מספרות לבעלים שלהם כל מה שאומרים להם!!!
הלו???
אני חברה שלך!! לא של בעלך!!!
ואח"כ אתן נעלבות שלא מספרים לכן דברים....
מספרות לבעלים שלהם כל מה שאומרים להם!!!
הלו???
אני חברה שלך!! לא של בעלך!!!
ואח"כ אתן נעלבות שלא מספרים לכן דברים....
א. אפשר לבקש ממני לא לספר לבעלי. ואז- אני שומרת הבטחה ושותקת.
(אלא אם זה משו ממש חשוב שאני רואה תועלת יותר ברורה מעיצה ממנו- מאשר שמירת הסוד. במקרים קיצוניים ביותר- יש לציין)
ב. זה שכל מידע עובר בין בני זוג- זה דבר שצריך להתחשב בו
אבל לא להסתמך עליו
(כלומר- אם אמרת משו לאחד מבני הזוג- לא בטוח לגמרי שהמסר עבר גם לשני\ה... לפעמים צריך לוודא את זה מפורשות)
בוודאי שזה לא בסדר ולא תקין, אלא אם כן זה לתועלת .
אני מרשה לעצמי לנזוף בכל אחת ואחד שמשתף/ת את עצם מעצמיה ובשר מבשרה, בזכות העובדה שאני מאלו המחזיקות המון מידע אישי של המון אנשים ואוי לי אם אפול בזה. ולא רק דברים אישיים איני מספרת. גם מי היתה היום עם הילד שלה אצלי בבית כי פרק מרפק/ פתח ראש/ נכנס לו חול לעין וכו' אני לא מספרת , לא מספרת מי עם חום, ומי בהריון ומי....ובעלי לא רוצה לדעת.
את ה"עצם מעצמי" תשאירו עבורכם, בני הזוג הנשואים, לתקופות שבהם קשה לכם כזוג, כשיש עומסים רבים ונסיונות קשים. אז תזכרו בבקשה שאתם גוף אחד בעצם, ולא כשיש לכם מידע אישי של מישהו אחר.
הוא לא עצם מעצמותיכם.
ועימך, אי"ה, הסליחה בשם הייצוג המצער שקיבלת על אנשים נשואים.
אני לא מבינה למה זה אמור לעניין את בעלי לעתיד מה חברה שלי אמרה לי??
לא אני אמורה לעניין את בעלי??
איך עבר עלי היום?? מה עשיתי?? מה חידשתי??
(וברור שלהפך מה עבר עליו מה הוא עשה ומה הוא חידש לעצמו וכו וכו..)
אני לא מבינה למה אמר לעניין אותנו אנשים אחרים?? איפה זה מקדם בדיוק את הזוגיות??
סליחה שאני לא מוכנה לשמוע "כשתתחתני תביני" אני לא מבינה למה זה צריך להיות??
אם חבר/ה ספרו לך סוד מי ירוץ לספר לכול החברים/ות?? אותו דבר בני זוג ואולי אפילו יותר!!!
לא צריך לספר ואל תעשו מזה שככה מתקרבים ככה הכי לא מתקרבים בעולם!!! כי במקום לספר את הדברים הנחוצים בורחים ומספרים סודות של הרווקים!!
ואני מניחה שיש עוד הרבה שחושבים כמוני.
זה בסדר, חבר'ה, נשואים הם בד"כ שפויים...
(מרשה לעצמי להגיב עם כל הכבוד אליך, ויש הרבה כבוד כלפייך!)
יש הבדל גדול בין סודיות מקצועית (שכוללת גם את הבן של השכנה שפרק כתף כמו החברה של ההיא שאיבדה הריון, ל"ע) לבין הפתיחות הדרושה בין בני זוג, לבנית אמון, התיעצות, עיבוד אמונות / דעות / הבנות הדדיות וכדו'.
אני לא באה לקבוע מה נכון, אבל נראה לי (לענ"ד) שבפועל קורה תהליך שבתחילת הנישואין כשהגבולות עדיין לא ברורים יש הרבה רצון לשתף את בני הזוג, לא להסתיר "שום דבר", וזה קורה בעיקר כשיש גם הרבה חברים לבעל וחברות לאשה, שרגילים שהחבר/ה שלהם שיך רק להם, כמו בימי הרווקות, ומשם נולד הקונפליקט.
עם השנים יש רגיעה והרבה יותר אמון (בעזרת ה'!!) וכבר אין לחץ "להסתיר" מבן הזוג שיחה עם חברה קרובה, מה גם שרוב הנשים ידעו איך יגיב הבעל, ולהיפך. (או שיש פחות חברות רווקות).
באופן אישי - קל לי לשתף את בעלי במה שנראה לי חשוב, בלי לציין שמות ומראי-מקומות מזהים. כלומר, אם היתה שיחה או מעשה שחשוב לי שידע עליהם (נפגעתי מאד ממישהי / איזה שכן התעצבן עלי בכביש / ולהיפך - ראיתי הנהגה יפה אצל חברה וכדו') הרי שאפשרלשתף בענין עצמו בלי לערב אנשים ושמות.
ומבחינה מקצועית - בוודאי שאין מקום לשוחח על פניה לעזרה סיעודית או רפואית, עד היום יש לנו זוג חברים שהשתתפתי בלידה של אחותו של הבעל, גם היא מכרה שלנו, ועדיין לא שאלתי את בעלי אם הוא יודע שנולדה להם בת....
(בבת מצוה הוא ישאל אותי - את ידעת על זה?)
ולא חשוב הנושא שלה.
אלא אם כן התייעצת ללא שם ומבלי שבן זוגך יוכל לזהות,
או שקבלת הסכמה.
אין שום סיבה בעולם שבעל ידע על שיחות שלי עם חברות (באופן אישי זה לא ממש מעניין את בעלי)
יש פעמים שאני אומרת לו- דיברתי עם זאת וזאת- אני לא יכולה לשתף- זה לא תלוי בי ולא קשור אלי..
אבל מצד שני אם קרה משהו- אני חושבת שהתנהגתי לא בסדר/ אני צריכה לעזור לה ואני צריכה עזרה בעצמי- אני מוצאת את עצמי מתייעצת איתו בלי שמות רק באופן כללי...
ויש דברים לפעמים (בחברות מסויימות בלבד שאני שואלת אם אני יכולה לספר לבעלי (בד"כ דברים משמחים...)
ואני עדיין לא סיימתי את השנה הראשונה בתור נשואה..
פשוט- גם אני הייתי רווקה- ואני מאוד מבינה את מה שעומד מאחורי פותחת השירשור...
היתה לי חברה כזאת שבאיזה שהוא שלב הפסקתי לדבר איתה בדיוק בגלל זה..
והיא לא הבינה מה קרה , כשאמרתי לה- היא אמרה- מה את רוצה? שאני לא יגיד לו....???
כן!! זה בדיוק מה שאני רוצה...!!!!
בקיצור- תגידי לה שאת לא מעוניינת שהיא תעביר דברים... ואם היא לא מבינה- אל תספרי לה... בסוף היא תבין לבד...
אבל לרוב זה פשוט לשון הרע.
לא כל דבר שמספרים לך שייך שאשתך תדע.
זה נשמע אולי נורא יפה ולבבי, אבל זאת התנהגות לא מוסרית!
כאילו אינלכם נושאי שיחה לדבר עליהם?
רק ה"סיפורים העסיסיים" של החברים שלכם?
ולדעתי, כשדובר על כך שאין סודות בנישואים - התכוונו שתספרו את הסודות שלכם!
לא ת'סודות של חברים שלכם..
[איך זה שתספר לזוגתך על החבר שלך [או ההיפך] - יחזק בינכם את הקשר?.. לא ברור לי..]
נון בית:
הריני מזהירה מראש -
כל מי שיספר לי סוד, אני אשתף בו גם ת'מחשב שלי -
אחרי הכל אנחנו חולקים את אותו חדר.. ומבלים יחד שעות בניסיון להבין אחד ת'שניה,
ואין סודות בניסויים..
[מזלכם שהוא לא פטפטן, כמו.....]
אין אנשים כמוך!!!
אין עלייך בעולם בעולם!!!!!
תזכי למצוות ולחתן צדיק, ירא שמיים, עם ציציות בחוץ (אלא אם הוא ספרדי, ואז הוא יכול ללכת עם ציציות בפנים).
צדקת שאת.
עם חברות כמוכן, מי בכלל צריך להתחתן?? חחחחחחחחחחח
סתם
זה מתחיל מ"חברות כמוכן" וממשיך בלספר את כל הסודות- למשחב....
בסוף זה יגמר בזוגות שמספרים סודות...
המידרון החלקלק.
<צ>
ששום צד לא יפגע!
נלקח מהאתר של ישיבת ההסדר אורות שאול פתח תקווה!!
(סליחה שלא עשיתי אנטרים כמו שצריך, פשוט העתקתי מהאתר...)
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=23739
בספרו חפץ-חיים (הל' לשון הרע ח,י) מבאר "החפץ חיים" -
אין שום חילוק באיסור הסיפור בין אם הוא מספר לאנשים אחרים, קרוביו או רחוקיו, או לאשתו, אם לא שהוא דבר שצריך להודיעה מפני התועלת שתהיה מזה על להבא, כגון שהיא מקפת לאנשים רעים שיהיה קשה אחר כך להוציא מהם, על כן הוא מספר לה את טבעם הרע ומזהירה שלא להקיף להם. והוא הדין, ששותף יספר כזה לשותפו על איזה אנשים, שבדעתו אינם בחזקת נאמנים, וכל כהאי גוונא... ואפילו אם אינו מכיר בעצמו את טבעם הרע, רק שמע עליהם, גם כן מותר לספר לה מה ששמע עליהם ולהזהירה על להבא. אף שאין לו להאמין בהחלטה למה ששמע עליהם, הא על כל פנים לחוש מבעי (אך באופן זה לא יספר לה בלשון שיהיה מוכח מדבריו שמקבל בהחלטה מה ששמע, רק יאמר לה "שמעתי על פלוני כך וכך, על כן הזהרי שלא תקיפנו"). אבל בלאו הכי אין שום חלוק בדבר.
ראייה לכך שמותר להזהיר מפני אנשים שאינם בחזקת נאמנים מביא הח"ח מהמסופר בקידושין נב,ב, שר' יהודה הזהיר את תלמידיו: "אל יכנסו תלמידי ר' מאיר לכאן, מפני שקנתרנים הם, ולא ללמוד תורה הם באים אלא לקפחני בהלכות".
הוסיף שם הח"ח וביאר:
רבים משתבשין בזה, שמספרין לנשותיהם כל מה שארע להם עם פלוני ופלוני בבית המדרש או בשוק. והנה מלבד איסור לשון הרע, עוד הוא מרבה בזה מחלוקת, כי היא בוודאי תיטור השינאה ותריב עבור זה עם פלוני או עם אנשי ביתו, וגם תסיתהו לילך עוד ולריב עם פלוני עבור זה, וסוף דבר יהיה שהיא בעצמה תבזהו עבור זה. על כן השומר נפשו ישמור את עצמו מאד, שלא לגלות לאשתו מעניינים כאלו.
כנגד הנטייה להתיר סיפור של לשון הרע לקרובי משפחה מביא הח"ח ראייה מעונשה של מרים שסיפרה לשון הרע לאהרן אחיה, וכן מעונשו של יוסף על שהביא את דיבת אחיו אל אביו. אדרבה, סיפור לשון הרע בין איש לאשתו חמור עוד יותר, וכמבואר באבות דרבי נתן סוף פ"ז:
אל תרבה שיחה עם האשה - כיצד? בזמן שאדם בא לבית המדרש ולא היו נוהגין בו כבוד או שערער עם חברו, אל ילך ויאמר לאשתו: כך וכך ערערתי עם חבירי, כך וכך אמר לי, כך וכך אמרתי לו - מפני שבוזה את עצמו (ובוזה את אשתו) ובוזה את חברו; ואשתו, שהיתה נוהגת בו כבוד, עומדת ומשחקת עליו. כיון ששמע חברו אמר אוי לי דברים שבינו לביני הלך ושחן לאשתו, ונמצא אותו האיש בוזה את עצמו ואת אשתו ואת חבירו.
ברור מהח"ח שאין הבדל בין סיפור לה"ר לאשתו לבין סיפורו לכל אדם, וההיתר לספר לאשתו הוא רק אותם דברים שמותר לספרם לכל אדם. אדרבה, לפי הח"ח הסיפור לאשתו חמור יותר: מצד אחד נאמנותה של אשה לבעלה תביא אותה בעקבות הסיפור לנטור למתנכלים לבעלה ואף להסית אותו כנגדם; ומצד שני עלול הדבר להביא לידי הקלה בכבודו של הבעל בעיני אשתו.
כשמדבר אדם לשון הרע הרי הוא משחית בכך את נפשו שלו, וכדברי רבנו יונה (שערי-תשובה ג,רטז): "המספר לשון הרע - שתים הנה קוראותיו: הנזק והבושת אשר יגרום לחבירו, ובחירתו לחייב ולהרשיע את חביריו ושמחתו לאידם." ובסופו של דבר מתקיים בו "כל הפוסל במומו פוסל", וכדברי בעל אורחות-צדיקים (סי' כה):
היזהר בך מאד מלשון הרע, כי בזה אתה מבייש עצמך, כי כל הפוסל - פסול, ואינו מדבר בשבחו של עולם, ודרכו לפסול בני אדם במומו (קדושין ע,א) - במום שיש בו, כי הוא מונח כל היום בלבו... בעל הלשון מחפש מומי בני אדם, והוא דומה לזבובים שהם ינוחו לעולם על מקום הלכלוך; אם יש באדם שחין, מניחים את הגוף וישבו על השחין. וכך הוא בעל לשון הרע: מניח כל הטוב באדם ומדבר מן הרע.
אם כלפי כל אדם כך, הרי כלפי אנשי ביתו בוודאי ובוודאי, שחייב אדם לשמור על כבודו, וממילא על סמכותו בעיניהם.
עצם סיפור לשון הרע פוגע בדמותו של המספר, ולכן אסור לספר לה"ר אף על עצים ואבנים, וכדברי הגמרא ערכין טו,א): "בא וראה כמה גדול כוח של לשון הרע. מנלן? ממרגלים - ומה המוציא שם רע על עצים ואבנים כך, המוציא שם רע על חבירו על אחת כמה."
כדין לשון הרע, כך גם דין הרכילות, וכמו שכותב הח"ח בהל' רכילות ז,ג:
יש ליזהר מאד שלא לקבל רכילות משום אדם, ואפילו מאשתו. וכאשר נתבונן היטב, נמצא שבמה שהוא מקבל רכילות מאשתו במה שספרה לו, שפלוני דיבר עליו כך וכך, לבד העוון העצמי של קבלת רכילות, הוא מביא לעצמו על ידי זה צרות רבות - כי בראותה שבעלה מקבל דבריה בסבר פנים יפות, תספר לו תמיד מעניינים כאלו, ומביאתו על ידי זה לידי כעס ומצה ומריבה ודאבון נפש. על כן הנכון מאד לבעל נפש לגעור באשתו כשמספרת לו מעניינים כאלו.
הקירבה שבין איש לאשתו עלולה לעודד את סיפור הרכילות ביניהם, ומפני זאת מזהיר כאן הח"ח.
לשון הרע גורם נזק לזה שמספרים עליו, וככל שמספרים עליו יותר (כפי שעלול הדבר לקרות בין איש לאשתו) הנזק רב יותר. המספר משחית את דמותו שלו, וגם גורם להשחתת דמותו של השומע. ונמצא שסיפור לשון הרע ורכילות בין קרובי משפחה, ובמיוחד בין איש לאשתו הוא חמור עוד יותר.
פגיעתם של הרכילות ולשון הרע בכל הצדדים הנוגעים בדבר היא כנראה שהביאה את הרמב"ם (הל' דעות ז,ב) להגדיר את הרכיל כ"זה שטוען דברים והולך מזה לזה, ואומר: כך אמר פלוני כך וכך שמעתי על פלוני. אע"פ שהוא אמת, הרי זה מחריב את העולם." הפגיעה בשלושה בבת אחת, אפשר שהיא החרבת העולם.
הרמב"ם כתב שרכילות היא "אף על פי שהוא אמת", ובהמשכה של אותה הלכה כתב שלשון הרע "הוא המספר בגנות חברו אע"פ שאמר אמת". בכסף-משנה הוסיף (ואולי כך גרס בדברי הרמב"ם) ש"רכיל היינו האומר פלוני אמר עליך כך וכך, או עשה לך כך, אע"פ שאותו דבר אינו גנות למי שנאמר." והמקור לכך הוא כדברי הכס"מ מהלשנתו של דואג, "שאמר על אחימלך שנתן לחם וחרב גלית לדוד, ואילו נשאל לאחימלך לא היה מכחיש, שאין בזה גנות לו, דאדרבה חשב שעושה עבודה לשאול." אולם בעל ספר החינוך (מצ' רלו) כתב שהרכילות היא "שאם נשמע אדם מדבר רע בחברו, שלא נלך אליו ונספר לו פלוני מדבר בך כך וכך."
דברי הרמב"ם קשה להולמם: האמנם גם דברים סתם המועברים מאדם לאדם, שאינם נושאים אופי של סכסוך, ואין בהם כל גנאי, ואמת הם, אסור לספרם? אפשר לבאר זאת בכמה דרכים:
א. בכל דיבור ודיבור יש לבחון האם תוכנו עלול לגרום לסכסוך ומחלוקת או לא. אך כיון שאין אדם יודע למה יגרמו דבריו, הרי הוא עובר באיסור רכילות אף על עצם הסיפור. מותר לספר דברים לזולת רק כשהמספר יודע בוודאות שדבר אינו יכול להתפתח מדבריו. ראיה לפירוש זה יש מדברי הרמב"ם בפירושו לאבות א,יז:
הדיבור הנמאס אשר אין בו תועלת לאדם בנפשו, ולא עבירה ולא מרי, כרוב סיפור ההמון במה שאירע ומה שהיה, ומה הם מנהגי מלך פלוני בהיכלו, ואיך היתה סיבת מות פלוני, או איך התעשר פלוני. ואלו קוראים אותם החכמים שיחה בטלה. והחסידים השתדלו בעצמם להניח זה החלק מן הדיבור. ונאמר על רב, תלמידו של ר' חייא, שלא שח שיחה בטלה מימיו...
זהו החלק (הסוג) השלישי של הדיבור, ומשמע שדיבור זה אינו אסור מעיקר הדין, אלא ממידת חסידות בלבד. בחלק הראשון מנה הרמב"ם דיבור שכולו נזק, ובחלק השני דיבור ש"יש בו נזק מצד אחד ותועלת מצד אחר", וכדוגמא הוא מביא לכך סיפור בשבחו של אדם, שיש לו בכך תועלת, אבל יכול להיגרם מכך גם נזק, "שיכעיס שונאו ויזיק למי שמשבחו". על דיבור כזה כתב הרמב"ם שצריך להניחו. נמצא שהדיבור נבחן לפי מידת הנזק או התועלת העלולים או עשויים להיגרם על ידו.
ב. הגדרת הרכילות אינה נבחנת על פי התוצאות שאליהן היא עלולה להוביל. את זאת יש ללמוד מדברי הרמב"ם בסוף הלכות צרעת:
התבוננו מה אירע למרים הנביאה שדיברה באחיה, שהיתה גדולה ממנו בשנים וגידלתו על ברכיה וסיכנה בעצמה להצילו מן הים, והיא לא דיברה בגנותו אלא טעתה שהשוותו לשאר נביאים. והוא לא הקפיד על כל הדברים האלו, שנאמר והאיש משה ענו מאד. ואע"פ כן מיד נענשה בצרעת. קל וחומר לבני אדם הרשעים הטפשים, שמרבים לדבר גדולות ונפלאות...
הנה כשדיברה מרים, "לא דיברה בגנותו" של משה, ואעפ"כ סיפורה של מרים מהווה דוגמא ומקור להלכות רכילות, ואפילו כשמדברים "גדולות ונפלאות" הדבר אסור.
אכן, אפשר שבכותבו שמרים "לא דיברה בגנותו" של משה, לא קבע הרמב"ם שהדברים עצמם לא היה בהם משום גנאי, אלא התייחס לכוונותיה של מרים, שבוודאי לא נתכוונה לגנות, וראייה לכך מיחסה למשה, ש"גידלתו על ברכיה וסיכנה בעצמה להצילו מן הים". ולפי זה, תוכן הדברים הוא שקובע אם יש בהם משום רכילות או לאו.
נחלקו בכך גם גדולי האחרונים. הר"ש גנצפריד כתב בקיצור שולחן ערוך (ל,א), שרכיל הוא "אף על פי שהוא אמת, וגם אין בו גנות." ראייתו היא מ"דואג האדומי, שאמר לשאול כי אחימלך נתן לדוד צידה וחרב, אע"פ שהדבר היה אמת, וגם לא הוי גנות לאחימלך, שהרי לא עשה בזה שום מעשה רע." אך החפץ-חיים כתב בפתיחה לדיני רכילות, שהאיסור הוא כשעל ידי הדיבור גורם "להכניס שנאה בלבו (של השומע) על אותו פלוני."
לכאורה הדוגמאות שמנה הרמב"ם בפירושו לאבות - "מה הם מנהגי מלך פלוני בהיכלו, ואיך היתה סיבת מות פלוני, או איך התעשר פלוני" - שאותן מכנה הרמב"ם כשיחה בטילה שאין בה איסור רכילות, תומכות בדברי הח"ח, שרק דיבורים שגורמים לשנאה, הם הדיבורים האסורים. אך גם בדיבורים מסוג זה יש להיזהר ולבחון היטב מה עלולה להיות תוצאתם, שכן גם דואג האדומי לכאורה לא תיאר בפני שאול אלא את מנהגיו של אחימלך. מסתבר אפוא, שלא רק תוכן הדיבור קובע, אלא גם נסיבות אמירתו, כוונותיו של המספר ואל מי הוא נאמר. במרכיבים אלה, המגדירים דיבור כלשון הרע וכרכילות, נעסוק בפרק הבא.
תיתכנה אפוא שלוש אפשרויות המגדירות דברי רכיל ולשון הרע, כששתי הראשונות חולקות מן הקצה אל הקצה - רק כשיש בשיחות תוכן מסכסך; כל שיחה הנוגעת למעשיהם של אחרים. האפשרות השלישית ממצעת בין השתיים, וקובעת שעקרונית האיסור הוא לדבר דברים שתוכנם מביא לידי סכסוך, אך למעשה כיון שאין אדם יודע מה עלול להביא לידי קרע וסכסוך, עליו להימנע מלדבר כל דבר שנוגע לאחרים ולא לו.
ייחוס לה"ר לדואג האדומי תומך באפשרות השלישית, שלפיה אין איסור גורף על כל דיבור הנוגע לזולת, כפי שיש באפשרות השניה. וכיון שכך פותח הדבר פתח לדיבורים בין איש לאשתו, שהגם אם נוגעים הם לזולת, עדיין נותרים הם בתחום הסגור שבין איש לאשתו, ולא יביאו לידי קרע וסכסוך.
למאמר המלא
אפשר לספר בלי שמות ככה אני בדר"כ עושה ששואלים אותי מה חדש איתי חחחח ואופציה שניה זה פשוט לשמור הכל לעצמך את הרוב אני שומר לעצמי! דבר שלישי אני בכלל לא נשוי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה מביא לנו מגילה שלמה
ובסוף- מודיע לנו "למאמר המלא"
כלומר- מה שיש פה זה ל-א המלא???
כי זה מלא מלא כבר......
אני לא ניסיתי לקרוא.
תשלח תקציר- תודה
שיספרו בלי שמות לפחות....
אבל אני חושבת שזה דיי בלתי נשלט..
שהכל עובר לבעלים שלהם.... וכבר אני לא שמה על זה!!!!!!!! נו- שיכירו בדיוק מי אני אולי ככה על הדרך ימצאו לי מישהו....
מנסה לראות האם זה נכון
לפעמים בלי שמות, לפעמים תוך שינוי פרטים אישיים.
אפשר לבקש ממני במפורש לא לספר לה משהו, לפעמים אני אסכים ולפעמים לא (ואז אבקש שלא לספר לי) - אבל למי שלא מכיר דינמיקה זוגית, צריך לדעת שזה צורך בסיסי של אדם לשתף, ועם מי אם לא למי שחולק איתו בית וחיים.
צדיקה, מה לא נעשה כדי שלא תרכלו עלינו?!
הרי לך סיכומון...
שאלו את הרב שרלו- האם מותר לבני זוג לדבר לשון הרע?מה הגדרים והסייגים להיתר זה?
בספרו חפץ-חיים (הל' לשון הרע ח,י) מבאר "החפץ חיים" -
"אין שום חילוק באיסור הסיפור בין אם הוא מספר לאנשים אחרים, קרוביו או רחוקיו, או לאשתו,
אם לא שהוא דבר שצריך להודיעה מפני התועלת שתהיה מזה על להבא,
כגון שהיא מקפת לאנשים רעים שיהיה קשה אחר כך להוציא מהם,
על כן הוא מספר לה את טבעם הרע ומזהירה שלא להקיף להם.
והוא הדין, ששותף יספר כזה לשותפו על איזה אנשים,
שבדעתו אינם בחזקת נאמנים, וכל כהאי גוונא... ואפילו אם אינו מכיר בעצמו את טבעם הרע,
רק שמע עליהם, גם כן מותר לספר לה מה ששמע עליהם ולהזהירה על להבא.
אף שאין לו להאמין בהחלטה למה ששמע עליהם, הא על כל פנים לחוש מבעי
(אך באופן זה לא יספר לה בלשון שיהיה מוכח מדבריו שמקבל בהחלטה מה ששמע,
רק יאמר לה "שמעתי על פלוני כך וכך, על כן הזהרי שלא תקיפנו").
אבל בלאו הכי אין שום חלוק בדבר!!!
רבים משתבשין בזה, שמספרין לנשותיהם כל מה שארע להם עם פלוני ופלוני בבית המדרש או בשוק. והנה מלבד איסור לשון הרע, עוד הוא מרבה בזה מחלוקת, כי היא בוודאי תיטור השינאה ותריב עבור זה עם פלוני או עם אנשי ביתו, וגם תסיתהו לילך עוד ולריב עם פלוני עבור זה, וסוף דבר יהיה שהיא בעצמה תבזהו עבור זה. על כן השומר נפשו ישמור את עצמו מאד, שלא לגלות לאשתו מעניינים כאלו.
ברור מהח"ח שאין הבדל בין סיפור לה"ר לאשתו לבין סיפורו לכל אדם, וההיתר לספר לאשתו הוא רק אותם דברים שמותר לספרם לכל אדם. אדרבה, לפי הח"ח הסיפור לאשתו חמור יותר!!!
כנגד הנטייה להתיר סיפור של לשון הרע לקרובי משפחה מביא הח"ח ראייה מעונשה של מרים שסיפרה לשון הרע לאהרן אחיה, וכן מעונשו של יוסף על שהביא את דיבת אחיו אל אביו. אדרבה, סיפור לשון הרע בין איש לאשתו חמור עוד יותר, וכמבואר באבות דרבי נתן סוף פ"ז:
הקירבה שבין איש לאשתו עלולה לעודד את סיפור הרכילות ביניהם, ומפני זאת מזהיר כאן הח"ח
נ.ב.
נשואים יקרים!
כמו שאתם משקיעים זמן בלימוד הלכות שרווקים "פטורים"/אסורים בהם,
ככה היינו מצפים שתלמדו גם הלכות "באנליות"...
לא האכילו אתכם הכפית את הלכות נשואים, ז למה שיאכילו אתכם הכפית את הלכות לשון הרע?
אם אתם באמת אוהבים אותנו ("קהילת הרווקים הבין לעומית") תשקיעו דקה מחשבה...
גם ככה יש כ"כ הרבה קשיים לרווק לשמור על קשר נורמלי עם ידידיו הנשואין!
זה כ"כ לא כייף להגיע ללסעודת שבת אצלכם ולקבל חקירה צולבת מבת הזוג שלכם...
אני לא כותב מכעס ח"ו, אני כותב מכאב, כי כואב שמאבדים חבר טוב...!
באהבה, חוויה
לפחות הפעם התפנקת על האנטר....
אגב- איפה לשים את ה" סוף ציטוט מהח"ח? לא היה ברור לי מהטקסט... תודה.
חבל
חבל שמאבדים חבר טוב- במקום לקבל שני חברים טובים
כתבת "חבל שמאבדים חבר טוב- במקום לקבל שני חברים טובים"
אישתו של חבר שלי היא לא חברה שלי.
בשום מצב שהוא, אפילו לא רעיונית.
כמו שאשתי לא תהיה חברה של החבר'ה...
ממש ל-א התכוונתי למשמעות המילולית של זה
אשתו של חבר שלך היא ממש לא חברה שלך
מסכימה לגמרי
אבל היא לא גורם זר\ אויב\ חטטן\ שצריך לפחד שידלפו אליו סודות כאילו.......
גורם חיובי בחיים
זה היה הכוונה שלי
<הבהרה רשמית>
הכי קטע זה שפתאום את נזהרת מלהגיד להם דברים
ואז הם שואלות: מה קרה את סוגרת את הפה?? הפטיפון נגמר??
עשית סדנא במנזר השתקנים???
ולך בא לצרוח: לא פשוט לא באלי שכל העולם ואחותו ידע בסופו של דבר את מה שאני אגיד לך כי "עוף השמים מוליך את הכל"
אבל במקום זה מגיע כזה חיוך מרגיע של על מה יש לדבר?? הכל בסדר ב"ה
חיים, נושמים, לומדים עובדים.
מצד שני:
צריך לקחת בחשבון שמה שאת אומרת יעוף מהר הלאה- אז יש דברים שאומרים ויש שלא- זה תלוי בך ובאיך את אומרת את זה.
כמים הפנים לפנים= אם את משתדלת לשמור סוד ודברים בלב, ולא לדבר לשה"ר אז גם בד"כ לא ידברו עלייך-
מזדהה
אני חייבת לציין שגם בתור רווקה שרוב חברותיי נשואות, גיליתי שכן אני פשוט חושבת פעמיים מה הכרחי מבחינתי לספר להן ומה לא, בדיוק מהסיבה הזאת..
אבל במקביל לכך, כשאני מספרת משהו שממש חשוב לי ובוודאות לא הייתי רוצה שבעליהם ידעו- אני מקדימה ומבהירה שלא תספרנה להם..וב"ה יצא לי לגלות שהן באמת שיא המכבדות וגם בעליהם, וזה נראה לי מעיד על זוגיות הרבה יותר טובה, מעבר לכך שחסכנו להם את עניין הלשון הרע. כי צריך להבין שיש פרטיות לא רק של אישתך אלא גם של חברה שלה...
תנסי את השיטה הזאת, ממליצה
רוצים לשתף את בן הזוג שלכם??
סבבה תהנו, אבל
א. תבהירו מראש!! לפני שמתחילים להשתפך לפניכם - שהכל אח"כ עובר הלאה!!
ב. אח"כ כשלא מספרים לכם כלום, אז תבינו למה ואל תשחקו אותה נעלבים!
לא הכל עובר הלאה, אבל קחי בחשבון שיתכן ויעבור הלאה.
מהוריי למדתי שאין סודות בין בני זוג, למעט אולי הסייג שהציעה צדיקה אחותך לעיל, וגם הוא בספק.
זה עלול לפגוע באמון ובתקשורת ביניהם וזה חמור מאוד, בד"כ הרבה יותר מהנושא המסופר..
ואי אפשר להמנע מהמשפט המעצבן "כשתתחתני- תביני" כי זה פשוט כך.
תדעו לכם שאלעד צדיק מאוד מאוד גדול שמלא בתורה ואור
"תשים בהודעות שלך את החתימה הזו:
"גם אני מעריץ את אלעד וכו' וכו'"
(או שאתה לא היית פה בתק' הזו של החתימות? |תוהה|)
אבל לפעמים צריך...
צריך לדבר עם חברה על דברים- שלא ממש שייך (עד ממש לא שייך) שיגיעו לבעלה
(החל מ- היא שאלה אותי על לקנות בגדים וצפונה....)
ככה שיש דברים שלא נכון\ אסור לי לדבר עם בעלי- אבל אני לא יכולה להפסיק לדבר עליהם עם חברה.
מבחינת תקשורת?
יפה בעיני שיטתו של בעלי - שתדעי, דיברתי עם פלוני ואני לא יכול לומר לך-ביקש לשמור סוד.
אני מעריכה אותו פעמיים- שהוא לא אומר לי סוד של אחרים, ושהוא כן אומר לי את מה שהוא כן יכול לשתף אותי
וגם אני- שאני נשואה- תוהה לי על זה-
כשאני מדברת עם חברה נשואה- מה מהדברים שאני אומרת לה- מגיעה לבעלה גם?
(ככה שזה לא משו שבעייתי רק לרווקים... )
אסור לספר לבן זוג דברים שהאדם שסיפר לך לא רוצה (אם לא שזה צורך תיקון הכרחי, כהלכות לשון הרע) - או שהם לשון הרע וכד'. ובוודאי ששמירת ההלכה תעזור לבנין בית איתן, לא פחות ממה שגם באמת עוזר שהוא השיתוף בדברים המותרים.
"זה עלול לפגוע באמון ובתקשורת ביניהם וזה חמור מאוד, בד"כ הרבה יותר מהנושא המסופר.."
סליחה??
האמון והתקשורת של בני הזוג אמורים להיות מושתתים על סיפורים של החברות של אשתך?? או על סיפורים של החברים שלך? זה מה שבונה את האמון בינכם??
עד כדי כך שאם לא תספר לה משהו שחבר שלך סיפר לך היא תיקח את זה כ"כ קשה?? זה יהיה כ"כ חמור, הרבה יותר מלשון הרע, מההגינות הבסיסית ומהאמון שהחבר שלך נותן בך כשהוא משתף אותך במשהו?!
בעייני זה פשוט עצוב...
התקשורת והאמון נבנים לאט לאט עם הזמן, והם צריכים להיות מבוססים על מצע חיובי וחזק, ובעיקר אישי! על קשר נפשי עמוק ביניכם!
וכן, אני נשואה מס' שנים, וחברות שלי, כמו חברים של בעלי- יודעים יפה מאד שמה שלא צריך להגיע לאוזני בני הזוג- פשוט לא מגיע! ותודה לאל שהם לא חוששים לשתף אותנו בסיפורים, בהתלבטויות ובקשיים שלהם!
ולא רק שאנחנו לא נפגעים, באמת מרגיש לנו לא בנוח לדעת דברים שאנחנו לא אמורים לדעת על אנשים שאנחנו מכירים...
ועדיאל צודק במה שאמר לצאדיקה (זה תופס גם פה? ) תדע שהחברים שלך יספרו לך רק מה שהיו מספרים לאשתך.
משום מה זה לא נראה לי הרבה, אם בכלל...
לפני שאת מתעצבנת כ"כ
שהזוגיות שלנו לא נהרסת מזה שאנחנו לא מספרים את כל הסיפורים של החברים/ות שלנו!
וכן, יש לנו אמון מלא אחד בשניה.
לכולם ברור שלא מדובר על מצב שבו תגיע למריבה עם החצי אם לא תספר לה , אבל אפשרי לסכם ביניכם שלא כל דבר שאתה יודע גם האוזניים שלה צריכות לשמוע והיפך .
האם בעלי צריך לדעת על כל המדוייטים של חברותי? ה אם חברותי לא יכולות להעזר בי כי אולי ארוץ לספר לבעלי? האם בעלי צריך לדעת מי עברה הפלה? עם מי נפגשתי במקוה? מי חטפה על הראש מהמרצה? זה ממש לא תורם לקשר בינינו. גם אני לא צריכה לדעת אפילו שזה מעניין על מה שקורה לחברים שלו אם מדובר במשהו אישי.
ב. גם את בעז"ה עוד מעט תהיי נשואה....
בס"ד
עימה!
ראשית אני חושבת , שחברה נשואה נמצאת בפלנטה אחרת..והנושאים המשותפים ברובם כבר לא מוצאים את
מקומם הראוי!
ולכן , עדיף שתשתפי חברה טובה רווקה , שתבין ותזדהה לריגשותייך מאה אחוז.
וכך לא תעמידי את חברתך בנסיון , וגם לך תיגול האבן שיושבת על הלב!!
תרשי לי בתור נשואה- לערער על הקביעה הזו
ואם יש נשואה שמרגישה שזה נכון- שתלך להשיג לה חיים.. פליז
חברות -מוזמנות לחלוק עלי !
רציתי להתיעץ דווקא עם חברה נשואה שעברה דברים שומים, והניסיון שלה יכול לעזור לי...
התיעצות עם חברה רווקה באותו נושא, לא בהכרח תוביל לאותה תוצאה...
ואני חושבת, שגם כשמתחתנים אז צריך לשמור על קשר חברי עם בנות אחרות. שזה אומר שעדיין צריך לשמור את הסודות שלהן... כי כשאין אמון אז פשוט אין חברוּת!!!
אי"ה , יצאתי מנקודת הנחה שההתייעצות עם החברה לגבי נושא מסויים שאינו משותף...
לכן כתבתי שעדיף להתייעץ עם חברה רווקה , שסביר להניח שהיא נמצאת באותו מצב כשלך ועוברת חוויות דומות
בתור רווקה.
וב-ר--ו-ר שאם אין אמון ,אין חברות...החברות מושתת על היסוד הבסיסי הזה!
שנית , את צודקת שצריך לשמור על קשר חברי , אין ספק!!..אך צריך להפעיל שיקול דעת , מה לספר ומה
לא...משום שהשיתוף בין בני זוג הוא ספונטני וטבעי...
צדיקה , בהחלט אפשר לומר שזו פלנטה אחרת מבחינת הנושאי שיחה המשותפים...
מה תספרי לה מה הכנת צהריים לבעלך? מה הספקת לנקות ולכבס??ואם יש ילדים , חוויות של הריון ולידה??
חברה רווקה עדיין לא עומדת במקום זה , אם כן היא לא תגלה עניין בנושאים אלו!!
ולחילופין חברה רווקה תספר לך איך בלימודים? איך היה המבחן? וכו'..שהראש שלך מזמן לא שם...למה שזה
יעניין אותך??
אני אישית ממש , אבל ממש לא כזאת...וגם לא אהייה כזאת אחרי שאתחתן בעז"ה...
אבל בהחלט שיש נשואות שהן גם כאלה...!!
וגם אם את מבקשת מהחברה שלא תספר לבעלה , תקחי בחשבון את האחוז הקטן שזה יכול להפלט לה בטעות!!
אני מנהלת שיחות ארוכות עם חברותי הרווקות וכן, לפעמים מעניין אותם הילדים ולפעמים אנחנו אפילו לא מגיעים לדבר על דברים שקשורים במשפחה ונישואין.
יש בנות שחושבות שהשיחות עם נשואות הן יהיו כמו שאת חושבת ולכן מנתקות קשרים וזה חבל, בעיקר לכן הרווקות.
ותאמיני לי לפעמים לחברותי הרווקות יש פחות זמן ממני לדבר....
גם "הנשואות" יודעות לדבר על דברים אחרים מעניין אותם עוד דברים...
ובאמת גם אני בתור רווקה וגם כיום חברות שלי הרווקות ה-ר-ב-ה יותר עסוקות ממני....
אני ממש מסכימה איתך
אבל אני רוצה להוסיף משו מהצד שלי- כחברה נשואה-
טבעי לאישה להתייעץ עם בעלה. שזה יהיה בעיניה הדבר הכי טוב, העיצה הכי נבונה
כשחברה שלי שואלת אותי משו- מבקשת עיצה- ולפעמים כבד לי.... ברור לי כמה זה חשוב...
וכאישה נורמאלית- אני רוצה את עצתו של בעלי- מה לענות לחברה? מה יהיה חכם ונכון?
זה ל-א מצדיק לספר לבעל כל פיפס וכל דבר שחברה מספרת
וכמובן לא מצדיק לספר לבעל בתור קוריוז, בתור סתם להעביר הלאה מה שאמרו לך
אבל- תביני את התנועה הנפשית- שלפעמים בעיני הדבר הכי טוב לעזור לחברה שלי- זה להתייעץ עם האיש-עיצה שלי.
מבינה?
שהם היו מספרים לבעלך
לא תמיד האיש- עיצה (צאדיקה אהבתי את הכינוי...) מעניין אותו על מי מדובר-
הוא שומע את הסיפור באופן כללי, נותן את העיצה כראות עיניו ושלום על ישראל- הוא לא יודע מי זאת,על מה מדובר..... וכו'
וזה לא אמור לעניין אותו!!!
זה ל-א מצדיק לספר לבעל כל פיפס וכל דבר שחברה מספרת
וכמובן לא מצדיק לספר לבעל בתור קוריוז, בתור סתם להעביר הלאה מה שאמרו לך
אך עדיין, אם מישהו מספר לך משהו, והוא סומך עלייך שלא תעבירי. ובכל זאת את מעבירה ולא משנה מאיזו סיבה. אל תתפלאי אם הוא לא ימשיך לספר לך..
זו משוואה פשוטה
אני הייתי ממש נפגעת אם חברה נשואה הייתה מעבירה הכל לבעלה,
כי זה לא עניין של אמון בין בני זוג זה עניין של להיות חברה טובה ונאמנה.
אני לא מבינה למה בני זוג צריכים לעביר הלאה סודות של אחרים,
בשביל מה? בשביל לרכל בצוותא?
זה בכלל לא קשור לאמון בין בני זוג,
זה קשור לאמון בין הבן אדם הנשוי לחבר שלו
ושעושים לי דבר כזה, מבחינתי החברה הוכיחה
שלא ניתן לסמוך עליה!
רוצה להעביר הלאה תודיעי לי!
כמו שפעם חברה נשואה ביקשה רשות להעביר את הדברים לבעלה.
ותאמינו לי הוא גם לא זוכר את זה כי זה לא באמת מעניין אותו הוא רק אוזן קשבת.
ואם בדיוק סיימתי שיחה סוערת והוא נכנס הביתה אני אשתף, אבל אם דיברתי עם חברה בצהריים ובערב אנחנו מדברים אני אפילו לא אזכור לספר לו את השיחה אלא אם זה קשור אליו.
ולכן צריך להוכיח את חברתך בטקט הנכון .
והיא ביקשה סליחה....
אני ממש לא מספרת הכל לבעלי.
אם יש משהו שאני רוצה לספר אני שואלת את החברה אם אפשר.
זה נראה לי ממש חוסר כבוד לחברה ופגיעה באמון.
'אשתו כגופו' לא רלוונטי בהקשר הזה...
ולכל אחת שיקול דעת לסנן ולהבדיל מה לספר ומה לא.
בגדול- לא צריך לספר, למה אני צריכה לעדכן את בעלי על עניין שקשור באישה אחרת?
אבל, אם יש מקרים יוצאי דופן, ששיחה עם הבעל תוכל לעזור, אפשר לשאול את החברה, זה רק יראה לה כמה את זהירה .
את האמת? גם את בעלי זה ממש לא מעניין.
סוג של שמירת העיניים והאוזניים.
שאני ממש מבינה אתך,
יש דברים שאני לא מספרת לבעלי, והוא יודע שאני לא צריכה לספר לו כל דבר על חברות שלי. זה ברור מאליו..
ולא, זה לא ברור מאליו שכל דבר אני הולכת לספר לו (מה שהרבה נשואים כתבו בשירשור.)
יש טאקט גם אצל נשואים..
ברור שיש דברים שאני אספר, אם יש צורך בזה שהוא יידע, (ואז אני איידע את החברה), אבל סתם סיפורי חברות וכדו', אין עניין ולא שייך.
הפעם הראשונה שחוויתי את זה ואז אמרתי לעצמי שכשאתחתן אני לא אהיה כזאת
זה היה עם המדריכת כלות...
סיפרתי לה משהו יחסית אישי ויום למחרת בעלה בא ושואל אותי שאלות על הסיפור הזה...
מאז נחסמתי אליה לגמרי..
והיום כנשואה אם מבקשים ממני לא לספר אני ממש לא מספרת ולא רומזת על זה
ואפילו אם לא מבקשים אבל יכול להיות שיהיה מזה משהו שייביש את אותה חברה אני לא מספרת..
בס"ד
זה לא "אופייני" לנשואים או משהו כזה, זה פשוט סוג של אנשים.
אני יודעת שיש דברים שממש לא שייך שאספר לבעלי [מה זה מעניין אותו סיפורים על חברות שלי??] וזה גם לא מעניין אותו לשמוע..
אם זה משהו שמציק לי ממש, אולי אספר לו רק את הסיטואציה בלי שמות וכד'.
בכנות, אם בקשר מתקדם היה משתף אתכן בכאב שיש לו נפילות באינטרנט, לא טוב לא עם זה וכו', הוא רוצה להתמודד, חשוב לו שתשמעי את זה... איך מגיבות?
כמו שכתבתי כבר - מה המטרה בשיתוף והאם זה משרת רק אותך כי ראיית עולמך היא שבת הזוג יכולה ואמורה לספוג הכל, או שיש גבול מסוים?
אז לדעתי יש גבול מסוים
שיתוף שעלול לערער יציבות זוגית - לדעתי פחות (הן לאישה והן לגבר)
שיתוף של קושי אחר - אז תלוי איך אומרים. ומתי. לא באמצע סערת הרגשות לדעתי אלא מתוך מקום אסוף
לא בזמן שהשני משתף בקושי בעצמו
לא כשעייפים/ רעבים/ הרגל בדלת/ הילדים תלויים על הרגליים וזה זמן לחוץ
או בקיצור- בדיעבד, בפניות, בפרופורציה
הוא :אני רוצה להתחתן איתך.
את : חחח מה ?
הוא : אני רוצה להתחתן איתך. אני רוצה שנקים משפחה. אני אעשה הכל שיהיו לנו חיים מאושרים ביחד.
את : ראית מה קורה בפורום "נשואים טריים" ?
הוא : מה קורה ?
את : *מגישה לו את הטלפון שמציג את השירשורים האחרונים בפורום.
הוא : אה ! אמא ! *הטלפון נופל לו מהידיים*
את : אתה בטוח שאתה רוצה להתחתן ?
הוא : ......(לא יכול לדבר)
הוא ........(נשימות כבדות, עדיין לא יכול לדבר)
את : *מביאה לו בקבוק מים*, "קח תשתה. תרגע"
הוא : *נרגע קצת*.. כן, אני רוצה להתחתן איתך. אני רוצה שנקים משפחה. אני אעשה הכל שיהיו לנו חיים מאושרים ביחד.
מה את עונה ?
אין גוגל. אין חבר. טלפוני.
מה. את. עונה. עכשיו.
ברגע שהיא אומרת לך תראה מה קורה בפורום נשואים טריים, אז תגיד אז מה, סומך על הקב"ה ולכל אחד יש את המסלול שלו, תאמיני ויהיה בעזרת ה' רק טוב
כן
דייט שביעי זה מוקדם לי מדי.
אם הוא מציע אז, ולא מקבל תשובה של "צריכה עוד זמן" אז נפרדת ממנו.
מה הכוונה לא מקבל תשובה של "צריכה עוד זמן"?
מה האפשרויות שלו?!
חח צודקת
למרות שיותר הגיוני מאשר רוב האחרים של מוקי😂
אם בחור רוצה להתחתן כשמוקדם לי מדי, אז אם זה ממש מוקדם אני ישר חותכת. זה אומר שהוא לא קשוב אלי.
אם זה בגבול ההגיוני אז אומרת שצריכה עוד זמן. לא מתאים לו? ביי.
אם הוא החליט שהוא רוצה להתחתן למרות שאת עדיין "מבולבלת מאוד"? אסור לו לקבל החלטה או לשתף אותך בהחלטה, לפני ש"הוא מרגיש אותך" והוא יודע שגם את רוצה?
לכאורה, נשמע לי הרבה יותר פשוט, שהוא יגיד שהוא רוצה ואת תגידי לו "סבבה שאתה רוצה, אני עדיין לא החלטתי", ותתקדמו עד שאת תחליטי. לא נשמע לי מסובך, וזה גם לא בסיטואציה היחידה בין בני זוג/חברים, שאחד רוצה משהו והשני עוד לא החליט אם הטא רוצה אותו דבר.
כמובן שבאותה מידה יכול לקרות מצב הפוך, שאת רוצה והטא עוד לא החליט. נראה לי ממש סבבה שתשתפי אותו והוא יקשיב לך ויגיד "יופי", בלי לציית לרצונות שלך או להחליט מיד על פי ההחלטה שלך.
אבל אם הוא שם כשאני עוד לא מתקרבת, יש פה פער גדול מדי בתפיסה.
תחשוב על האנשים שיוצאים פגישה או שתיים וסוגרים. לך זה מתאים? סביר שאם מישהי תגיד לך בפגישה שניה שהיא רוצה להתחתן, תרגיש שאתם בכלל לא משדרים על אותו גל.
אז אותו דבר.
אתה ממש נהנה מזה
אבל אם הייתי שם - אז מה שמרגיש לי
אם כן, אז כן
אם עוד קצת זמן אבל זה הכיוון - כנל
ואם לא, אז כנראה שלא הייתי שם עד פגישה שביעית
בימים חמים אלה? אשמח לרעיונות...
יש לכם?
אקווריום ירושלים – בילוי נע בין מגדלי תצפית דגים של הים התיכון והים האדום, מושלם למזג אוויר חם .
מערות קירור – כמו מערות בית גוברין, מפלט קריר בטמפרטורות גבוהות, עם טיול מיוחד מתחת לאדמה
סיור לילי בגן החיות ברמת גן או הספארי בלילה – יוצאים לטבע בלילה כשהחום יורד, מנוף וחיות שלא רואים באור יום
סדנאות קרמיקה, זכוכית או זכוכית גרפיטי – פעילות יצירתית ונעימה במרחב ממוזג, אפשר בירושלים או תל אביב 
בתי קפה ומסעדות…
ברמה גבוהה
לא עם סנדלים שהיו אתמול באחד השרשורים …
סה"כ מלון, לא משו מיוחד.. בימינו יש בהם מפונים כל הזמן.. שעושים מה באלהם.
שהייתי בבית מלון לבשתי את השמלה של המעצבת הכי יקרה בארץ .. עם טבע נאות
ומישהי מסביון דיברה איתי שעות שהיא אוהבת את הסטייל חחחחחח
אמרתי לה קודם כל קלאס באפס מאמץ
שבו היו דייטים של חרדים, אז נראלי זה אותם מלונות...
אבל הם לפחות ניסו... מה שאומר זה אותן מלונות. זה גם תלוי בעומס שהיה במלון..
שהתפרסמה לא מזמן בזכות זה:
אנחנו ברחנו אחרי 5 דקות
אווירה כבדה ומעיקה
לא נראלי שזה משנה איזה מלון
זה היה לי כבד מידי האווירה
יצאנו לטייל בפארק ליד היה נחמד
אני שגר במרכז, בלתי אפשרי לטייל ולהנות מהליכה נעימה בחוץ בקיץ. מזיעים ונוטפים …
בתי המלון לאורך חופי תל אביב מציעים ישיבה נעימה, עם צפייה בים בחלונות הענקיים של הלובי.
באמת בפגישה הבאה נאלצנו להישאר במלון כי ירד גשם
אבל התבאסנו על זה ממש...
תכלס הייתה פגישה טובה
לצער !)
והאמת היה אחלה, קצת היה מצחיק כי היינו באופי שונה לגמרי מהחרדים, תכלס זה תלוי איזה דייט; בתחושה שלי הרבה פעמים סתם מחפשים מקום להיות בו ביחד, וזה לא באמת משנה איפה, רק שמחפשים סגור כדי שלא יהיה קר/חם מידי. באמת בהתחלה יכול להיות שזה שונה..
וזה כבר נשמע פחות שווה
ממליץ לך לחשוב מחוץ לקופסא
ולא ללכת למקומות סטנדרטים.
רעיון שעולה לי עכשיו שיעזור לך להתקרר
ובמידה ואתם לא סטודנטים זה כנראה יוציא אותך מאזור הנוחות
ספריה עירונית
(אם זו פגישה ראשונה השקט של הפגישה הראשונה ישתלב יופי🙃)
רשמתי לפניי. ב"ה לא פגישה ראשונה אבל איכשהו מסתבכים עם זה כל פעם מחדש..
לק"י
תלוי ביום.
אצלינו בשבת היה חם, אבל בערב היה אוויר ממש טוב בחוץ (אנחנו גרים בדרום, אבל לא באזור לח).
אבל נשארתי בדרום גם אחרי.
יש לכם תוכנית עבודה ליום שאחרי הנישואין? אתם בונים על לאכול את הכסף ממתנות החתונה עד שתעמדו על הרגליים?
בדיוק היתה לי שיחה עם הגדול שלי בן 10, אמרתי לו ללמוד מאבא מה לא לעשות, לא להתחתן לפני שיהיה לו מקצוע.
קשה עד בלתי נסבל
אבל לא מתחרטת
"כנראה שלי זה לא אמור להיות"
"זה גזרת הכתוב"
"אם עד עכשיו זה לא קרה זה כבר לא יקרה"
מקווה שאתם לא שם. קר
ובסוף מתחתנים.
ובכלל, למה זה רציונאלי שהעבר יעיד על ההווה?
לא מעיד אך בהחלט משפיע
ולעיתים העבר נגרר עד להווה ומתוך כך גם לעתיד
לא רק בפן השלילי גם בפן החיובי(תלוי מי מסתכל על זה)
הייתה לי תשובה לכך הייתי אדם עשיר
או לפחות אדם פשוט עם לב טוב שעזר ללא מעט אנשים
אנשים שואלים את עצמם - מי אני?
לפעמים התשובה לשאלה הזו - אני זאת ההיסטוריה שלי. יש בה מן האמת..
אך בודאי שזה לא רציונאלי להגיד שהעבר מעיד על העתיד.
להגיד לך מה משפיע על העתיד? הפרשנות על העבר ועל ההווה.. ממילא יכולה להיות פרשנות על העתיד.
הטענות הנ"ל לא רציונאליות בכלל. יש פה עניין ריגשי שכדאי לעבד אותו, אבל זה כלי אחר, כל ריגשי. לא כלי שלטענות נגד ובעד.
וקראת לזה רציונאליות..
טענה וקראתי לה בשם...
אנחנו מגיבים על אותו שרשור?
אח יקר קצת אבדתי אותך
לאן לקחת את מה שכתבתי?
הטענה: העבר משפיע על הווה
הסיבה: אני לא יודע למה
קצת קשה לי לקרוא לזה טענה רציונלית
מישהו מכם הרגיש פעם אהבת אמת?
אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להגיע לאהבה אמיתית כלפי מי שיש בו הרבה ממה שרציתי…
האם הגיוני שפשוט ישעמם אותי לשמוע את ההקלטות של בן הזוג שלי? זה כל כך עצוב לפגוש מישהו שיש בו המון ממה שרציתם ועדיין לא להצליח לפתח אהבה ואכפתיות אמיתיים אליו… הוא כבר רוצה שנתחתן
ואני שואלת למה זה מרתיע אותי כל כך? לצה אני לא רוצה? מה עשיתי בקשר הזה שנה שלמה אם אני לא באמת אוהבת אותו?
ולמה אני כל כך מתעקשת שלא לעזוב ורוצה כל כך להצליח לאהוב אותו באמת? האם זה אפשרי?
זו יותר פריקה ורצון להזדהות 🥺
הלקאה עצמית לא תקדם אותך
מה עשיתי אותו, ולמה ואיך. לא רלוונטי כרגע בעיניי. לא נשארים בקשר רק כי שנה ביחד והוא רוצה להתחתן. זה קודם כל.
דבר שני, אהבה זה דבר שנבנה עם הזמן. אהבת אמת זה מושג מהעולם המערבי. אז תלוי איך את מודדת את זה
מה ציפית שיהיה? ואיפה זה מתנגש לך במציאות?
לדעתי אם את לא רואה איתו עתיד, אז אין מה להמשיך ולמשוך. חבל על הזמן של שניכם
מה שכן, הייתי עושה ברור סביב העניין של איך את רואה אהבה, זוגיות וחיי נישואין. מה הציפיות שלך סביב זה. מה היית רוצה להרגיש ( ואומרת בתור נשואה - בעלי לפעמים משעמם אותי. ולא תמיד בא לי להקשיב לו. או יותר נכון - אני לא תמיד פנויה לכך. קורה גם הפוך אגב. לפעמים לא צריך לדבר בכח וזה בסדר גם קצת ספייס) וגם על איך להיות יותר מדויקת בפעם הבאה בלי שזה נמשך נצח
(הוראות הפעלה בסוף)
1. אהבה צעירה היא השלכה, לא בהכרח היכרות אמיתית.
2. ההתאמה האמיתית מתגלה רק מול משברים, לא בזמן שקט.
3. אפשר לאהוב מישהו מאוד, ובכל זאת לא להצליח לבנות איתו חיים.
4. דרכי התמודדות שונות עם כאב עלולות להרחיק בני זוג.
5. קשר לא מחליף ריפוי אישי — הוא רק מאיר את המקומות שעדיין כואבים.
6. זוגיות טובה דורשת מיומנויות, לא רק רגשות.
7. סליחה אמיתית היא לא לשכוח, אלא לא לתת לפצע לנהל אותך.
8. אהבה לא פותרת הכל — אבל בלעדיה אין סיכוי.
9. לפעמים להיפרד ממישהו זה מעשה של אהבה — כשמבינים שביחד זה רק פוגע בשני הצדדים.
10. כדי לבנות קשר אמיתי, צריך להסכים להרגיש גם כאב — בלי לברוח ממנו.
הוראות הפעלה.
אוקי, זה די פשוט,
אם לא הסכמתם בכלל עם נקודה מסויימת - הסבירו..
אם יש לכם משהו להרחיב על נקודה מסויימת, הרחיבו.
אם יש לכם נקודות חדשות להוסיף, הוסיפו בכיף.
שלב השאלות
שאלה : אלה נקודות שלך ?
תשובה : להכין לעצמי טוסט צהובה-מלוחה עם קצת בצל וחמאה, אין לי כח במזג אויר הזה, אז לחשוב לבד על 10 נקודות כאלה ? אין סיכוי.
שאלה : אז מי אמר את זה ?
תשובה : מישהו חכם מאוד ועשיר מאוד (אבל מנקודת המבט שלו , כך שזה לא תורה מסיני)
שאלה : מי ?
תשובה : כבר חצות. המוקד סגור. אין יותר שאלות. עמכם הסליחה ולילה טוב.