות. ואני לא יכולה לעבוד רק עם סירים בקוטר 19 ס"מ כי זה סירים ממש קטנים.

 

ז' אייר 14:58לפני כל קניה, בפרט מוצר שישרת אותנו שנים, עושיםכושר

סקר מעמיק ומשווים ובודקים מוצרים שונים ובחנויות שונות.

לא רוכשים מוצר חשמלי רציני לבית רק לפי המפרט ב zap, שהוא מאוד בסיסי ושטחי.  

 

בחנות בתצוגות רואים שיש כיריים אינדוקציה עם קטרים שונים של משטחי חימום לסירים, באותם כיריים.

ט' אייר 09:58לא ברורה לי הטענהפשוט אני..

גם בכירת גז, אין להבה אחידה מתחת לכל הסיר. הלהבה עגולה והיא אמורה להיות סביב ההיקף של הסיר, כאשר בכל המרכז אין כלום.

אם כבר, באינדוקציה החלק המחומם גבוה הרבה הרבה יותר מאשר בכירת גז.

 

לכן עושים סירים מחומר מוליך חום...

 

אם הסיר איכותי ובעל תחתית עבה ומוליכת חום היטב, ההבדלים אמורים להתאזן יחסית מהר, במיוחד בבישול עם נוזלים (כמו קינואה). הרי מולקלות של מים כל הזמן זזות (גם כשלא מערבבים), לכן לא סביר שלאורך זמן צד אחד יהיה קר והצד השני יהיה חם. הרי אם את מוסיפה מים רותחים מקומקום לסיר עם מים קרים, תוך רגע אחד הטמפרטורה תהיה אחידה לפי הממוצע, זה לא שיהיה לך חצי סיר חם וחצי קר.

 

אגב, אם המרכז חם יותר — ייתכן שהסיר שלך פשוט לא מתאים טוב לאינדוקציה או שהתחתית לא מספיק עבה. שווה לבדוק את זה לפני שמאשימים את הכיריים

י' אייר 08:19@מתמטיקאים לכאן😝מבולבלת מאדדדד
י' אייר 13:01מה החישוב הנצרך פה?ארץ השוקולד
י' אייר 13:05היא שאלה על אינדוקציה😌מבולבלת מאדדדד
(אחד היפים במתמטיקה)
י' אייר 13:06תכל'סארץ השוקולד
(לגמרי, אם כי ליניארית מתחרה גם ביופי אבל זה יופי אחר)
י' אייר 14:33כןןן לינארית זה מושלםמבולבלת מאדדדד
ומספרים מרוכבים, עם ובלי קשר ללינארית
י' אייר 14:35וואי, איזה חבורה של מתנשאיםנקדימון
(אזהרת קינאה)
י' אייר 15:20😂😂😂מבולבלת מאדדדד
י' אייר 15:25הם לא מתנשאים שהם יודעים מתמטיקהפשוט אני..
אלא שאחרי התואר הם ירוויחו 25 אלף לפחות, במשרה הראשונה
י' אייר 15:33😌😌😌מבולבלת מאדדדד
אם כבר להתנשא אז עד הסוף😎
י' אייר 17:13זה בסדרנקדימון
תשפיל את ההמונים עוד קצת
י"א אייר 07:26לא בהכרחכי כל פה
אם בסוף עובדים כמוני בהוראת מתמטיקה😉
י"א אייר 07:40אם אני לא טועהפשוט אני..
רמת המתמטיקה בלימודי הוראת מתמטיקה, גם 5 יח''ל, לא מתחילה אפילו לגרד את רמת המתמטיקה בלימודי מדעי המחשב או הנדסה
י"א אייר 07:44טעותפ.א.
י"א אייר 10:37בנט החליט לדרוש יותר בהכשרה של מורי 5ארץ השוקולד
כך שהם היו צריכים ללמוד רמה סביר של מתמטיקה
י"א אייר 10:37מה בהוראת מתמטיקה 5 לאקעלעברימבאר
לומדים משוואות דיפרנציאליות? (אינפי ואלגברה ליניארית אני מעריך שכן)
י"א אייר 11:03ברור שכןכי כל פה
ברור שתלוי גם איפה לומדים אבל כמעט כל הקורסים זהים לקורסים של תואר במתמטיקה באוניברסיטה
י"א אייר 11:56תואר מלא או עד שנה ב?ארץ השוקולדאחרונה
אני זוכר שדיברתי בעבר עם ידידה מפה על לימודיה וזה בערך שווה לקורסי שנה א וקצת קורסי שנה ב.
י' אייר 16:43לא מתנשאים, אלא חולקים הערכה ויופיארץ השוקולד
י' אייר 13:12שמך נאה לךפשוט אני..

את באמת מאוד מבולבלת

י' אייר 14:33לא סתם זה השם שלי 😌מבולבלת מאדדדד
ב' אייר 09:33מתכון של זיכרוןשדמות בחולות

מצטערת שלא העליתי את זה אתמול.

אבל יש אתר מתוק וכואב של מתכונים לזכרם של הנופלים.

מצרפת פה קישור.

בואו נכין משהו מזיכרם היום.

 

https://www.matkonzikaron.co.il/

 

זה מה שאני מתכננת להכין היום (ביחד עם הילדים): https://www.matkonzikaron.co.il/kl-hmtkvnym/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%9F

 

שנשרשר?

 

ט' אייר 11:17אתר מרגשחילזון 123
י' אייר 10:53מלקרוא את התיאורשדמות בחולותאחרונה

עשה לי חשק גם להכין את המתכון הזה

 

ח' ניסן 19:42מה עושים עם ים של לימונים?נקדימון

העץ ב"ה מניב כל כך הרבה שנשאר אפילו אחרי שמחלקים למשפחה ולשכנים. וגם אחרי שסחטנו כמה ליטרים להקפאה שיספיקו ל3 חודשים הבאים.

 

המלצות? מתכונים? נשמח לשקול את ההצעות שלכם.

ח' ניסן 20:09עוגיות/ עוגת לימון, לימונדהיעל מהדרום
ט' ניסן 22:12איפה אתם בארץ?משה

אנחנו נשמח

ט' ניסן 23:16זה יהיה אאוטינגנקדימון

ברשותך אשמור על פרטיות המידע הזה. סליחה.

י' ניסן 08:15אה, לגיטימימשה
חשבתי אם זה במרחק סביר לבוא לאסוף.
ט' ניסן 22:27לימונדהקפצתי לבקר

הילדים מוכרים כוסות לימונדה ברחוב.

תעסוקה לילדים, דמי כיס, וניצול לימונים..


לימונים כבושים אפשר להכין כמה צנצנות אם אתם אוהבים

ט"ו ניסן 23:32פאי לימוןאבןישראל
ג' אייר 12:03יש לך מתכון טוב ללא חמאה?נקדימון
ג' אייר 19:50להמיר את החמאה בנטורינה/ שמן קוקוסשדמות בחולות

מאד פשוט.

ג' אייר 21:21לא מכירהאבןישראל
אני מכינה עם חמאה אבל בטח יש מתכונים ברשת
ו' אייר 14:03הם מחזיקים יפה על העץאחינועמיתאחרונה
כדאי לקטוף רק כמות שאתם יכולים להשתמש בה+לחלק לכל אורח שבא, אבל לא לרוקן את העץ
פרסומת
כ"ו ניסן 08:45מה מכינים שבת?כי כל פה

האמת קצת מיצתי בישולים אז מחפשת גיוונים...

 


 

@טארקו 


 

@בוקר אור 


 

@המקורית 


 

@מאוהבת בילדי 


 

@תוהה לעצמי 


 

@יעל מהדרום 


 

@Seven 

א' אייר 15:08תודה רבהילדה של אבא
כ"ג ניסן 10:29אני צריכה מתכון לקצפת לזילוף על עוגהשרה_

לא כמות גדולה מידיי

לדעתי תספיק שמנת מתוקה 250 מ״ל


 

רק שהלכתי לאיבוד מהמתכונים ברשת חלק כותבים עם חלב חלק עם סוכר חלק בלי , ופודינג וניל גם יש מתכונים עם ויש בלי

לא יודעת מה טוב 
 

ואם סוכר אז עדיפות לסוכר (לא אבקת סוכר כי אין לי )

יש לי פודינג וניל

תודה לעונות 🩷

כ"ג ניסן 10:30לזילוף לא נראה לי שכדאי עם חלביעל מהדרום

לק"י


זה בטח יהיה נוזלי יותר.

לא מומחית בזה, אבל ככה ההגיון שלי אומר.

כ"ג ניסן 11:07ממליצה על פודינג ונילהרמוניה

הוא גם מייצב את הקצפת וגם מכיל כבר מתיקות וטעם

כ"ג ניסן 11:09נראלי שפודינג וניל\אבקת סוכר\קורנפלור זה אותו רעיופתית שלג

ן, וההבדל הוא בעיקר בטעם. (אגב אם אין לך אבקת סוכר את יכולה לטחון בבלנדר, אבל זה חשוב שיהיה אבקתי בשביל שתהיה יציבות)

 

כ"ג ניסן 11:11אבקת סוכר נותנת יציבות?הרמוניה

 אין בה עמילן כמו קורנפלור ופודינג...

כ"ג ניסן 11:20זכור לי שפעם עשיתי ככה והיה טובפתית שלג

אבל נשמע הגיוני העמילן

כ"ג ניסן 11:28כנראה זה יכול לצאת סבבה גם ככההרמוניה

אבל אולי יהיה יציב לפחות זמן... לא יודעת(:

כ"ג ניסן 11:41וואו תודה, תדייקו רק מה בדיוק לשים וכמהשרה_

כי אני פחות מתעסקת עם כל הנושא של עוגות קצפות וכו

אז חייבת מדויק כי מניסיון אח״כ דברים לא מצליחים


שמנת מתוקה  מ״ל 250

פודינג כמה? חבילה או כפות כמה?


כ"ג ניסן 12:58..הרמוניה

ממה שאני מכירה 3 כפות פודינג וניל על 250 מ"ל

(אם תשתמשי בקורנפלור ותמצית וניל תצטרכי פחות)

כ"ג ניסן 14:46תודה ננסה ככהשרה_
כ"ג ניסן 12:39השאלה מה את רוצה לזלף.שדמות בחולות

בגדול בקונדיטוריה היינו עושים ככה:

 

250 מ"ל שמנת 38% (עדיפות ל42%)

1 כף גבינת שמנת בטעם טבעי

1 כף פודינג

2 כפות אבקת סוכר.

מקציפים את הכל יחד לקצף יציב.

מזלפים.

 

חשוב שהכל יהיה קר.

כ"ג ניסן 12:58👍הרמוניה
כ"ד ניסן 20:01מנצלשת- מילוי פרווה טעים לעוגת ביסקוויטיםיעל מהדרום

לק"י


(משהו שדומה לעוגת גבינה).

יש לך המלצה?

כ"ה ניסן 10:54האמת שלפרווה אני משתמשת בקרם קוקוסשדמות בחולות

כדי למתן את הטעם הקוקוסי שלו- חצי מיכל שמנת צמחית (של פסח הכי טעים) + 2/3 פחית קרם קוקוס עם 4 כפות פודינג וניל לבן של מימונס- נותן טעם חלבי.

עוד מעט יגיע למדפים הפודינג שוקולד לבן (לפני שבועות הם מוציאים ליין) ממליצה לקנות סטוק ממנו- כל קינוח פרווה הוא משדרג ברמה אחרת.

כ"ה ניסן 11:01תודה!יעל מהדרוםאחרונה
כ"ג ניסן 19:45אני מזלפת עם קצפת חלביתהמקורית

אבל נותנת לה להתקרר טוב לפני

מכינה אותה מקצפת, חלב, שמנת, ופודינג וניל


יש מי שאומר שעדיף לזלף עם גלידן (פרווה) לא ניסיתי אף פעם

כ"ד ניסן 19:22אני שמה שמנת חלבית ובערך 2 כפות פודינגחילזון 123

אפשר גם קצת יותר שיהיה יותר יציב.

 

לא צריך סוכר זה יוצא גם ככה מתוק

י"ז ניסן 00:04גלידהנטע321

האם יש גלידה שנמכרת בסופרמרקטים שיותר טעימה מבן אנד גריס? (סליחה שקצת מחוץ לפסח...)

או שבן אנד גריס מס' 1 ופשוט אין גלידה יותר טעימה ממנה (חוץ מגלידות בגלידריות וכדומה)?

י"ז ניסן 00:50וגםנטע321

 

 

מה שללא אבקת חלב נוכרי זה:

 

וניל - טעים אבל כמה אפשר לאכול גלידה שהיא רק וניל

שוקולד - טעים אבל כנ"ל רק עם שוקולד

קרם עוגיות - אוהבת מאד

שוקולד בראוניס - לא אוהבת כי יש יותר מדי עוגה בפנים ופחות מדי גלידה

דולצ'ה דה לצ'ה - לא אהבתי, יותר מדי סירופ

קפה - לא אוהבת קפה

 

אז בעצם נשאר לי רק וניל, שוקולד וקרם עוגיות.

אז אם אין גלידה יותר טובה מבן אנד גריס, אז כל החיים רק אוכל את שלושת הטעמים האלו במעגל שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב?

י"ז ניסן 10:32בעיניי*אשתו של בעלי*

בן&ג׳ריס ממש לא הכי טעימה שיש.

פעם גמני חשבתי ככה,אבל היום חושבת אחרת.

בנוסף-המרקם שלה קשה מדי ולא כייפי לאכילה.

י"ז ניסן 23:58..נטע321

@*אשתו של בעלי* מה עוד יש? הקרימסימו של שטראוס / לה קרמריה של נסטלה וכדומה פחות טובים.

י"ח ניסן 18:22זה עניין של טעם. אני אוהבתיעל מהדרום
י"ז ניסן 15:52אפשר גם להכין בבית גלידהרק טוב!
יש מתכונים פשוטים ברשת.


ולגבי חברות- על טעם ועל ריח אין מה להתווכח... כל אחד יעדיף משהו אחר.


י"ח ניסן 00:50..נטע321

@רק טוב! במתכונים לגלידה כתוב "חלב מרוכז", איפה קונים את זה? והאם זה יוצא לפחות כמו ברמה של בן אנד גריס?

י"ח ניסן 01:03אפשר להכין לבדחילזון 123
י"ח ניסן 07:20יש כמעט בכל חנותגפן36

בחומרי האפיה בדרך כלל.

מגיע בקופסת שימורים (בדכ א. חלב נכרי) או בצנצנת זכוכית (יש עם א. חלב נכרי ויש מהדרין. תבדקי) .


הגלידות הבייתיות עם חלב מרוכז מתוקות מידי ולא טעימות לטעמי.


אם את אוכלת הרבה גלידה שווה להשקיע במכונת גלידה בייתית מומלצת ולהכין עצמאית, עם חלמונים והכל.

י"ח ניסן 07:21וגם המקום שלהן לא כזה טובגפן36
י"ח ניסן 16:41..נטע321

@גפן36 מה ההבדל בין להכין עם מכונת גלידה לבין להכין בלי מכונת גלידה? סליחה על הבורות המוחלטת...

י"ח ניסן 17:21בעיקר המרקםגפן36

המרקם עם מכונה הוא רך, כי היא כל הזמן מערבלת. כשבלעדיה הוא בדרך כלל יוצא קשה מידי ולא באמת גלידתי.


י"ח ניסן 17:23אגב, אני אישית מעולם לא הצלחתיגפן36

להגיע למרקם שווה ערך לקנוי בהכנה בייתית.

לא ניסיתי עם מכונה עדיין, אבל שימי לב שאם את רוצה ומבררת תהיה בביקורת גם חוו''ד על המרקם ואחידות הערבול ולא רק על נפח מיכל, מחיר מקום על השיש ורעש. 

י"ח ניסן 18:22זה עניין של טעם. לי זה היה מתוק מידייעל מהדרום
י"ח ניסן 19:52המגנום פופקורן קרמל מלוח מעולה בעיני.פלספנית
בעזהית


לא יודעת חלב נכרי וכו'.. 

כ"א ניסן 21:13האגן דאז, אבל לא יודעת אם יש בלי חלב נוכרימרגולאחרונה
פרסומת
י"ט ניסן 21:03אז מה מכינים לשבת-חג?יעל מהדרום

לק"י

 

מרמומה

סלט חצילים וגמבות בתנור

סלט חצילים נוסף

אולי טרשי

סלט חי

 

עוגת תפוזים (לחלקה הוספתי תפוחים)

עוגת שוקולד

בראוניז

עוגת גבינה קרה

 

ליל שבת:

מרק ירקות, עוף וקוקלות. ואם יש לי כח אז גם עם קציצות בשר.

אולי כפיתות (קציצות תוניסאיות)

 

יום שבת:

שניצלים/ פרגיות

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קינואה- אם תשאר

י"ט ניסן 22:19פשש איזה תפריט דפקת שאפוSeven

אני בכיוון של

מרק תימני עם בשר בערב

בוקר

זלביות פסח

פיצה

וקרפ

שלישית

דג ברוטב


מטבלים

חרוסת

חציל אם אמצא דרך לשרוף אותו

טחינה


עוגות לוקחת מאמוש

י"ט ניסן 22:21מה זה זלביות פסח?נקודה טובה
י"ט ניסן 22:25מתכון לא שלי..Seven

כ' ניסן 17:36תודה, צריך לשמור את זה לשנה הבאהארץ השוקולדאחרונה
י"ט ניסן 17:24רעיונות לקינוח לפסח עם ריבת חלב?גנניתמשלימה

שיהיה ללא קטניות

חשבתי על הקצפה עם שמנת או משהו אבל מתלבטת אם אפשר להכין פאי או לעשות כמוס.

אשמח לרעיונות

חג שמח!

י"ט ניסן 18:01אולי עוגת רולדה*אשתו של בעלי*
במילוי קצפת וריבת חלב
י"ט ניסן 18:51רולדת אלפחורסמאוהבת בילדי

תלוי איזה ריבת חלב- יש כאלה שהן ממש כמו גומי כזה ואז במוס זה לא נעים בפה.

 

ואפשר גם פרלינים במילוי ריבת חלב

 

י"ט ניסן 19:38עוגת גבינה קרה, ולהוסיף למלית ריבת חלביעל מהדרום
י"ט ניסן 19:54יש למישהי מתכון לרולדה לפסח?גנניתמשלימה
כ' ניסן 00:32תודה! במקום הקורנפחור אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמהגנניתמשלימה
נכון?
כ' ניסן 00:55לדעתי כן*אשתו של בעלי*אחרונה
י"ג ניסן 08:11רעיונות לבישול קל יחסית לשבת וחגמתוך סקרנות

בוקר טוב, אז צריך להכין שבת וחג לילדים קטנים בלעה"ר.

הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי, אז לא משקיע מוגזם אבל כן צריך בסיס...

חומרי הגלם שיש לי כעת :

  1.  כיריים חשמליות ו-2 סירים.
  2. בשר (מספר 6 אאל"ט), הבנתי שיש מנהג לא לצלות בשר לליל הסדר (אם אני שם בסיר, זה בהכרח נקרא צלייה? סליחה על הבורות )?
  3. דג סלומון.
  4. עוף.

כאמור, הילדים גם ככה לא אוכלים יותר מדי (להבדיל מממתקים שכנראה ארשה להם יותר, אחרי הכול זה פסח ולא זמן רגיל), אז זה נראה לי מספיק, רק מחפש שיטות טובות וקלות להכין את האוכל בסירים שברשותי.

מניח שעדיף להכין הכול לפני שבת ולא להשאיר דברים לחג עצמו...

י"ג ניסן 11:48אפשריעל מהדרום

לק"י


סלומון ברוטב אדום או לטגן בצל ופטריות, תבלינים, סלומון חתוך לקוביות ולטגן קצת.


עוף- לטגן הרבה בצל או שום, עוף, סילאן, תבלינים וקצת מים.

או עם תפו"א ותבלינים.

י"ז ניסן 08:14תודה רבהמתוך סקרנותאחרונה

.

פרסומת
י"ג ניסן 00:36רעיונות לתוספות- לסעודות בשריות, וללא קטניותיערת דבש

לא אוכלים קטניות

אז מה נשאר?

רק תפוחי אדמה בכל מיני וריאציה?

נמאס לי מראש🤭


אשמח לרעיונות ולפתוח את הראש

י"ג ניסן 00:58פסטהמדברה כעדן.

סלק גזר קישוא

ירקות שורש

כרובית וברוקולי

י"ג ניסן 01:34עוד מישהי פה שאלה על זהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


ירקות בתנור

פשטידות


אבל ת'כלס תפו"א הכי טעים😅

י' ניסן 23:03בישול מפרום כששכבות התפו"א לא מחוברים.מבקש אמונה

האם זה אפשרי מבלי שיתפרק?    כי תכלס הרבה יותר נוח לחתוך פרוסות ולשים קציצה באמצע

אני אישית לא ניסיתי כי אמא שלי היא זאת שמבשלת את זה, 

אבל היא אומרת שהיא ניסתה והתפרק הכיסוי מהקציצה

י' ניסן 23:14הכי טוב, לחתוך פרוסה קצת עבה, ואז לחתוך לשנייםיעל מהדרום
לק"י


כמעט עד הסוף. ככה זה לא מתפרק.

י' ניסן 23:15כן, זה מה שאנחנו תמיד עושים.מבקש אמונה

סתם פשוט חשבתי לעצמי שזה יהיה הרבה יותר מהיר לחתוך פרוסות נפרדות

עם מנדולינה לדוגמא

י' ניסן 23:19לא ניסיתי.יעל מהדרום

לק"י


אולי אם דוחפים את הפרוסות קצת לתוך העיסה זה ייתפס טוב.

אולי תנסו אחד ותבדקו

י' ניסן 23:19רגע, דיברתי על טיגון. אתם רק מבשלים?יעל מהדרום
י' ניסן 23:22קודם מטגנים ואז מבשליםמבקש אמונה
י' ניסן 23:24אהה. אז תנסו מה שהצעתייעל מהדרום
י' ניסן 23:30הרעיון בעצם להדביק את הקציצה מבפנים?מבקש אמונה
י"א ניסן 08:22שתפו"א לא יברחויעל מהדרום
י"א ניסן 23:55תודה👍מבקש אמונה
י"א ניסן 23:53מעניין. זה מחזיק בגלל הצפיפות או גובה הלהבה?מבקש אמונה
י"ב ניסן 19:17מחזיק בעמידה? בגלל הצפיפותילדה של אבא
י"ג ניסן 01:16אולי יעבוד בסיר קטן כי אנחנו לא מכינים כזה הרבהמבקש אמונהאחרונה
י"א ניסן 18:26אפשר לעשות פשוט שכבות בסיר... כמו מוסקת תבניתשדמות בחולות

אבל זה לא יידבק כמו המפרום המוכר

י"א ניסן 23:54להה.. אני אוהב את זה כמו שזה 😏מבקש אמונה
פיקוד העורף