שרשור חדש
י"ז סיוון 17:40תנסי את של יטבתההרמוניה

אני גם חושבת שלריץ' יש קצת טעם לוואי

ט' סיוון 15:27פודינג לימון- מה ניתן לעשות עם זה חוץ מפודינג? עוגחיל פרשים

שלום לכם

 

מוצר חדש שיצא בהמהדורה מוגבלת.

 

כיצד ניתן להשתמש במוצר הזה חוץ מאשר לעשיית פודינג?

מה עם תחליף קמח לעוגה?
מה עם גךידה?

אשמח לרעיונות

 

 

 

ט' סיוון 15:28אוליילדה של אבא
אפשר להוסיף כשמקציפים שמנת ויהיה גלידה בטעם לימון
ט' סיוון 15:31יש לי מתכון לעוגה עם פודינג בבצקיעל מהדרום
ט' סיוון 22:51אני בתכנון להכין מזה קינוחי כוסותתוהה לעצמי

תחתית בצק פירורים של עוגת גבינה

מעל זה שמנת מוקצפת עם הפודינג הזה וחלב

מעל זה קרם לימון


אבל עוד לא ניסיתי, אז לא יודעת איך יצא..

ט' סיוון 23:50אשמח לשמוע איך יצא ולקבל מתכון (ותמונה)חיל פרשים
שלשום 12:39טארט לימון*אשתו של בעלי*

בצק פריך בתחתית.

מעל קרם לימון(שמנת מתוקה מוקצפת עם האינסטנט לימון)

ומעל קצפת לבנה משמנת מתוקה בלבד.

אפשר מעל זה גרידת לימון או לחילופין לקשט בדובדבנים בניגוד לצבע הצהבהב 🍒🍒🍒

י"ד סיוון 14:15זה לא באמת טארט לימוןופל לימון
י"ד סיוון 14:53לא רציתי לסבך אותה עם בישול חלמונים וכו'...*אשתו של בעלי*
ט"ו סיוון 08:14הפודינגים האלה בטעם הם כל כך סינטטיםופל לימון
ט"ז סיוון 18:27הייתי מנסהאשר ברא

לשים קצת בבצק לעוגה במקום חצי מהכמות סוכר.

ואולי גם קצת מהקמח... נראה לי רק לנסות לשחק עם זה.

ט"ז סיוון 18:34יש לי מתכון לעוגה עם פודינגיעל מהדרוםאחרונה
ט"ז סיוון 11:15מחפשת מתכון למקלובהאשר ברא
צמחונית/ עם פרגית


תודה

ט"ז סיוון 16:34מצאתי לךנפש חיה.

 

מקלובה מושלמת | חן במטבח

 

או

 

https://www.lizapanelim.com/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94/

 

בצמחוני את יכולה לשים

פטריות/ טופו  במקום העוף

פעם ניסיתי ויצא טוב 

ט"ז סיוון 16:44תודה! אשר ברא
ט"ז סיוון 16:47ממליצה לך לקרא את המתכון של לייזה לצמחונינפש חיה.
אצל חן לא מצאתי התייחסות לזה...


בהצלחה ממש!

ט"ז סיוון 18:14בדיוק רציתי להמליץ על המתכון שלה🙃*אשתו של בעלי*אחרונה
שלשום 14:30כף לעוגיותהרמוניה

מישהי מכינה עוגיות עם זה? 

ממליצים?

שלשום 16:38יש כפות פשוטות יותר*אשתו של בעלי*

מפלסטיק למשל(כמו כף גלידה).

אבל גם זאת מוצלחת.

וכמובן גם לכדרר עוגיות עם ידיים רטובות מעט זו גם דרך

אתמול 22:58כן.. תודה!הרמוניה

אפשר גם עם 2 כפיות..

אבל חשבתי שזה יכול לחסוך עבודה אם זה באמת עובד

 

היום 19:17אין לי ניסיון עם זה אבלאם לשתיים

הדרך הכי נוחה להכין עוגיות בעיני היא לעשות גליל, להקפיא ולחתוך עם סכין חדה.

אני אישית מכניסה לשקיות הקפאה ועושה את צורת הגליל מבחוץ כשהתערובת בתוך השקית כך שזה אפילו לא מלכלכך ידיים.

זה גם הכי כיף וקליל אם רוצים שיהיה במקפיא גלילים ולשלוף ולאפות בעת הצורך

מחר 15:51^^ רעיון מוצלח להכין גליליםאם הבנים12
אם הבצק רך אז אני אוהבת להכין עם שקית זילוף,  זה ממש נוח ויוצא מצוין.  
מחר 18:46יפההרמוניה
י"ד סיוון 09:14כן, אני מכינה עם כף כזורחללי

קניתי אחרי שראיתי שחן במטבח משתמשת וממליצה.

ממש נוח!

אני מכינה איתה עוגיות, קציצות טונה, כדורי פלאפל. כיף שיוצאים עיגולים יפים בלי להתלכלך.

י"ד סיוון 13:14יופי תודהההרמוניה
י"ד סיוון 14:13בטח, הכי קל , מידי פעםופל לימון

טובלים במים רותחים והעוגיות יוצאות אחידות ויפות

י"ד סיוון 14:39תודה על הטיפ👍הרמוניהאחרונה
ט' סיוון 14:14מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה כבר התחלתי (מי היה מאמין)

ערב

מרק אפונה מהמקפיא

קוסקוס

עוף ברוטב כלשהו (אשמח להמלצה)


בוקר

עראייס/קובה סיניה

ירקות מוקפצים


סדש

שאריות פשטידת בטטה לשבועות

פיצה מהבצק של החלות


חלות

טחינה

סלט ירקות וסלט אבוקדו

אולי חצילים בתנור


קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות

ויש גם גלידות קנויות

ט' סיוון 15:01בדיוק באתי לפתוח שרשור ואז רואה שפתחתבאמונה תמיד

עוף באיזה רוטב את רוצה? באיזה סגנון? מתוק? מלוח? 

עוף מתוק, עוף עם זעתר, עוף עם זיתים, עוף עם תפוחי אדמה ופטריות?

זרקתי לך כמה. אם את רוצה קישור למשהו ספציפי תגידי. 

ט' סיוון 16:56מתוק נשמע טובבוקר אור
למרות שפתוחה לכל דבר שהוא לא הרבה עבודה 😂
שלשום 16:48תודה!בוקר אוראחרונה
נזכרתי שהיינו מכינים פעם עוף ברוטב תפוזים, אז החלטתי ללכת על זה..
ט' סיוון 15:05בע"ה מתכננת בישולים בקטנה. בלי הרבה כח.באמונה תמיד

הלוואי ואגמור הכול עד הערב. (אני עם התינוק השובב, אז זה לא מטלה פשוטה בכלל)

יאללה תפריט:

חלות (ב"ה מוכנות במקפיא)

סלטים:

מטבוחה (מהמקפיא)

טפנד זיתים (מהמקפיא)

סלק

חציל בטחינה

טחינה

ירקות

 

ליל שבת:

החלטנו לגוון עם דג מרוקאי

קוסקוס

מרק כתום

זהו!! נכון שזה מספיק?

 

יום שבת: 

עוף מתוק (מהמקפיא)

אורז צהוב עם שעועית

אם יהיה כח אז גם תפוח אדמה.

 

קינוחים: (הכול מהמקפיא)

ביסקוטי

צריכה לבדוק אם נשאר עוד מהעוגת קפה והעוגת שוקלוד והעוגת וניל. אם לא אז כנראה נכין עוד איזה עוגה. אבל את זה נראלי כן נשאיר למחר. 

 

ז-ה-ו!

עכשיו נשאר 'רק' להכין.

בהצלחה לנו

ט' סיוון 18:22לליל שבת מספיק בהחלט!יעל מהדרום
לק"י


אני לפעמים מכינה דג במקום בשרי. ולא גם וגם.

ט' סיוון 18:22פעם ניסיתי להכין גם וגם ואז רק אחד נאכל.באמונה תמיד

אז בסוף למדתי לקח.

ט' סיוון 18:23וב"ה חוץ מקוסקוס וטחינה גמרתי בישולים לשבת!באמונה תמיד
ט' סיוון 20:07הרשי לי להעניק לך מדליה!!👸יעל מהדרום
לק"י


אני מתכחשת לעניין השבת, למרות שמחר בבוקר יש לי מסיבה, ואני לא אהיה בבית כל הזמן....

ט' סיוון 21:00תודה! 😅 כיף להיות אחריבאמונה תמיד
ט' סיוון 20:07כל הכבוד!יעל מהדרום
ט' סיוון 22:27פה אנחנו באיחור רבאבןישראל

בלי קניות עדיין

בתכנון

ערב- דגים ( מושט טונה ודגים מטוגן)

אורז

בוקר - עוף

קציצות עם אפונה

אורז

סדש-

קיגל תפו"א

סלטים חלוץ

ביצים

מטבוחה

טחינה

השאר חי

חלות נראה לי קנויות הפעם..

ט' סיוון 22:28ואי אני פשוט לא מצליחה לחשוב במוח ששבת מחר..טארקו
מעריצה אתכן שהתחלתן מהבוקר!!
שלשום 16:18דקה לשבת מסכמת לי מה הולךנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 18:11

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 18:11

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 16:58

חלות

סלט חצילים סוג 1

סלט חצילים סוג 2

טחינה - מוכן


 

סעודה ראשונה-

רוטב פטריות - מוכן

אגרול ירקות -  מוכן

דג - מוכן


 

סעודה שניה -

קוגל - מוכן

ביצים - מוכנות


 

בשב"ק בבוקר - סלט חי מושקע


 

סעודה שלישית -

"שארית ישראל לא יעשו עוולה"


 

עוגה

גלידות בכמה טעמים


 

שבת קודש!!


 

 

שלשום 16:22בקטנהיעל מהדרום

לק"י


חלות (מההקפאה/ קנויה)

חצילים- אולי נחלק את החצילים האפויים לשני סוגים

טחינה/ חומוס ביתי

סלק (מהחג)


שאריות עוגות ועוגיות (חלק קנויות)


ליל שבת:

קוסקוס

תבשיל תפו"א, גזר ובצל עם פרגיות


בוקר:

תפו"א בתנור

כרובית בתנור

שניצלים

קוסקוס


סד"ש:

בייגלה ממולא בפיצה (מההקפאה)

ה' סיוון 09:41איזה שדרוגים פשוטים יש לסלט חסה?אוהבת את השבת

חסה ו..

אבל דברים פשוטים ובריאים..

ה' סיוון 09:41פירות!אשר ברא
או רוטב טוב
ה' סיוון 09:48בעלי לא אוהב מתוק בסלט אבל נשמע שווהאוהבת את השבת

אף פעם לא הכנתי רוטב טוב..

יש לך מתכון פשוט?

ה' סיוון 09:44קוביות בטטה אפויותחילזון 123

גבינה בולגרית

רצועות גזר ופרוסות צנונית

בצל סגול

עגבניות שרי וזיתים

(לא הכל ביחד כן?)
 

כל מני אגוזים או גרעינים

ה' סיוון 09:48תודה רבה!! קוביות בטטה זה טוב, עם מה?אוהבת את השבת
ה' סיוון 10:36לדעתי אפשר בלי כלוםחילזון 123

ואפשר עם בולגרית

או גרעיני חמניה ושומשום קלויים


אפשר גם קוביות בטטה ורצועות גזר בקולפן ובצל


אפשר עם רוטב מתקתק

ה' סיוון 10:49איך מכינים רוטב? בחיים לא הכנתי🤭אוהבת את השבת
ה' סיוון 10:53כאן יש הרבה מתכוניםאשר ברא
ה' סיוון 11:18מערבבים בכוס את המרכיביםחילזון 123
אפשר נגיד שמן זית, סילאן, לימון, פלפל, מלח, טיפה מים.


או שאפשר שמן, חרדל, דבש או סילאן, פלפל, מלח


אפשר חומץ, שמן, סוכר, פלפל, מלח, מים

ה' סיוון 11:16עם פקאנים..כי כל פה

ורוטב או רגיל מן, סוכר, מלח וכו

או להשקיע עם רוטב חרדל: שליש כוס שמן, פחות מחצי כוס חומץ, פחות מחצי כוס מים, 2 כפות חרדל, 2 כפות סוכר, מלח ושום..

ופשוט שופחים כמה שאוהבים (אני אוהבת עם קצת רוטב ובעלי עם מלא..)

ה' סיוון 09:44חתיכות בצל סגול, עגבניות שרי חתוכות + לימון סחוטתדהר
ושמן זית 
ה' סיוון 11:20מלאאכי כל פה

בתור אחת שלא סובלת חסה😅

- חסה-מלפפונים- פטריות ברוטב שום (מיונז, מים, טיפה חומץ, קצת סוכר, מלח, פלפל שחור, שום) אני אוהבת להוסיף קורטונים- - חסה- עגבניות שרי- נבטים- אגוזים כלשהם ותיבול פשוט שמן, מלח,לימון וכו.. (מי שאוהב סמיך: סיבוב טחינה וסיבוב סילאן)

- חסה עם כל הירקות שאוהבים- גרעני חמניה ושומשום קלויים ותיבול פשוט

- חסה עם כרוב ורוטב חרדל- שום..

ה' סיוון 12:09עם עגבניות חתוכות, להוסיף גרעיני חמניה או דלעתנפש חיה.
עם פקאן וחמוציות
ה' סיוון 14:41אני אוהבת סלט בלי פירות ורטבים למיניהםיעל מהדרום

לק"י


חסה

כרוב משני הצבעים

מלפפון

גמבה

בצל

עגבניות שרי

עם מלח ומיץ לימון


(אפשר רק חלק מהירקות(

ה' סיוון 14:47פטריות חיותבוקר אור
ה' סיוון 15:41מתחברת לשילוב של נשנושים וכדו או חלומי מטוגן?שלג דאשתקד
או שזה לא "פשוט ובריא"
ו' סיוון 23:19תודה לכולכם!!! הסלט היה הלהיט של החג!!!אוהבת את השבת
בזכותכם לראשונה בחיים קניתי חרדל דיז'ון והכנתי רוטב לסלט
ט' סיוון 17:15שדרוג שיגרום לילדים שלך לעוף על זהפשוט אני..

לזרוק את החסה לפח ולהזמין פיצה

ט' סיוון 17:17הם דווקא נשנשו חסה לא מתובלת וירקות אחריםאוהבת את השבתאחרונה
כשאנחנו אוכלים סלט אז הם גם אוכלים ירקות
ד' סיוון 22:31איך כדאי להכין סלט חלומי לליל החג?נעמה301

אין לי איך לטגן בחג.

אם אטגן לפני זה יצא אכיל?

ד' סיוון 22:57כן. ותחממי על הפלטה (בלי כיסוי נראה לי)יעל מהדרום
ד' סיוון 23:10חימום על פלטהאשר ברא
אולי בתוך נייר כסף
ד' סיוון 23:11אני חושבת שחיממתי בתבנית חד"פיעל מהדרום
ד' סיוון 23:12יופי, תודה רבה!נעמה301
ד' סיוון 23:20אם זה לא מוגש מיד אחרי הטיגון*אשתו של בעלי*
זה יצא לך כמו מסטיק לא לעיס,גם אם תחממי על הפלטה.
ד' סיוון 23:25עשיתי בעבר וזוכרת שכן יצא טוביעל מהדרום

לק"י


בטח לא כמו טרי, אבל עדיין טעים.

אולי הציפוי של הביצה ופירורי הלחם גורמים לזה שיישמר טוב.

ה' סיוון 14:39אההה..זה עם ציפוי?*אשתו של בעלי*
כי במסעדות/בתי קפה חלביים,גבינת חלומי עוברת טיגון ללא ציפוי של פירורי לחם.
ה' סיוון 14:42יש מקומות שיש ציפוי כזכור לייעל מהדרום
ה' סיוון 15:17וואלה??🤔*אשתו של בעלי*
לא נתקלתי עדיין..
ו' סיוון 23:21הכנתי לחג. יצא קצת מסטיקי, אבל עדיין טעיםיעל מהדרום
לק"י


@נעמה301 איך יצא לך?

ו' סיוון 23:34עשיתי כמו שהצעת עם ציפוי ויצא ממש טעים!נעמה301
בד"כ אני רק מטגנת בלי כלום, הפעם הכנתי עם ציפוי וזה הרבה יותר טעים. למרות שעבר חימום על הפלטה יצא טוב, תודה!
ו' סיוון 23:48איזה כיף!!יעל מהדרוםאחרונה
פרסומת
כ"ז אייר 22:36למי כבר יש תפריט לשבועות?רינת 35
ה' סיוון 17:30😅יעל מהדרום
ה' סיוון 09:08יש מתכון לעוגיות צורות לשבועות בלי חמאה? להכין עםאוהבת את השבת
הילדים
ה' סיוון 09:13תמירי חמאה בשמן או מרגרינההמקורית
אפשר לעשות מבצק פריך
ה' סיוון 09:35תודה!אוהבת את השבת
ה' סיוון 09:40עוגיות סבתא, יש מתכונים ברשתחילזון 123
ה' סיוון 09:40תודה!!אוהבת את השבתאחרונה
ג' סיוון 13:56עד כמה ראלי להכרכיב עכשיו לזניהגליה...
ולאפות בראשון? זה יוצא טוב או פחות?
ג' סיוון 14:10אולי להרכיב ולהקפיא?יעל מהדרום
ג' סיוון 14:12כן זה יצא יותר טוב? אף פעם לא עשיתיגליה...
ג' סיוון 14:13אין לי מושגיעל מהדרום
לק"י


יכול להיות שאין שום בעיה להשאיר במקרר. יש סיכוי שיישאר בסדר.

ג' סיוון 14:32כן. תעשי. יוצא טוברק טוב!
לזניה צריכה לספוג את הטעמים. אמא שלי עושה ככה מלכתחילה,  אומרת שזה יוצא יותר טוב. 
ג' סיוון 15:03מאמינה שכבר לא רלוונטיתוהה לעצמי
אני הקפאתי פשוט רטבים בנפרד, מתכננ  להפשיר במוצר ולאפות בראשון
ג' סיוון 15:54למה לא לאפות היום?חילזון 123אחרונה
לא יקרה לזה כלום מיומיים במקרר/מקפיא
ב' סיוון 23:04מחפשת מתכון לעוגיות חלביותאבןישראל

טעימות ופשוטות יחסית להכנה

( לא אלפחורס) ולא עם שוקולד.

תודה!

ג' סיוון 04:43שוקולד צ'יפס חלבימדברה כעדן.
ג' סיוון 07:36בצק עם חמאה כבר יעשה אותן חלביות*אשתו של בעלי*

עם המילוי את יכולה להתפרע..

תמרים(ואגוזים)

ריבה

לוטוס

ממרחלבה

או לקרוץ אותן מהבצק בצורות ולהשאיר ככה,ללא מילוי.

(אפשר לפזר אבקת סוכר).

ג' סיוון 12:36עוגיות שקדיםהמקוריתאחרונה
כ"ד אייר 19:15תפריטים לשבת.. שוטותוהה לעצמי

אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..

@המקורית

@בוקר אור

@יעל מהדרום

@אבןישראל

@מאוהבת בילדי

@מותק 27

@כי כל פה

וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..

כ"ד אייר 20:29התפריט שלנו השבת:שדמות בחולות

ערב שבת:

סטייקים

כדורי בשר ברוטב עגבניות

שניצלונים

אורז

תפו"א אפוי

טחינה, מטבוחה, סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה

 

שבת בבוקר חלבי:

תמרים עם אגוזים

מעדנים ויוגורטים

חביתות

ביצים קשות

צלחת גבינות

סלט יווני

ירקות חתוכים לרצועות/פלחים

צלחת פירות חתוכים

עוגת שמנת פירורים

 

שבת בצהריים:

תבשיל אצבעות אנטריקוט

שניצלונים

קציצות בנטאש

אורז

שעועית ירוקה

טחינה, סלט ירקות, סלט תפו"א

 

עוגת שוקולד ללא גלוטן

כ"ד אייר 21:02וואו מתי את מספיקה??בוקר אור
אני רוצה לבוא אליך!
כ"ה אייר 14:49ביום שישי...שדמות בחולות

עכשו יצאתי מהמטבח... נכנסתי אליו ב12:00....

כ"ה אייר 15:10בשלוש שעות כל זה זה מרשים ביותר😁בוקר אור
אנחנו בשלוש שעות מכינים שבת פשוטה הרבה יותר
כ"ה אייר 15:28ואוווווומדברה כעדן.
תלמדי אותנו בבקשה איך!! בטוח יש לך מלא טיפים לתרום לנו
כ"ה אייר 15:49עניין של ניהול זמן ותיעדוף...שדמות בחולות

האמת שאני מעבירה שיעורים בנושא חח

 

ג' סיוון 08:36יש לך קןרסים מוקלטים ? המיומנות הזאת נדרשת מאודבעלת תשובהאחרונה
כ"ה אייר 16:22אני חושבת שחלק מהדרך לקיצורים במטבחהמקורית

זה שימוש באותם חומרי גלם למאכלים שונים, והסתכלות רוחבית על התפריט

קחי לדוגמה את התפריט שהיא העלתה - היא השתמשה בסטייק ל2 מנות, והכינה 2 מנות של קציצות

זה שימוש באותו חומר גלם, למאכלים שונים (בין אם בתיבול, בין אם בחיתוך ובהכנה)

בנוסף, אורז ושניצלונים חוזרים על עצמם ב2 מנות

גם הסלטים

ארוחת הבוקר דורשת הכנה מראש של ביצים וחביתות, אבל כל השאר אפשר לחתוך לפני הסעודה


 

אםעושים שימוש בגז ותנור יחד, זה בכלל מקצר תהליכים. אם עושים הכנות מקדימות במקפיא, אז בכלל


 

** אלו התובנות החינמיות שלי בכל אופן


 

אני את השבת שלי השבוע הכנתי בשעה וחצי, והוספתי גם שניצל. וחתכתי כבר סלטים.

כי העמדתי סירים במקביל וגם תנור, עשיתי הכנות לפני הבישולים ולא תוך כדי, והשתמשתי באותם חומרי גלם לארוחות.

כ"ה אייר 16:25תודהמדברה כעדן.

מבחינתי הכנות לבישולים זה חלק מהזמן של הבישולים.... כנראה זה חלק מהעניין...

ושניצלים (או שניצלונים) זה מליון זמן טיגון. לא רואה איך מקצרים זמן טיגון כ"כ 

כ"ה אייר 16:27מחבת גדולה, גז חזק. זה השנקל שליהמקורית

לגבי השניצל

לגבי הכנות - ברור שזה חלק מהזמן

אבל לדוגמה, אם את משתמשת בבצל בבישולים, אז בהכנה כבר תחתכי בצל לכל הבישולים שאת צריכה. או תקצצי כמה ירק שאת צריכה מראש.

כנל ירקות שחותכים


והכנה מוקדמת מבחינתי זה לדאוג שהמטבח פנוי ויש לי כלים להשתמש בהם. 

כ"ה אייר 16:30ספציפיתמדברה כעדן.
לא מכינה שניצלים.... לא סובלת לעמוד לטגן וגם לא רואה בזה שיא הבריאות... מעדיפה אוכל מזין. ובעיקר מה שלוקח זה שאין לי סבלנות לטיגונים ולא לחום שזה מעלה בי...


בכל מקרה, רק רציתי לומרשזה שזה שני תבשילים שהם אותו חומר גלם, לא עוזר במקרה הזה... מה זה משנה אם זה היה שניצלים כרעיים עוף?


באמת לא כזה רואה את ההבדל בזמנים


אני מכינה דג מושט גם לערב וגם לבוקר וזה לא ממש עוזר לי בקיצור הזמנים אם הייתי מכינה דג אחר פשוט... 

כ"ה אייר 16:33משנההמקורית

גמני הכנתי 2 סוגי דגים. אבל אחד בתנור ואחד מבושל

בתנור זה שגר ושכח. אם זה הכל מבושל אז פשוט סיר גדול ובמקביל עוד סירים של תבשילים פשוטים

ותלוי מה התיבול

אני משתמשת באותם עשבי תיבול ל2 הדגים, אז פשוט שמה בדג לתנחר ומכניסה. ועל הגז יש גם עגבניות אבל אם זה מתבשל ואני ליד הגז, אני יכולה במקביל לבשל אורז וחזה עוף. ושלושתם מוכנים באותו הזמן

הכנות לפני הבישולים, ואז לשים על הגז או בתנור חוסךזמן במטבח

וגם, , כרעיים זה לא חזה עוף

אני כבר פחרסת לשניצל, אז מוסיפה גם לתבשיל וזהו

כנל בסטייקים שיש בתפריט של @שדמות בחולות

כ"ה אייר 16:37הדוגמה שלך באמת פחות משמעותית אבלטארקו

אתן לך כמה דוגמאות משמעותיןת:

לעשות עיסת בשר אחת, לארוחה אחת לעשות קציצות ולשניה טורטיות או ממולאים

תיבול אחר לגמרי ורוטב אחר לגמרי

בצק אחד ולהכין ממנו חלות/פיצה לסדש/עוגת שמרים

לטגן סוטאז פרווה ענק של בצל לכל מה שצריך בצל


אנחנו נגיד עושים חיתוך רוחבי של כל הירקות שצריך, זה גורם לזה שעכשיו עושים את כל הקילוף חיתוך בבת אחת ולא הולכים חוזרים וזה בהחלט מהיר יותר..


ועדיין השבתות אצלנו יותר פשוטות ממה שהיא כותבת

כ"ה אייר 16:51אבל העיסנ של קציצות שונה לגמרי מהעיסה של טורטיותבוקר אור

לא הבנתי איך זה חוסך

נגיד השבת הכנו אורז עם בשר טחון ופסטה בולונז

שניהם מבשר טחון אבל כל אחד היה צריך להכין בנפרד כי התיבול שונה וכמות המים שונה..

כ"ה אייר 17:43תלוי איך מכינים..טארקו
אפשר לעשות עיסה דומה ואפשר שונה
כ"ה אייר 16:32עם מחבת כמה שיותר גדולה או אםילו שתיים במקבילטארקו
אנחנו משפחה יחסית קטנה ועם סוטאז 28" אני יכולה ב2 נגלות לסיים טיגון שניצלים לכל המשפחה
כ"ה אייר 16:38יש לי מחבת של 32. 2 נגלות זה אוכל גםהמקורית
לתחילת שבוע אצלנו
כ"ד אייר 21:06אצלנו פשוט מאודבוקר אור

עוד לא לגמרי סגורה אבל

לערב מרק אפונה

פסטה בולונז

שניצלים לילדים מהמקפיא

לבוקר

אנטיפסטי

משהו עם בשרי-מחפשת הכי פשוט שאפשר עם בשר טחון

אז או שנכין אורז עם בשר טחון, אולי עראייס בתנור.. לא יודעת. פתוחה להצעות

סדש

קיש בצל וזיתים עם בצק מהמקפיא


סלט בטטות בסילאן

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו


חלות קנויות

עוגיות קנויות

גלידה פרווה קנויה

מלון, אננס

אם יהיה זמן וכוח נכין גם פופקורן ולימונדה

כ"ד אייר 22:07תפריטארץ השוקולד

עוף עם דבש ושום,

בטטות ותפוחי אדמה,

פתיתים,

עוגת שוקולד


פרגיות,

אורז,

עוגת שיש

כ"ד אייר 23:22בעז"האבןישראל

בתכנון

ערב - דגים ברוטב אדום

שעועית ירוקה

בוקר - חזה עוף על מחבת פסים

ושוקיים ברוטב מתוק

אורז

סדש- מה שנשאר מהדגים סלטים ואולי נכין קיגל תפו"א

עוגת שוקולד עם סוכריות

עוגיות שקדים

עוגת גבינה אפויה( אם יש למישהי מתכון זרים ופשוט אשמח🙏)

חלוץ ביתיות וסלטים( חצילים מטבוחה ביצים טחינה חסה כרוב תירס גמבה וחמוצים במיונז)

כ"ה אייר 13:53עוגת גבינה של בית מלון. יש מתכונים בגוגליעל מהדרום
כ"ה אייר 18:08הכנתי בסוף עוגת גבינה אפויהאבןישראל

יצא טעים

נפל לנו קצת אבל יצאה טעים

למי שיש טיפים איך העוגה לא תיפול אשמח לשמוע( שמתי 10 דקות על 200 אח"כ הורדתי ל180 היתה שעה בתנור בהתחלה לא פתחתי את בתנור אח"כ פתחתי קצת ואז לגמרי, זה ההוראות שקיבלתי)

א' סיוון 23:27אמורים להשאיר בתנור סגור כמה שעות עד שמתקרר לגמריחילזון 123
ונראה לי גם לאפות עם תבנית עם מים בתחתית
א' סיוון 23:39תודהאבןישראל
ננסה בפעם הבאה 
כ"ה אייר 00:34אז השבת שלנו...מותק 27
עבר עריכה על ידי מותק 27 בתאריך כ"ה באייר תשפ"ה 0:46

הכנתי היום ככה-

סיר דגים לערב שבת


 

לבוקר-

אורז לבן

ממולאים של בצל באורז מתובל

קציצות בשר ברוטב אדום


 

סעודה שלישית פשטידת מעקוד


 

סלטים:

מטבוחה

טחינה

חציל קלוי בטחינה

חציל ברוטב אדום בחומץ

קוביות חציל מקומחות מטוגנות עם קוביות בטטה בצ'ילי

חציל בטעם כבד

כרוב

סלק אדום

שומר

גזר מבושל ברוטב אדום

עגבניות שרי עם פלפל חריף נכין מחר בעזרת ה'

אבוקדו- נכין לפני הארוחה בעזרת ה'

גמבה, תירס, מלפפון חמוץ


 

והבן הכין - רולדת וניל.. ציפוי מחר נעשה יחד- קצפת וניל עם זיגוג ריבת חלב.. זה לערב שבת..


 

הבת תכין עוגה בעזרת ה' מחר.. כנראה עוגת לוטוס גבינה או עוגת גבינה אחרת.... לבוקר שבת.. 

 

ואני אכין מוקדם את החלות בעזרת ה'. 
קינוחי כוסות למיניהם- טחינה וסילאן/מוס שוקולד/ לוטוס/ריבת חלב..מכינה מראש כמות ומקפיאה...

 

 

וסיר קוסקוס.. הכנתי את הסולת ומרק קוסקוס עם עוף.


 

תודה לה' שתמיד ייתן כוחות 🙏🙏🙏

 

כ"ה אייר 09:35גם לי אין כח האמתהמקורית

אבל בכל זאת - שבת קלילה

ערב שבת - דג טונה ברוטב + תבשיל חומוס בשבילי

סלטים - חס, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול בלימון

חציל קלוי עם טחינה

גזר מגורד עם פלפל חריף


קינוח - עוגת שקדים מהמקפיא, עוגת שוקולד


שבת בבוקר - קידוש עם גלידה ביתית, סמבוסק פיצה קנוי

סעודה שנייה - דג בס בתנור עם סלטים

בטטה שלמה אפויה עם טחינה

סלט כרוב בנוסף


סעודה שלישית - דג טונה שנישאר מהערב

ומה שיישאר מהצהריים היום ( רוצה להכין חזה בתיבול שווארמה ואורז)


יש גם פיצוחים וסוכריות גומי ואוריאו

חלות קנויות כמובן

כ"ה אייר 10:04מה, כל שבת צריכים לבשל?.....טארקו

ליל שבת

חלות מהמקפיא

סלטים צריך לבדוק מה יש במקפיא ולהחליט אם רוצים עוד אחרים

אולי משו למנה ראשונה. לא יודעת מה.

בקר מפורק

אורז


בוקר שבת

מתארחים, אנחנו מביאים תוספת וקינוח ולא החלטתי עדיין איזה


סדש

חלות וסלטים

עוגיות גבינה מלוחות(נראה לי שאתן לבן שלי להכין אותם כשהוא יחזור מבית ספר)


גלידה

עוגיות 

כ"ה אייר 12:48אלופות כולכם!!תוהה לעצמי

קראתי את התגובות רק היום, אתמול פשוט הלכתי לישון..


חלות

סלטים שהאורחים מביאים

חציל קלוי

סלט חסה


ערב שבת

מפרום

קוסקוס

עוף עם דבש


שבת בבוקר

פרגיות

קוסקוס

תפוחי אדמה

מפרום


סדש

דגים עם ירקות


בראוניז מהמקפיא

עוגיות פאדג מהמקפיא


זהו. מקווה באמת להספיק לסיים הכל🙊

כ"ה אייר 13:04חחח לכתוב רשימה זה החלק הקלטארקו

עוד לא התחלנו לבשל כמעט🤦‍♀️

מזל שיש עוד מלא שעות עד שבת..

ב' סיוון 21:02מחפשת מתכוןאשר ברא

לסיר קציצות טעים! ובלי הרבה עבודה..

הבשר של הקיצות מוכן כבר.

ב' סיוון 21:05אני הכי אוהבת קציצות עם ריבת בצלהמקורית

לחצי קילו בשר טחון אני חותכת 3 בצלים גדולים לרצועות ארוכות (לא ריבועים קטנים) ומטגנת על אש נמוכה עד שמזהיב. מוסיפה קצת סילאן וממשיכה לערבב עד שמשחים עוד

מוסיפה תבלינים - אבקת מרק/ מלח, כמון וראס אל חנות ומערבבת. מוסיפה מים רותחים עד מעל הבצל, מוסיפה את הקציצות וזהו.

ב' סיוון 21:13יש לזה רוטב? כמה זה מתוק?אשר ברא

בדרך כלל אני מכינה עם שומר ואפונה..

ומתלבטת עד כמה קציצות עם ריבת בצל זה לצאת מגדרי חח

ב' סיוון 21:14זה מתקתק. בגלל הבצל והסילאןהמקורית

אבל התבלינים מאזנים את זה

זה באמת אחר מסיר קציצות רגיל. אבל אני גדלתי על זה אז זה נוסטלגי וטעים

ג' סיוון 07:39את יכולה פשוט לגוון בתוספת שונה בסיר*אשתו של בעלי*אחרונה

קציצות עם-

אפונה

חומוס

תפו"א

שעועית צהובה

קוביות בטטה

פרסומת
כ"ו אייר 22:08שאלה- מגש מחורר לפיצהשיישאר חסוי


כזה...


איך בדיוק משתמשים בו?

שמים על תחתית התנור או על הרשת?


שמים עליו נייר אפיה או את הפיצה ישירות? משמנים אותו?


תודה!

כ"ו אייר 22:57..הרמוניה

אמא שלי אופה על רשת פיצה ועל מגשים עגולים ללא חורים

עם נייר אפיה תמיד 

ככה גם לא נדבק, גם יותר בריא, וגם קל להרים שניה את הפיצה עם הנייר אפיה לשיש, לחתוך למשולשים בלי להסתבך עם השוליים של המגש או לשרוט אותם, ולהחזיר חזרה.

לא שמים על תחתית התנור ישירות אחרת זה ישרף

אמא שמה על תבנית תנור הפוכה, בשלב שאחד מתחת לשלב האמצעי

ככה שיאפה אחיד אבל הלמטה כן יאפה קצת יותר ויצא קריספי

א' סיוון 08:50מישהו כן אופה בזה עם החורים??שיישאר חסוי
א' סיוון 10:38..הרמוניה

סליחה מסתבר שהיא כן משתמשת גם בכזה🙈

אותו דבר עם נייר אפיה...

 

א' סיוון 17:58על הרשת עם נייר אפייה על המגשארץ השוקולד
ב' סיוון 10:37אני משתמשת בו ככה:שדמות בחולותאחרונה

1) בבצק פיצה אורגינל- מניחה עלי את הפיצה בלי נייר אפיה ואופה על אבן פיצה בתנור- כשהוא מונח על תחתית התנור.

2) פוקאצ'ות- משמנת את המגש ומניחה על רשת התנור באמצע.

3) פיצה מבצק מוצרלה- שמה נייר אפיה.

כ"ד אייר 00:08פלנצה חשמלית- מה השימוש שלה?פה לקצת

היא עדיפה ממחבת על הגז?

למה היא מיועדת? מה מכינים בה?

יש לה יתרונות על פני הגז? וחסרונות?


קיבלתי מתנה ומנסה להבין אם אני רוצה אותה או להעביר הלאה

כ"ד אייר 18:28כמו פלנצה על האשכי כל פה

אבל יתרון שלא צריך לווסת את האש כל הזמן שלא ישרף..

טעים לעשות עליה חזה עוף, ירקות,  פרגיות, נקנקיות יוצא כמו במנגל ומאמינה שיש עוד הרבה דברים..

האמת אם יש מקום נח הייתי משאירה ואם זה סתם תופס מקום הייתי מעבירה,.

כ"ד אייר 18:32אין לי מושג מה זה פלנצה על האשפה לקצת

בעצם אין לי מושג מה זה פלנצה, מחבת?


השיקול שלי הוא לא המקום אלא השימוש, אם זה באמת יכול להיות שימושי או פעם בשנתיים.

כ"ד אייר 19:18פלנצה חשמלית ועל הכירייםתדהר

 

 

 

 

 

 


 

התחלנו עם חשמלית. כשהציפוי השחור החל להישחק והאוכל להידבק, זרקנו את החשמלי וקנינו את הסוג לכיריים.

אותה תוצאה - עם הרבה פחות סרבול של המקום שזה תופס…

 

השימושים - למעשה במקום מנגל. בשרים, סטייקים, פרגיות 

כ"ה אייר 00:36אנחנו גם קיבלנו מתנה... מורים.. השתמשנו בה לעל האשמותק 27אחרונה

עשינו שיפודים של חזה עוף, הילדים עפו על זה

ופרוסות חזה עוף על הפלנצ'ה


צלינו על זה גם את העגבניות, גמבות וחציל לכל הסלטים של העל האש...


יצא מושלםם

כ"ד אייר 19:33אשמח לרעיונות מה להכין לסעודה שלישית פרווהבכינוי אחר
שמתאים לילדים?
כ"ד אייר 19:46פשטידת תפוא, סלט טונה, ירקות חתוכיםפצלושון
כ"ד אייר 20:26תודהבכינוי אחראחרונה
כ"ד אייר 20:10שקשוקה!משמעת עצמית

אנחנו עושים וזה מאוד מוצלח

ואפשר לחמם

כ"ד אייר 20:26תודה, נראה לי הילדים פחות יאהבובכינוי אחר
כ"ד אייר 20:20וואו מלא דברים!!שדמות בחולות

קציצות טונה

לביבות ירקות

בלינצ'ס פטריות/ תפו"א

פנקייקים

חביתות ירק

ביצים ממולאות

מעקודה

בורקסים

מלאווח

 

כ"ד אייר 20:26תודה רבה!בכינוי אחר
פרסומת
ט"ו אייר 13:26איך להכין מוס שוקולד מקצפת ריץרעיה ואם בישראל

לפעמים אני מנסה באופן פשוט - 

להקציץ ריץ + מעט סוכר + אבקת וסכר.

 

בצד ממיה שוקולד מריר עם טיפונת שמן, ואחרי שהקצף עולה יפה, 

שופכת פנימה את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה.

 

התוצאה טעימה, אבל ממש יוצא מעט.   נניח 6-7 כוסיות קטנות מלאות.

 

מחפשת דרך לשדרג את המתכון או את דרך ההכנה

כ"ג אייר 21:23בלי לקחת אחריות כי אני לא רופאה אבל-אם לשתיים

ממה שביררתי עיקר החשש מסלמונלה הוא בחלמונים. ולכן אפשר להכין בלי חלמונים, אבל כן עם חלבונים מוקצפים שמשפיעים על הטעם.

ובלי קשר אני תמיד מוסיפה ריצ וגם חלבונים מוקצפים וככה זה מחזיק מעמד בכיף ליותר זמן (וגם יוצאת כמות גדולה יותר)

כ"א אייר 13:31מחפשת רעיונות לממרחים שונים ובריאים לעצמי ממתקית

משתדלת להימנע ממוצרי חלב.
מה נשאר לארוחת בוקר למרוח על הכריך?
טחינה
וחומוס ביתי
פעם ב גבינה לבנה או דנונה ביו שאני ממש אוהבת לאכול עם לחמניה טריה.
ותמיד עם ירק או סלט.
אל תציעו חביתות וממרחי בצים למיניהם, כי אין לי זמן בבוקר, ואת זה אני מכינה בערב לילדים וגם אוכלת.
אילו עוד ממרחים יש למרוח על הכריך?
(לא אוהבת מיונז, לא קטשופ ולא ממרחים תעשייתים).
יש עוד משהו? אשמח לרעיונות...

כ"א אייר 13:47בינהפשוט אני..

בהחלט יש עוד לא מעט רעיונות לממרחים טבעיים, בריאים וטעימים שיכולים להתאים לארוחת בוקר על כריך, במיוחד אם את משתדלת להימנע ממוצרי חלב ומחפשת משהו קליל, טבעי ולא תעשייתי. הנה רשימה מגוונת:

 

🥑 ממרחים על בסיס ירקות או קטניות:

ממרח אבוקדו – אפשר למעוך אבוקדו עם קצת לימון, מלח ופלפל. אם יש זמן בלילה לפני – אפשר להוסיף בצל ירוק או מעט שום כתוש.

ממרח עדשים כתומות – מבושלים היטב, מעורבבים עם טחינה, לימון, שום ותבלינים.

ממרח בטטה – בטטה אפויה או מבושלת, מעוכה עם מעט שמן זית, כמון וקצת מיץ לימון.

ממרח פלפלים קלויים – פלפלים אדומים קלויים, טחינה, לימון, מעט שום. אפשר גם עם אגוזים (כמו מוהמרה – ממרח פלפלים סורי).

ממרח זיתים טבעי – זיתים קצוצים עם שמן זית, עשבי תיבול (טפנד ביתי).

 

🌿 ממרחים על בסיס אגוזים וגרעינים:

טחינה משודרגת – טחינה עם עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), טחינה עם סלק מבושל, או טחינה עם קקאו וסילאן (לגיוון מתוק).

ממרח שקדים/אגוזים טבעי – חמאת שקדים, חמאת אגוזי לוז או חמאת קשיו – אם יש לך מטחנה בבית או קונים ממרח טבעי ללא תוספות.

טחינה עם קקאו וסילאן – למי שמחפשת טעם מתוק בבוקר.

🌾 על בסיס דגנים וקטניות:

ממרח פול – כמו חומוס, אבל מבוסס פול. מבושל היטב, מעורבב עם שום, לימון ושמן זית.

ממרח קינואה – מבושלים, טחונים עם ירקות קלויים או עם אבוקדו.

🧂 תוספות משדרגות:

זעתר עם שמן זית (על טחינה למשל)

זרעי חמנייה/דלעת קלויים ומרוסקים (בתוך ממרח או מעליו)

נבטים למריחה (נבטי חמנייה או נבטי עדשים מרוסקים עם טחינה)

 

🥒 ירקות כתוספת לממרח:

תוכלי לגוון עם פרוסות מלפפון, עגבנייה, נבטים, בצל ירוק, גזר מגורד, צנונית – מעל כל ממרח.

רוצה שאכין לך רשימה מסודרת לפי קטגוריות עם מתכונים קצרים לכל אחד מהממרחים?

כ"א אייר 14:06וואו איזו אלופה את!!! תודה רבה רבהממתקית

כתבתי לי רעיונות
אבוקדו זה נפלא, אבל אין בעונה הזו, או שזה מידי יקר ולא נראים טוב...

מה הכוונה רשימה לפי קטגוריות? מתכונים לממרחים הם מובנים ופשוטים. לא נראה לי שצריכה מתכונים. הבעיה גם שבכמעט כל ההמרחים יש טחינה, ודי מנסה להמעיט כרגע כי אוכלת הרבה טחינה וזה לא טוב לתזונה הלא שומנית שאני מנסה לרכוש  
תודה ממש!!!

כ"א אייר 14:22הנהפשוט אני..

הנה רשימה של ממרחים טבעיים, קלים להכנה, ללא טחינה וללא הרבה שומן, שיכולים להתאים לכריך של ארוחת בוקר – כולם מבוססים על מרכיבים פשוטים ובריאים:

🥕 ממרחים על בסיס ירקות (ללא שמן או עם ממש מעט)

ממרח גזר ולימון
גזר מאודה או מבושל היטב, מעוך עם מעט מיץ לימון וקמצוץ מלח. אפשר להוסיף כורכום או כמון עדין.

ממרח סלק טבעי
סלק מבושל, מרוסק או מגורד דק עם חומץ תפוחים ומעט שום כתוש – צבעוני, מרענן ודל שומן.

ממרח דלעת או דלורית
דלורית אפויה או מבושלת, מעוכה עם תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט ומעט מלח. מתקתק וטבעי.

קונפי שום ופלפלים קלויים
שיני שום קלויות בתנור עם פלפל אדום קלוי – מרוסקים יחד עם מעט מים חמים במקום שמן. אפשר לשים על פרוסת לחם כהדגשה מעל סלט.

🌿 ממרחים ירוקים קלילים

ממרח עשבי תיבול ולימון
פטרוזיליה, כוסברה או נענע – טחונים עם שום, לימון וקצת מים (בלי שמן) – כמו פסטו דל שומן.

פסטו ברוקולי
ברוקולי מאודה, מרוסק עם שום ולימון. אם רוצים – ממש מעט שמן זית או לוותר לגמרי.

🫘 קטניות דלות שומן (ללא טחינה)

ממרח שעועית לבנה או חומוס בלי שמן
טחני את הקטניות המבושלות עם מעט מים, לימון, מלח, שום – בלי שמן, יוצא מרקם נהדר.

ממרח עדשים כתומות עם ירק
עדשים כתומות מבושלות עם בצל או גזר, ואז נטחנים יחד – לא צריך שמן בכלל.

🍠 מתוקים טבעיים

רסק תפוחי עץ טבעי
תפוחים קלופים ומבושלים – למרוח על לחמנייה כמו קונפיטורה טבעית. אפשר להוסיף קינמון.

בננה מעוכה עם קינמון
מעולה על לחם מלא – מתוק טבעי, ללא תוספת שומן.

ממרח תמרים
תמרים מושרים במים חמים, טחונים עם מעט קינמון – ממרח מתוק ובריא.

🧂 תיבול שמשדרג:

אפשר תמיד להוסיף קצת חרדל איכותי טבעי, עשבי תיבול קצוצים, או נבטים, בשביל לתת "בוסט" לכל ממרח.

כ"ב אייר 17:39יואו רק עכשיו נופל לי האסימון שבדקת בבינה מלאכותיתממתקית

ולי עוד לא היה נעים שכל כך השקעת בי...חחח(עדיין השקעת בי בלהקליד ולחפש)
כנראה אני מהדור הקודם...
תודה ממש.

רק שעוד כמה שנים לא יורידו את הפורומים האלו, כי הבינה תהווה תחליף ...חחח

כ"ב אייר 18:06הכותרת הייתה ''בינה'' 🙄פשוט אני..
כ"ג אייר 12:40נכון ועדיין כנראה אני עוד לא הפנמתי את הבינהממתקיתאחרונה
כ"א אייר 22:02אפשר להכין ממרח זיתיםחילזון 123

או סלט פלפלים קלויים

ומה עם טונה?

כ"ב אייר 03:10פסטוזיויק
כ"ב אייר 07:50..שדמות בחולות

האם חובה לחם עם ממרח לארוחת בוקר או שתוכלי להמיר במשהו אחר?

 

לגבי ממרחים:

כמו שצירפו פה מהבינה המלאכותית- כל ירק/ קטניה מבושלים יכולים להפוך לממרח.

המלצה שלי- לתבל את העדשים/פולים/חומוס עם מיץ לימון, מלח, פלפל , שום גבישי ומעט כמון (למיטיבי לכת- לשים כוסברה בפנים) - משדרג את חווית הטעם.

 

בתיבול של ממרח דלעות/ בטטה- להוסיף אגוז מוסקט עם פפריקה מתוקה וממש מעט סילאן- גם משדרג ממש.

 

כ"ב אייר 11:32אם כבר סלט דלעתיעל מהדרום
לק"י


יש סלט תוניסאי שנקרא טרשי, יש בו: דלעת ותפו"א מבושלים ומעוכים, כמון, קימל, פפריקה, מלח, מיץ לימון ושמן.

כ"ב אייר 14:42יוווו החזרת אותי אחורהשדמות בחולות

איזה  נוסטלגי לי הטירשי. זה היה בא קבוע ימי שישי עם הבולטים והעז'יז'ה...

כ"ב אייר 21:19בולטים ועז'יז'ה אני לא מכירה🤷‍♀️יעל מהדרום
כ"ב אייר 22:29איך יכול להיות???שדמות בחולות

הבולטים- כמו הבנטאש... והעז'יזה זה הבצק לחם המחור-המטוגן

 

כ"ג אייר 08:09אצלינו באמת אומרים בנטאזיעל מהדרום
לק"י


ואת הלחם אני לא מכירה.

כ"ב אייר 08:02פסטו, מטבוחה, סלט חצילים, סלט קישואים בטעם כבדשוקולד לבן

חרוסת ביתית, שקדיה, ממרח חרובים

אפשר להקפיא את הממרחים בכמויות קטנות וכל פעם להפשיר כמות קטנה, לשים במקרר ולהשתמש לכמה ימים, ככה לא מתקלקל

שקדיה וממרח חרובים אפשר לקנות ולהשתמש כמו ממרח רגיל

כ"ב אייר 17:39תודה לכולן!!!ממתקית

כתבתי לי רעיונות בדף...
תודה!

כ"ב אייר 23:03אני חובבתמדברה כעדן.
ביצים קשות ירקות מיני ואגוזים לארוחת בוקר. מוכן בשניה בלי לחם ופרווה לחלוטין 
כ"ב אייר 23:47הנה כמהרק טוב!

טוסט עם שמן זית וזעתר

חמאת בוטנים טבעית

טונה (אומנם לא ממרח, אבל מתפקד במקום)

מטבוחה (אפשר להכין ביתית)

י"ז אדר 12:12שרשור רגישויות למזון- הפרטים בפנים:שדמות בחולות

אני יוצאת מארון האנונימיות שהפורום מאפשר ומגלה לכם שאני שפית (16 שנה) וקונדיטורית (7 שנים):

מה העניין?

ההתמחות שלי היא תזונות מיוחדות.

אלרגיות, רגישויות, סכרת, קיטו, פליאו וכו'.

 

ב"ה כל הרעיונות והפתרונות נמצאים אצלי בראש ולא יורדים לכתיבה, ופה אני רוצה להיעזר בכם ושאתם תיעזרו בי.

 

אתם רגישים? אלרגים? מחפשים פתרונות בריאים יותר למתכונים אהובים- תכתבו לי ואשתדל לתת מענה של עד 24 שעות להודעה ואשתף מתכונים.

 

זורמים?

שוטו!

כ"ב אייר 17:59יכולה להגיד על חברה שליבוקר אור
שהיו לה התקפים איומים של כאבי בטן ואז היא עשתה אולטראסאונד וראו אבנים בכיס מרה.. נראה לי שבדכ יש תסמינים
פרסומת
כ' אייר 12:34הקיץ פה ומה יותר מתאים משרשור מאכלי קיץ קלילים?שדמות בחולות

בקיץ לרוב אעדיף לארוחת צהריים דג עם ירקות ברמה של סלמון ושעועית ירוקה.

או

קציצות טונה עם אורז ומלפפון פרוס בצד.

 

קציצות טונה מטוגנות

מצרכים (4 מנות):

  • 3 קופסאות טונה במים (כ-400 גרם אחרי סינון)
  • 2 ביצים
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. סננו היטב את הטונה והעבירו לקערה.
  2. הוסיפו בצל קצוץ, שום, פטרוזיליה, ביצים, 1/2 כוס מפירורי הלחם והתיבול.
  3. ערבבו היטב בידיים או במזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. אם התערובת רטובה מדי, הוסיפו עוד פירורי לחם עד לקבלת מרקם שניתן לעצב לקציצות.
  5. צרו מהתערובת קציצות שטוחות בעובי כ-1 ס"מ.
  6. חממו שמן במחבת (לגובה של כ-1/2 ס"מ).
  7. טגנו את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  8. הניחו על נייר סופג להסרת עודפי שמן.
  9. הגישו חם עם לימון או רוטב טחינה.
כ' אייר 12:42תודה באמת מזמן לא הכנתי קציצות טונהחילזון 123
כ"א אייר 21:57יש מתכונים של כמו חריימה מטונה. זה גם טעיםיעל מהדרוםאחרונה
ט"ז אייר 08:44המלצה למלית גבינה לתחתית אפויה מקמח שקדיםלבר

שלום לכולם

יש לי מתכון לתחתית עוגה אפויה מקמח שקדים לתבנית אינגליש קייק (קמח שקדים, שמן, קורנפלור, א. סוכר).
האם למישהו יש הצעה למלית גבינה שאפשר להוסיף לתחתית (עם או בלי אפייה נוספת) ולהגיש בשבועות?
אם כן-אשמח לקבל מצרכים, כמויות וזמן אפייה.
תודה לעונים
יום טוב

ט"ז אייר 09:45המלצה למלית גבינה לתחתית אפויה מקמח שקדיםלבר

תודה רבה!

אפשר להשתמש במלית של עוגת הביסקוויטים ופשוט לשפוך מעל התחתית? יצא טעים?

שוב תודה

ט"ז אייר 10:55כן. להכין את המלית ולשים על התחתית של השקדיםיעל מהדרום
ט"ז אייר 18:09יוצא לך תחתית טובה?כי כל פה

וזה ממש עוגה קשה או שאפשר לפורר את זה? אשמח למתכון לציאלקים שלנו. ממש רעיון מגנייב!

ולדעתי יתאים כל מתכון ולהחליף את הבסקויטים/ הבסיס בבסיס שישלך..

י"ז אייר 06:59תחתית מקמח שקדים (טארט לימון של MESHOOKLEDET)לבר

בסיס  (תבנית טארט 22 סמ):   

200 גרם קמח שקדים

1/2 כוס שמן קוקוס

כף קורנפלור

2 כפות אבקת סוכר

מערבבים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון או בקערה, בעזרת הידיים משטחים בתבנית לשכבה אחידה, אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 12 דקות

מוציאים מהתנור ומצננים

 

התחתית לא קשה, תלוי כמה זמן אופים. פעם אחת טעיתי ואפיתי קצת יותר ויצא גם מוצלח

בתאבון

 

כ' אייר 22:37את יכולה לקחת כל מלית מהרשת מעוגת גבינה רגילה.ממתקיתאחרונה

ולהכין מעל המלית ללא גלוטן.
כמעט כל מלית היא גם ללא גלוטן...

 

פיקוד העורף