י"ג תמוז 10:36כל מי שטוען שכל החיילים שנופלים בקרבבינייש פתוח
זה למען שלמות הממשלה, הוא מנוול שיודע שאם תעצר הלחימה, גם אם נוכל לקבל בחזרה את כל החטופים, 7 באוקטובר הבא יקרה בעוד כמה שבועות.

עין טובה. המתכון לחיים מאושרים חושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים

כנסו לכרטיס אישי שלי ותראו את המבחר שלי מהפורום

עוד שרשורים מהפורום

כ"ו תמוז 08:02למה מדיחים את יולי??????סיעתא דשמייא1
כ"ו תמוז 08:11אחרת על מה השמאלנים יתלוננו?נקדימון

אם יולי מעצמו היה מחליט שהמהלך שלו חסר תוחלת ומשנה את חוק הגיוס, אז השמאלנים היו שמחים וטובי לב ולא מחפשים דרכים להפיל את הממשלה,

עכשיו שיולי החליט שמהלך חסר תוחלת זה בדיוק מה שטוב לכולם, אז השמאל עצוב מאוד וחבל לו שהממשלה תצא לבחירות - זו סיבה שחשוב לעדרי קפלן שיולי יישאר שם, כי הם רוצים שהממשלה תמשיך למלא את כהונתה.

וכעת ללא פואטיקה:

השמאל יעשה כל דבר ציני כדי להשיג את המטרות הרנטי-דמוקרטיות שלו. יולי לא מעניין אותם, וגם לא גיוס חרדים. יש פה ניסיון לייצר תנועת מלקחיים, עלובה וחסרת סיכוי יש לומר, כדי שהממשלה תיפול או כי אדלשטיין נשאר או כי אדלשטיין יוצא. הוא עוד אידיוט שימושי בידי הדיקטטורים של הפרולטריון.

כ"ו תמוז 08:47ממש תשובה אופיינית של משתמט….סיעתא דשמייא1
… שהחיים שלו נעים בין שמאל לימין ותו לא.
כ"ו תמוז 10:55טוב שאתה מסתתר, אחרת היית חוטף תביעהנקדימון

החיים שלך נעים בין שנאה לטימטום, ותו לא.

משתמט מאוסטרליה מעז לפעור את הג'ורה שיש לו במרכז הפרצוף על חייל מילואים שעוד לא סיים את צו 8 שלו מיום הטבח.

אתה ודומיך צריכים להשתחוות ולהתחבא מבושה לעומת התרומה שלי למדינה. בוגד מתועב.

כ"ו תמוז 11:08לא מאמין לך.סיעתא דשמייא1
כ"ו תמוז 11:19אז תחשוף את השם שלך ובוא לשלם דיבהנקדימון

אני לא מאמין לך שאתה יהודי. אתה איראני שמדבר עברית 

כ"ו תמוז 10:21כי יולי חי בסרט על אוגוסטאיתן גיל

הוא שליח ציבור שמצפצף על הציבור שלו כדי לשרת את קפלן.

הוא היה צריך להבעט מהכנסת לכל הרוחות, אבל החוק שלנו אינו מאפשר, לכן נסתפק בהדחתו מועדת החוץ והבטחון, ובמקומו יבוא מישהו אחר שיסלול את הדרך לפתרון סוגיה פוליטית שמלווה אותנו במשך כמעט יובל שנים.

כ"ו תמוז 11:06אז זהו . זה לא סוגיה פוליטית …סיעתא דשמייא1

… מאז השביעי באוקטובר זה סוגיה מצילת חיים.

כ"ו תמוז 11:23מצילת חיים?!נקדימון
אז למה לא מחזירים לגיוס את כל עשרות האלפים שאייזנקוט שחרר בגלל הצבא הקטן והחכם שלו? אלה חיילים שכבר יודעים את העבודה, בעלי מקצוע צבאי, לוחמים עם ניסיון מילואים - למה לא מחזירים אותם? הרי זה כל כך מציל חיים.. לא!?

התשובה פשוטה: עדרי קפלן מצאו תירוץ ישן להיתלות בו. והם ישחררו את כל החרדים מגיוס ברגע שממשלת השנאה שלכם תהיה תלויה בחרדים כדי לקום. כבר היינו בסרט השמאלני הזה.

כ"ו תמוז 11:39הכל פוליטי כולל הקישקושים שלךאיתן גיל

החברים שלך בקפלן עושים סיבוב על החרדים כדי להוביל לבחירות שבמקרה הטוב יעניקו להם בלוק חוסם, ופתח לבחירות נוספות, ושוב בחירות... 

בסרט הקפלניסטי הזה כבר היינו 5 פעמים, ובינתיים קיבלנו את הטבח הראשון בסדרה המתוכננת.

כ"ו תמוז 11:48רגע מה דעתך...סיעתא דשמייא1
... איך צריך להראות "חוק הגיוס"? לצבא חסר חיילים.
כ"ו תמוז 12:51הצבא חסר חייליםאיתן גיל

כי במקום להיות כאן ולאחוז בנשק, אתה משתעשע בפארק הקנגורו.

ועוד מטיף לנו מוסר.

וכבר נאמר במקורותינו: סיג לחכמה שתיקה.

כ"ו תמוז 15:31ולגופו של ענין....סיעתא דשמייא1

......האם צריך לגייס היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם

בגלל מחסור חמור בכח אדם בצהל עקב מחדל השביעי באוקטובר שנבע מקונספצית "החמס הוא נכס"?????

כ"ו תמוז 17:32לשרת את קפלן?בינייש פתוח
לשרת בצבא זה לשרת את קפלן? רק לשמאל שאיים בהשתמטות ממילואים בזמן הרפורמה אכפת מהמדינה ומהניצחון ומאנשים כמוני שמגויסים רוב הזמן שמאז הטבח וחברים שלי מתו מרוב שחיקה בגלל העומס שנוצר בגלל אוכלוסייה שלמה שמסרבת להתגייס בזמן מלחמה קיומית?
כ"ו תמוז 19:33יולי אוגוסט תוקע את החוק כדי לשרת את קפלןאיתן גיל

אם הוא יתגמש, הקואליציה הנוכחית תחזיק עד אוקטובר 2026, והחלום של קפלן לחזור לשלטון ידחה עד סוף המאה.

מצד שני אכן אי אפשר להתגמש גם מול חמאס וגם מול חרדים.

כ"ו תמוז 21:02לאבינייש פתוח

הוא תוקע את החוק בשביל שחברים שלי יפסיקו למות כתוצאה משליקה בגלל אוכלוסייה שמסרבת להחליף אותם.

רוצה את השמות של החברים שלי שנהרגו?

כ"ו תמוז 21:28אני רוצה שתתביישאיתן גיל

אם יולי לא היה תוקע את החוק כהוראת קפלן, 4000 חרדים כבר היו מגוייסים לשרות חובה, אבל בקפלן שהמציאו את הסרבנות ופועל יוצא הביאו את הטבח, לא מעוניינים להחזיר את השקט למדינה השסועה הזו.

מעבר לכך, 4000 חרדים כאמור יקצרו לך את שרות המילואים בארבע שעות, בקושי.

אז די עם הדמגוגיה הזולה.

כ"ו תמוז 21:39החוק הנוכחי לא עגייס חרדי אחדבינייש פתוחאחרונה

רק יגרום לחרדים להישאר בישיבה מחוסר ברירה ולא מהסיבות הנכונות.

צריך חוק שיגייס את החרדים נקודה סוף.

כ"ו תמוז 12:20כי אוגוסט למניינם עוד מעט בא, יולי חולףקעלעברימבאר
כ"ו תמוז 15:32אהבתיסיעתא דשמייא1
כ"ו תמוז 19:24כי הוא עובד בשביל השמאל?זיויק
כ"ו תמוז 18:09אני שואל שוב. האם צריך לגייס ....סיעתא דשמייא1

......היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם

בגלל מחסור חמור בכח אדם בצהל עקב מחדל השביעי באוקטובר שנבע מקונספצית "החמס הוא נכס"?????

כ"ד תמוז 18:15סמוטריץ' כמו בנטבינייש פתוח
אחד הפר הבטחה וישב בממשלה עם הערבים, ואחד הפר הבטחה ויושב בממשלה שמעבירה סיוע לחמאס.
כ"ד תמוז 19:28אין לכם חברים לשלוח להם את כל הודעות הביזוי האלה?נקדימון

במקום דיונים אמיתיים, אתם הופכים את הפורום לסדנת צעקות

כ"ה תמוז 16:42נו, באמתהסטורי
אין פוליטיקאי אחד לאורך השנים, שלא תוכל לתפוס על איזשהי מילה. זה לא עובד. לפעמים גם צריך להצהיר הצהרות נוקשות, כדי להגיע לתוצאה סבירה אכשהו באמצע.

הסיפור של הנוכל בנט ממש לא מסתיים ב'לא עמד בהבטחה'. נתניהו לדוגמא מפורסמת, לא עמד בהרבה יותר הבטחות, אבל לזה הציבור הצביע על הדבש ועל העוקץ. לאיש שהוא סה"כ יחסית ימין מתון ופרגמטי.

בנט הפר הרבה יותר מהבטחה, בנט לקח קולות שהניחו שמצביעים למשו אחד - הימין שמימין לנתניהו והעביר אותם צד והקים ממשלה שהיתה שמאל קיצוני, כזאת שכאירוע מייצג בשיאו של כאוס בריאותי - שר הבריאות מבריז מישיבת קבינט הקורונה כדי לעלות לרגל לרב המרצחים אבו מאזן.

כ"ה תמוז 16:59זה לא בדיוק באותה הרמהבינייש פתוח
אבל הוא מאיים לפרוש כבר מתחילת המלחמה וזה לא קורה וכנראה שלא יקרה גם בעתיד
כ"ה תמוז 17:30הוא כמה פעמים אמר בפירוש ובבירורהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ה 19:54

שכל עוד שהוא חושב שבזכות ההשארות שלו המלחמה תמשך עד להשגת מטרותיה - ישאר (ובנתיים הוא גם מוביל מהלכים מאוד חשובים בסוגיות נוספות). ביום שיבין שנתניהו נכנע וויתר על נצחון - יפרוש.

נ.ב.

אישית לענ"ד כל עוד שאין אפשרות ראלית לממשלה טובה יותר, אין טעם לפרוש וחבל להכנס לדינמיקה שעלולה להוביל לנפילת הממשלה.

עריכה: היתה לי כאן טעות הקלדה הופכת משמעות. ב"ה אף אחד לא עשה מזה מטעמים.

כ"ה תמוז 20:30😆בינייש פתוחאחרונה

קראתי את ההודעה שלך טרם העריכה ולא שמתי לב לטעות הקלדה.

אמנם מתאים לי להתחכם במצבים כאלה, אבל זה משהו שאני עושה רק כאשר מלכתחילה הדיון לא רציני או נוגע בנקודה הלא רלוונטית בכוונה. לא כאן

כ"ד תמוז 13:0320 שנה לגירוש מגוש קטיף וצפון השומרוןזיויק

מה זה מעורר בכם?

איפה זה מחדד מבחינתכם את מה שקורה עכשיו?

כ"ד תמוז 13:04זה לא ב ט באב היה הגירוש?קעלעברימבאר
כ"ד תמוז 19:52אוטוטוזיויק
זה כבר בשיח הציבורי
כ"ד תמוז 23:20אחרי. בי' באב חילקו צוויםהסטורי
הגירוש בכח התחיל בי"ב ונמשך שבוע שלם
כ"ד תמוז 23:20פצע שלא הגלידהסטורי
וכאב עצום על כל הדם שנשפך ועוד ישפך עד שנתקן את הפשע. לפחות השנה אנחנו בדרך לתיקון.
כ"ה תמוז 10:20זה היה טראומההפיאחרונה
לא צריך כולם יודעים ..
י"ט תמוז 09:05בעקבות פרישת יהדות התורה מהקואליציהאיתן גיל

הקואליציה נשענת עדיין על רוב תיאורתי של 61 ח"כים, אבל מתוכם לא מעט ח"כים "עצמאיים", כמו: אדלשטיין, ביתן, דלל, דנינו, ועוד כהנה וכהנה.

ברקע יושבת ש"ס על הגדר, כאשר מצד אחד היא מחוייבת פוליטית לאחותה יהדות התורה, ומצד שני מוטב לה לנקוט בשב ואל תעשה, ולסמוך על נתניהו שיוביל לבחירות מוקדמות, ולכאורה בצדק, ואכן מזה זמן נאלצת הקואליציה להסיר את הצעות החוק הממשלתיות בזו אחר זו.

מצד שלישי יהדות התורה לא היתה היתה מרחיקת לכת ופורשת, ללא תיאום מוקדם עם האופוזיציה בדבר חקיקת חוק גיוס כלבבה תחת ממשלת שמאל קפלן.

גם לפי סקרי פילבר המחמיאים הרי שבלי יהדות התורה אין התכנות לממשלת ימין נוספת, ורק פתי יאמין שמי שנכווה ברותחין ילך שוב עם מי שהשיקים שלו חוזרים.

בין לבין, אני חוזר על הערכתי שנתניהו יפרוש מהפוליטיקה בתום קדנציה זו. מוטב מבחינתו אם הקואליציה הנוכחית תמלא את ימיה, ובתוך הזמן יורחבו הסכמי אברהם, ותושג הכרעה בעזה, שיצטרפו לגיליון ההישגים המפואר שלו. אבל מתאבד שיעי הוא לא.

כ"ה תמוז 18:12הסוגיה של יציאה למלחמה ע"י סנהדריןשלג דאשתקד

זה מופיע בגמ', וברמב"ן שציינתי (זה לא הרמב"ן על יישוב ארץ ישראל. תסתכל ממש ממש בסוף ההשגות, זה משהו אחר ומעניין). לא על זה דנתי.

וגם מה שכתבת שעזרת ישראל מיד צר היא מחחמת מצוה זה לא ממש מדויק. זו דעת הרמבם, אבל לכאורה יש כאלה שמגדירים מלחמת מצוה באופן אחר.

אבל למרות הכל - אני פשוט חושב שהלכות אורים ותומים וסנהדרין לא יכולות לחול כשאין את הדברים האלה. זה פשוט לא הגיוני. בפרט שכשיש פיקוח נפש אין שאלות של מלחמת מצוה אלא חייבים להציל כי התורה מצוה "לא תעמוד על דם רעיך".

אגב אני מנסה לדון לכף זכות את הרב מטשבין, שאולי מה שהוא אמר לרב זילבר זה סתם בשיחה באופן כללי שהיה עדיף שיהיו מקבלי החלטות יראי שמים וכו (גם אני בעד!), אבל לא כסיבה להתגייס. אבל הרב זילבר ודאי לא מציג את זה כך.

כ"א תמוז 10:36פוליטיקאים ותקשורתפשוט אני..

למה פוליטיקאים חושבים שהם יודעים הכל וטובים בהכל?

להתראיין לתקשורת בינלאומית - זה משהו שלא כל אחד יכול!

קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך.

נניח שעברנו את מחסום השפה ואתה דובר אנגלית מעולה.

אתה יודע לדבר בצורה רהוטה? יודע לשים את הדגש על המקומות הנכונים? יודע איך לא ליפול בשאלות הקשות של המראיין?

מגיעים פוליטיקאים ישראליים, בטוחים שאם בישראל יש קונצנזוס רחב סביב המלחמה אז כך יהיה גם בראיון ב-BBC או ב-CNN, ובטוחים שאם רק יגידו "אבל הם התחילו" אז המראיין מיד יתחיל ללטף אותם מסביב לאוזן.

בקרב הפוליטיקאים - נתניהו, בנט ולפיד מעולים בהסברה לתקשורת הזרה (וכן - זה חשוב שדווקא אנשים מהאופוזיציה יתראיינו! שבעולם יבינו שזה לא עניין של נתניהו או של חצי מהעם אלא משהו שיש סביבו קונצנזוס).

מלבד פוליטיקאים יש גם אנשי מקצוע שעובדים בזה ועושים עבודה מעולה (למשל אילון לוי שלצערי פוטר).

פשוט כואב לי הלב לראות פוליטיקאים שמתראיינים ועושים בושות לעצמם ולמדינה.

דעת הקהל בעולם (ובמיוחד במעצמות) חשובה מאוד, אסור להפקיר אותה בידי מי שלא מבינים בזה.

כ"א תמוז 14:13צודקקעלעברימבאר
כ"ג תמוז 21:55נכון ולא נכון.ים התכלת

יש פוליטיקאים (גם לא ישראלים) שאין להם אנגלית טובה אבל הם יודעים לומר את המילים הנכונות. ודווקא מתוך האנגלית הרצוצה שלהם הם יודעים להעביר את המסר העיקרי. לא חייב לדעת אנגלית כדי להיות פוליטיקאי טוב.

וכן יש כאלה גרועים שגם אם האנגלית שלהם הייתה טובה, היו עושים עבודה גרועה.

כ"ג תמוז 22:20לא כתבתי ולא חשבתיפשוט אני..

שצריך אנגלית בשביל להיות פוליטיקאי,

ושידיעת אנגלית לבדה מספיקה בשביל להתראיין.

כ"ג תמוז 22:22לגבי המשפטים התכלת

"קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך."

אני לא מסכים, כי יש פוליטיקאים (זרים בעיקר) עם אנגלית גרועה שעושים את העבודה עם מעט האנגלית שיש להם ומכבדים אותם וייתכן שדווקא בגלל אנגליתם הרצוצה אבל כוונתם הרצויה

כ"ג תמוז 22:32אולי זה תלוי מאיפה הםפשוט אני..

פוליטיקאי ממדינת עולם שלישי,

אולי זה נסלח אם האנגלית שלו שבורה. גזענות של ציפיות נמוכות וכו'.

אבל פוליטקאי ממדינה מתקדמת, יש האומרים סטארטאפ ניישן, שלא יודע אנגלית - שיתראיין לתקשורת המקומית.

כ"ג תמוז 22:35אז אפשר למנות מתורגמן או משהוים התכלת

גם מנשיא גרמניה לא הייתי מצפה לאנגלית מדהימה מצדי שיתרגמו אותו

כ"ג תמוז 22:54מנשיא גרמניהפשוט אני..
אני בעיקר מצפה שלא ירצח יהודים בשיטתיות.

כל השאר זה בונוס.

כ"ג תמוז 22:57שוין נו אז שיהיה נשיא צרפתים התכלתאחרונה
פרסומת
כ"א תמוז 07:10האם הם כבר ביקשו סליחה על שותפותם בהתנתקות?גבר יהודי

לקראת 20 שנה לאחד הפשעים הגדולים בתולדותינו,

האם מועצת-פשע (זה היה הכינוי שלהם בתקופה ההיא!) ביקשו סליחה על זה שהם עזרו להתנתקות לקרות?

האם צעירי חב"ד ביקשו סליחה על זה שהם (מנהלי בתי חב"ד בארץ) יצאו לנופש בימים של ההתנתקות עצמה? והשתדלו כמיטב יכולתם לא לעזור להפגנות הגדולות וכו'!

(רק ה"משיחיסטים" באו להפגין, ולדוגמא הרב שלום וולפא, שלימים הקים את מוזיאון גוש-קטיף)

כ"א תמוז 09:52בוא אלחש לך סודפשוט אני..

גם אם עוד חבדניקים היו באים להפגנות, זה לא היה משנה בכלום את תוכנית ההתנתקות.

מה שכן, אם פחות חבר'ה היו באים להפגנות ויותר היו מגיעים בשביל לעזור לאנשים לארוז (אני למשל עזרתי לחקלאי להעביר את הציוד שלו לשדה החדש שהוא קיבל) - אז אמנם זה לא היה עוצר את ההתנתקות אבל לפחות עושה אותה קצת פחות מרה עבור המפונים.

כ"א תמוז 10:37אני לא נכנס לזה,קעלעברימבאראחרונה
אבל הפגנות משדרות מסר שזה לא עובר חלק, וכך זהיכול למנוע את הפעם הבאה גם אם לא הנוכחית
י"ט תמוז 11:55תתעסק בממשלת אוסטרליה בבקשההסטורי
ותניח למדינת ישראל עם הממשלה שאנשי המדינה בחרו.
י"ט תמוז 11:58תתמודד עם הטענות בבקשהסיעתא דשמייא
י"ט תמוז 12:11תציג טענות...הסטורי

כותב המאמר אינו פסיכייאטר, כך שאינו מוסמך להביע עמדות בנושא שפיות. לגופם של דברים, הוא ממחזר את הטענות הרל"ביסטיות הישנות ולועס אותן תוך שטוען פיסקה אחרי פיסקה ש'לא שפוי' לעשות את מה שלא מתאים לדעותיו הפוליטיות.

נו, שויין...

כ' תמוז 23:31זה מותר רק למלך צארלס ירום הודוקעלעברימבאר
י"ט תמוז 16:50רון בן ישי אינו שפוי והמוסד המתאים ביותר לאישפוזואיתן גיל

הוא ווינט.

בין השיטין אכן ישנה בעיה בשדרת הפיקוד הקפלניסטית שלנו שמטעמים פוליטיים מובנים עוצרת קידום קצינים מוכשרים מהצד הימני של המפה פרט לבודדים שמקודמים גבוה יותר- למראית עין.

כ' תמוז 03:18תפסיקו לרמות את עצמכם. המצב לא טוב.סיעתא דשמייא1
תשמעו את הרב אלחנן דנינו ותבינו לאיזה שפלות הממשלה הזדונית שלכם הגיעה.
כ' תמוז 06:47תפסיק לזרוע דה-מורליזציה!הסטורי
תפסיק בכח לחפש את הרע!
כ' תמוז 08:55לך לצבאסיעתא דשמייא1
כ' תמוז 08:25ברור שהמצב לא טוב אם הנסיבות מחייבות אותךאיתן גיל

להיות מחוץ לגבולות המדינה.

ותרשה לי להפנות אליך שאלה פתוחה: למה אתה לא פה. האם ברחת בגלל צו מעצר שתלוי נגדך?

שואל בשביל ידיד מקפלן.

כ' תמוז 09:02ב 1992 עזבתי בגלל אוזלת היד…סיעתא דשמייא1

… של שמיר לטפל בטילים של סדאם חוסין.

אחרי האכזבה מבגין שהחזיר את סיני  והבוץ בלבנון חשבתי ששמיר

אולי ישנה כוון.

כנראה שצדקתי מאז אנחנו בירידה תמידית.

עלית הליכוד היא האסון של המדינה.

כ' תמוז 11:03המסלול של שנינו די דומהאיתן גיל

לפני כ- 4000 שנים עזבתי את מצרים בגלל אוזלת ידו של פרעה הרשע.

ומאז בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו, ויורשה לי להתלות בענין זה באמירה של המאור הגדול של השמאל האסוני: נפולת של נמושות

כ' תמוז 11:31אז בניגוד לנפולת של נמושות כמוךהסטורי
אבותי דבקו בארץ חמדה ולא נטשו - לא במרד הדרוזים, לא ברעידת האדמה שהחריבה עליהם את הבית שלהם בצפת, לא כשהטורקים שחטו אותם במיסים, לא כשמוחמד פש'ה נלחם, לא כשהבריטים רמסו ולא כששלטון מפא"י דחק לשוליים את כל מי שלא היה בראש שלו.

כמו שלא עוזבים אמא, לא עוזבים את ארצינו בגלל אכזבה מהתנהלות שלטונית כזו או אחרת.

מי שחלש, מי שלא מסוגל ונאלץ לרדת, שלפחות ישב וישתוק ולא ימס את לבב אחיו כלבבו.

כ' תמוז 11:46אתם נשמעים מתוסכליםסיעתא דשמייא1
כ' תמוז 23:15מי שמלא תסכול ומשפריץ אותו לכל עברהסטורי
זה אתה.
כ"א תמוז 00:22לך לצבא במקום לקשקש בפורום הזה.סיעתא דשמייא1אחרונה
כ' תמוז 11:48בטח למה לא להשאר ולהנות מזכויות על חשבון…סיעתא דשמייא1
… משרתי צבא ואולי גם מתרומות שגם אני השתתפתי בגיוסם.

You may like

פיקוד העורף