רווקים ורווקות רבים חווים מתח מתמשך בין הרצון להתחתן לבין המציאות שלא משתנה, למרות כל המאמצים שהם משקיעים. "אף אחד לא רשאי לומר לכם שאתם לא רוצים מספיק", אומרת ממן. "זו אמירה מתנשאת וחסרת יסוד, הרצון שלכם לזוגיות הוא אמיתי ויציב. מה שלא תמיד מובן מעל פני השטח הוא שקיים רצון נוסף שמונע ממנו להתקיים: רצון מקביל או רצון מגביל". ממן מסבירה את התנגשות הרצונות בדוגמא פשוטה על אישה המעוניינת לרדת במשקל. "אם יניחו בפניה פרוסת עוגה - היא תאלץ לבחור בין הרצון לרזות לבין הרצון לטעום מהעוגה. בויכוח הפנימי שיתקיים בתוכה - רק אחד מהם ינצח". כך בדיוק קורה גם בפגישות, אומרת ממן: "בחורה יכולה לרצות בצורה חזקה מאד להתחתן, אבל גם מאד חשוב לה לסיים את התואר לפני החתונה, או להספיק לטייל לבד. כשהיא תפגוש בחור - יתקיים בתוכה ויכוח בין הרצון לסיים את התואר לבין הרצון להתחתן. מי מהם יהיה חזק יותר? זו השאלה". רצון מגביל: בירור אמונות "כמובן שבדוגמא שהבאנו - בחורות רבות הצליחו לסיים תואר גם אחרי החתונה, ולא נאלצו לוותר על אף אחד מהרצונות שלהן", אומרת ממן, "אבל פעמים רבות מדובר ברצון מגביל, אמונה שמונעת מאיתנו להצליח. זו הסיבה שחשוב מאד לדבר על זה, כדי לחסוך את הבלבול ולהצליח להתקדם". הפתרון: ניקוי פני השטח הבשורות הטובות הן שניתן לגלות את הרצונות המקבילים או המגבילים, לנקות אותם ולהגיע להצלחה אמיתית. ממן מספרת על "אחת הבחורות הטובות" שפגשה - חייכנית, מוכשרת, משכילה - ובכל זאת לבד. עוד באותו נושא: מישהי שלא התחתנה - משהו אצלה לא בסדר? מיוחד: כלים לזוגיות מהקליניקה של הבעש"ט זוגיות פורחת גם בגילאי 40+,כך תעשו את זה! האם דייג אוהב דגים? "ניגשנו לבדוק איך קורה שבמשך 3 שנים היא נפגשת עם בחורים, אך לא מצליחה לעבור את הפגישות הראשונות. שם התברר שיחד עם הרצון שלה להתחתן - מונח שם גם פחד גדול מאד. בררנו, בדקנו, בודדנו את האמונה המגבילה - ולאחר מספר חודשים היא אכן מצאה את בן זוגה ונישאה באושר". ביום חמישי הקרוב (10.11) יתקיים כנס 'תודעה זוגית' בזום, לפתיחת תוכנית החורף של פרויקט 252 . הכנס ללא עלות אך מחייב הרשמה מראש, להצטרפות לחצו כאן >> ‎
ראש הממשלה בנימין נתניהו עקף את שר המשפטים יריב לוין והורה לצוות המשא ומתן מטעם הקואליציה הדן ברפורמה המשפטית עם נציגי האופוזיציה בבית הנשיא להציע הצעת פשרה - כך מדווח הבוקר (חמישי) הפרשן מתי טוכפלד בעיתון ישראל היום. על פי הדיווח, בימים האחרונים הבין נתניהו כי הסיכוי שאפשר יהיה להביא להסכמות בנושאים מסוימים הוא קלוש, לפחות כל עוד גדעון סער באזור, והנחה את צוות המו"מ להניח על השולחן הצעות גם בנושאים אחרים - ובראשם הנושא הנפיץ: הרכב הוועדה לבחירת שופטים. לפי ההצעה שהובאה לפתחה של האופוזיציה בוועדה יהיו 11 חברים: חמישה מטעם הקואליציה, חמישה מטעם האופוזיציה ושופט בדימוס שיהיה הקול המכריע, שיתמנה על ידי שר המשפטים. מדובר בהצעה מרחיקת לכת, שספק אם תוכל לשנות את המציאות בבית המשפט העליון בשנים הקרובות. אבל נכון לעכשיו - זו ההצעה. היא הונחה על שולחן המו"מ בבית הנשיא מבלי שעברה דרך שר המשפטים. כלומר, יריב לוין לא ידע שהצעה זו הונחה, ויתרה מכך - הוא בכלל מתנגד לה. למזלו של לוין, רוב הסיכויים הם שגם הצעה זו, כמו כל היתר, תידחה על ידי הצד השני. גם אם יישאר בתפקידו לצד נתניהו, נראה כי הפערים בין השניים התרחבו ללא יכולת צמצום. ראש הממשלה מסרב לומר מה יעשה אם האופוזיציה תפוצץ את השיחות. הוא טוען שהוא עושה זאת כדי שלא יואשם אחר כך כמי שגרם לחברי האופוזיציה לברוח, לאחר שהצמיד אקדח לרקתם. בסביבתו של לוין רואים בחוסר ההתחייבות של נתניהו אות וסימן לכך שהוא מחפש את הדרך לרדת מהרפורמה, או לפחות מעיקריה.
If a young person fights with his or her parents and becomes estranged from them, it has a direct influence on happiness and success.Op-ed.